Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Långsam Samsung 830 - reklamera?

Har använt min 830 SSD i cirka fyra månader nu, och har varit supernöjd. Men jag har inte heller kört några prestandatester förrän jag la märke till några underliga saker.

http://www.bilddump.se/bilder/20130111112727-85.230.237.152.png

Har googlat runt och det verkar som många närmar sig 500 MB/s read. Lägg märke till den stora skillnaden på skriv.

http://www.bilddump.se/bilder/20130111113017-85.230.237.152.png

Det här sker när jag överför från SSD till externa hårddisken (WD 2tb my passport). Börjar på över 200 mb/s men tappar all fart efter några sekunder och sänks till 23mb/s. Pausar jag och låter den "vila" i 10-15 sekunder, och sedan startar, så sker samma fenomen. Alltså att den kommer upp i hög hastighet för att sedan droppa rejält.

Visst är det något som är fel? Kan jag reklamera den?
Om jag minns rätt så har all elektronik två års garanti i Sverige enligt konsumentköplagen, vilket täcker detta fall. Rätta mig gärna om jag har fel. Köptes från Inet. Datorn är en Sony Vaio S15.

Av Googolplex

Väldigt intressant som komplement till ssd:n i laptopen om den är tystgången.

Av Googolplex
Skrivet av yttox:

Min display svartnar när jag slår av enheten med fjärrkontrollen alternativt slår av på själva displayen. Menar du alltså att din display alltid lyser?

Skickades från m.sweclockers.com

Har jag missat något? Min display är alltid igång, såvida jag inte slår av strömmen bakom subwoofern. Har ingen off-switch på fjärrkontrollen, och enheten med displayen har inte heller något sådant.

Efter lite googlande så verkar det som om det finns två revisioner av högtalaren, där den senaste revisionen har standby-switch. Då får jag väl leva med det antar jag.

Av Googolplex

Jag spelar det fortfarande, mer eller mindre enbart på spelarenan. Vet dock inget om nån sweclockers-server..

Av Googolplex

Edifier S730 - stänga av displayen?

Vet någon ett mer praktiskt sätt att stänga av displayen på S730 än att gå bakom subwoofern och flippa switchen? Googlat men det verkar vara väldigt begränsat med information rent allmänt om dessa högtalare. Även lägsta ljusnivån lyser upp ett mörkt rum, ganska jobbigt.

Anyone?

Av Googolplex
Skrivet av Elghinnarisa:

Hört att fysikmotorn i spelet inte alls är något vidare och att det äldre (2011) är att föredra emot 2012 spelet.
Själv har jag ingen lust att köpa spelet bara för att pröva om det är kul samt ingen jag känner spelar det
Jag håller mig till mitt LFS och RaceRoom.

Det finns demoversion av spelet, så du kan testa gratis.

Av Googolplex

Kör på ett tyst chassi, byt ut de inkluderade fläktarna mot tystgående och effektiva fläktar. Köp helst till fläktkontroller alternativt stryp strömmen (ofta inkluderat). Köp eftermarknadskylare till både GPU och CPU med större mellanrum på "finsen" än vanligt för att de ska nyttja den lägre luftgenomströmningen. Använd ett tyst nätagg. Det finns gott om tysta nätaggregat, tycker inte alls det är lönt med en passiv lösning. Finito.

Jag tycker att mitt system är så gott som ljudlöst (dvs låter mindre än bakgrundsljudet). Jag använder ett P182 som jag fyllt varje hörn med ljudabsorberande mattor, och har tre Nexus Real Silent-fläktar till det, som jag kopplat till fläktstyrning. Kan verkligen rekommendera fläktarna. Kör fläktarna i 600-800 rpm.
Mitt Corsair HX520w är 80 plus certifierad och man måste verkigen stoppa in huvudet i fläkten för att den ska höras. Då antar jag att 80 plus gold certifierade nätagg är desto tystare. Alltså känns ett passivt nätagg överflödigt.

Av Googolplex

Sony MDR-XB1000 för 1111 kr, går på ca 1700 kr annars

http://www.siba.se/product/11600852/sony-mdr-xb1000-horlurar-...

Av Googolplex

Bra erbjudande på hörlurar för alla bassheads där ute. Sony MDR-XB1000 för 1111kr, billigast på prisjakt ca 1700 kr.

http://www.siba.se/product/11600852/sony-mdr-xb1000-horlurar-...

Av Googolplex
Skrivet av IntelAti:

Beyerdynamic Custom One Pro är en riktigt bra hörlur och ännu mer lättdriven än M50. Samt kan du justera basen efter tycke och smak.

Den ser väldigt intressant ut. Stora, bekväma kåpor och löstagbar sladd. Recensenter har blandade åsikter om ljudet jämfört med M50. Men jag tycker iallafall inte att det motiverar extra 500 kr.

Skönt att höra att iPhone inte har problem med hörlurarna.

Av Googolplex
Skrivet av Wh1sp:

ATH-M50 är en väldigt lättdriven lur och ska inte ha problem med att köras från telefonen. Den är som du kanske redan läst en väldigt omtyckt lur som passar till det mesta. Ultrasone HFI-680 lär vara en av deras mer balanserade och neutrala modeller men fortfarande med en ganska aggressiv diskant, om du vill ha ett alternativ till ATH-M50 kanske HFI-580 är ett bra alternativ, kolla jämförelse här. Den ska inte heller ha några problem utan förstärkare.

Personen som recenserar föredrar mid och high, det är något jag önskar i och med den akustiska musiken. Men, jag föredrar mer bas (hip hop med mera) och jag kör därför på M50. Tack för alla tips.

Av Googolplex

ATH-M50 med iPhone? Hörlurar i 1500 kr-klassen

Tänkte införskaffa nya hörlurar som en julklapp till mig själv och har kollat på ATH-M50 av Audio Technica. Min stora fråga är hur dessa kommer te sig om man spelar upp dem med mobilen (iphone 4s). Är mobilen för svag? Jag kommer framförallt lyssna med laptopen men det ska såklart gå bra med mobilen också.

Och hur står sig ATH-M50 gentemot konkurrenterna? Har kollat lite på Ultrasone HFI-680 också. Lyssnar mycket på hip-hop och en del akustisk musik. Förslag?

Av Googolplex
Skrivet av Chris_Kadaver:

Anta att du ställer allt på medium i BF3 så kommer cpun att flaska. Även i typ planetside 2 men många spelare osv och även om du trycker upp den till 3.8ghz. Men spelar du inte så cpu tunga spel eller lirar mycket singelplayer så lär det inte bli några jätte problem för cpun. En hyfsad avvägning om du överklockar cpun lite till. Annars kanske HD 7850 är ett lämpligare val om du vill komma billigare undan? Eller så står du ut till haswell släpps och uppgraderar allt på en gång?

Vet du när nästa generation grafikkort släpps då?

Av Googolplex

Sitter i en liknande sits. Vet du hur pass bra TRUE står sig gentemot de nya kylarna? TRUE var ju kungen på sin tid, men utvecklingen går fort och den har trots allt 4-5 år på nacken.

Av Googolplex
Skrivet av karremanchill:

Touchen är inte bara till för att scrolla. Varför skulle man inte vilja ha en hybrid? Den kanske inte är lika kraftig som en icke men de kommer snart bli.

Att scrolla var bara ett exempel. Ser ingen anledning att touchpaden ska finnas kvar om man ska ha touchskärmar på laptops. Antingen eller.

Av Googolplex

Dummaste idén på länge. Antingen är det en dator eller så är det en tablet, förstår inte användningsområdet för denna hybrid.
Såg en kille på föreläsningen idag med en sån här dator, ville drämma hybriden (har de något namn?) i marken. VARFÖR behöva scrolla på skärmen istället för touchpaden, och behöva ha armen svävandes på ett väldigt obekvämt sätt.

Av Googolplex

Vad är det för grafikkort på dessa AMD-baserade "ultrabooks"? Har dålig koll på AMD och det kan väl knappast vara Intel HD4000. Någon som vet hur det presterar jämfört med Intels dito?

Av Googolplex
Skrivet av cyzed:

Varför skulle det inte funka? Youtube har haft 1080P streaming länge ju, jag märker inte av några problem med det?! Varför skulle inte 4k funka? Det är ju bara 4 gånger med information, och det borde ju det flesta ISP-er klara av...

Youtubes 1080p är ju ett skämt jämfört med riktig 1080p

Av Googolplex
Skrivet av markiiie:

Kunde inte få nyckel genom det sätt som länkades, men fick genom NVIDIA Geforce på Facebook.

Här:
https://www.facebook.com/NVIDIAGeForce/app_433401813391421

Fungerade alldeles utmärkt

http://img221.imageshack.us/img221/7901/picsanditdidhappen.jp...

Fungera perfekt, tackar!

Edit: Blääh orka vänta till 2 november. Nån som hittat nåt sätt att kringgå detta?

Av Googolplex

Ge oss en iOS app för maps istället, Google!