Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

Underbart!!! Nu kanske opertörerna är tvungna att ge oss riktiga fri surf abbonemang istället ?
Dom borde även straffas hårt för dom har ju kört detta under en längre dig och gett dom mkt per och nya kunder, dom har under den tiden skadat konkurrenterna hårt genom att telia har gett deras utvalda partners fördelar.

Av Immersion
Skrivet av anon190792:

Efter att slagit på ärslet ute och det vart ett elände i trafiken under veckan så är Fredagspanelen härligt avkopplande. Sjunker ner i stolen och myser framför skärmen i november kylan

Jag ramlade också idag!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

aah nice strålande! då får var fredagen räddad!
Ska till affären och handla chips och dip och beställa en online pizza och avnjuta denna fredagspanel!

Av Immersion

trevligt fredagspanelen kom till slut prick klockan 20:00 precis när man förlorat hoppet, riktigt trevligt, skulle varit sjukt nice med lite levande ljus i studion skulle gjort det väldigt behagligt och stämingsfullt att kolla på.

ASMR lol

Av Immersion

Borde dom inte lösa problemet tillfälligt genom att ge alla användare gratis premium ?
Förstår att dom går miste om mkt intänkter men det verkar ju vara den enda lösningen just nu iallalfall

Av Immersion

Finns det några bra svenska podcasts som behandlar allt som har med dator/it/mobilt/integritet/fildelning osv ?

Jag vet att det finns många på engelska men jag letar efter svenskar några av de jag gillar frutom sweclockers pod var swedroids podcast, FZ är bra i vissa avsnitt där dom behandlar ämnen som jag anser vara intressanta även 5th july foundation podden är intressant har ni fler tips ?

tycker det är grymt skönt att lyssna på en pod ibland innan man ska sova tex eller om man vill vila lite i soffan

Och finns det någon bra portal eller app till android där man hittar de flesta poddarna ?

Av Immersion
Skrivet av HiGrip:

Jag köpte en TV till min brorsdotter och fick ett samtal från radiotjänst en eller två veckor efter inköpet där en mycket ohövlig tanta minsann visste att jag köpt en tv osv.. jag förklarade att det var en present jag köpt till brorsdotter och fick då till svar "Ja men då tar vi det vidare till vidare utredning bla bla bla".. 20 min senare så ringde en trevlig dam och ställde samma fråga, fick samma svar och tackade för min tid.

Sen har vi den där j*kla Torbjörn som ringer mig var 3e vecka och frågar om jag inte har skaffat TV än.. helt jäkla seriöst! Hade dom avskedet alla mongon som sitter och ringer så hade då säkerligen fått mer cash.

Låter helt jävla sjukt vilka metoder dom använder
Dom vinner ju inte direkt sympatier ute i stugorna när dom beter sig sådär ?
och hur i helvete visste dom att du kopt tv har dom lyckas nässlat sig in såpass mkt så att dom får elgiganten med mera att rapportera till dom direkt man kopt tv ?

Av Immersion
Skrivet av SabreWulf:

Man hoppas på ett vis att dom blir så påträngande att de bryter mot lagen på något sätt så man kan åtala dom för hemfridsbrott eller fönstertitteri eller liknande.

Ja fast det är svårt när det blir ord mot ord så klart
hade jag sett det med egna ogon hade det varit annorlunda då hade man kunant filma det med mobil telefonen och konfronterat dom om detta på plats med video kameran på

Av Immersion
Skrivet av frankof:

Har du tv-mottagare eller inte?
Det är helt irrelevant om du gillar SVT eller inte, det är mottagaren som är licenspliktig.

Min tv har som alla andra tvs nufrtiden den funktionen jag vill dock gärna bränna bort den delen av kretskortet då jag inte har någon nytta av den allt jag behver är en hdmi port

Av Immersion
Skrivet av Christley:

tycker sånnahär diskutioner är konstiga att många av inläggen tillåts.
står klart och tydligen i swecs regler att man inte får uppmana till brott, ändå är varannat inlägg om att han ska säga att han sålt tvn eller att han inte har en. trots att han lägger ganska mycket kraft på att visa att han har en tv men vill inte betala för det lagen säger att han måste

att påtvinga mig att betala pengar för tjänster jag inte använder borde vara ett lika stort brott, det är tamigfan rena maffiametoder dom kommer och knackar på dörren och ska ha pengar för saker jag inte använt, jag har noll intresse av svt, noll intresse för tv4 noll intresse för svensk radio har inte tid för svensk public service överhuvudtaget.

Av Immersion
Skrivet av Lengab:

@Immersion:
Radiotjänst har inte laglig rätt att lyssna/bugga/pejla vid din dörr utan tillåtelse av åklagare.

Den enda möjligheten dom har kunnat höra något är igenom brevinkastet dörren är såpass tjock, du kan möjligtvis höra ljud men aldrig urskilja vad det är för typ av ljud. Det känns som någon form av ofredande ?

Av Immersion

Har fått brev från radiotjänsten första gången i mitt liv

Har för första gången i mitt liv fått brev från radiotjänst. Där det står att jag inte velat öppna dörren men att dom har hört TVn tydligt.
Detta gör mig förbannad för att jag nyttjar inte public service jag har sedan 2006 när jag flytta hemmifrån aldrig haft tv kanaler, då jag tycker det är helt ur tiden då det är tv on demand som gäller för mig, så som netflix med flera.

Det står att jag ska kontakta dom innan 15 domagar ananrs skickar dom ut en faktura.

Jag läste på deras hemsida att dom inte har rätt att gå in i lägenheten för att se om jag har tv.

Så hur ska man bemöta detta givetvis vägrar jag betala 2000 kr för denna dret jag inte utnyttjar.
Jag har inte ens en antenn kabel i min för att ens koppla in tvn i antenn uttaget!

Hur ska jag gå tillväga för att låta trovärdig ?

Kan jag säga att jag kollade på datorn netflix ?
Men är noga med att påpeka att datorn inte har tv kort utan att jag streamar via nätet.

Med tanke på klockslaget tror jag snarare att jag låg i sängen med mobilen och kollade på youtube faktiskt..
Blir så lack känns så jävla obehagligt känns som stasi metoder att dom står där och lyssnar i brevinkastet ?
Känns något kränkade jag ska nu fixa något starkt lim och limma igen brevinakstet i dörren så inte det händer igen.

Av Immersion

Cooler Master Masterkeys PRO S RGB MX BLUE (använd i 10 minuter)

Gaming tangentbord i högsta klassen, Cooler Master Masterkeys PRO S RGB med mx blå switchar använd i 10 minuter, så helt och hållet nyskick, men jag chansande på denna och blåa switchar är inget för mig men jag vet att det finns många som gillar det.

Tangenbordet har nordisk layout med åäö.

För mer information kolla

https://www.youtube.com/watch?v=1v2-fZSqZNw

http://www.coolermaster.com/peripheral/keyboards/masterkeys-p...

Skickas med postnord eller schenker

Läs hela annonsen här

Av Immersion
Skrivet av thadizzy:

Sorry jag missförstod dig, läste inte så noga så förstog inte att du inte använder en traditionell AP. Det är precis som ovanstående användare säger, det är inte alla tillverkare som stödjer alla standarder i adhoc läge. Varför krångla till det så? Sätt upp en riktig AP istället och slipp denna typ av problem.

Det här här får jag komma upp adhocr en ny term för mig få kolla upp vad det innebär och hur det funkar med Asus nätverks kort

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av GzXboom:

@Immersion: vad heter din router?

Microsoft hosted network virtual router. Äger ingen router. Detta pga att jag inte vill ha strul med brandvägg därför köpte jag en wifi nätverks kort istället en annan fördel är att min wifi går via min vän tunnel ovpn så mitt wifi är alltså krypterat

Använder den här metoden

http://lifehacker.com/turn-a-windows-8-1-pc-into-a-wi-fi-hots...

Jag hade dock förväntat mig att det skulle vara lättare att använda den som accesspunkt är igentligen helt galet att funktionen inte var inkluderad i Asus mjukvara

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av thadizzy:

@Immersion: Vilken kanalbredd har du slagit på för 5GHz radion på din router? För sådana hastigheter du efterfrågar behöver du högsta tillgängliga vilket är 80MHz. Låter som att du enbart utnyttjar 20MHz kanalbredd.

Kan du säga vart jag hittar den inställningen ?

http://i.imgur.com/RHH5Uwv.png

http://i.imgur.com/UUgvKq6.png

http://i.imgur.com/bLcZHWP.png

Av Immersion
Skrivet av thadizzy:

I Broadcom drivrutinerna så syftar 802.11a på 5GHz och 802.11b på 2.4GHz. Du kommer aldrig se alternativet 802.11ac där. Hade varit tydligare om dom skrev ut frekvensbanden istället då dom syftar på radioband ej på modulering. Detta gäller både Broadcom och Intels adaptrar.

Lustigt nog under "Prefered Band" så kallar dom det "2.4GHz Band samt 5.2GHz Band" på Intel korten, inkonsistent beteende värre.

För att se om din klient är ansluten med en 802.11ac modulation får du nog logga in i din router, titta under Associated Clients. Tror inte Windows själv visar denna information, om du inte får en länk-hastighet som enbart stödjs av 802.11ac och ej 802.11n då är det ganska givet.

Kort och gott, ignorera att begreppet "802.11ac" ej syns någonstans bland drivrutinernas inställningar, det är fullt normalt.

Tackar för att du upplyser mig om detta ger mer klarhet i detta.. men håller me dig att dom kunde varit lite mer tydliga..pga av detta tror jag väldigt få personer som köper produkterna kör med korrekt konfiguration där man får ut den kapaciteten som står på kartongen.

Jag använder sagt ingen router andvänder bara en virituell router i datorn, det enda sättet som jag kan kolla det på är via min android telefon då eller min chromecast detta är min enda wifi ansluta enheter jag använder i mitt hem. Har hittils inte hittat någon android app som ger information om vilken modulering som används. Har ändå gått igenom en hel del wifi appar på google play.

Av Immersion
Skrivet av mrqaffe:

Du kan hursomhelst utesluta att du använder 802.11a eftersom du har en länkhastighet som är högre än vad det stödjer.
Det är väl inte heller så intressant vilken standard som används eller vad som ger absolut högst länkhastighet, det som betyder nått är throughput/godput och latenser för det är det man har nytta av, det påverkas oftast men inte alltid proportionellt med länkhastigheten. Är man ensam i etern så brukar de följas åt men finns det annat som påverkar radioförhållandena som angränsande nät eller andra maskiner som på nått sätt påverkar är det inte säkert att högsta länkhastighet ger högst throughput.

Ja men detta kortet ska kunna gå upp till 830 mbit, och min mobil runt 340 mbit, jag får ju 320 mbit på bredbandskollen med min dator, hur kan jag då bara få 65 mbit ner med min mobil, signal styrkan är runt 35-50 dbm. Anslutningen är 5 GHZ, kan det vara så att jag har fått en defekt produkt ?
eller finns det miljömässiga aspekter som gör att man tappar så mkt i hastighet ?

Värt att nämna är att i mitt hyreshus har liksom alla lägenheter i stort sett ett wifi nätverk i varje lägenhet, jag bor i 4 vånings hus, alla grannar använder 2.4 GHZ jag är den enda som sänder i 5GHZ vilket borde innebär en fördel... men det är dessvärre inget jag märker av då jag tappar så enormt mkt i hastighet.

Jag gjorde mkt efterforskningar innnan jag köpte detta kortet (köptes från usa amazon.com), och om man läser på amazon med mera recensioner så ser man att det är liksom det bästa som går att få tag på just nu i denna formfaktorn.. den använder teknik som sitter i dyrare switchar från broadcom därav den stora kylfläsan så jag förväntar mig mer än medioker prestanda!
Och läser man andra på amazon tex läste alla recensioner där ser man att folk får nästan samma hastighet i tråd som med wifi.

Jag använder ju förvisso microsoft hosted network viritual adapter, om det är boven i dramat vet jag ej. Att använda det som hotspot som jag gör är ju inte direkt tanken med detta kort igentligen utan det förutsätter att man redan har en wifi router att ansluta till, jag har ingen router utan gör en virtual router och kortet till en wifi hotspot.

Av Immersion
Skrivet av era909:

I Windows 10 kan man se vilken standard som används men jag vet inte hur man kan göra det i Android vilket TS efterfrågar.

I win 10 är det settings -> network and internet -> advanced options och sen scrolla ner lite.

Manufacturer: ASUS
Description: Broadcom 802.11ac Network Adapter
Driver version: 6.30.223.228
Physical address: ‎08-62-66-BC-C0-52

är det enda stom står dessvärre

Av Immersion

Första intryck av Coolermaster Masterkeys Pro S med blå switchar

jag har nu fått mitt masterkeys pro s med blå switchar. jag måste säga att jag inte är alls nöjd med det. Jag vet inte om det är en viss breakin period, givetvis är det nog också en vanesak också jag är van med logitech k810.

Vad jag inte gillar är, jag trodde blåa switchar skulle låta gött ? jag gillade klick ljudet på dom blåa switcharna när jag testade ett qpad tangenbord med blåa switchar nyligen, men detta låter inte ens gött, jag vet inte om det är för att det är nytt och kanske är en viss break in period. Men det är framförallt space tangenten som inte låter så bra som man hade önskat. Överlag är ljudnivån högre än vad jag trodde måste jag säga, men trodde ljudet skulle vara med behaligt.

det andra är att jag tycker att det är för lång key travel är som sagt van med logitech k810 där man inte behöver trycka ner så långt, detta känss otroligt klumpigt att skriva på detta i jämförelse då man måste rent fysiskt använda fingrarna mytcket mer rörligt.

Att hitta ett tangenbord man gillar verkar vara högst inviduellt och inte det lättaste, och i butiker finns det ofta inte allt för många att prova men som sagt verkar som sagt även om det är samma switchar så känns det olika beroende på vilket tangenbord dom sitter på.

Det jag gillar mest med tangenbordet är dess kompatka design och RGB belysningen.

Som sagt tangenbordet var ett riktigt bottennapp för mig som om någon vill köpa det så kan ni ju skicka ett PM, jag bor i karlstad.

https://i.ytimg.com/vi/dRDTdwnXcEY/maxresdefault.jpg