Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

Önskar fler tillverkare hade hoppat på tåget för stora 16:9 skärmar. Och nej tack till ultra breda skärmar!!!

Av Immersion

@EliteSweden:

Det finns IPS med bra svärta. Det finns olika tricks för att göra detta, ett skärmfilter på glaset är en väg att gå, men då kan det hända att man offrar lite ljusstyrka, men jag offrar alla dagar i veckan ljustyrka (som på senare år har blivit alldeles för hög ändå för att sitta i ett mörkt rum med) för att få bättre svärta.

Jag önskar det fanns datorskärmar med JDI's IPS NEO teknologi. Dessa har den bästa svärtan på någon IPS skärm.
Dessa sitter i Huawei senaste flagskepp mate7, mate 8, p8 och p9, varav den senaste generationen i p9.
Alla de som provat P9 är imponerade av svärtan...

http://www.j-display.com/english/technology/jdilcd/pictureq.h...

Jag ser tydlig backlight bleed på dina bilder, och det ser inte vackert ut på en så stor skärm så enkelt är det.
Jag har sett bättre även på IPS, lutar inte åt något köp i nuläget, annars är dessa phillips skärmar väldigt bra prisatta, men jag har inte väntat i 7 år på att byta skärm för att byta upp mig till en skärm som har grådaskig svärta...

Av Immersion
Skrivet av EliteSweden:

Svärtan är likt de flesta andra IPS-skärmar, inte speciellt bra men inte direkt sämre heller. Bilden på den svarta skärmen ser lite urvattnad ut med glow i kanterna med, men inget jag ser på min i alla fall. Känns som kameran har förstärkt det en del.

Det gör mig mycket ledsen att höra är att svartnivån inte är bra
Storleken och upplösing är annars bra.

Den dom släppte innan Med VA panel det känns lite riskabelt då jag aldrig haft en VA panel med PWM förut så jag vet inte alls hur jag upplever det, jag vet bara att min Plasma tv med PWM inte är rolig att titta på nära men den är 1080p å andra sidan.
Man vill helst prova i affär innan känns det som annars föredrar jag VA panel med bra svart nivå och kontrast.

Jag sitter nästan bara i mörker hemma så svartnivå är ta mig fan viktigt för mig.
SItter man i kontorsmiljö med belysning hakar man kanske inte upp sig så mkt på det men jag tycker dålig svartnivå förstör hela bilden alltså är ju som man sätter ett fult filter över hela skärmen det blir inte bra...

Av Immersion
Skrivet av Salleee:

Första intrycket av skärmen var WOW vilken j***a skärm. Det märks att den är större än BDM4065UC vilket för mig är positivt.
Det första jag gjorde var att kontrollera om den hade några döda pixlar eller BLB. Efter närmare titt så kunde jag inte hitta några döda pixlar alls. BLBen ser mycket värre ut på bilden jag tog än vad det gör i verkligheten. Den första timmen jag använt skärmen ser det ut att vara en riktig bra skärm. Kommer hårdtest den de kommande dagarna.

http://s32.postimg.org/s2q1t7nx1/IMG_0528.jpg

Bild 1: Vit
http://s32.postimg.org/bxrqnsonp/IMG_0532.jpg

Bild 2: Svart
http://s32.postimg.org/em97rz6xh/IMG_0530.jpg

Bild 3: Röd
http://s32.postimg.org/v0lri72ut/IMG_0471.jpg

Bild 4: Grön
http://s32.postimg.org/ibse19ulx/IMG_0472.jpg

Bild 5: Blå
http://s32.postimg.org/f1411e4ol/IMG_0473.jpg

http://s32.postimg.org/do2b9ozn9/IMG_0478.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=E3yvnQ-gkS4

svvart nivån/svärtan ser inte så jätte rolig ut ?
Verkar vara grådaskig svart

Av Immersion
Skrivet av Cocosoft:

Bitcoin-utvecklarna kan idag mer om Bitcoin och kryptografi än vad Satoshi kan.

Om du säger det så .

Men då valutan bara finns i form av ettor och nollor skulle man inte kunna förstöra hela valutan med hjälp av ett virus ?
Som skapare lär han ha en lite bättre insyn i hela konstruktionen Vad jag menar FBI och liknande kommer nog försöka honom tvinga honom att ge vissa "nycklar" eller liknande som kanske kan förstöra valutan men jag vet inte..

Av Immersion
Skrivet av anon214934:

Till vilken nytta? Även om han är skaparen av bitcoin så har han ju absolut ingen makt över dess framtid. Han kan inte bara "ta tillbaks" bitcoin från massorna direkt. Finns absolut ingen poäng med att utsätta honom för påtryckningar, och finns därför absolut ingen poäng för honom att känna sig hotad.

Du säger det?. Men du tror inte skaparen har lite mer information ? Information om dess svagheter och hyr man skulle kunna förstöra den

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Jadu occlus detta var ett snedsteg i stora mått.
Hur i helvete tänker dom lär nog tappa många sympatisörer som håller på occlus trots en underlägsen produkt jämfört med vive.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Jag tror inte har gjort ett stort misstag. Om dom lyckas komma ikapp konkurrenterna vilket med tanke på deras resurser och tekniskt kunnande bara skulle vara en tidsfråga om dom satsade pengar på det så skulle dom kunna ta del av en enorm marknad. Antalet smartphones är en enorm marknad.

Dom borde satsat mer pengar och låtit dom ge det 3 år till.

Anledningen till att Intel inte lyckades var att dom istället att skapa. Nya prexossorer så försökte dom återanvända teknologi från desktop segmentet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

Främsta skälet att jag inte tror på detta är att om han var den riktiga skaparen så hade ju inte varit så himla dum att erkänna det.

Han har nu starka krafter emot sig livet ut.. Och han kommer nog utsättas för diverse påtryckningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion
Skrivet av THB:

Jacob har blivit bra mycket bättre framför kameran.
Dock så skulle nog fler än jag vilja se fredagspanelen och andra klipp i 4K, det är 2016 nu.

Ja 4k börjar bli relevant.
Och VR version lol.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Immersion

bra fredagspanel som vanligt!

Tog ett tag innan jag la märke till vad det stod på koppen haha. Hade varit kul om någon gett han koppen utan att han visste vad som stod lol. Hurvida det ligger någon sanning i koppens påstående kan vi bara spekulera om

Hur som helst riktigt bra fredagspanel. Nästa fredagspanel ska jag kolla på min chromecast på tvn för första gången se hur det funkar.

Verkar onekligen bli en intressant sommar och höst när det kommer till grafikort, jag själv sitter på ett gammalt Radeon HD 4850 men jag måste uppgradera snart, framförallt om jag ska byta till 4K skärm. Jag tror det är just på grund av 4k skärmens intåg som priserna kommer vara ganska låga på dessa nya grafikort, för det kommer innebära trots dubblerad prestanda så kommer 4K upplösningen svälja alla prestandavinst ändå..tråkigt men sant

Det kommer nog dröjja åtminstonde 2-3 år innan pro gamers går över till 4K.
Och då blir det nog för att det blir allt svårare att få tag på 1080p skärmar.

Hoppas det är Phillips skärmen 43 tumamren som det blir recension på nästa vecka.
Såg på youtube att den hade problem med backlight bleed... (inte så förvånande med tanke på IPS teknologi)

Av Immersion

Ett steg närmare cyborg

Av Immersion
Skrivet av Broken-arrow:

Dessutom finns det ju en tröskel för att skaffa nytt modernt bredband (det är priset). Dessutom såna här här nyheter spär på myten att mobilt kommer ta över fiber i framtiden.

Det vanliga Svenssons ser är att mobiltbredband kostar inte mer än månadskostnaden, dessutom försäljare som naturligt vis lurar på dessa detta och säger ena halvsanningen efter den andra (vist fungerar troligen hyfsat för många, men ska man använda streaming så tar man helt plötsligt i en vägg).

Ja jag är fiber förespråkare, även om 5G har en ljus framtid men det blir inte samma kvalite, inte samma ping och stabilitetet osv..
Fiber 1 gigabit kommer bli billigare inom 2 år hoppas jag.

Min farsa han är väldigt emot bredbandsutbyggnanden, han tycker vad är det inte man kan göra med mobilt bredband som man inte kan göra med fiber han tycker det är meningslöst att gräva massa fiber, men vad gör han jo sitter och slösurfar på plattan bara, blir sjukt lack att han inte kan förstå att visa har större krav...

Av Immersion
Skrivet av Zicsoen:

Står ju iofs i artikeln att Tre redan är under utredning av PTS med anledning av fri surf för Spotify...

Okej bra missade det..

Av Immersion
Skrivet av Vatten:

Varför är Telenors kampanj med gratis strömad musik fråntre musiktjänster acceptabelt? Varför anmäldes inte Telenor?

Ja det är intressant jag tror det har mkt med att göra att spotify är svenskt och att alla gillar spotify pga av det..Men håller med dig denna typ av särbehandling ska inte få finnas.. Slår undan benen från mindre aktörer.. Det är inte operatörernas roll att styra innehållet på webben dom ska bara leverera internet access och inte ett jota mer så enkelt är det.

Som sagt detta är en farlig väg om operatörer ska förstå få till sig konkurrens fördelar med sånnt här...

Är så jävla glad att jag har frisurf själv dock så behöver inte bry mig om sådant här trams jag personligen dock men kan förstå att de som har vanliga abbonemang idag att sånna här erbjuden får folk att välja en viss operatör pga det..

Om Telia fälls bör dom även ta hänsyn till hur många som signat upp abbonemang pga av denna propaganda kampanjen.
Det där med att dom är emot hat osv det är bara ren jävla propaganda , dom har en annan dold agenda, dom skiter fullkomligt i hat på nätet.

Av Immersion
Skrivet av deadleus:

PR kostar pengar, inget är gratis.

Definitionen att särbehandla data borde vara att själva data hanteras annorlunda, vilket inte är fallet för Telia, det som händer är att datat som passerar de utannonserade sociala medierna inte skapar en post för debitering.

Jag tror att det är ett sätt att starta mjuk med att tillåta att mer data flyter i de mobila näten, släpper man det fritt streamas det media överallt och det klarar inte mobilnätet.

Det där att mobil nätet inte klarar detta är en myt som jag ser det, vi har haft frisurf förut, och detta var på 3G tiden som hade betydligt lägre kapacitet.

Som det är nu är väldigt mkt kapacitet oytnyttjad pga av operatörernas snålhet och vinstintresse.
och att operatörerna bedriver nästintill kartell gör det inte bättre, frisurf var vanligt förut men sedan började operatörer med trafiktak och då hoppa alla på tåget inklusive Telenor. Väldigt många sitter fortfarande på gammla abbonemang med fri surf idag, jag har ett med telenor med frisurf som jag betalar 299 kr för

Förut kunde man också välja hastighet på sitt abbonemang och vara mer garanterad en viss hastighet idag får man ett ganska stort span mellan 7 mbit och 40 mbit, vad jag menar är när dom inte längre kan lova en viss hastighet utan ett så stort spann som dom har så håller inte argumentet att dom måste snåla med kapaciteten för att dom ska kunna ge kunder den kapacitet dom betalat för, medans det samtidigt är väldigt mkt outnyttjad kapacitet i näten ? Om någon har siffror på hur kapaciteten utnyttjas och inte utnyttjas vore det intressant att ta del av men jag vet att dom har ett stort "headroom"

Folk använder wifi mer och mer dessutom...Vi får se hur det blir med 5G vad dom har för argument att ha trafiktak då , för kapaciteten kommer finnas men dom kanske kör med argumentet att utbyggnaden kostar så mkt så att dom måste få in pengar pga det.

Av Immersion

ja PTS skärp er nu för i helvete, hoppas ni ser det allla andra ser.

Om detta kommer fortsätta kommer det innebär i framtiden att operatörerna kommer styra innehållet på webben mer och mer och vilka tjänster som folk använder.

Det är inte bara PTS som borde ta in anmälningar det handlar inte bara om nätneutralit utan konkurrens, så även konkurrensverket bör vissa intresse för detta. Detta är en mycket farlig väg att gå. Det kommer till slut leta till parallella internet, dvs ett internet med tjänster som operatörerna samarbetar med och har kontroll över i viss mån och ett fritt internet.

Telia vet mkt väl vad dom sysslar med..dom provar gränser, och bör bli straffade för detta..
Telia bör också få betala skadestånd i stora belopp pga av alla gratis PR dom har fått med detta, och jag ser deras reklamfilmer visas hela tiden dagligen.

Av Immersion
Skrivet av Jonny Myran:

Högerklicka på F.lux-ikonen - Inställningar - Dra "Daylight-pluppen" åt vänster till önskad nyans. Detta resulterar i ett "konstant filter".
Högerklicka och välj Disable när du vill ha normal färg.

Tack det funkade...hade varit svårt att lista ut på egen hand att man skulle hålla ner ctrl knappen...detta borde dom förenka i framtiden
Alla har går inte och lägger sig klockan 22 och går upp klockan 6

Av Immersion

Vi har väntat.. SRware Iron har nu släppts för Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.iron.srware

Släpptes för ca 10 dagar sean

Jag är imponerad av denna, den är märkbart snabbare än chrome, vilket inte är så konstigt då den inte har lika mkt bloat.

har länge väntat på ett sådant här alterantiv på Android som är baserat på chromium och inte Firefox.

Säg vad ni tycker ? detta blir min primära browser framöver.

Av Immersion

Alternativ Flux som inte baseras på tidzon ?

Nu är det så att jag har väldigt konstig dygns rytmn jag går och lägger mig kanske klockan 6 på morgonen men det är främst 1a-2a timmen innan jag går och lägger mig jag vill sätta på flux för att varva ner ögonen lite.

Men nu är det så att flux vill bestämma min dygns rytmn och det går inte på något sätt i appen själv manuellt välja vilken temperatur på filtret osv utan Flux ska helt och hållet bestämma själv, jag tycker detta är fånigt speciellt för mig som har väldigt oregelbundna tider, jag vill kunna sätta ett statiskt filter av eller på mer eller mindre.

Vad finns det fö alterantiv ? som är ungefär lika lätt ? jag provade ett program som hette IRIS och det programmet fick mig galen.. riktigt jobbigt ochj svår begripligt..det avinstallerades fort.

Flux är bra men herregud. lägg till ett manuellt läge ? om man inte vill köra med tid zon ?
Jag kan förvisso välja en tids zon som passar bättre med min dygns rytm, men det är dels jobbigt att räkna ut och dels är min dygns rytm inte helt stabil så kan variera lite.