Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Du ska ha feta kudos för denna tråd Zolid! Jag har upprepade gånger använt mig av denna tråd som hjälp på traven när jag installerat drivrutiner, överklockat grafikkortet etc. Tråden har verkligen varit vital för mig, och just nu är jag klar med allt och 100% nöjd med datorn. Datorn är superkvick med min nyinförskaffade Samsung 256gb SSD. Även ljudet som har varit helt värdelöst har förbättrats rejält iom de nya drivrutinerna från Asus. Standarddrivrutinerna suger verkligen! Min iPhone 4s hade starkare ljud än datorn! Nu är de betydligt bättre, dock långt ifrån perfekta.

Stort tack till dig!

Av Googolplex

Det blev en Vaio till slut för min del också. Köpte den igår och är än så länge riktigt nöjd, trots att jag valt budgetvarianten. Gick förbi Sony Center i Helsingborg och till min stora förvåning fanns 15" i silver, kärlek vid första ögonkastet. 9999 kr och då ingick Officepaketet.

Iallafall, tänkte komplettera med dessa komponenter:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2228971/2012-08-30

Är de kompatibla med datorn? Ramminnet är inte på lager, så inhandlar nog det istället i en lokal butik.

Zolid: Du som bytt hårddisk, hur gjorde du med OS-installationen? Tacksam för svar.

Av Googolplex
Skrivet av zOlid:

Mer ram behöver man ju inte faktiskt, 8gb räcker.
Men en ssd är ett måste

Bara för att klargöra, köpte du SSD färdigmonterad från Sony, eller köpte du till den i efterhand, och installerade den i DVD-slottens plats? Så du har två hårddiskar? Hur är touchpaden? Är sekunder ifrån att beställa datorn.

Av Googolplex
Skrivet av Quecken:

Hej igen! Jag har nu insett att en laptop större än 14" inte kommer fungera för mig. Så jag har därför tittat på Samsung Chronos serien. T.ex Samsung NP700Z3C-S01SE. Vad tror ni om den för mina behov? Full HD, SSD och i7 är inga krav.

Edit: Har nu kollat upp Sony Vaio S 13P och kunnat konfigurera en laptop precis för mig! Den ser så bra ut på papper, plus att den är snygg. Men hur är Sony Vaio? Jag konfigurerade min med 6gb Ddr3 1333 ram, ett 2gb radeon gfx, utan blu-ray, med I7 2,9ghz.
https://shop.sony.se/shop/ipc/displayLayout/(rdb=0&cScrollCha...
Ursäkta den långa länken. Gör detta från en smartphone.

Har du bestämt dig än? Jag funderar på samma datorer som dig men kan inte bestämma mig. Närmast köp står vaio s 15"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Googolplex

Anländer i perfekt tid till studenten, 15 juni. Någon som vet om de lanseras samtidigt i Sverige eller om där är väntetid?

Av Googolplex
Skrivet av phz:

Det finns faktiskt en koppling mellan vikt och information (inte som det är beskrivet tidigare i denna kommentarstråd dock) genom entropibegreppet.

Se Entropy in thermodynamics and information theory och en applikation i den vida spridda bloggposten ZFS: Boils the Ocean, Consumes the Moon.

Uppenbarligen är detta inte vad Intel syftar på dock, kan jag anta utan att ens ha läst var det står någonstans.

Vill någon klargöra, väger data eller väger det inte? Jag har fram tills denna stund levt i tron om att data är viktlöst, oavsett lagringsform. Jag kan efter googlesökningar konstatera att magnetisk lagringsform inte väger något (ettor-nollor som byter plats). Sen kommer the tricky part.

http://illvet.se/fraga-oss/har-digitalt-material-nagon-vikt

Självaste Illustrerad Vetenskap (som jag håller högt) påstår att data är viktlöst i flashbaserade minnen. När elektroner fyller en cell uppfattas detta som en nolla. Så om elektroner fyller cellen, så måste det vara så att cellen väger mer när den har värdet 0. Påståendet är kontraproduktivt, min hjärna vrider sig. Blir ingen sömn inatt för min del.

Sen att någon nämner speciella relativitetsteorin gör det hela värre.

Av Googolplex

Tjena alla SGSII komrader. Jag har en fråga.

Kan man uppdatera till ICS om man har rootad 2.3.5? (Siyah-kernel) Om inte, hur unrootar man mobilen? Om någon lägger upp en länk skulle det betyda världen för mig.

Edit: Tror att jag unrootat nu. Följde denna länken om någon hamnar i liknande scenario. Än är det dock inte över.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312438

Av Googolplex
Skrivet av akkaniclas:

Oj, om den börjar smålagga som jailbreakad är det ju ett väldigt stort minus! Är det av egen erfarenhet?

Det är inte av egen erfarenhet, det är två vänner som jailbreakat sina vanliga fyror. Vid scrollning menar jag sidledsscroll, på startsidan. Alltså inte när man scrollar längs kontaktlistan.

Själv använder jag en rootad SGSII (Siyah-kernel, batterivänlig kernel) och är supernöjd. Det där flytet finns där till 95% av fallen, nästan alltid med andra ord.

Av Googolplex

Mellan iPhone 4 och SGSII hade jag utan tvekan valt Samsungen. Men jag hade börjat överväga iPhone om jag hade kunnat välja 4S. Gillar användarvänligheten och apparna (t.ex. instagram) mer hos apple.
Tycker att vännernas "iP4" visar smålagg vid scroll etc när de jailbreakats.

Tycker du ska testa båda så mycket du kan innan du väljer. Det är väldigt stor skillnad på storleken också.

Av Googolplex

Har fått upp en hel del bra alternativ, tackar för detta!

Kan hålla med om att 10" blir för litet trots de simpla användningsområdena. Jag låter föräldrarna ta en titt bland de datorer ni länkat och låter dem sedan själv bestämma, gissar att valet hamnar på den laptop med numeriskt tangentbord. Priserna är väldigt rimliga. Stort tack!

Edit: Förlåt om jag varit otydlig. Mina föräldrar är ute efter en enkel liten dator som klarar enklare uppgifter som tidigare nämnt. Valet måste inte hamna på en netbook, utan jag tänkte mer i storleken av en netbook, då de är så smidiga. Idealet vore någonstans mellan en stor netbook eller en liten laptop. Laptops har ju fördelen med numeriskt tgb och även CD-läsare kan vara bra att ha.

Av Googolplex

Billig och bra netbook till päronen. Vilken väljer man bland djungeln?

Mina föräldrar är ute efter en billig och bra netbook, dock inte dumsnål-billig. Inga större krav, datorn kommer mest att användas för att betala räkningar, skypesamtal samt lagring av bilder. En relativt stor intern hårddisk är att föredra, men större delen bilder lagras på extern hdd.

Ett stort plus vore om tangentbordet är numeriskt, men jag antar att det är svårt att hitta bland netbooks. Inget krav.

Recensionerna här på Swec verkar vara utdaterade så ställer denna enkla frågan till någon som har insikt på denna marknad.

Tack på förhand.

Av Googolplex

Om jag haft det så hade jag investerat i en liten soffa/fåtölj o rökt vattenpipa med umgänge. Annars riktigt soft o mysigt ställe

Av Googolplex

Nej är inte i behov av ett kort som klarar 100/10 just nu, men tänkte mest för att framtidssäkra mig, och slippa betala ytterligare om det någonsin behövs. Men jag beställde iallafall hem Netgearen du rekommenderade. Tack, wish me luck =D

Av Googolplex

Rekommendera ett nätverkskort

Tjena. Har försökt söka igenom forumet men hittar bara frågor om routrar, så valde o göra en ny tråd.

Jag har 8/1 bredband och vill ansluta trådlöst till min router (Thomson, den BBB skickar), men jag vill gärna vara framtidssäkrad så om den klarar 100/10 hade det varit bra. Kan tänka mig betala upp till 500 kr, möjligt?

Innan använde jag D-Link DWA-547 men den klarar tydligen inte av Win 7, den tappar anslutningen stup i kvarten, så nu står den bara o skräpar.

Tack på förhand, hollaz

Av Googolplex

Kanske är lite sen ute här, men om du är student så kan du köpa SGS2 med CSN-kortet. Jag köpte en idag, mobilen kommer att kosta 4200 kr totalt(24x175kr) och ytterligare 59kr/mån för tele2 abonnemanget som har gratis surf och 3000 gratis sms. Billigare än att köpa kontant för oss studenter.

Av Googolplex
Skrivet av anders190:

Trevligt med ny artikel.
Hoppas vi kommer upp i åtminstonde 1 miljon PPD och börjar plocka placeringar igen.

Skrev nyligen ihop en kort guide för att få igång version 6.30 SMP-klienten, kan ju vara värd att kolla på: #10384595

Sedan är det ju också värt att nämna att Fermi-korten plockar rätt bra med poäng också, finns instruktioner i Foldingforumdelen för att komma igång.

Ojoj, vilken enkel guide! Jag har inte orkat strula med CPU-folding för det är så jobbigt att komma igång, men med den guiden gör jag det med glädje! Tog mig inte mer än ett par minuter och nu är jag igång även med CPUn. Datorn är en mellanklassare från 2007, men den hänger fortfarande med Top 90 next, såvida jag inte får BSOD-problem.

Av Googolplex
Skrivet av jop_the_jopsan:

Beräkna (f(4) - f(0)) / 4.

Tack. Man delar med 4 för att få fram medel va?

Av Googolplex

Har en enkel(tror jag) Ma C fråga, som jag inte förstår hur jag ska tänka;
Temperaturen f(t)*C i en ugn ändras enligt formeln f(t)=t^3-6t+20, där t är tiden i timmar. Beräkna den genomsnittliga förändringshastigheten för temperaturen i intervallet.
a) 0<t<4

Av Googolplex
Skrivet av HMB:

Nu vet jag inte hur ditt utgångsläge ser ut, men skitsamma, lycka till

Tackar!

Av Googolplex
Skrivet av HMB:

Räkna med kanske 3-5 års seriös träning för att få kroppen till höger, och den kommer definitivt kräva bra underhåll om du vill ha kvar muskelmassan.

Edit: Du kommer inte behålla den muskelmassan genom att jogga/spela fotboll och sånt. All konditionsträning kommer BRYTA ner musklerna.

Tror helt ärligt inte att det tar så lång tid, just nu är jag inte långt ifrån kropp nr 1. Bara att köra hårdare på armar och axlar.

Hur som helst så ska jag köra hårt tills årskortet tar slut, sen får jag se vad jag gör. Kanske fortsätter på ett billigt gym bara för att hålla igång musklerna.