Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger
Skrivet av Traxton:

www.apcupsd.com

Finns till FreeBSD och då naturligtvis FreeNAS också. Kan kräva lite manuellt fipplande, men klurar du ut UNIX så klurar du ut detta. Tyvärr så vägrar APC släppa specifikationerna till sina nya UPS-modeller. Det fungerar ändå, men du kanske inte får ut precis all information. Men du får ut allt det viktiga, så det är egentligen inget att bry sig om. Jag har en SUA1000i där jag får ut all info och en BE700G-BR där viss info saknas, men det fungerar klockrent ändå.

Jag använder det själv både på mina Windows-klienter och på min FreeBSD-server. Klienterna övervakar status via servern och varje klient har sin egen config-fil. Det är mycket smidigt och väldigt mycket bättre än APCs egna program.

Tack, det var mycket hjälpsamt. Hittar dock ingen lista på kompatibla UPS:er men det står i manualen att de allra flesta ska fungera, så jag får väl chansa lite.

Av olger

UPS till FreeNAS (HP N54L)

Hej, jag tänkte skaffa mig en UPS till min FreeNAS-baserade server och undrar därför om det är någon här som har några erfarenheter att dela med sig av?

Jag tittar just nu främst på denna modell:
http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_s...

Är inte ute efter några längre drifttider, vill bara skydda servern mot allt ifrån strömspikar till plötsliga strömavbrott. Därför är det viktigt att mjukvarufunktionen som stänger av vid låg batterinivå fungerar som den ska. Har googlat runt lite men hittar inte riktigt någon konkret information för just FreeNAS, annat än att APC själva inte officiellt stödjer det.

Av olger

Har beställt en och ska köra den som filserver. Har lite funderingar kring RAM. Står i specifikationerna (på Proshop) att den max hanterar 8GB RAM, stämmer verkligen det? Står även att minneshastigheten är 800 MHz, men det syftar väl på stickan som sitter i vid leverans?

I övrigt förstår jag inte riktigt vad skillnaden på följande minnen är, vore trevligt om någon mer insatt kunde förklara:
http://www.dustinhome.se/product/5010653384/kingston-8gb-1600...
http://www.dustinhome.se/product/5010638661/kingston-8gb-1600...

Vet att en av stickorna är en beställningsvara, men är mest förundrad över alla begreppen i artikelnamnen, som inte förklararas i specifikationerna. W/TS? REG? DR X4 INTEL?

Av olger

Användare: @truppenrille
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Blue SnowBall (mikrofon)

Positivt:
Snabb respons & upphämtning.

Negativt:
Ingenting!

Slutbetyg 5/5

Av olger
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Ja det ser rätt ut. Kanske finns en sån adapter direkt till USB. Vore riktigt kul att testa tangentbordet. Har ingen dator med PS2 på jobbet. (där jag har tangentbordet)

Om du inte hittar någon DIN-USB adapter kan du löda på en PS2-kontakt istället. En PS2-USB adapter borde du kunna hitta var som helst och det är ett väldigt enkelt lödarbete. Jag gjorde det själv för lite drygt ett år sedan.

Värt att notera är dock att dessa tangentbord är väldigt strömhungriga, och du kan uppleva problem att driva dem ur både USB och PS2, beroende på ditt moderkort.

Av olger

Vill bara flika in och ställa mig till skaran som använder i3, helt fantastisk fönsterhanterare.

Det kanske är dags att starta en i3 tråd.

Av olger
Skrivet av mrqaffe:

Ok, jag tror iofs att O2 är en utmärkt sak att driva även aktiva monitorer med.
Du kan ju fråga Vinylbutiken och Veteranhifi om rör, du skulle också kunna fråga på www.faktiskt.se i köprådsdelen om någon vet vilka butiker som har rör för demo eller så kanske du kan få besöka någon och prova privat så du vet vad du ska välja.

Skrivet av Kalium:

Kolla med Audioconcept.

Ska kolla upp alla förslagen, tack för tipsen!

Av olger
Skrivet av mrqaffe:

Har inte de flesta hifibutikerna hörlursförstärkare för demo ? Lås dig inte till rör om du ska lyssna utan prova förutsättnigslöst för det mesta som är bra är inte rör.

Jag vill mest provlyssna någon form av rörförstärkare för att bilda mig en uppfattning om jag gillar den ganska mjuka, mörka ljudbilden de sägs ha. Jag vet att det är stor skillnad från förstärkare till förstärkare, men jag har aldrig ens sett en rörförstärkare, annat än på bilder. Jag har varit inne i ett par butiker, bland annat Reference Audio, Ljudmakarn och Lars Bengtsson. Detta i samband med att jag köpte två par hörlurar. Ingen av de butiker jag besökte hade rörförstärkare för provlyssning.

Skrivet av mrqaffe:

Om det bara är anslutningens placering du inte gilar så varför bygger du inte om lådan till O2 ?
Det är inte nån särskilt svår sak, i princip bara att borra 2 hål och skruva i rca kontakter och löda dit en kabel så signalen kommer fram.

Dels så ska jag byta till en extern DAC av flera anledningar, dels så är jag inte så händig eller ivrig på att börja modifiera min O2. Den fungerar heller inte som preamp/volymkontroll till monitorer. Säljer hellre det jag har i dagsläget och köper något annat. Skulle det bara vara fråga om att anslutningarna sitter på framsidan skulle jag kunna leva med det, men för mig är detta ett fall av många bäckar små, och jag ska byta i princip allt i min kedja, utom hörlurarna som jag är nöjd med. Nu vill jag ha en lösning som är smidig och stilig, samt har ett ljud jag gillar.

Av olger
Skrivet av Laine:

Jag vet inte om det har ändrats på senare tid, men på äldre enheter ska rören värmas upp innan man matar på för hårt. Borde inte vara några problem egentligen, bara lite extra att tänka på underhållsmässigt.

Skrivet av mrqaffe:

Du behöver nog inte oroa dig för livslängen eller för att det är svårt att byta rör, smårören brukar ha mycket lång livslängd och de sitter i en sockel, troligen så går andra saker sönder innan röret är utslitet och skulle du vilja byta rör av andra anledningar som för att få lite olika ljudkaraktär så är det lätt gjort men kan ev vara dyrt men det beror mer på vilka rör du ska använda.
Däremot kanske det blir lite väl snällt ljud med en rörstärkare till hd 650 som redan är lite basiga och mjuka i karaktären, men det är en annan fråga som handlar om personlig smak.

Intressant, nu vet man lite mer om den här typen av rör.

Är nästan mer inne på Schiit Asgard efter att jag märkte att det bara var den som har funktionen att fungera som preamp till ett par monitorer. Det primära syftet med mitt kommande köp är att förenkla saker och ting på mitt skrivbord. Det blir lätt rörigt när man ska ha O2, ett hörlursställ (med hörlurar) och ett par monitorer med volymkontroll ståendes. När man lägger till kabeldragning med O2 på den listan har man ett recept på hårförlust.

Nu är jag mer oroad över det jag läst om att deras förstärkare blir väldigt varma, det verkar ju finnas bra skäl till varför, men då förstärkaren ska stå på i upp till 12 timmar ibland är jag lite rädd att den kommer skadas. Eller ännu värre, störa mig.

Någon som vet om det finns någon butik med ett par rörförstärkare i Stockholm? Känns som att det är något man borde provlyssna på före man tar ett beslut om vilken typ av förstärkare man ska köpa.

Av olger

Har i dagsläget en O2 till mina HD650, men börjar fundera på något annat då det bl.a. fungerar väldigt dåligt att ansluta alla kablar på fronten. Har tittat lite på Schiit Valhalla/Lyr (med Bifrost DAC:en) och WooAudio WA7 Fireflies.

Är som det kanske märks lite sugen på rör, men är lite orolig för livslängden och om det är mycket krångel att ersätta ett trasigt rör. Finns det någon här som kan dela med sig om upplevelser kring det och/eller förstärkarna ovan?

Av olger

Vad har du för utrustning? Modem, router med mera.

Av olger
Skrivet av mnystedt86:

Det går väl inte sälja eller byta dom spel man har köpt ?

Om du köper ett spel som gift hamnar det i ditt Steam inventory och du kan byta/sälja det via en trade.

Av olger
Skrivet av Fredag:

Gameplay senare idag.

Vet ni om det kommer streamas eller om det bara är en video på youtube det rör sig om?

Av olger

Är den lilla möbeln för NES?

Tack för att du tog dig tid att lägga upp bilderna, femma från mig!

Av olger

Om du väljer att köpa någon dyrare form av mikrofon kan du titta på lite olika dynamiska mikrofoner.

Kondensatormikrofoner (så som Blue Snowball) plockar upp mycket bakgrundsljud. Saker som du aldrig varit med om att en mikrofon fångat förut hörs plötsligt väldigt väl och skapar stor irritation. Exempelvis knapptryckningar från tangentbordet, fläktljud från datorn, knarr från stolen med mera.

Om man har rätt förhållanden kan det självklart fungera, men jag tycker den typen av mikrofon ställer lite för mycket krav för att det ska vara en smidig lösning för vardagligt bruk.

Av olger

Exakt vad problemet beror på kan jag inte svara på, men troligtvis är det någon form av problem med peeringen till Twitch från Telias sida. Jag upplever ofta samma problem (100/100). Även YouTube är relativt långsamt för mig. Mina kompisar som har diverse DSL-lösningar från andra internetleverantörer fungerar det perfekt för.

Jag har inte hittat någon lösning ännu och detta är en nål i ögat på mig dagligen.

Av olger
Skrivet av Mars SSX:

Något nytt angående 60% brädan från Ducky gällande lansering i Sverige? Eller borde man kanske bara gå för en TKL variant? BLir ju ganska svårt att navigera i BIOS osv när man väl behöver piltangenter

Jag skulle nog köpt ett TKL om du bara ska ha ett tangentbord. F-knapparna, page up/down och de andra knapparna som försvinner är alla rätt smidiga ibland.

Har ett TKL idag och planerar att fixa 60% versionen när den kommer. Tycker ett så avskalat tangentbord är ett bra komplement till tex laptopen vid en resa, men ingenting jag skulle vilja använda till vardags.

Men smaken är som baken.

Av olger
Skrivet av simonw:

Hehe, tänkte mer på det svenska ordet. Kanske inte finns något Jag har små öronkanaler och jag kör på minsta, sitter grymt bra.

Vad lyssnar du på för typ av musik? Jag kör till 90% house och det jag upplever med mina är att jag vill ha väldigt hög volym, men upplever då att det blir lite "svidigt" vid de höga frekvenserna, men blir skitbra med -1 eller -2dB. Dock är de inte inspelade mer än kanske 15-20h

En del house här med, men framför allt Dire Straits, Rolling Stones med mera. Mycket drum and bass också. Spelar på ett par snäpp över mittensträcket i min android-lur, inte lyssnat på riktigt hög volym än faktiskt, utom när jag provlyssnade.

Håller förövrigt på och kollar på begagnatmarknaden för högtalare och förstärkare då det känns som ett bra sätt att få mycket ljud för pengarna.

Av olger
Skrivet av simonw:

Snyggt. Som jag nämnde tidigare så tycker jag mina är lite väl vassa, så jag kör lite EQ med mina Rekommenderas att du provar de olika storlekarna på "plopparna" (det officiella ordet för dessa har aldrig fastnat..) då jag tycker att det blir en helt ny lur när man hittar den storleken som sätter sig bäst i örat.

Eartips är väl vad de brukar kallas, jag kör med en storlek mindre än medium som satt på, dvs small. Hur var det du uttryckte det, sitter som en smäck? Bra summering.

Lyssnat dryga timmen på dem nu och tycker inte de är så vassa, får se när man lyssnat lite mer. 320kbps via google music på telefonen låter nu bättre än FLAC på Xonar Essence med mina HD380.

Ska iväg och provlyssna ett par högtalare idag, och antagligen beställa ett par HD650.

Av olger
Skrivet av simonw:

Jo, det är ju riktat till en helt annan målgrupp men det är ju fortfarande samma sak i praktiken Tycker absolut att du ska köra på ett par monitorer ändå, du blir nog såld efter ditt besök på 4sound.

Borde funka okej med att bara vinkla upp dem med en sådan här dämpmatta: http://www.thomann.de/se/krk_rp6_rokit_g2_bundle.htm

Glid iväg och provlyssna lite först så kan vi ta diskussionen sedan om det kanske är ett vanligt "svenssonsystem" som passar bättre. Men jag rekommenderar alltid aktiva studiomonitorer ändå

Slog till på ett par Yamaha EPH-100, stort tack för det tipset. Lyssnade i mindre än minut före jag bestämde mig, fantastisk uppgradering för den summan pengar.

Monitorer och hörlurar modell större var svårt. Satt i timmar och vägde mellan HD800, HD650, HD600 och Beyerdynamic DT880 på två olika butiker. AKG K550 och K701 föll bort rätt snabbt, ingenting för mig. HD800/Beyerdynamic T1 och en Beyerdynamic A1 är oerhört lockande men jag tror att det blir lite svårt att justifiera för mina ändamål. HD650 för en prislapp på 3000:- är mer rimligt då. Tråkigt nog hade 4Sound inte HS50 på demo, men hela KRK RP-serien lät betydligt roligare än HS80. Även RCFs serier lät bra. Yamahas platta ljud är nog mer trevligt om man ska producera.

Fortfarande inte säker på om jag verkligen ska köpa ett par monitorer, tror att det positionella kravet ställer till lite för mycket. Lutar nästan mot ett par stativhögtalare med en duglig liten förstärkare för 4-5 tusen.