Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion
Skrivet av wounds:

Jag har ett masterkeys pro s och är väldigt nöjd. Double shot är inget jag saknar. Hade ett Corsair K65 förut men det gillade jag inte alls. Känns som att tangenterna är bredare på masterkeys vilket jag gillar.

jag har nu fått mitt masterkeys pro s med blå switchar. jag måste säga att jag inte är alls nöjd med det. Jag vet inte om det är en viss breakin period, givetvis är det nog också en vanesak också jag är van med logitech k810.

Vad jag inte gillar är, jag trodde blåa switchar skulle låta gött ? jag gillade klick ljudet på dom blåa switcharna när jag testade ett qpad tangenbord med blåa switchar nyligen, men detta låter inte ens gött, jag vet inte om det är för att det är nytt och kanske är en viss break in period. Men det är framförallt space tangenten som inte låter så bra som man hade önskat. Överlag är ljudnivån högre än vad jag trodde måste jag säga, men trodde ljudet skulle vara med behaligt.

det andra är att jag tycker att det är för lång key travel är som sagt van med logitech k810 där man inte behöver trycka ner så långt, detta känss otroligt klumpigt att skriva på detta i jämförelse då man måste rent fysiskt använda fingrarna mytcket mer rörligt.

Skriver annar snabbt på tangenbordet men jag ska försöka returerna det på asedo om inte det går får gärna någon köpa det av mig här på forumet.

Att hitta ett tangenbord man gillar verkar vara högst inviduellt och inte det lättaste, och i butiker finns det ofta inte allt för många att prova men som sagt verkar som sagt även om det är samma switchar så känns det olika beroende på vilket tangenbord dom sitter på.

Det jag gillar mest med tangenbordet är dess kompatka design och RGB belysningen.

Av Immersion
Skrivet av era909:

WiFi analyzer kan på sätt och vis göra det.

När du startar appen och är ansluten till ett trådlöst nätverk så står det högst upp på sidan AP list "Connected to...."

Om du trycker där så öppnar den info om den nuvarande anslutningen. 802.11a har en maximal bandbredd på 54Mbit, så om din Link speed är över 54Mbit så använder du garanterat 802.11ac.

http://i.imgur.com/xuSaU8x.png

https://dl2.pushbulletusercontent.com/Ekxq1XXKy9w70z2OyfK2dEINVp...

har dock aldrig kommit upp i 96. har kommit upp i 71 som snabbast på upstreamen men 65 på downstreamen ofast lägre..

Jag ser i denna recension att in huawei mate 8 ska klarar betydligt mer

http://images.anandtech.com/graphs/graph9878/78259.png

"On the downstream direction we’re indeed seeing speeds somewhat in line with the theoretical maximum as the Mate 8 reaches 314Mbps. What continues to baffle me though is that we’re again seeing a large discrepancy between downstream and upstream as I was only able to reach 126Mbps upload on the device"

dom skriver "On 2.4GHz the Mate 8 reaches 78.6Mbps downstream and 67Mbps upstream,"

som sagt jag får via bredbands kollen 300 ned och 130 upp och får alltså 65 ned och 70 upp med wifi 5ghz, jag har provat att ha telefonen extremt när antennen utan någon större skillnad.

Så nej jag tror något är galet här, 5ghz förvisso men det kan omöjligt vara så att det är 802.11ac standarden som körs.
Och att det sk vara så otroligt svårt att hitta någon app som kan tala om för en vilken standard som används i wifi anslutningen förstår jag inte.. måste gå att se vilket standard som enheterna pratar med varandra med.

Av Immersion
Skrivet av Duktig:

@Immersion:

När båda enheterna använder sig utav "ac" blir det på automatik ac som används. Du behöver alltså inte dubbel kolla något, det som vissas i property inställningarna har inget att göra med att ac inte används. utan är olika typer av inställningar du kan göra på kortet.

Finns det ingen android app som kan verfierar om anslutningen använder 802.11a eller 802.11ac ?

Av Immersion
Skrivet av MultiMan:

Döda länkar? Alla som jag testar fungerar: https://www.asus.com/se/Networking/PCEAC56/HelpDesk_Download/

Jag som använt Asus i 20 år måste säga att det nästan alltid fungerar när jag ska hämta något, så för mig är Asus riktigt bra på drivrutiner mm. Låter som du har otur.

Antagligen behöver du drivrutiner + programvara men det lär bero på OS-versionen (som du inte anger).

Drivrutinen dom har länkat till är ett ac66 som inte är kompatibel med ac56.

Av Immersion
Skrivet av Duktig:

@Immersion:
En sak du måste förstå är att de olika standarderna (Mer information om de olika 802.11 standarna) är att de inte är någon form av mjukvara på din adapter eller router. Utan standarden är en del av hårdvaran på din adapter/router.

En standard är bakåt kompatibel (802.11ac kan kommunicera med 802.11n), det betyder att nyare standard som pratar med en äldre inte kan dra nytta av sin hastighet. Exempel 802.11n har en max hastighet på 600 Mbit/s och 802.11ac 1,3 Gbit/s skulle dessa två kommunicera skulle max hastigheten bli 600 Mbit/s.

Så för att kolla om du drar nytta av din ac-standard på adaptern sök upp din router och se vilka standarder den stödjer.
Mer information om de olika "property" inställningarna här.

Hoppas jag var tydlig nog nu

Det är inte en router utan en nätverksapter men jag använder den som hotspot via en bat fil jag skapat som använder microsoft viritual router. Som du kan se på lådan så är alltså paradnumret just 802.11.ac både min chromecast och min Huawei mate 8 hare stöd för 802.11.ac och vill därför använda det. av drivrutinerna att dömma ser jag bara 802.11.a men inte ac vilket är nyare. Därför jag frågar hur kan jag se vilken standard som används, jag har provat wifi analyzer på min android telefon men ser inte någon sådan information där ser bara 5ghz och signalstyrka.

https://www.netonnet.se/Images/Items/217xxx/217735/ContentImages...

http://i.imgur.com/iJtqTwU.png

http://i.imgur.com/kbkcf9k.png

Av Immersion
Skrivet av Duktig:

Först och främst hur vet du att bara 802.11a bara fungerar? Om du inte har ac-standarden på routern kan den inte använda ac. Om den är några år skulle jag tro att du har 802.11n.

Skickades från m.sweclockers.com

802.11ac finns inte som val under band preference och disable bands

http://i.imgur.com/TZNyC2e.jpg

http://i.imgur.com/VZwQz1N.jpg

http://i.imgur.com/clSfGwz.jpg

http://i.imgur.com/ZcX7mtd.jpg

Av Immersion

Lyckas inte få 802.11ac att fungera med Asus PCE AC56 (bara 802.11a)

Lyckas inte få 802.11ac att fungera med Asus PCE AC56 (bara 802.11a)
Det står på asus hemsida att man inte behöver installera några drivrutiner då det följer med windows.
Men har ändå försökt hitta den senaste drivrutinen via drivermax då asus själva är väldigt dåliga på att drivrutiner på deras egna sidor (döda länkar med mera)

http://www.drivermax.com/driver-download/0/Network+Adapters/A...

eller hur kan jag se att det är 802.11.ac som används och inte 802.11a ?

Av Immersion

det blev ett masterkeys pro S med blåa mx switchar.

Av Immersion

har nu beställt ett masterkeys pro s blue

Av Immersion
Skrivet av Kunzite:

Detta tangentbord är det enda i sitt slag på marknaden. Om du är ute efter Cherry MX brytare finns hundratals alternativ med allt ifrån laser etsade, dyesub, doubleshot osv.

Dom flesta är väl överrens om att chery mx är bäst ?
finns många kopior..med tveksam livslängd..

Verkar ju inte finnas överdrivet många RGB tangentbord med TLK layout med nordiska bokstäver, detta och masterkeys och corsair..

Av Immersion

Jag var helt inne på att köpa coolermaster masterkeys RGB pro S, men sedan läste jag att den inte har Double-Shot-tangenter, hur mkt vikt ska man lägga vi det detta helt ärligt ? måste ta lång tid innan det slits ut.. Hur som helst detta tangentbord känns inte some ett alterantiv då den inte har riktiga cherry MX brytare.

Vad jag menar är att detta tangentbord har exakt samma åris som masterkeys pro S, men har inte ens riktiga mx brytare...

Så valet står här mellan Double-Shot-tangenter eller riktiga cherry mx brytare ? då känns det ändå som masterkeys pro s är ett bättre val.

Av Immersion

ska ni test masterkeys pro S RGB ? tänkte köpa den versionen med blåa switchar..

Av Immersion

Intel måste sluta släppa 4 kärniga processorer, om du vill att folk ska uppdatera sina gammla i7or så är det mer kärnor som gäller, min i7 från 2009 kommer jag behålla tills 8 eller 11 kärniga i7or finns att tillgå för rimligt pris

Av Immersion
Skrivet av walkir:

I Sverige är det dock inget problem i dagsläget, då Cortana är helt borta om kör svenska inställningar Vill däremot gärna få bort Cortana i Windows Pro 10 där jag kör allt på Engelska.

så om man väljer svenska som språk so avaktiveras keyloggern och allt by default ?

hur som helst att ha svenska som språk på windows känns helt cp vet inte om jag pallar det.

Av Immersion

det borde släppas en no cortana edition, det är oga av cortana som dom måste spionera på dig och använda keyloggers etc för att cortana ska kunna känna dig och veta allt om dig.
Jag avänder enterprise versionen just nu den har ingen cortana. Men borde finnas för privatkunder också

Av Immersion
Skrivet av Khers:

@Immersion: Skillnaden mellan Razer Green och Cherry MX Blue är inte milsvid. Razer Green är, vad Razers marknadsavdelning än vill hävda, en kopia av MX Blue. Det finns egentligen endast en liten skillnad och det är att Razer Green registrerar din knapptryckning någon tiondels millimeter högre upp än MX Blue. Gillar du inte den ena kommer du nog inte gilla den andra heller.

okej trodde det var cherry mx.

Hur som helst razer tangentbordet hade en äcklig plastig känsla som jag inte gillade.

Av Immersion

Cycklade iväg till elgiganten megastore idag,dom hade inget jätte stortutbud men dom hade tangentbord med röda,gröna och bruna switchar dock inga blåa.

Dom hade bla ett rapidfire med röda switchar.

Nu kan det ju vara så att jag är extremt van med k810 och easy switch brytare men känns enormt klumpigt att skriva på ett vanligt tangentbord, jag gillade ingen av switcharna eller tangenborden.

Jag gillade dock rapidfire med röda mest, var ett razer chroma med gröna switchar där också det var horribel kännsla i det tycker jag, dom bruna var nånstanns mitt i mellan jag gillade dom inte.

Jag sätter nu mitt hopp till blåa brytare.

Är som sagt inte helt lätt att prova snabbti butik helst vill man ju låna hem några dagar och prova.
Men när jag åkte till elgiganten efter min research och efter alla youutbe videos jag kollat på osv så var det just blåa switchar jag trodde jag skulle gilla bäst.. så får bege mig till wermlandsdata imorgon och se om dom har några med blåa brytare.

Av Immersion
Skrivet av jocke92:

Du behöver inte stänga ner comodo service. Bara gå in i interfacet och stänga av funktionen. Annars har de misslyckats kapitalt med sin produkt comodo. Tror mer på att det är något annat då.

Har du öppnat portarna i routern och pekat nat rätt?

Hej jag kör ingen router eller switch utan kör direkt från väggen
ska prova att försöka stänga av comodo servicen så får vi se om det har någon effekt

Av Immersion
Skrivet av VexedRelic:

Det baseras på geografi i stort sett. Bor du långt ifrån en ISPs anknytnings punkt, som t.ex Stockholm så blir det dyrare och kanske ej får tillgång till högre hastigheter. Det har egentligen ingenting med din ISP att göra men snarare access nätet som levererar dig som kund till leverantören.

Bor du i Karlstad så kommer din trafik nog gå.

Karlstad - Karlskoga - Örebro - Eskilstuna/Västerås - Stockholm

Det betyder att Karlstad kunderna kommer påverka kapaciteten hos alla andra. Denna förklaring är iofs väldigt simplifierad men ger dig en inblick om varför 100Mbit uppström är oftast den högsta hastighet som erbjuds, eftersom uppström användningen är högre, det har iofs normaliserats lite pga streaming som t.ex youtube.

Har inte tänkt på det att trafiken från min stad påverkar traffiken i andra städer Men dom borde väl ha rätt många gigabit som sammankoppar statsnät om nu små städer som karlskoga ens har ett stadsnät

Har också märkt att näten priorterar hastighet olika beroende på vad man gör.

Tex om jag kör vpn i udp och kör vpn i tcp så blir hastigheten typ 100 mbit snabbare (har 300 mbit)

Av Immersion
Skrivet av BergEr:

Ska finnas på olika ställen, men vet ej varför det inte är så överallt.
Har sett flera med Gbit/Gbit. Brukar även gå att få om man kontaktar eller köper som företag.

att man kan få va man betalar för med företags abbonemang vet jag, men nu snackar jag om privatpersoner.