Inlägg

Inlägg som skocke har skrivit i forumet
Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bfmv_tobbe
köpa höronlurar för 2000 papp:O varfan är denna världen påväg?
snart så ska vell någon köpa en dvd rom läsare för 3000 kr eller nåt, såndära deluxe i äkta guld elle nåt.
nae men asså 2000 papp för höronlurar. va e de för några super mega lyx dyra lurar?
hör man mer än vad man kan höra i såna:O

Ja var är världen på väg!:P Egentligen är det inte så mycket pengar. Alla lägger pengar på olika saker och vissa tycker att det andra lägger pengar på är vansinnigt, så kommer det alltid att vara. Du har ju tex lagt 1500kr på ett datorchassi (Om man får lita på din sign) som jag för övrigt inte skulle ge pengar för;) No offense, you see my point:) Kanske ett dåligt exempel men vi gillar olika saker och vi lägger pengar på det vi gillar.

Min åsikt är att jag gillar och lyssnar på musik mycket och det finns väl ingen anledning att straffa öronen med dåligt ljud all den tiden=D

Av skocke

Jag sitter också i uppgraderingstankar. Är väldigt sugen på ett par AKG lurar, k 601 eller 242 främst. Sitter med Essence ST och ett par Alessandro MS1 (modifierade Grado lurar) i dagsläget.

Innan jag köpte Gradolurarna så var jag in på lokala hifi-butiken å provlyssnade på just k601 och 242 HD, ingen seriös provlyssning utan bara väldigt hastigt. Vad jag minns (var ju nästan ett år sen) så kan jag inte påstå att jag hörde någon märkvärdig skillnad mellan dem. De var dock inte kopplade till en förstärkare utan bara direkt från en cd-spelare. Jag tyckte däremot att 242orna var bekvämare, lättare. Jag har relativt litet huvud och 601 är ju rätt stor så kanske har lite med det att göra också.

Någon som lyssnat lite mer på dem två och jämfört lite?

Av skocke

Sånt här är ju för taskigt. Men annonsen du länka till kändes ju inte som en bluffannons direkt måste jag säga, de brukar ju ofta vara sprillans nya grejer för mycket mer pengar.

Men hur är det nu, om man skickat pengar till ett bankkonto i förskott och sen inte får några grejer, är de inte lätt att polisanmäla då? Jag menar bankkontot tillhör ju någon så de borde ju inte krävas så mkt mer för att sätta dit bedragaren? Eller har jag fel?

Av skocke

Här sitter man fortfarande och väntar på sitt 5850, och nu kommer nästa generation runt hörnet. Toppen!:P

Av skocke

Du får ju kanske ingen giltig garanti om du köper den beggade 940? Värt att ha i åtanke. Jag skulle nog köpt 930. Det skiljer ju bevisligen inte mycket prestanda mellan de olika 1366 processorerna om du ska klocka.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chalmeristen
Jag skall köra de två mekaniska diskarna i RAID 1 (mirror) för att få lite backup. Så båda diskarna måste vara av samma typ.

SÅ kanske skall man köra på F3 diskarna. Eller skall man slänga in några helt andra diskar?

//Michael N

Jaha det visste jag inte. Kanske 2st F2 1TB och en F3 500GB för spel mm. F3:an på 450kr spräcker ju knappast en budget av din kaliber och för många hårddiskar har jag aldrig hört någon gnälla över:) Eller så köper du till en F3:a senare när du får behov, men då tycker jag att de är lika bra att ta med den från början.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chalmeristen
Ha ha ja priserna är ju som de är i dagens läge, det bränner att ligga på topp.....

Jag kommer ju inte ha annat än bilder å musik på de diskarna och känner att jag vill ha ner ljudnivån en aning. Eller det kanske inte är så stor skillnad på F2 & F3? Alltså med ljudet och inte hastigheten.

//Michael

Du kommer väl säkert ska ha något spel eller programm på en av dom då 80gb ssd inte rymmer hela cybervärlden precis. Köp en F3 och en F2 då:) F3an till ev. spel osv.

Har själv 2 stycken F2 1TB och är mycket nöjd med dom, relativt snabba, mycket tysta. Har även byggt en dator med F3 500gb och den är inte högljudd alls, så med ett Define R2 som har mycket bra montering för diskarna så tror jag inte du kommer störas av någon av diskarna.

Av skocke

Hade du beställt "fel" grafikkort eller hade dom skickat något annat än det du beställt?

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Achoth

Däremot har jag fått reda på att min far har ett ljudsystem som ytterst sällan används, som innehåller 5.1-systemet Harman Kadron HKTS11 och förstärkaren/recievern Marantz SR4600, som man nog skulle kunna låna på obestämd tid. Nu undrar jag hur detta står sig jämfört med exempelvis http://www.fynda.se/index.php?prodid=3650 ?
Undrar också om det skulle fungera bra om jag kopplade mitt ljudkort (Asus Xonar DX) till förstärkaren (optiskt eller med vanliga ljud-sladdar)? Eller blir det någon konflikt på något sätt?

Har själv den förstärkaren, tillsammans med ett 5.1 system från Mordaunt-Short. Inga stora frontar utan 4 satelliter, center och sub. Är mycket nöjd med det. Köpte dock hela paketet med förstärkaren för 3500 begagnat, nypris och kvitto från en lokal hifi-affär på över 10 000 så det går att göra klipp på begagnat hifi så du vet:) Kan rekommendera att du kollar runt vad som finns i närheten där du bor på begagnat-fronten.

Edit: Kan ju säga att jag mestadels kör via datorn till sr4600. Har ett Asus Essence St och kör optisk digital kabel utan problem. Om du får låna din fars paket så är det ju ett väldigt bra alternativ.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlommaNN
Jag tycker också det var lite lustigt att man inte fick nån användare på hemsidan när man beställer. Dock fick jag orderbekräftelse via mail cirka 5 minuter efter jag hade bokat det. Så ditt borde komma snart.

Har fått orderbekräftelsen nu, tog 20 min bara=) Man är ju van att få den i princip samma sekunf man beställer.

Av skocke

1.38 volt är väl rätt mycket? behöver du så hög spänning? inte säker på vad som vore lämpligt men de lät rätt högt och då är det ju inte konstigt att tempen far iväg.

Av skocke

Då har även jag beställt Limited Edition hos game.se. Första gången jag köper ett spel på jag vet inte hur många år:) Hoppas inte man blir besviken på det här nu då.

På tal om game.se, man fick ingen användare på hemsidan då man beställer? Fyllde i uppgifter och sånt och beställde men man verkade inte göra en användare, och jag vekar således inte kunna logga in och se min beställning... tur att jag kollade ordernumret direkt efter jag beställt innan jag klickade bort rutan så jag får en beta-key. Har inte fått en orderbekräftelse via mail heller men det måste väl komma imorrn då.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zax89
samsung är bästa tv tillverkaren.

Haha okej. därför att....?

Har hört att Sharp är bland de bästa märkena vad gäller tv. Har själv en samsung, som jag för övrigt blir galen på. Bra bild visst, men dosan funkar ju för fan inte bra och när jag slår på tv:n så blockerar den på något sätt andra signaler så att dvd:n och förstärkarens dosor knappt fungerar över huvud taget. Ett i-landsproblem javisst men ack så irriterande. Skulle avråda folk att köpa samsung-tv pga det. Samma tendens är på familjens samsung-tv men inte lika mycket.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bengan_svensson
Jag vet.
Varför ett annat chassi med separat nätagg?

Bättre kvalitet.

Mitt förslag: Lancool k56 och corsair 450W. Eller Fractal design define r2 men de är ju lite dyrare, hur som helst blir det över budget.

Annars är det du valt inte dåligt och skulle mest troligt duga fint.

Edit: Skulle byta hårddisken till en Samsung F3 1TB. Nyare, Bättre, billigare.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zagrow
De var ju ganska nice får jag lov att säga. Men han måste ha lagt typ 3500kr på bara chassit å alla noctua fläktar?

Känns sådär prisvärt -.-

Edit: fast ja tvivlar starkt på att boxen slår en 230mm fläkt som flyttar 75cfm direkt inpå grafikkorten dock.

Nä prisvärt är väl hans bygge inte men med tanke på alla fläktar han har i det så är det ju ganska bra att den burken minskar temperaturen med 5 grader. Men det är klart att Haf 932 har väldigt bra kylning också! Det är upp till dig att välja!:) Om du nu inte bryr dig om utseendet så är det klart att du sparar nästan 700 på 932. Tror dock att båda har tillräckligt bra kylning och utrymme.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zagrow
Haha, jo de står just nu mellan ATCS 840 och HAF932 faktiskt.

Men så här ser de ut på min lista:

HAF932 pro's and con's;
Bra airflow
Någorlunda tyst
Bra utrymme, särskilt på bredden för mina grafikkort (antec 1200 faller bort här)
230mm fläkt rakt mot grafikkorten vilket är smärre oslagbart
Priset! 700kr i skillnad (plus att man behöver köpa till nån fläkt till ATCS 840 om ma nska använda boxen vilket man lätt vill)

Cons:
Går inte å dra ur modekortet (spelar mindre roll.)
Fult som stryk (ska stå i ett hörn i ett rum dont care really..)
Sämre allaround kvalitet antar jag.
Inga dammfilter (det enda någorlunda vettiga argumentet)

-

ATCS 840

Verkar vara ännu lite rymligare
Airflow har jag inte sett någonstans att det skall vara bättre än haf932
Små features som jag inte vill betala för, typ dra ut modekortet m.m.
GFX Boxen gillar ja dock skarpt, vet inte hur mycket den gör i praktiken men den verkar fiffig.
Uppriktigt talat så tycker ja chassit ser sjukt plastigt och fult ut, designen faller bort där med, corsair 800d eller antec 1200 för design isf.
Priset känns absolut inte motiverat. Inte när haf932 finns.

Ja det är klart att fläkten på sidan i 932 kan vara till stor nytta om du har tänkt mosa in 3 grafikkort. Men du kan ju även kolla upp ang den där lådan på 840. Om man har referenskylare till grafikkorten som trycker ut luften genom plåten där bak så kan jag tänka mig att den skulle kunna vara rätt så bra den där lådan. Du kan kolla in den här snubbens galleri, säger att de ger ca 5 grader. Inte så illa ändå.

http://www.sweclockers.com/album/?id=4841

Av skocke

Jag skulle definitivt titta på Coolermaster ATCS 840. Det uppfyller ju dina krav på enorm luftktlning och de är ju för fan snyggt också!:) Om jag var i din situation skulle 840 bli mitt val iaf.

En nackdel med haf 932 är ju också att tjejen din kommer sticka;)

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Varför köpa en 22" skärm? Du kommer garanterat ångra dig om du gör det.. du kommer ångra att du inte köpte en 24" skärm som har en upplösning på minst 1920x1080, helst 1920x1200.

Sant. Med en budget upp mot 30 000 så tycker jag att en skärm för 10 000 inte alls vore tokigt. Att lägga mer än 20 000 på själva datorn ger ingen prisvärd prestandaökning och det är ju skärmen som kommer ge dig en ny upplevelse vid datorn:) (samt ssd:n kommer bidra en hel del också) Dessutom utnyttjar du inte prestandan helt med en skärm på 1680x1050.

Det är min åsikt dock:) Gör som du vill, men var medveten om att i de paketen som finns här (de flesta iaf) så är skärmen svagaste länken, så om du vill behålla den kan du spara in lite på datorn också.

Av skocke

I och med att en sådan här tråd dyker upp så finns det gott om invites eller?:) Skulle mycket gärna ta emot en invite om någon vill ge bort en:)

min hotmail

Tack på förhand =D

Av skocke

Kommer kännas trevligare att sitta vid datorn då du byggt den själv;)

Å andra sidan är inte 800 kr så mycket i sammanhanget för ett monterad och testad dator av inet, förstår ditt dilemma. Men du har ju alltid inets support och Sweclockers att vända dig till om du bygger själv och något inte går din väg:)