Inlägg

Inlägg som FTTH har skrivit i forumet
Av FTTH
Skrivet av rickardhultgren:

Tack för svaret. Jag kollade precis och tyvär så går det inte för vi har 3 olika faser i huset men tack för tipset i alla fall. Jag kan inte flytta routern för då får den en sämre mottagning.

Med de nyare standaderna så fungerar det även över olika faser.

http://www.kjell.com/resources/sv-se/fraga_kjell/hur-funkar-det/...

Se:
http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemna...
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/lanwan-basics/31585-sma...

Skrivet av Tea42BBS:

ok, faserna är inte problemet, utan grupperna. Du måste ha doserna inom samma grupp(propp). Så om du har något uttag som sitter bättre till geografiskt, så kanske det skulle funka.

Men en range extender blir nog bra, finns enkla som man stoppar i el-uttaget o trycker på WPS knappen så är det klart.

Lycka till!

mvh Lazze

Olika grupper utgör inget större problem. Skulle ju göra Home Plug helt värdelöst då de flesta nyare installationer har en grupp till varje rum.

Av FTTH
Skrivet av RoleX:

Vilket tyder på att det är fel hos comhem, kan dock inte lokalisera vad felet är.. Det är ju inte Dns servrarna eftersom de visar rätt, har även testat med googles dns utan framgång.

Tydligen fler som har problem. TS ser dock ut att ha BBB och det löste sig med nya DNSer #12356498

Av FTTH
Skrivet av Perc:

Ah, just ja. Net1 vore väl bäst, men jag vill hålla mig till "vanlig" HSDPA. Dom har nämligen redan har en finsk vanlig 3G-anslutning som jag beställt extern antenn och router till. Denna kommer att bli fast monterad i husbilen. Skulle alltså bara vilja komplettera med en svensk anslutning att byta till när dom åker över gränsen.

Ser att många rekommenderar telia men är det "vanlig" HSDPA du vill åt så kan du ju lika gärna välja Tele2 då de kör gemensamt 3G-nät.

Av FTTH
Skrivet av Xburk:

Ok, det har du väl rätt i. Men på jobbet brukar vi prata om com hems nät som ett koax-nät. Sen om det är helt korrekt eller inte, är väl en annan sak iofs. (anledningen till att vi inte säger fiber för att särskilja det från stadsnät och det egna fibernätet)

Får ursäkta om jag kanske kommit med lite missvisande information.

I Göteborg går det ju nu till och med att köra Comhem via FTTH. Då har man ju koppar kortare bit koppar än många andra "fiber"-anslutningar

Av FTTH
Skrivet av go64:

http://www.raycore-fos.com/rc-lsg.htm

OBS jag har hittat dit pga utseendet, jag vet inte helt säkert vilken modell jag har. Det är dock en raycore 4-portars som ser ut precis sådär.

Kanon! Tackar!

Av FTTH

Annars kan du ju bara testa. De har ju en kampanj nu utan bindningstid så det är bara att skaffa ett abonnemang, säg upp det direkt och testa i 3 mån. Sen kan du ju behålla det om det fungerar.

Av FTTH
Skrivet av Zormac:

Tyvärr ger inte Comhem någon hastighetsgaranti trådlöst precis som alla andra operatörer så nån komp kan du inte räkna med i det fallet såvida du inte får samma problem med kabeln.
Man får ta Netgearmodemet för vad det är, du får en gratis router som tyvärr inte klarar högre hastigheter. Vill du ha ut full hastighet trådlöst är det bara att skaffa dig en ordentlig router.

Det är ju så att det i princip är omöjligt att lämna någon hastighetsgaranti på det trådlösa då så många faktorer som inte operatören kan påverka spelar in. Det gäller ju även mobilt bredband där operatörerna alltid ger "upp till hastigheter" och inte något minimihastighet som man kan få på andra abonnemangsformer

Av FTTH
Skrivet av go64:

Om jag lyckats hitta rätt pdf till min mediabox står det såhär:

OPTICAL INTERFACE SPECIFICATION
- Transceiver type: GbE Bidi 1X9 (SC connector)
- Wavelength(typical): single-mode: 1310Tx/1550RX
and 1550Tx/1310Rx 20km or 40km

Intressant. Finns den där pdf:en på nätet någonstans? I så fall skulle jag vara tacksam för en länk dit.

Av FTTH

Hjälpte en bekant som har Comhem och cg3100 modemet. Han hade också värmeproblem så vi ställde modemet upprätt. Sen hade han inte tagit bort skyddsfilmen på ovansidan av modemet. Såg att modemet är ventilerat bakom netgear-loggan där så det kan nog ha bidragit till att det blev för varmt. Än så länge har han inte haft problem igen men det har bara gått några timmar.

Av FTTH

Är intresserad av att kunna bränna billiga DL-skivor. Har en NEC ND-3500AG nu. Den kan bränna DL-skivor men inte de billigare varianterna från ex Ritek och Ricoh. Samsungen skall ju vara bra på Aone DL-skivorna från Ricoh men kan ej bränna Aritas Ritek skivor. Man kanske skulle satsa på en Pioneer DVR-216D? Vet att Pioneers tidigare modeller fått bra kritik men har inte sett några recensioner på DVR-216D modellen.

Av FTTH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Json@Jonas
Ok, det där med ljud har jag iaf märkt lite skillnad mot min gamla pioneer o min nuvarande Samsung.

Ok, den ser väl bra ut men har lite dåligt betyg på prisjakt, ska forska vidare.

Någon annan med tips på en bra? (kolla kriterier i första posten)

Är också intresserad av att köpa Samsungen . SH-S223F modellen har ju fått mycket bättre omdömen men är det inte bara LightScribe funktionen som skiljer dem åt?

Av FTTH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Hon ser verkligen besvärad ut din kollega Ask när hon talar om lagen.
Sedan är det ju faktiskt så att det inte är IPRED du citerar utan den kommande lagen om att lagra information. Så tesen om att Ask antagligen är köpt (tillsammans med många fler) lever väl vidare, eller vad säger du? Trodde ni åtminstone läste artiklarna ni hänvisar till på Moderata kansliet...

Skulle kanske kunna tänka mig att va moderat om det inte vore för Ipredlagen. Men är inte särskilt förtjust i de partier som är emot den heller.

Var ju förövrigt till ditt inlägg som handlade om Lagen om datalagring som min länk gällde.

Av FTTH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Varför har hon ändrat sig (läs pengar)?

Läste dessutom att Sverige ska gå längre än vad EU har beslutat och detta kan man väl knappast lasta någon annan än moderaterna för. När det sedan gäller IPRED så är det inte så att Sverige på något vis är tvugna att utforma lagen på detta vis, vi är inte livegna slavar under EU utan hur man väljer att upfylla EU-kraven är upp till varje land.
Nej Moderaterna, som lovat att inte jaga fildelare, ljuger värre än några politiker tidigare. De är så köpta och lobbade så det är pinsamt.
Du får heller inte glömma bort att Mona Sahlin lovat att avskaffa FRA-lagen när de får tillbaka makten.

Vill även passa på att hälsa dig välkommen hit till Swec FTTH (Adrian). Lustigt att du blev medlem just idag och valde att skriva i denna tråd och dessutom vill få tråden stängd.
Du luktar Moderattroll lång väg! Verkar som att FRA redan har satts i bruk..

Kan saga att jag är varken moderat eller fan av Ipred-lagen. Tycker bara man inte skall skriva rena lögner för att kunna smutskasta folk. Därför postade jag detta inlägg.

Citat:

Sitat från http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2188835.svd
Till slut stödde dock folkpartiet och kristdemokraterna den socialdemokratiska regeringen inför beslutet i EU och nu tvingas därför Beatrice Ask att genom-föra en lag hon tidigare inte ville ha.

Menar du att folkpartiet, kristdemokraterna och socialdemokraterna redan var mutade eller?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle

Vill även passa på att hälsa dig välkommen hit till Swec FTTH (Adrian).

Tack för välkomnandet för övrigt

Av FTTH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Ja antagligen allt som är negativt om Moderaterna kommer vara olagligt. Det roliga är ju att "statsministern" (för övrigt köpt av Sony, BMG, Marianne mfl) ju själv sagt att man inte skall jaga en hel ungdomsgeneration. Sedan har han ju motiverat detta med att han menade att inte polisen skall jaga en hel ungdomsgeneration. Han ljuger så mycket att han borde skämmas livet ur sig. Att vara moderat är idag som att vara högerextrem, man vill ha en polisstat utan privatliv och rättigheter.

Är inte alla riksdagspartier utom V och MP för Ipred? Typ alla ungdomsförbund under riksdagspartierna är emot Ipred (även MUF. De är väll Moderater eller? ). Någon form av Ipred hade vi ju även fått med en rödgrön regering. Vi kan möjligen slippa den om vi går ur EU.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Verkar som att dom nu skall utöka övervakningen till all telefoni, e-post, och all surfning. Det skall dessutom sparas i 1 år.
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2188839.svd

Denna gången försöker de inte ens skrämmas med de påhittade "terroristerna" utan skriver direkt att det är för "allvarlig brottslighet". Undra vad som är allvarligt...

Lagen om datalagring har ju förövrigt Thomas Bodström (s) jobbat väldigt hårt för. Beatrice Ask (m) va ju emot den tidigare. http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2188835.svd

Citat:

Redigerad av MaLo: Tog bort citat med svar.