Inlägg

Inlägg som skocke har skrivit i forumet
Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
120mm Black silent är bra iallafall, noiseblocker ger generellt ut bra produkter.

Det låter bra. Den avgörande frågan för mig är om de kommer att bli tillräckligt tysta. De borde väl hamna på cirka 850rpm på 5 volt. Någon som har en uppfattning om när en 140mm fläkt är tyst?=D Luddig fråga jag vet=)

Skulle det förresten gå att sätta tex ett 7volts motstånd på fläktkabeln och sedan koppla till fläktkontrollern? För att kunna köra dem i typ 4 volt om det skulle behövas, kontrollern går ju inte lägre än 5 volt.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinguulol
Vet inget om Noiseblockers fläktar men det finns Scythe 140mm nu http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=370#rparams=k=s49202479

Slipstream 120mm har fått bra betyg på Silentpcreview iaf. http://www.silentpcreview.com/article832-page1.html

Jo jag har sett att scythe släpp 140mm fläktar, har själv deras 120mm å de kan jag inte klaga på. Dock så har jag ju hört att billiga glidlagrade fläktar gärna ger ifrån sig oljud vid horisontell montering å då tyckte jag Noiseblockers fläktar verkade stabila=) 6 års garanti samt att det verkar följa med en sorts antivibrationsram i monteringskittet.

Men det kanske blir ett par scythe 1200 rpm, dom blir då tysta iaf med kontrollern. De är ju billiga också så kan ju vara värt en chansning. Noctuas vore väl de säkraste alternativet men de är ju både dyrast och fulast.

Synd att scythe fläktarna inte har den traditionella fyrkantiga formen då hade man kunnat köpa till dessa: Indomo

Av skocke

Nya 140mm fläktar - Noiseblocker Black Silent Pro PK3

Hej!

Skulle ha haft ett par 140 mm fläktar till taket i mitt Define r2. Sitter och tänkte göra en beställning på Indomo på ett par lurar hur som helst och undrar om någon vet nått bra/dåligt om dessa fläktar? http://www.indomo.se/index.php?mode=item&id=8388

Enligt Prisjakt så är det bara Indomo som säljer dem. Har kollat Noiseblockers hemsida och måste säga att de verkar bra.

Den stora frågan för mig är egentligen om dom kommer att gå och få tysta. De går ju i hela 1700rpm så jag är lite tveksam till om de blir tillräckligt tysta på 5volt. Har en zalman fläktkontroller. Vad tror ni?

Enligt hemsidan: speed range : 4,5/ 6/ 9/ 12 V = 780/ 990/ 1380/ 1700 U/min

Länk till hemsidan: http://www.noiseblocker.de/en/produkt_luefter_nb-blacksilentpro_pk-3.php

Med tyst så vill jag ha väldigt tyst, så pass att man inte störs vid filmtittande och surfande, måste väl nödvändigtvis inte sova med datorn på.

Av skocke

Klicka på beräkna lägsta totalpris så ser du vad det kommer att kosta att få hem den.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Saken är den att det är ett par vanliga datorhögtalare så de har inte RCA. De har en 3.5 kontakt. Kanske får ta och införskaffa mig i en RCA till 3.5 hona eller något.

Liknande denna http://www.computercableinc.com/ccinc/images/CABLE-Audio-Y-Sp...

På så vis=) Låter som ett mycket bra alternativ.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Någon som vet hur jag ska lösa problemt med att ha högtalare och hörlurar I samtidigt?

En splitter känns inte optimalt direkt?

ST och STX har ju bara en 6,3 hörlursingång?

Kanske jag kan köra högtalarna i moderkortets ljudkort eller det kanske blir konflikter?

Vad är det som är problemet, behöver du ha ljud i hörlurarna och högtalarna samtidigt? Annars har du ju de bara inkopplade och väljer sedan i Xonar Audio Center (drivrutinen som följer med, som jag för övrigt tycker är rätt bra) vilken ljudutgång som ska användas. Annars tror jag att om du vill ha ljud i båda samtidigt så går de i alal fall om du kör digitalt till högtalarna, annars vet jag inte. Kan kolla sen om så är fallet.

Av skocke

Tjena. Kan rekommendera denna om du har för kort kabel: Grado förlängningskabel

Har den själv. Riktigt smidigt, kan ligga i sängen/soffan å lyssna på musik, perfekt. Dessutom så har du kvar kabeln om (läs när;)) du skulle få för dig att köpa nya lurar någon gång. Visst, den kanske känns lite onödigt lång men Grado garanterar ju att ingen försämring av ljudet ska förekomma så då spelar de ingen roll för mig.

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ronnylov
Om fjärde generationen släpps fjärde kvartalet, när släpps 3:e generationen, alltså intel G3?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo

Någon gång runt sommaren har det väl ryktats om tidigare, känns som en lite väl kortlivad generation om G4 kommer samma år.

Så här står de ju i nyheten " Den tredje generationen Intel X25-M väntas släppas i årets fjärde kvartal i storlekar om 160, 320 och 600 GB."

Alltså blir de ingen G3 till sommaren? Och G3 kommer att vara 25nm och ändå inte ha sata 6GB/s?

Av skocke

De där paketet ser väldigt bra ut. Frågan är om han behöver 5970? Vad har han för skärm?

Av skocke

Trevligt med nya ssd:er. Men Intel 80GB känns väl fortfarande prisvärdast? De är ju inge kul. Någon måste ju bräcka dem snart=)

Av skocke

Någon som vet om biltemas dämpmattor, som ju faktiskt r till för båt/bil är bättre eller sämre än tex dessa: Be Quiet som påstås vara specifikt utvecklad för datorlådor?:)

Om man ska köpa både bitumen och skumgummi från biltema så skiljer det ju faktiskt inte så mycket i pris. Någon Som kanske jämfört de två?=)

Av skocke

Produkt Antal á pris Summa
Summa: 5 165 kr
Frakt: 0 kr
Totalt: 5 165 kr
Asus P7H55-M PRO
st
1 057 kr 1 057 kr Ta bort
Core i3 530, 2.93GHz
st
1 119 kr 1 119 kr Ta bort
Fraktfritt Sweclockers vid köp över 500kr
st
0 kr 0 kr Ta bort
Lian Li Lancool PC-K56, Svart, utan nätdel
st
572 kr 572 kr Ta bort
Corsair CX 400W 80+
st
501 kr 501 kr Ta bort
Samsung 22X DL SH-S223C, Svart
st
228 kr 228 kr Ta bort
Corsair 2GB 1333MHz 1.5V Value Select
st
563 kr 563 kr Ta bort
40GB SSD Intel X25-VS G2 SATA
st
1 125 kr 1 125 kr Ta bort

------------------------------------------------------------------------------

Något åt det hållet? Skulle tro att den där skulle här skulle hänga med ett bra tag som surfdator=)

Av skocke

Har själv samma chassi som du, med en Zalman fläktkontroller, zm-....-plus typ. Har endast 1 slipstream 120mm 1200rpm, två fd 1000rpm och två noctua p12 på cpu kylaren. Alla styrs med fläktkontrollen.

Kan säga att fractalfläktarna körs på max då jag inte märker någon skillnad på 11/5 volt på dem. De är mkt tysta, men flyttar förstås heller inte så mkt luft. Slipstream däremot blåser riktigt bra på max, men då låter det ju såklart också, men de är ju inget problem då jag kör den på minsta hastighet då det inte behövs. Rekommenderar att du köper slipstream 1200rpm och zalman-kontrollern. Kan inte tänka mig något prisvärdare. Är som sagt mycket tyst på 5 volt och kylningen finns ändå när du behöver den=)

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toffe
systemkravet när det gäller ati är x1900

Okej, men innebär det att spelet inte ska gå att starta med något sämre kort? Innebär inte det bara att man bör ha något bättre för att det ska vara spelbart?:) Aja, måste väl ändå vänta in mitt 5850 så whatever=)

Av skocke

Hej. Installerade precis betan. Den uppdaterade till senaste versionen första gången jag startade applikaionen men nu när jag ska starta själva spelet så blinkar skärmen till svart å vitt någon sekund sedan stängs allt ner som om inget hänt. Vad kan det bero på?:)

Sitter på ett gammalt grafikkort som ni ser i sign, i väntan på ett 5850. Är det kanske de som spökar? Så har egentligen ingen brådska då de troligtvis inte kommer gå att spela förräns ja bytt gpu. Tänkte bara testa för skojs skull=) (Kom aldrig dit man skulle logga in med ett EA konto men antar att de är efter programmet startats:P)

Av skocke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Först intressant... sedan såg jag priset... sedan kändes det som om vi tekniskt gått framåt med prismässigt bakåt. Över 4 000 kr för 100GB!? Så mycket bättre är den knappast än Intels diskar.

Tyckte också det såg bra ut tills ja såg priset. Spela roll om den för över stora filer lite snabbare än intel-diskarna men vafan, de är ju lägre priser vi är ute efter. INTE marginellt bättre prestanda och mer än marginellt högre priser.

Jaja. Kommer nog få vänte lägre än jag trodde på en (enligt mig) prisvärd ssd:)

Av skocke

Fan va tråkigt, de här var ju typ de sämsta erbjudandet de kunde ha haft för mig då jag redan sitter på en 965 125W. Nu blir man ju bara lite bitter att man betalat 1650 för sin, livet är hårt:)

Hoppas på grafikkort (5850) eller ssd nästa gång!

Av skocke

Någon som har en teori varför dom gör detta?:) Dom kan ju omöjligt gå plus på detta erbjudande och det leder knappast till merförsäljning?:S

Edit: Eller ja, de är klart dom kanske får sälja ett moderkort å ett par minnen tilll en å annan men de flesta byter nog bara ut sin tidigare prolle. Borde iaf bli minusaffär för Komplett.

Av skocke

Fan ja som var så sugen nu när jag för en gångs skull beställt ett data-spel och väntar på ett Asus 5850 från Misco, men fan heller att jag kommer få kortet innan betan börjar! Nu säger dom nionde feb. Sur man blir... (nej vill inte köpa någon annanstans, har fått ett för bra pris hos misco för det)

Av skocke

En samsung F3 eller F2. F3 är snabbare och F2 är strömsnålare och lite tystare, så välj efter vad du pririterar.