Inlägg

Inlägg som Phiphler har skrivit i forumet
Av Phiphler

Det är bra att EU står emot sådana här monopol-skapande tendenser, USA verkar inte bry sig.

Tänk på att straffet ska motsvara vinsten man fick för att göra brottet + en hel del till. Det bästa skulle vara ifall de tvingade Intel till någon stor eftergift, typ att de måste ge teknik till AMD eller att de tvingar HP etc. att ha AMD i en viss (men ändå liten) del av sina datorer.

Av Phiphler

Arkitekturen spelar stor roll, inte rättvist att jämföra Phenom med Phenom II t.ex.

Av Phiphler

Ta en Phenom II som processor istället, väldans massa mer prestanda för en överkomlig slant.

Jag beställde ett system i samma prisklass alldeles nyligen, tråden är här: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=852200

Av Phiphler

Bytte ut minnena till PC6400.

Jag skulle gärna byggt den själv, men den andra personen som är med o betalar vill verkligen att den ska vara byggd av någon med erfarenhet.

Nu ska jag bara hitta en bra skärm så har jag allting färdigt, tack för hjälpen!

Av Phiphler

Jag tror nog att jag nöjer mig med 512 MB grafikminne.

Räcker minnena till för lite överklockning? Har inte tänkt spränga några gränser, men hade tänkt klocka både CPUn och GPUn något.

Av Phiphler

Tack för svaret!

Jag bytte ut minnet, men jag vet inte ifall jag vill lägga 400:- till på graffen. Av att döma av bl.a. Sweclockers test så är 4770 ett riktigt fynd, men det du föreslog kanske överklockar bättre?

Av Phiphler

Blir detta en bra dator? 6700~

http://img8.imageshack.us/img8/2674/datorforslag.gif

Har hängt lite på Sweclockers och försökt sätta ihop en bra dator för att kunna arbeta, spela och göra det mesta med. Det här är vad jag kommit fram till hittils. Mitt mål har varit att få största möjliga prestanda för pengarna.

Jag har ingen möjlighet att bygga datorn själv som jag bor, och jag vill definitivt ha den förbättrade garantin som monteringen ger.

Vad tycker ni?

Av Phiphler

The Chronicles of Spellborn

Verkar inte som folk känner till detta MMO, tänkte jag skulle göra en tråd om det.

The Chronicles of Spellborn är utvecklat av en liten Holländsk studio, så det har väldigt lite marknadsföring. Spelet är dock, enligt min egna åsikt, både nyskapande och underhållande.

Spellborn har en mycket roligt stridssystem, för det första så är det som Darkfall iomed att du siktar med allting du gör och rör dig fram o tillbaka för att undvika slag.
Det andra stora är att du har en Skilldeck istället för klassisk actionbar, alltså en uppsättning med 5 förmågor per rad, max 6 rader. När du använder en förmåga så rullar nästa rad in, och så rullar man vidare genom sin skilldeck tills man kommer tillbaka till rad 1.
Det ingår även combos, olika sorters skills etc, så man försöker alltid optimera sina skills så de funkar bra i följd och att man har saker tillgängliga när man behöver dem.

Det finns 3 arketyper, Warrior, Rogue och Spellcaster, med 3 subklasser inom varje. Spellcasters har flest heals, men alla har olika lifetaps och liknande.

Spelet har en rätt stiliserad artstyle, men är byggd på den solida Unreal Engine 2.5 så det är snyggt för att vara ett MMO.

Etc. Etc.

Det går att ladda ner spelet från www.tcos.com , och spela upp till lvl 7 gratis.

Själv kör jag en Ancestral Mage, Pet class som får diverse lustiga summons och spells

Här är en länk till en video över miljöerna: http://www.youtube.com/watch?v=0zayiqOX_5I

Av Phiphler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-Lined
Lite OT men undvik MSI moderkort om möjligt, de strular oftare än andra tror jag.

Gör de? Det visste jag inte. Finns det något motsvarande som jag bör använda istället?

Av Phiphler

Oroad över support för hemmabygge

Jag tittar lite på att bygga en dator som liknar den MakeWarNotPeace har, dvs:

Intel E5200 2.5Ghz -|- Radeon HD4830 -|- A-Data 2x2GB PC6400 -|- MSI P43 Neo-F -|- Western Digital Caviar 250GB -|- Coolermaster Elite 333 -|- Corsair 550W

Jag är lite oroad över det här med att bygga datorn själv. Jag borde klara av att faktiskt bygga den, men hur är det med support och driftsäkerhet?

Jag har haft mycket med dålig erfarenhet av strulande märkesdatorer, nyligen en HP Pavilion dv9000 som har fått sitt moderkort bytt 2 gånger och fortfarande hänger sig etc., så stabilitet och säkerhet är viktigt för mig.

Vad är annorlunda när du har byggt datorn själv? Vem frågar du ifall något händer? Är risken att saker går sönder större eller lägre?'

Tack på förhand!