Inlägg

Inlägg som KJAK har skrivit i forumet
Av KJAK

Jag skickar mina filer mellan telefon och dator via usb-kabel. Funkar utmärkt.

Av KJAK

Äntligen ett chassi med 5.25"-platser igen! Synd att det inte är så snyggt med luckan bortplockad bara. Annars hade det kunnat bli ett köp.
5.25"-platsen behöver man för att ha någonstans att stoppa sin Aquacomputer Aquaero såklart.

Av KJAK

Jag vill se mer test av moderkort, fläktar, cpu-kylare, chassin.

Det hade varit fint med genomgångar av hur bios från olika moderkortstillverkare skiljer sig åt, vad olika inställningar egentligen betyder. Test av hur olika moderkort överklockar samma processor eller minnen. Överklockar b550 lika bra som x570? Vilken moderkortstillverkare vill installera minst bloatware på din dator. Hur bra funkar fläktstyrning på olika moderkort. Drar alla moderkort lika mycket ström?

Ventilation
* Hur ska man vända sin tower kylare för maximal kyleffekt
* Hur mycket påverkat datorlådans ventilation cpu och gpu-prestanda
* Cpu prestanda med olika kylare/ventilation

Fläktar
* Hur mycket luftflöde vid vilken flödesrestriktion
* Hur mycket låter fläkten vid olika flödesrestriktioner och varvtal?
* Hur mycket vibrerar fläkten vid vilket varvtal
(Vissa fläktar är väldigt dåligt balanserade.)

Av KJAK

Har aldrig reflekterat över att ni har en youtube-kanal.

Jag kollar ibland på era videor, men mer sällan nuförtiden när inte Jonas och Emil är med (så ofta). Isåfall alltid via länkar i nyheter/artiklar här på siten.

Av KJAK

Oj, nu känner man sig gammal. Är det redan 25 år sedan...
Många som pratar om inkluderade musikvideor här. Har själv inget minne av några video-filer. Kanske för att vi installerade win 95 på en 486 dx4 från diskett. Jag vill minnas att den datorn precis kunde spela upp mp3-filer (så länge man inte gjorde något annat samtidigt). Men video skulle jag inte tro var möjligt.. men jag kanske har fel.

Av KJAK

Åhh, jag trodde det skulle vara 775-motiv på bärkassen. Nu kändes det inte lika intressant längre..

Av KJAK

Det där är en Intel standard-kylare men med en annan fläkt på. Det borde funka tillräckligt bra om allt är som det ska.

Kolla att fläkten verkligen rör på sig när datorn är igång.
Gör den det, så prova att blåsa rent på damm.
Får du fortfarande höga temperaturer och throttling så är det nog dålig kontakt mellan kylaren och processorn. Då behöver du plocka av kylaren. Rengöra från kylpasta. Lägga på ny kylpasta. Sedan montera tillbaka kylaren och fläkten.
Efter detta bör temperaturen vara bättre, iaf under 90grader, och den borde inte throttla längre.
Däremot kan det fortfarande låta mycket. Isåfall beror det på att fläkten går på högre varvtal än den behöver, men det är ett mycket enklare problem att lösa.

Av KJAK

Jag trodde Logitech Ultra-X skulle vara ett vanligare svar.. men det var kanske 10 år sedan de var populära.

Skönt att se att man inte var ensam kvar med dem iaf. Jag har ett svart hemma och ett silver-färgat på jobbet. Båda är förmodligen mer än 12år gamla, fungerar ypperligt fortfarande.

Av KJAK

Jag har en dvd-brännare som jag kan koppla in vid behov, men behov inträffar inte så ofta... Det var nog 2 dator-byggen sedan den var inkoppad senast, så jag är inte helt säker på var den är längre.

Av KJAK

Förvånande många som fortfarande har hårddiskar i datorn tycker jag. Jag trodde majoriteten körde med NAS och därmed skulle ha skrotat sina snurrdiskar i datorn.

Av KJAK

Nu kanske jag är gammal, men jag hänger på Sweclockers för att läsa om datorhårdvara. Kan vi inte få mer artiklar om olika överklocknings-parametrar, minnesinställningar, fläkt-tester, tester av hur inställningar i grafikdrivrutinerna påverkar bildkvaliteten, upplevelsen, prestanda, ger lappning av IHS'en något nuförtiden, vilket håll ska jag vända torn-kylaren åt för bäst kylning, fler chassi-tester, etc. eller är jag på fel forum för att läsa om sådant?

Tråkigt nog är förmodligen anledningen att det är mer pengar i att skriva om produkt-lanseringar, och speciellt då för mobiltelefoner och smarta hem-prylar.

Av KJAK

Kopiera filerna. Koppla ur den gamla disken. Byt enhetsbokstav på den nya disken till samma som den gamla hade. Kolla om allt funkar. Om det inte funkar så finns all data kvar på den gamla disken.

Kom ihåg att slå på visa systemfiler och dolda filer innan du kopierar över bara.

Av KJAK

Jag körde monowall och sedan pfsense på en intel pIII 450MHz under flera år. Jag hade 100/100 lina och jag tyckte den presterade tillräckligt för det. Nuförtiden är det en Asus-router med custom rom som står här.

Av KJAK

Jag körde dubbla 280X i crossfire fram tills i våras, då jag bytte till vega 64. Fungerade riktigt bra sålänge spelutvecklarna fortfarande lade med stöd för crossfire i nya titlar. Jag spelade mycket Battlefield 3 och 4 med de korten och där fungerade crossfire utmärkt. Väldigt bra skalning.

Av KJAK

Det enda man använder höger windows-knapp till är att trycka win+L för att snabbt låsa datorn. Smidigt när man har kaffekoppen i andra handen och redan har halvt rest sig upp från stolen.

Av KJAK

Denna är perfekt som LAN-skärm. Perfekt tillsammans med en SFF-låda med bärhandtag, och ett tenkeyless eller ännu mindre tangentbord.

Av KJAK
Skrivet av Videoapan:

Ragnar skulle resa med Frida sas det i ett klipp innan avfärd, så förhoppningsvis är han ok och inte fast i någon kontroll då han, helt ärligt, ser lite skum ut..

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, tack. Jag missade den videon. Då kanske man kan pusta ut.

Av KJAK

Jag såg ingen Ragnar i inslaget. Hur är det med honom? Mår han bra?
MVH orolig läsare

Av KJAK

oooh. taggad. Länge sedan man var såhär taggad inför mässan. Kommer sitta och trycka F5 kommande dagarna.

Av KJAK

Du har dubbelkollat alla kablar säger du. Kan du beskriva vilka kablar du har som är inkopplade?
Vilken startknapp använder du? Den i chassiet eller den på moderkortet?

[edit]
Det där moderkortet har enligt manualen flera bra status-LED som du kan läsa av vid boot.
Lyser någon av BOOT, VGA, DRAM, CPU efter att du trycker på startknappen?
Hör du något pip från moderkortet?

Prova med enbart nätagg, moderkort, 8pin-strömkabel och 24pin strömkabel. Starta med knappen på moderkortet. Koppla inte in några som helst kablar från chassiet. Inget grafikkort monterat. Får du inte rätt LEDs att lysa, så plocka först ur minnena. Försök igen. Lyser fortfarande inte rätt LEDs, så plocka även ur processorn. Försök boota igen. Vad lyser nu ?