Inlägg

Inlägg som Phiphler har skrivit i forumet
Av Phiphler

Det har varit kännt sedan länge att RISC-designen har bättre potential än CISC. X86 slutade att vara renodlad CISC för länge sedan, moderna x86 är i princip RISC i sin design, med x86 decode enheter.

Även AMD verkar tro att deras ARM core kommer utklassa deras x86 sister core, helt enkelt därför att inga transistorer slösas på att förstå det arkaiska x86-protokollet.

Ifall Apple designar sina egna chip så kan de bygga in stark virtualisering och annat som underlättar emulering, men med de flesta programvaror är omkompilering till ARM trivialt. Apple kan definitivt tvinga fram en övergång till ARM.

Av Phiphler

ZFS är ju riktigt långsamt alltid, men ett problem kan ju vara att diskarna har använts väldigt mycket.

Hur mycket I/O tror du de varit med om?

Av Phiphler

Owncloud är inte den bästa lösningen ifall man vill ha sina filer tillgängliga/uppbackade överallt hela tiden IMO.

BitTorrent Sync fyller exakt samma funktion, är väldigt lätt att få igång och använder torrent-protokollet för att skyffla runt datan.

Av Phiphler

Är du 100% säker på att du utförde partionering, val av partition att skriva Kubuntu till osv. helt rätt?

Kan du boota in i ditt Ubuntu fortfarande?

Av Phiphler
Skrivet av xWolvez:

Hur pass bra skulle mitt föreslagna system prestera?

Kaveri klarar LoL 66 FPS, CS:GO 58 FPS, TF2 72 FPS.

Högsta settings 1080p på alla.

Av Phiphler

Jag använder lite olika ARM boards som HTPCs, alla klart svagare och billigare än vad som postats hittils i tråden. Utan problem kan jag spela upp film i XBMC, även emulera konsolspel osv.

XBMC kör bättre på Linux, ifall man inte ska spela Windows-spel finns ingen anledning att köra Windows på sin HTPC.

Av Phiphler

De spelen maxar du med ett Kaveri-baserat system.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6762341/2014-05-16

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6762341-00.png

Det systemet är ganska såsat, riktigt snabbt RAM, utrymme för massor av extra hårddiskar etc. Grafikdelen är inbyggd, finns PCI-E 3.0 ifall du senare vill lägga till ett grafikkort om något år.

Av Phiphler

Du kan ju använda lxc för att köra Android inne i desktop linux, ifall du vill presentera något grafiskt. Att bara emulera android i en VM är busenkelt, men i en container kan man accelerera grafik och annat kul.

Kräver att du kompilerar en kernel och lite annat, ganska lätta saker.

Av Phiphler

I LoL kostar både Champions (valmöjlighet) och stats (runes) points, antingen ingame eller köpta points.

Med tanke på Riots balans-karusell så är det lätt man hamnar i underläge ifall man har för få champions att välja mellan.

Rekommenderar att du slänger en koll Dota2, varken stats eller heroes kostar points, allt är unlockat från början, och man får även cosmetic items randomly för att man spelar.

Av Phiphler

Byt till Lamp, eller Nginx.

Windows är inte ett passande OS för att agera server. Svårigheter i att hålla programmen uppdaterade, sårbarhet för malware, avsaknad av moderna filsystem etc.

Av Phiphler

Vet att Pistol på Tek syndicate kör AMD för allt och hon streamar spel i hög upplösning hela tiden.

CS:GO är ju inte extremt prestandakrävande heller.

Av Phiphler

Kul att du gillar Linux o Arch, hoppas ljudet är ok nu.

Vilken hårdvara har du för ljud? Det kan finnas drivisar specifikt för ditt ljudkort, eller så kan du kompilera om vissa system.

Av Phiphler

Titan äter ju in i Quadro/Tesla marknaden, det är därför detta kort fick ett sådant hutlöst pris.

Många är nog överraskade av hur bra AMDs grafik blev, är bara bra då konkurrens gynnar oss konsumenter.

Av Phiphler
Skrivet av Nille4:

Men om man nu väljer att endast köra med det integrerade, bör man ha över 2000mhz minne eller är 1600 ok?

Du vill ha så snabbt minne som möjligt med en iGPU. Sedan förlorar man lite RAM minne på att ge iGPUn dedikerat minne (max 2 GB går att tilldela den tror jag), men det är ändå att rekommendera för maximal prestanda.

Med Inets pris för A7850k, samt Mantle och HSA som ser ut att ge möjligheter för framtiden, är den ett attraktivt köp.

Av Phiphler

Planerar själv ett bygge med Kaveri/Carrizo + dGPU, men det är för att virtualisera och dra nytta av HSA.

Tror nog att Intel är korrekt lösning ihop med det grafkkortet, om du inte har avancerade användningsplaner.

Av Phiphler

AMD har ingen process att tillverka big-core CPUs på. GloFos 28 nm nod är en kombinerad process, för att både få med transistortätheten i grafikkretsar och de speciella stora bitarna för CPUs.

HSA är framtiden som AMD ser det. Funkar visserligen bara i enstaka program än så länge (Corel After Shoot, LibreOffice, Sandra 2014 och några till) men prestandavinsten är enorm.

Eftersom AMD ser ut att få med sig hela ARM-ekosystemet på HSA-tåget så är det helt rätt att satsa på APUs.

Av Phiphler
Skrivet av Marquzz:

Då tycker jag man hellre ska satsa på begagnade komponenter. Det går att få tag på billiga socket 1156-prylar idag. Till och med ett vasst 775-system är bättre än ett nytt AM1-/FM1-system. Ser ganska ofta folk som säljer bra stationära datorer för runt 3000 som är 775 eller 1156-baserade med typ ett GTX 4xx eller 5xx.

Ett AM1- eller FM1-system är inte särskilt bra grund för en speldator och jag skulle aldrig rekommendera någon att köpa dem utifrån det syftet.

Naturligtvis är det köparen som själv vår bestämma hur mycket han är villig att betala, Kabini system är något av en extrem budgetlösning. Dock uppfyller det trådskaparens mycket modesta krav.

Svårt att börja tala om begagnat i den här diskussionen dock, då den marknaden har varierande tillgång och pris samt obefintliga garantier. I den bästa av världar skulle varje nytt bygge innehålla minst en i5 och en 750Ti, men alla tycker inte att extra framerate är värt pengarna

Av Phiphler
Skrivet av Aldhissla:

jo fast jag kan slänga in en 8350 med 8 gig ram om jag vill det, ska jag bara spela minecraft och surfa så är det fortfarande overkill Jag köpte precis en dator med AM1 och 2 gig ram för att jag bara ska se på film och slösurfa. den fungerar utmärkt så varför köra overkill även om det är 2014?

Testet för spelbart CS:GO var utfört med 8 GB, tänkte utgå ifrån det.

Att gå lägre än 1 TB känns dumsnålt, mediafiler, operativsystem, spel etc. tar alla upp mycket utrymme nuförtiden. Går man lägre finns risken att man måste lägga till mer alltför snabbt.

Av Phiphler

Klart det är billigare, men det är sämre än det Athlon-baserade bygget, och löjligt snålt när man bygger en dator 2014

Av Phiphler
Skrivet av Marquzz:

Jag skulle köpa ett 1150 moderkort, Haswell-Pentium och ett 260X, den kombon är en ganska oslagen kombination pris/prestanda. Sen välja billigast möjliga när det gäller resterande komponenter. Denna kombination kan du i framtiden uppgradera med en i5 processor samt ytterligare ett 260X för Crossfire.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6735529/2014-05-08http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6735529-00.png

Även med billigaste allting (8 GB RAM, 1 TB HDD, basic nätagg, basic datorlåda) hamnar man över 4000 kr med dina komponenter. Bra krut för pengarna som du säger, men ifall man vill ha ett bygge under 4000 är det fel väg.