Inlägg

Inlägg som ConTigent har skrivit i forumet
Av ConTigent
Skrivet av MultiMan:

Ja, då är det trasigt, men du har ju sju års garanti på det, så få det utbytt och undvik 230V-avstängningar alltför ofta framöver.

Japp, får skicka tillbaka det till Inet. Tycker inte att jag stängt av agget för ofta utan det har mest varit när man vet med sig att datorn inte skall användas på någon dag. Även fast det på senare tid nu har stängts av mer frekvent för felsökning, fast det var efter att felet uppstod. Jag skall hur som helst tänka på att låta det ha konstantström i fortsättningen.

Tack för hjälpen

Av ConTigent
Skrivet av MultiMan:

Eftersom AX850 är ett kvalitetsagg med mycket stora primärkondesatorer är det avsevärda strömmar som krävs vid uppstarten om man kallstartar agget på 230V-sidan. ATX-agg är inte heller gjorda för frekvent avstängning på det sättet så det bör undvikas om man är intresserad att bästa livslängd. Strömbrytaren på ett nätagg är avsedd för att säkert (datorn är fortfarande jordad på det sättet) och enkelt kunna bryta strömmen om man pillar i datorn, inget annat.

Som jag ser det beror problemet på en av tre saker eller en kombination av dem:

1. Agget har tagit stryk av frekvent av/på via 230V. Som sagt är ATX-agg inte byggda för det och diodbryggor/lödningar/andra komponeter som får ta den enorma strömrusningen (uppnår utan problem 100A under någon tiondels sekund), börjar ge upp.

2. Du har legat mycket nära vad säkringen klarar och andra apparaters åldrande eller punkt 1 har dragit det över gränsen så att säkringen går.

3. Automatsäkringen har åldrats och klarar inte angivet värde. Inte helt ovanligt. Byt till ny för att konstatera om detta är fallet. Detta är det första du bör prova.

Tackar för svaret

Provade faktiskt att koppla in datorn på en annan säkring bara för att säkerställa att det inte var säkringen som åldrats. Resultatet blev som så att säkringen inte slog ifrån. Dock tog det allt mellan 5 till 20 minuter för agget att leverera ström till moderkortet. Så det måste ju vara något fel på nätagget eller hur?

Av ConTigent
Skrivet av Bulltazar:

Har haft liknande problem med ett corsair nätagg, köpte ett likadant nätagg och då försvann problemet.
Så ditt nätagg är tyvärr defekt.

Vad hade du för problem på ditt Corsair nätagg?

Av ConTigent
Skrivet av FatherOfThree:

Verkar vara så att problemet är att det blir en "strömrusning",
när de tomma kondensatorerna skall laddas upp,
då du slår på strömmen till nätagget.

Det påverkas sannolikt också av hur många andra strömförbrukare som är anslutna till samma säkring.

Fo3

Felet uppstår helt random. Jag trycka på strömmen, allt funkar. Bryta den och vänta 1 minut. Göra samma sak igen, funkar fint. Vänta igen. Nästa gång går säkringen.

Skrivet av Bulltazar:

Har haft liknande problem med ett corsair nätagg, köpte ett likadant nätagg och då försvann problemet.
Så ditt nätagg är tyvärr defekt.

Okej, jo det känns ju som att något är fel på det.

Av ConTigent
Skrivet av kerbo:

Har ett minne av att Multiman beskrev i en tråd för något år sen att PSU kan ta skada av att man bryter strömmen ofta och regelbundet till PSU! Att PSU skall ligga anslutet konstant och aktiveras via powerknapp på datorn, jag minns inte hans förklaring till problemematiken så jag kan tyvärr inte redogöra för den. Sökverktyget gav mig inte någon ledtråd till inlägget heller tyvärr!

Okej låter rimligt, dock har jag inte brutit strömmen särskilt ofta heller. Utan enbart när man vet med sig att datorn inte kommer startas på ett tag.

Edit: Dock så har det givetvis blivit mer brytande på strömmen nu för att koma fram till felkällan. Men det var efter uppkomsten var problemet.

Av ConTigent
Skrivet av Wh1sp:

Jadu det är omöjligt att säga såhär utan att ha sett någonting i verkligheten. Man kunde göra lite mätningar för att vara säkrare men du har väl knappast sådan utrustning och det är inte värt att skaffa för att användas en gång heller. Men om du har en kompis som är elektriker har han säkert en amperetång, med den kunde ni mäta hur strömförbrukningen ser ut.

Men om du lyckas få säkringen att gå när du testar nätagget utanför datorn, ensam, så tycker jag det är ganska klar sak.

Har tyvärr ingen som kan testa detta åt mig

Av ConTigent
Skrivet av FatherOfThree:

Bara för att eliminera all risk för missförstånd,
det är alltså strömbrytaren på datorn du har använt.
(inte strömbrytaren bak på nätagget)

Fo3

Det händer när jag slår på strömmen på förgreningsdosan och nätagget står på. Eller om man slår på strömmen bak på nätagget.

Av ConTigent
Skrivet av Wh1sp:

Det låter nog som om du har nåt fel på agget. En C10:a skall inte vara ens i närheten av att lösa ut om du bara har lite elektronik på den, C klassens säkringar är redan lite trögare än de allra vanligaste B klassens just för att kunna hantera mindre induktiva och kapacitiva inkopplingar. Om den dessutom löste ut en gång när du bara hade en fläkt ikopplad så den hade minimi last låter det ännu troligare. Att jordfelsbrytaren inte löser ut betyder att du inte har läckström någonstans, d.v.s. all ström som går ut i fasen kommer tillbaks i nollan. Detta är givetvis bra.

Okej, tack för svaret. Frågan är då bara vad som kan vara felet?

Av ConTigent
Skrivet av lacrits:

Vad är det för säkring som löser ut, hur många amperre?
Jordningsproblem? - Har du kollat så du har distanserna på mellan moderkortet och moderkortsplåten, Inga lösa kablar/kontakter i datorn?
Vad mer är kopplat på den fasen/säkringen.. akvarie.. TV/stereo.. etc.? Se till att koppla ur allt annat och prova datorn igen..
Det kan vara nätagget som är pajj, men den borde inte utlösa säkringen.. utan bara inte starta datorn isåfall. Du har inte gjort några fulkopplingar från nätagget in i datorn, du håller dig till standard kablage och urtag på modulära anslutningarna?

Skrivet av Uniko:

Hade detta problem i en lägenhet. Ringde bolaget bara, så kom dom och bytte ut en grej i proppskåpet så det klarar mer belastning.

Skrivet av Akarr:

Det låter som fasen blir överbelastad. precis som ovan skrev kolla hur mycket du belastar fasen. en 850w kanske blir för mycket för fasen. prova ett annat uttag kanske som inte är lika belastad.

Skrivet av dlp:

Då byte dom nog till en trögare säkring som klarar en kort överbelastning bättre innan den löser ut.

Men om du har väldigt mycket kopplar på just den fasen i proppskåpet, kan vara på flera uttag i olika rum, så kanske belastningen når bristningsgränsen.

Men som sagt, kolla med bara datorn inkopplad.

Tack för svaren, uppskattas verkligen
Säkringen är en C10 (i detta fall) och i övrigt så är det väldigt generöst fördelat med dessa över rummen. Dessutom så är lägenheten relativt nybyggd.
Det enda som är inkopplat utöver datorn är PS3, TV och en Blu-Ray-spelare (alla i standby).

Jag har monterat om nätaggregaten 2 gånger och verkligen kontrollerat alla kablar så inget sitter löst och liknande. I övrigt är allt original kablage och allt monterat som det ska.

Det konstiga, som jag glömde skriva tidigare, är att det började för 1 månad sedan innan dess har datorn rullat på i 2 år utan problem. Därav tror jag inte att det beror på min lägenhet och överbelastning.

Jag har även provat med ett gem utanför datorn med enbart en fläkt inkopplad, och då händer det inget alls (kanske gjort något fel ) dock så slog säkringen ifrån en gång.

Edit: Jordfelsbrytaren slår inte ifrån.
Edit 2: Har en polare som är elektriker (dock vet han inget om nätaggregat) men han sa något om att nätagget kanske försökte dra ur all ström och därmed slog säkringen ifrån.

Av ConTigent

Fel på nätaggregat, eller?

Hejsan alla Sweclockare!

Har ett litet mystiskt problem med mitt (vad jag tror) Corsair AX850, som är inköpt för lite drygt 2 år sedan. Ibland när jag startar strömbytaren så slår automatsäkringen i lägenheten ifrån och jag måste då gå och slå tillbaka den. Har jag då tur så fungerar allt som det ska och moderkortet indikerar att den får ström. Eller så slår automatsäkringen ifrån igen. Dock så finns det ytterligare ett scenario och det är att det tar allt mellan 2 sekunder till 10 minuter innan moderkortet indikerar att den får ström.

Min första tanke var då att det borde vara något med nätaggregatet som gått sönder och jag provar då med ett Corsair TX750 för att vara säker. Då försvinner alla problem och allt fungerar som det ska.

Dock vill jag vara säker att det verkligen är fel innan jag skickar tillbaka mitt AX850 och undrar därför om dessa symtom som påvisas här ovan kan bero på något annat (exempelvis om AX850 har något extra lager säkerhet som upptäcker något som inte TX750 gör)? Sen undrar jag av ren nyfikenhet vad som kan vara orsaken till problemet (vad som är fel i nätaggregatet om nu så är fallet)?

Stort tack på förhand

Av ConTigent

44

Av ConTigent

Låter väldigt trevligt detta! Har de bra priser så kommer jag absolut gå till deras lagershop.

Av ConTigent

Har detta:
Half-Life 2
Serious Sam: The First Encounter Classic
Serious Sam: The Second Encounter Classic
Nuclear Dawn
FlatOut
Deus Ex Human Revolution Nordic Edition (Retail CD-Key)
Rage Anarchy Edition (Retail CD-Key)

Byter gärna mot:
Deadlight
Eller något annat roligt, kom med förslag PMa vid intresse.

Av ConTigent

Har kört lite Campaign och Zombies än så länge och kan säga att det är riktigt bra! Under den korta tid jag suttit med det får jag känslan av att det är det mest genomarbetade CoD-spelet hittills. Sen har Treyarch även gjort en ansiktslyftning på grafiken!

Det enda negativa jag kan säga just nu är att Zombieläget känns lite rörigt. Men jag tycker ändå att det är ett solklart köp!

Av ConTigent
Skrivet av LarssoN:

När man spelar spelet, är det i 3rd person view(som GTA) eller den klassiska "viewen" som i CoD och BF?

3rd-person

Av ConTigent

Vill tacka för otroligt snabb leverans CDON! Beställde i söndags, leverans i tisdags Tummen upp!
Dock så var kartongen till mitt Zalman NC-2000 (som av någon underlig anledning heter "Kylplatta för bärbara datorer!" hos er, kanske skulle byta namn?) rejält mosad och blev rädd att kylplattan skulle vara trasig. Men turligt nog så var den inte det. Paketet som den var packad i var däremot hel och välfylld med luftkuddar, så det var ingen fraktskada på grund av Posten.
Förutom det så är jag ruskigt nöjd med både era leveranstider och priser. Red Orchestra 2 Special Edition för 97 kr. Ett riktigt klipp

Av ConTigent
Skrivet av anon4992:

Alan Wake för 200sek på greenmangaming.com, +5extra dollars om man ska ha de två DLC som släppts.
Så lätt värt att jag har lust att köpa det igen

http://www.greenmangaming.co.uk/promo/awake/

Tack för tipset Blev ett köp av CE versionen!

Av ConTigent

Nej
Köpt på inet i augusti 2011
Rev: A1W

Av ConTigent

Condemned: Criminal Origins är ett hett tips om du gillar F.E.A.R

Av ConTigent

Nytt Humble Indie Bundle ute nu