Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Med respektabel kropp menar jag något i den här stilen:
http://surgeryhelp.org/userfiles/Image/man_body_shot_height30...
http://3.bp.blogspot.com/_rDNyQdDXib8/SK4fBzIDW1I/AAAAAAAADHw...
Mer "shtekig" kropp än tävlingskropp i bodybuilding.

När jag slutat träna så kommer jag såklart fortfarande hålla mig i form, genom att tex jogga, spela fotboll och sånt.
Som jag förstått så försvinner musklerna bara(om man håller sig i form), och blir inte hängiga. Låter skönt Tack för svaren.

Av Googolplex

Hejjo!
Jag har tränat sedan ungefär 5 månader tillbaka(8 veckor gick dock bort på semester+en hel del slarv o lathet), och det känns riktigt skönt, jag märker ganska stora skillnader på kroppen. Men jag har undrat en sak rätt mycket på sistone; om jag tränar hårt tills årskortet tar slut, och lyckas bygga upp en respektabel kropp(inte bodybuildingish, utan mer väldefinierad och stor)..vad händer då? Jag kan väl inte bara sluta? Utan jag måste hålla mig i form, resten av livet?

Någon som kan förklara lite hur det ligger till? Min fråga är alltså om jag måste hålla musklerna i trim (mao alltid ha tillgång till gym, vilket är dyrt!) så länge jag inte vill få hängig kropp. Jag är 17 år, väger ca 75kg. Uppskattar svar!

Av Googolplex
Skrivet av Shimonu:

Precis, om du kollar igenom vad jag skrev så gav jag även hur man får var den korsar y-axeln. Om du förstår att ett x-värde som stoppas in ger ett y-värde är det nog inte så svårt längre. Det är svårt att förklara bra i text. Grafen kommer ju korsa y-axeln när x = 0 för det är ju där y-axeln korsar x-axeln(origo). Så stoppa in x = 0 så får du y-värdet.

Tack Förstår helt nu. Gjort några liknande uppgifter också.

Av Googolplex
Skrivet av Shimonu:

Rätt simpelt om man tänker efter. Du har en graf i ett koordinatsystem och en funktion som beskriver den. X som du ser i funktionen p(x) säger ju vad y-värdet är beroende på vilket x du stoppar in. Så x = 2 ger: p(2) = 2(2+3)(2+5) = 2*5*7 = 70. Så om x = 2 får du punkten (2, 70). En funktion korsar ju y-axeln då x = 0. Stoppa in x=0 i funktionen och räkna vad det blir, (0, y) blir det ju då. Sen är det tvärtom för när den korsar x, det är ju när y = 0, alltså 2(x+3)(x+5) = 0. Klura lite nu.

Tack för förklaringen men jag hänger fortfarande inte riktigt med. Jag ska få två x-värden(såklart) och ett y värde. X-värdena förstår jag, -3 och -5, eftersom p(x) ska bli 0. Så är det väl?

Jäkla matte. Jag frågar imorgon i skolan annars, för jag är nog rätt trög av mig.. Din förklaring verkar logisk och enkel men jag kan ändå inte få fram det.

edit: Alltså om jag stoppar in något av mina x-värden så får jag bara p(x)=0. Jag kan ju inte heller gissa x-värden tills jag hittar rätt y-värde.

Av Googolplex

Tjenare Sweclockers. Jag är fast och skulle behöva lite hjälp med en uppgift (matte C).

Frågan:
I vilka punkter skär grafen till y=p(x) koordinataxlarna?
p(x)=2(x+3)(x+5)

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Använd armarna till den nivå att detbörjar göra ont, gör det ont så minskar du bara intensiteten lite men du slutar inte röra på armarna.
En ordnetlig träningsvärk kan ju hålla i sig rätt många dagar, men i ditt fall lär det vara något lite mer än så, något som dock håller på och går tillbaka.

Häjsan.
Jag tränade armarna idag(eller igår). Smärtan är och var mer eller mindre helt borta. Men jag märkte en väldigt konstig sak; jag var svag som en femåring, jag kunde inte lyfta mer än hälften av min normala maxkapacitet. Kan inte spänna armarna riktigt hårt.

Ville bara påpeka det, om du är intresserad av att veta. Kan vara bra att veta(om jag minns rätt så är du doktor/läser till det?)

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Om du tränade biceps hårt så kan det vara triceps/bicepsenan/fästet som överansträngts... bara en chansning dock.

Hur länge sen var det du tränade då?

Det var i måndes jag tränade. Sen igår har jag kunnat hålla armen nästan helt rakt(165 grader typ), så det känns som om det är påväg att försvinna, även om det inte är helt botat än.
Tack för svaren

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
haft liknande tidigare?
Frisk sen tidigare?
Är det värmeökat, svullet, rodnat i armbågarna?
Gör det ont hela tiden?

Låter konstigt att du har det i båda armar, men lutar ändå mest åt att det är ett resultat av träningen och att det bör gå över inom ett par dagar.

En gång tidigare har det hänt ungefär samma sak, men jag minns inte om armarna var svullna, jag tror inte att de var det iallafall. Den gången tog det nästan en vecka för att det skulle gå över helt. Jag har varit frisk så länge jag kan minnas(nästan lol). Svullet är det utan tvekan, mest vid armvecket och nedre delen av biceps. Jag tycker inte det är varmare än vanligt runt området. Sålänge jag håller armbågen vinklad ungefär 90* så känner jag ingen smärta, men om jag trycker där så gör det lite ont.

Även jag har trott att det varit träningsvärk, men förstår inte varför områdena svullnat. Jag kanske går till sjuksystern i skolan, bara för att vara säker.

Kan även nämna att det var ett bra tag sen jag tränade sist..
Tack för svaret

Av Googolplex

Tjena alles.

Jag tränade i måndes biceps samt rygg. Sen i tisdes har jag inte kunnat ha armarna utsträckta, det går ungefär 120 grader. Jag har trott att det varit kraftig träningsvärk, men sen jag märkt att båda armbågarna/nedre delen av biceps är svullna så har jag blivit orolig. Jag har försökt sträcka ut armarna men det går verkligen inte. Behöver jag vara orolig?

Av Googolplex

Själv har jag hoppat av för jag varit tvungen att byta operativsystem till Linux. Jag vet inte om det finns någon enkel GPU-klient att köra, om det finns så kör jag gärna den. CPU-klient är jag dock lite skeptisk till.

Av Googolplex

Är jag den enda som faktiskt läst nyheten? Där står klart och tydligt att g-serien fortfarande kommer att sälja befintliga produkter. De kommer bara sluta utveckla produkter inom den serien. Förutom det så ingår väl ändå inte mx518 i g-serien?

Av Googolplex

Håller med övriga om att ni behöver uppdatera hårdvarorna. Fler hårddiskar, minst 3-4 styck så man verkligen märker vilket chassi som faktiskt är bättre på att kyla. Vad gäller grafikkortet så ska kylaren utnyttja bättre luftflöde, och således inte vara "instängt" som de flesta stockkylare är. Helst passiv kylning.

Skulle också velat att ni la till hur ljudnivån är uppifrån chassit, som någon nämnde på den första sidan.

Av Googolplex

Tack för svaret. Det kommer nog klagas på lärarna för de gett oss uppgifter vi inte gått genom hur man gör än. Eller så har jag varit väldigt borta på just den lektionen

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
Nu när jag ska sätta in det i den ursprungliga ekvationen ser jag också att du räknat fel i början, du missade att det var x-7 och INTE x+7 som du skrev. Därför är ju det här svaret fel till frågan där, men gör om med x+7 istället och gör såhär så kommer du få rätt svar.

Ojdå, jag ser det nu. Det blir dock ungefär samma fel för min del. Sorri.
Är det inte konstigt att jag klarar av 21, och inte 22? På 21 slipper jag x^2, de tar ut varandra. Konstigt. Hur som helst, tackar för hjälpen. Jag kanske återkommer lite senare om jag stöter på fler problem.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
Har inte kollat så att du räknat rätt fram till hit, men har du det så bör fortsättningen vara:
2x^2+14x-1176=0
x^2+7x-588=0
och vidare vet du väl hur man ska göra?

Jag frågade en vän innan och även han skrev något som liknar det du skriver. Något om "pq"-lagen tror jag det var. Du har slängt över 1176 till vänstra ledet och dividerat med två. Sen då?

Jag har aldrig gått igenom detta räknesätt i skolan än, ska jag verkligen använda mig utav den metoden? Hur som helst; kan du göra färdigt uppgiften? Då kanske jag förstår.

Av Googolplex

Har ett problem med en matte B-uppgift.
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-DSC01844.JPG
Jag behöver hjälp med 22. Det konstiga är att jag enkelt klarar 21, och uppgifterna är till synes väldigt lika.

Så här långt har jag kommit;
x^2+(x+7)^2=35^2
x^2+x^2+14x+49=1225-49
2x^2+14x=1176
..sen då? Uppskattar snabb respons

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Är du säker på det? Det där fältet är ju inte ens obligatoriskt, och även gymnasieelever kan registrera sig.

Jag läste lite mer noggrant, och visst står där att det inte är obligatoriskt. Super, tack för du sa det.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
En licens per dator. Sedan bör du ju inte kunna uppgradera från en RC med en uppgraderingslicens vad jag förstått.

Vill vara säker; kan jag då installera om mitt w7 när jag känner för det? För då är det ju samma dator.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Win 7 Professional för 100:- genom att ha CSN-kort och via www.pellesoft.se ...

Inte om ens skola inte finns med där, som i mitt fall, tyvärr.

Av Googolplex

Har jag förstått det rätt?
Jag "uppgraderar" mitt RC W7 till W7 med studentrabatt(uppgraderingsprodukt), och får ett fräscht OS. Om jag sen vill installera W7 på en annan dator, så går det också bra? Kan jag också installera om W7 på min egen dator när jag känner för det?

Av Googolplex

Jag har inte läst igenom tråden, men på den första sidan så nämner någon varför ni inte säljer vattenkylningsprodukter. Du/ni svarar att det är för dyrt om vattnet läcker för er, att ni inte kan ta det på garanti. Kan ni inte istället ta bort denna garanti, och således kunna erbjuda vattenkylningsprodukter utan att det berör er om det läcker?

Det hade jag gillat iallafall, trots risken.

Av Googolplex

Hypotetisk fråga om olovlig körning

Ponera att en 16-17 åring skulle (olagligt, såklart) köra bil på öppna vägar, och polisen stannat denne. Vad skulle straffet bli då? Är inte säker om det klassas som olovlig körning.