Inlägg

Inlägg som Poison har skrivit i forumet
Av Poison
Skrivet av kaput:

Åh, en gammal Colecovision!

Damn right it is

Av Poison

Väcker vi liv i tråden igen.

What is this sheit?

http://ladda-upp.se/files/2014/b126068.png

Av Poison
Skrivet av RainesX:

Hur gick det med datorn?
Sitter själv just nu och frågar mig själv hur jag vill rikta fläktarna.

Sitter och funderar på att ha 360 och 240rad som insug men är grymt orolig över värmen på vrm och ram i och med att det blir en hel del värme som kommer tryckas in i chassiet även om jag anväder bakre 140mm som utblås.

Andra jag funderar på är 360 som insug och 240 samt 140 som utsug.

tredje är 140 och 240 som insug och 360 som utblås (största värmeväxlaren så känns rimligare än tanke #2)

Som sagt kom du fram till något?

Sorry om jag stal din tråd lite

Sorry, för lite sent svar (citera inlägg nästa gång så hittar man tillbaka enklare )

Det enda jag bytte var fronten. Den skickar in luft i lådan istället för ut som på bilden. Försökte få till inblås i toppen också men fläktarna är för tjocka för att gallret ska kunna få plats i toppen. Vidare energi har jag inte lagt ännu. Funderar på ytterligare en radiator i botten samt bygga om loopen. Vi får se när jag får energi över dock

Av Poison

Älskar hur Microsofts juryrepresentant står och försöker skylla problemen som uppstår i Windows 8 på deltagarna

Av Poison

Riktigt fräsigt och nytänkade. Men är det inte extremt stor risk att plexit kommer bli riktigt repigt med tiden?
Även om man använder underlägg för mus och tangentbord så lägger man ibland en massa andra tillbehör på skrivbordet och då känns det som att ett plexi repas ganska snabbt :/

Av Poison

Jag kan inte påstå att jag tycker grafiken i detta spelet är vackert alls.
AA:n är nästintill obefintlig. Animationerna är så stela att dom få inte ens får ihop lip syncen på karaktärerna.

Jag kör på Ultra och det är ändå inget mer än "mjäe" vad beträffar grafiken.

Av Poison

Använder ni Active Directory idag eller är det lokala konton?
En Domain Admin har ju åtkomst till alla profiler och datorer, om det räcker att komma åt deras Profil-katalog för att göra ändringar.

Av Poison

Jag gick för några månader sedan igenom alla mina gamla moderkort jag har liggandes. Det var allt från gamla Socket A, 775 osv. Tänkte att jag skulle ta reda på vilka som fungerar och vilka som var trasiga, då alla låg i en enda stor hög.

Drog även fram ett gammalt nätagg från högen.

Jag trodde först att det var majoriteten av moderkorten som var trasiga, sedan kom jag faktiskt fram till att det var slumpvalda nätagget jag letat fram som brände alla moderkort jag kopplade in dom i. Det åkte snabbt ut genom fönstret...

Av Poison

Snygg kabeldragning till centerhögtalaren

Av Poison
Skrivet av tvelander:

Du kan inte köra dubbla 5960X.

Skrivet av Zotamedu:

Med det går bara att köra en sådan per moderkort. Det är bara vissa Xeon som är designade för att köras med två, fyra eller åtta socklar och de kostar därefter. Inga i7 har stöd för dubbla socklar och inga Xeon har upplåst multipel. Enda möjligheten till en plattform med två CPU och upplåst multipel skulle väl vara om Intel dammar av Skulltrail igen men eftersom de slutade tillverka moderkort för ett gäng år sedan känns det inte så troligt.

De 18-kärniga modellerna har inte fått ett pris än vad jag kan se men räkna med minst 30 000 kr styck. De kraftigare 14 kärniga ligger på 2700 dollar styck.

News for me, kände inte till detta.

Av Poison
Skrivet av tvelander:

Inte intressant förrns det kommer CPUs med upplåst multipler, men ja 2x 18 core CPUs varit fint dock är dom rätt dyra.

i7 5820K, 5830K och i7 5960X har ju samtliga upplåsta multipler

Av Poison
Skrivet av Malmighty:

Ja, jag skickar tillbaka hela skiten imorgon. 4101 kan ju vara en rad olika saker, snackade med Nvidia och en av deras supporterindier och vi kom inte fram till något vettigt. Vi gick genom alla komponenterna och körde stresstest på GPU. Det som är märkligt dock är att efter att jag installerade om Windows, som faktiskt fick det till att funka tillfälligt, är att om jag kör en systemåterställning så funkar det, men bara till nästa gång jag startar datorn. Lite segt att behöva göra det varje gång man ska spela.

Men det passar egentligen ganska bra med en retur, då det var skador på kabinettet när jag öppnade emballaget. Det var det jag började att reklamera på.

Får se om man kan få Komplett till att ge mig något gott i kompensation.

Man kan ju börja felsöka själv på själva hårdvaran, men jag skulle inte riskera garantin på det eftersom Komplett själva har byggt ihop datorn till dig.
Jag förutsätter att dom även installerade Windows till dig?

Om paketet varit dåligt behandlat låter det ännu mer som att det skulle vara hårdvaru-relaterat. Jag tippar på att det är PCI-platsen som grafikkortet är inkopplat på som fått sig en känga och har dålig kontakt. Kan vara en slump att det funkar ibland och sedan förlorar den kontakten på nytt. Glappar kontakterna för grafikkortet så slutar även drivrutinerna att svara, sedan när den slutar glappar återställs det igen, därför det "flimmrar" till för dig. Men vi får se vad Komplett kommer fram till

Av Poison
Skrivet av Malmighty:

Vågar inte hoppas allt för mycket, men nu funkar det fanimej! Installerade om Windows och nu verkar det som att det går. Får testa mer imorgon men detta lovar gott!

Tusen, tusen tack för hjälpen. Helt ovärderligt.

Edit:
Hepp.. När jag startade datorn nu efter jobbet så hade problemet kommit tillbaka..
http://i.imgur.com/eoRDaMQ.jpg

Antingen är det grafikkortet eller moderkortet. Felmeddelandet tyder på att den tappar kontakten med grafikkortet, ungefär som om man drar ut hela grafikkortet när datorn är igång, men sedan får kontakt igen. Så det är bara att returnera hela burken till Komplett som får göra om och göra rätt

Av Poison
Skrivet av Malmighty:

Såhär hade jag det först, då gick det inte att starta alls. Ändrade till en GPU och då gick det att starta. Funkar fortfarande inte.

Avinstallerade precis nya drivrutiner och installerade gamla. Ingen skillnad..

Det låter som att det är grafikkortet som spökar då. Alternativt PCI-bryggan som grafikkortet är inkopplat på i moderkortet.
Men har Komplett byggt ihop den åt dig borde dom ta tillbaka den och kontrollera.

Av Poison

Har du verkligen fått SLI aktiverat? Känns som att du bara bytte plats på vilken GPU som skulle sköta PhysX. Då får du inget SLI.
Så ställer om PhysX till automatiskt så det står att SLI är aktiverat, där det idag står "Flera GPU-enheter är inaktiverat" - det ska stå aktiverat där istället.

Verkar dock fortfarande som att drivrutinerna krashar för dig. Vilken av PCI-Express-portarna har du kopplat in grafikkortet på? Vore bra du återkom med vilket moderkort du kör också. Kan vara att den inte klara att leverera på nuvarande port. Med tanke på felmeddelandet från eventloggen låter det som något åt det hållet.

Prova även en ominstallation av drivrutinerna och gör en "clean" installation så att alla tidigare inställningar nollställs.

Av Poison

Du har inte SLI aktiverat som det är nu. Du ser att det står "Flera GPU-enheter inaktiverat"
Jag tippar att detta är för att du har dedikerat ena GPU:n till PhysX. Testa att ändra tillbaks till "Automatiskt" igen för PhysX och verkställ för att se om SLI blir aktiverat.

Men är det så att spelen fortfarande hänger sig för dig finns tyvärr möjligheten att ena GPU:n är trasig.

Kom förresten på att jag hade problem med att nVidias drivrutiner slutade svara efter min senaste ominstallation av datorn.
Kolla om du får följande fel i eventloggen under "System"

The description for Event ID 3 from source NvStreamSvc cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

Detta bör i så fall dyka upp efter du startat spelet så det skriver till loggen (så slipper du leta bakåt i tiden).
Och är det framför allt NvStreamSvc som hänger sig så ska det räcka med att inaktivera hela tjänsten.
Tjänsten ska heta "NVIDIA Streamer Service" under services.msc - den hanterar nVidias verktyg om du streamar från datorn. Antar att du inte brukar streamar från din dator så det är bara att inaktivera den. Jag la om min till manual istället för automatic, här finns guide om du vet hur man inaktiverar tjänster: http://www.sevenforums.com/tutorials/2495-services-start-disa...

EDIT: Här finns även ett annat sätt hur man kan inaktivera tjänsten via kommandotolken: http://www.windowsvc.com/bbs/board.php?bo_table=windowsvc&wr_...

Av Poison
Skrivet av MultiMan:

Enterprise-diskar som Raptor i sina olika skepnader har alltid haft och har fem års garanti.

Företagen jag handlar diskar av tar alltid hand om RMA även efter den svenska reklamationstidens utgång, så det förutsätter jag att Inet också gör.

Ja, jag tycker också det låter mest rimligast. Men vill ha ett offentligt uttalande från Inet också

Av Poison

Tjenare Inet,

Har en gammal WD-raptor-disk som är på väg att ge upp enligt S.M.A.R.T-informationen samt att den även får dåliga läs/skriv-hastigheter i Diskmark.
Vid köptillfället så erbjöd WD 5-årsgaranti (dom har ju nu ändrat detta på nya diskar till 2år). Har fortfarande garanti enligt WDs RMA-sida.

Är det fortfarande via er jag då gör en RMA på disken?

Av Poison

Ser det framför mig hur man blir headshottad av en sniper i COD:
"Satans helvetes jävla kuk!"
*Startar youporn*

Av Poison

Derp.. det är jag som har blandat ihop socketena på dessa moderkort... so nevermind ^^