Inlägg

Inlägg som brittaspjut har skrivit i forumet
Av brittaspjut

620W för SLI?

Snabb fråga här bara!

Räcker ett corsair 620W för E8400+SLI GTX260?

Av brittaspjut

Okej, så det är alltså ingen större fara att jag kommer skada processorn/moderkortet genom att fästa kylaren riktigt hårt (jag är ju rätt så stark... haha ).

Av brittaspjut

Jag har (så vitt jag vet) satt fast fläkten rätt och satt kylpasta på den.
Dock är jag lite osäker på hur hårt man ska skruva fast den? kan detta leda till en minskning i kylning? Om så, hur hårt skall man fästa skruvarna på sidorna? Är mest orolig för att jag ska ta sönder moderkortet.

Av brittaspjut

Okej. tack så mycket! funkar nu.

Av brittaspjut

CPU fan error?

Har precis satt en thermaltake CPU kylare med en noctua 1200rpm fläkt på och ha kopplat in detta till en fläktkontroller, efter start så kommer efter POST upp "CPU fan error press f1 to resume". Ingenting verkar ju direkt vara på tok, fast detta stör mig lite grand.
Också, har i7 920 ej överklockad som idlar på ~51 grader, är detta högt?

Av brittaspjut

http://prisjakt.nu/minsida.php?a=Gurkis&k=553354

Det borde vara allt du behöver köpte precis det där till brorsan och det funkar utmärkt!

Enda skillnaden är att han har ett 4870x2 i chassit som jag hade liggandes

Av brittaspjut

Hmm, mycket bra idé där klas-kenny! tack så mycket

Har en till fråga, finns det några kylare till ett 4870x2 kort? För det låter ju för xxxxx som det är nu!

Av brittaspjut

Ny dator till brorsan

Tjenare, har i uppdrag av familjen att bygga ihop en ny dator till brorsan då hans 4 år gamla dell dator inte klarar av de nya spelare (:O vilken förvåning va? haha).

I alla fall, har redan ett 4870x2 kort som han skall få av mig då jag inte har användning för det

Hade tänkt mig detta:
E8400
P5Q-E
Corsair 620W modulärt
4gb OCZ Reaper 1066MHZ
Samsung SH-S223F
Western Digital black 640gb
Noctua NH-U12P CPU kylare + fläkt
x antal Noctua NF-S12-1200 120mm (x=antalet fläktplatser i chassit)
Zalman ZM-MFC1 fläktkontroller (behöver eventuellt två om det är fler än 6st fläktar i chassit)

Nu har jag bara en fråga dock!
Han är nämligen ute efter ett lite "coolt" chassi som han säger (haha!). Jag tänkte kanske på antec 900, men icke sa nicke! Det var inge bra, så tänkte fråga om någon här vet något chassi som är bra, som man kan få tyst och som ser "coolt" ut (tänker själv att "coolt" = i alla fall ett fönster som han sedan kan sätta lysdioder i valfri färg i)

Chassit skall ligga runt <1800kr.

Tack på förhand!
-Britta

Av brittaspjut

Köp då ULTRA SUPER MEGA CPU ~600kkr
Sedan köper du moderkortet till det ~400kkr

OJ! nu tog pengarna slut!

Av brittaspjut

Om killen har råd? så varför ska vi säga åt honom att det är fel? Om han nu är multimiljonär gör inte 100 000kr något! Visst, det kanske är lite slöseri, men att spruta krystal champagne är INTE det? det gör för fan bratz varedna jävla helg för mer pengar, gå och klaga på dem istället!

Av brittaspjut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kuntakinte
Uppblåsbar docka räknas inte....Kompisarna gillar dig nog bara för dina pengar....ge de till välgörenhet för fan!! säkert nån i burma som vill spela lite
Ursäkta min franska men killen e blåst....skall köpa en rig för 100K bara för att skryta....å ni uppmuntrar honom....seriöst....! trodde den här sidan va bättre än så...

Men vafan, har man pengar får man för helvete spendera dem hur FAN man vill!
Inte är DU eller för den delen jag någon att säga åt honom vad fan han ska göra med pengarna? Är det kanske så att du bara e avundsjuk för att du räknar dagarna till månadens slut och löning?

Förlåt, blir bara lite arg då folk säger sådana saker utan att tänka!

Av brittaspjut
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cat_fish_1
tack för förståelse,, har inye vunnit men de är inta alla som sitter och räknar dagar till den sista varje månad.

Touché ;). Fast alla önskar vi dock att vi inte skulle behöva sitta och räkna! haha

Av brittaspjut

Om du vill bygga en mega spel dator, köp ett Mountain Mods Chassi tycker jag, kanske ett extended ascension? (http://www.mountainmods.com/computer-cases-extended-ascension...). De är riktigt bra chassin och du kan vattenkyla utav bara helvete i dem, och allting kan vara internal!!! jippi!
Sedan så kan du ju kolla på vattenkylningsdelar på Petrastechshop.com, de är riktigt kunniga och har allting man behöver

Sen är jag inte så super bra på det här med val av processorer och moderkort för över 5000kr/del haha;)
Har bara handlat CPUs och moderkort för under 4000kr :D. Finns dock säkert många här som kan hjälpa dig hitta MONSTER CPU's och moderkort, för mig skulle det räcka gott och väl med i7 extreme och kanske ett asus rampage II extreme mobo !

Till alle: Man ska inte köpa sån vattenkylning, när han nu har så mycket pengar att spendera så kan man bygga en monsterkylning med egna delar köpte från olika shoppar (tänker typ 3 quad radiatorer *dräggel*) haha

Av brittaspjut

Men låt oss då hjälpa honom med att få det absolut bästa som går just nu för spel?

Vi vet att vi har ett "tak" på 100 000kr. Sen är det väll inte ett måste att nå det va? Om du kan få SUPER MEGA YUBER ULTRA bra spel dator för säg runt ~70kkr eller mindre?

Skulle ju först ta 2x GTX295 i alla fall där har du just spenderat ~12/11 kkr.

Nu fyller vi på listan grabbar!

Av brittaspjut

Vad skaru göra med den? Spela? jobba? bara skryta? Behöver du skärm? tangentbord, mus, ljudsystem?

Om du ska slänga iväg så mycket pengar, köp för min skull en 30'' skärm!

Av brittaspjut

Köp en lägenhet till mig eller nått!!! Kanske i alla fall hjälpa mig lite? Har 2000kr nu, dina pengar skulle komma tillgodo!

Nej men seriöst, så där mycket pengar kommer du fan aldrig använda inom dator världen? Om du inte ska typ bygga en superdator som ska kalkylera enorma saker inom kemi/fysik/medicin etc... och dem pengarna får du ändå av forskningsbidrag, så ärligt talat hoppas jag att du skämtar med att lägga ner denna summa på en person dator!

Cheers!
-Britta

Av brittaspjut

Om chassin: Jag själv tycker att man inte ska snåla på chassit då det gör mycket för datorn+ ett bra chassi kan räcka igenom FLERA uppgraderingar typ pentium 4>core 2 duo>i7, så länge du tycker det e snyggt så kan man ha ett bra chassi vädligt länge!

Japp, ddr3 minnen är till i7 processorn, de är mycket bättre minnen än ddr2 (mycket och mycket kanske är att ta i, fast bra e de) så kör på det!

Av brittaspjut

Okej, hittade någonting some hette "chassi intrusion connnector" denna tog jag av två st gummi saker och satte på igen. Nu funkar det! haha, dum e man som inte testade det före att fråga här

Tack i alla fall !

Av brittaspjut

Chassis Intruded error, hjälp!

Har precis bytt ut grafikkortet (ett HD radeon 4870 512mb) mot 2x GTX260 på mitt rampage II extreme mobo och ska starta upp datorn, kommer till där man kan klicka "DEL" för att komma till bios, där klickar jag "del" och så kommer man fram lite i POST (heter det, tror jag?), sen så står det lite saker om "found mass USB storage device" och annat och sen så "Chassis Intruded, Fatal Error"!!

Hjälp!!! Jag vill inte ha slängt iväg typ 20 000kr

Av brittaspjut

rampage II extreme ftw!

Och med grafikkort, ett gtx 285 räcker långt, min SLI 280 flaskhalsan av min CPU, och den är ändå överklockad til 4.1ghz! Ett GTX295 e väll kanske egentligen att rekkommendera som du nu vill spela i högre upplösningar än 1900x1200