Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid

Även jag kan ge lite positivt om CDON. Bestllde en musmatta och en Logitech G13 i helgen (lördags). Som vanligt fanns det spökmänniskor som började packa varorna mitt i natten, sen var det några andra spökmänniskor som "skickade" paketet på söndag natt enligt mailbekräftelse. Det som egentligen hände var dock att det packades och skickades på måndag morgon, om man följde kollinumret, och jag fick också varorna på tisdagen. Så förutom att statusarna fortfarande är lite wonky så gick det så fort det egentligen bara kan gå, dvs varorna i handen dagen efter att ordern registrerades och packades. Sen fick jag ju allt till toppenpris också!

Av nikwid

Sjukt satsig mod. Gillar starkt! 5p för att du lackar och grejar också, inte bara bygger nåt extremt med standardgrejer.

Av nikwid
Skrivet av Cmos Err:

Du får bara kicka/banna folk om dem har hög ping, fuskar eller är irriterande över chatten, så du får inte kicka någon för att dem dödar dig. Ärligt talat så skulle DayZ vara fruktansvärt tråkigt om inte folk dödade varandra ofta, för det är inte alls svårt att överleva mängder med zombies när man vet hur.

Antar du har en poäng där. Får väl börja och se hur det fungerar.

Av nikwid

Frågan är dock, kan man moderera servern och kicka folk som beter sig illa? Alltså, skulle man kunna hålla den ren från annat patrask än SweClockare på det sättet (kalla det banditfri server?). Kan egentligen inget om Arma eller DayZ mer än det jag följer på nätet, men vill gärna börja spela och det här vore ju en ypperligt möjlighet att slippa frustrationen över att spela med dryga kids.

Kan du fixa en SweC-server köper jag spelet direkt

Av nikwid

Haha, kul sätt de hanterar det på.

Tips: Ställ den mellan froyo and ICS så kanske den kyler ner sig lite

Av nikwid
Skrivet av Jekean:

Säger du att det finns kondensatorer i en dator vars laddning kan skapa allvarliga problem efter att datorn stått urkopplad i 15 minuter?

Vad skulle du säga skiljer sig åt mellan att koppla ur strömsladden med datorn påslagen och att hålla inne power knappen i 10 sekunder efter urkoppling?

En kondensator skall inte ladda ur sig annat än om kretsarna sluts. Att de faktiskt gör det ändå beror på internt strömläckage. Ju finare kondensatorn är, desto längre håller den laddningen. Exakt hur länge är ju svårt att svara på.

Jag vet inte om det faktiskt finns funktioner inbyggda i kretsarna för att ladda ur komponenter, men skulle kunna gissa på det då tex det ju händer saker då man håller inne knappen för att bryta strömmen, som sirnicke skriver. Och åtminstone så brukar jag kunna få lite dioder att flämta till efter ett par sekunder när jag kopplat ur strömmen.

Oavsett hur det ligger till (kanske skriljer sig från olika tillverkare?) så skadar det knappast att trycka in knappen en stund. Jag skrev ju också att han inte borde ta direkt på kontakterna även efteråt. Att däremot som du säga att det inte är någon fara att ha det inkopplat, är lite mer vanskligt.

Till trådskaparen: Du kan bortse från den här diskussionen om kondensatorers coh strömknappens funktioner. Det viktiga för dig att veta är att det verkligen inte är något avancerat med att koppla om lite SATA och strömkontakter. Kopplar du ur strömmen och trycker på powerknappen en stund för att ladda ur, håller enbart i kontaktfästena (dra inte direkt i sladdarna) och undviker att peta en massa på metallkontakter så är det ingen större fara. Men, du behöver ju inte in och pilla om det inte är några problem. Det här börjar bli en lång diskussion om något som kanske inte ens är ett problem...

Av nikwid
Skrivet av Lazze2k5:

Hej

Köpte en Dell u2711 förra veckan och efter ett tags körande tycker jag att svärtan är väldigt dålig på min skärm. Om man sitter rakt framför den så blir svärtan i hörnen åt det vita hållet precis som på en sämre TN-panel som ses från en snäv vinkel. Men även i mitten känns den inte helt perfekt, det är precis som att den fångar upp mycket omgivningsljus och reflekterar det men problemet finns även när det är mörkt (eller så mörkt det kan bli nu under sommaren).

Om man kollar på flatpanels-HD exempelbild på svärtan så är den klart bättre än på min även när jag kör på samma inställningar som de gör:
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=...

Är det något jag har missat i inställningarna, upplever någon annan u2711-ägare samma problem eller har jag fått en defekt skärm?

Tack
/Lazze

Om effekten du beskriver är jämnt fördelad över hela skärmen, så är det med alla största sannolikhet IPS glow du märker. (Googla på detta.) Alla IPS-paneler lider av detta. Tyckte själv det var illa första gången, men jag valde mig. Hellre det än alla andra problem som TN paneler har. VA paneler har inte detta, utan än väl bäst på svärta (tillsammans med plasma, och vi ska ju inte ens jämföra med OLED), men är oftast långsammare och lämpar sig inte för spelande.

Om effekter är mer lokaliserad till ett visst område så kan det vara backligt bleed. Man brukar inte kunna reklamera för detta om det inte är extremt mycket, men köpte du den online har du alltid rätt att returnera den inom ångerrätten. Du får dock troligen stå för retur frakten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Jekean:

Att "hålla inne" powerknappen är minst sagt onödigt.
Det är en digital krets vi talar om här: som startar upp nätagget vid nedtryckning av power knappen. Antingen så startar det eller så startar det inte.
Man kan säga att den endast registrerar knapptryckningar på över 50ms, allt över det tas exakt likadant som vore det 50ms, alltså att den startar upp sig, och allt under 49ms ignoreras.

Och specifikt för kondensatorerna så är det verkligen inte nödvändigtvis urladdade så fort man tryckt in/hållit nere power knappen.
De nödvändiga kretsarna som krävs för att den ens skall registrera en knapptryining på power knappen har verkligen inte de största kondingarna i det hela systemet: ergo; det finns inte nog med energi för att säga till den att göra åt med all annan energi.
Allt man kan göra är att vänta 5-15 min om man vill vara helt säker på att all el är ute.

Själv sitter jag och skruvar.. Byter fläktar, dammar ur, byter hårddiskar, med datorn inkopplad och påslagen: inga problem när man vet vad man gör och är stadig på handen...

Det vanligaste felet nybörjare gör är om jag minns rätt att de ansluter fel kontakter, misslyckas med att trycka i strömkontakter eller trycker i dem för hårt åt fel håll...

10sek är för att ha extremt god marginal. Sen menade jag kondensatorerna på komponenterna, inte de stora inne i nätagget. De kan för övrigt hålla laddning länge än 15min.

Klart man kan fixa med kablar även med datorn inkopplad, men kanske inte är nåt att rekommendera en nybörjare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Nuvarande ssid: GLaDOS

måste dock säga att det fanns många roliga här. Vi hör när ni knullar var lätt bäst kanske borde låna det lite, för vi har också det problemet på andra sidan sovrumsväggen....

Hade nån granne ett tag som hade ett ssid som hette typ " sugen på sex, ring 070......"

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av anon192309:

Tja! Då har man beställt en ny dator från Thor och jag vet inte hur bra deras kabeldragning är då jag inte har fått datorn än. Men om den är dålig, undrar jag om man kan t.ex. bara dra ut kablar som 24-pin, hdd/sata kablar och sen sätta dit dom där kablarna satt så funkar datorn igen.
Kanske va lite krångligt förklarat så om det är något nu undrar över så bara fråga.

Antar att du aldrig byggt en dator förut eftersom du frågar, så ger dig ett grundläggande svar:

Givetvis kan du dra om kablar, men se till att slå av strömmen först. Dra också ur strömkontakten och tryck ner powerknappen i typ 10 sek för att ladda ur kondensatorer. Sen kan du ju koppla om kablar som du vill. Var dock lite försiktig och dra inte stenhårt om det sitter lite fast. Framförallt 24-pin kontakten kan vara trög. Lirka lite. Du vill inte bryta sönder några pins eller knäcka nåt i moderkortet. Undvik helst också att ta direkt på kontakter.

Av nikwid

Måste säga att jag håller med TS i den bemärkelsen att jag ogillar premium, men det är ju pga att man nästan blir tvingad att köpa pga att man annas blir passerad i köer. Hade de inte lagt till den idiotiska tjänsten så hade det varit helt OK. Prissättningen är egentligen ointressant att diskutera, då det regleras av marknaden. Men att i efterhand försämra min spelupplevelse som jag redan betalat för, det känns långt ifrån OK. Därför har jag inte köpt det än, även om jag såklart säkert kommer göra det, antingen via en proxy när jag orkar, eller om priset går ner.

TS skjuter sig dock i foten genom att bitcha som ett litet barn. Du kan inte påverka den stora massan genom att kalla dem dumma. Argumentera för varför just du tyckerprmium är dåligt istället för att hoppa på folk.

Skrivet av LeMisanthrope01:

Mer respons än vad jag trodde
Låt oss ta ett exempel på det där med marknadsekonomi och intelligens. Låt oss säga att någon lyckades sälja kranvatten(egentligen olagligt) i 1l PET-flaskor i mataffär för låt oss säga 20kr (säg att de skrev att de laddat den med chienergi eller liknande). Skulle du kalla köparna för dina jämlikar eller skulle du kallade obegåvade dårar.

Vad du strävar efter är ren marknadsekonomi vilket inte ens Adam Smith ville ha att göra med. Försäljning ska ske med någorlunda rent spel och utan bedrägerier. Konsumeterna måste kunna få valuta för pengarna. Bra produkter ska säljas till seriösa köpare.

Att sälja kranvatten och kalla det något annat är ju just det, olagligt, för att det är bedrägligt beteende. Att sälja en expansion som innehåller exakt det som de säger är ju inte riktigt samma sak...

Citat:

Jag är främst missnöjd på grund av att det ni gör påverkar mig. Nu kommer communityn blir delad och DICE kommer schemalägga fler liknande deals som gör att man får mindre vid början av nästa spel.

Mycket möjligt. Å andra sidan fick man med ganska mycket med BF3-basen, och sen att det kommer en massa mer expansioner som troligen kommer mer än fördubbla antalet banor, det är ju bara trevligt. Att det kostar är inte heller fel. Däremot är det fel att de slängt in just VIP-kö i detta, då det försämrar befintliga spelares upplevelser.

Citat:

Det är förövrigt inte så att jag inte kan avvara 500 kr. Jag vill bara inte bli ägd på 500 kr.

Det håller jag med om. Det är skillnad på att ha råd och att vilja betala vad man anser överpris.

Citat:

N**** please. Välj vilken flygbana du vill så gör vi upp det här i luften på valfri tom server.

Moget

Citat:

B2K är alltid 500k ticket dvs oändligt och banorna är så stora att man inte kan försvara sig/få motstånd. Dessutom tar de mer GPUkraft än de andra.

Att de har mycket tickets är väl en sak. Vet inte om det är fast som du säger, vilket kanske kan vara synd om så är fallet. Men, de är ju menade att vara stora, med fordon, så få tickets vore kanske lite fel. Ett val de har gjort. Sen kan du ju sluta gnälla om GPU-belastning. Dra ner settings då. Vill du inte ha stora banor med mycket ögongodis är nog BF3 fel för dig ändå.

Citat:

500 är mer än utvecklingskostnaderna plus ett stort överskott.

Källa på det? Tog det rakt ur luften sådär, det känns ju seriöst.

Citat:

Har du inte lärt dig något att din närhistoria? Folk har minne som guldfiskar. Vad hände med bojkotta LFD2, EA, Blizzard osv? Tror du att ME4 kommer sälja mindre än ME3 för att köparna inte fick något slut.

För det första kommer det inte ett ME4. För det andra tror jag nog att många, inklusive mig själv, kommer vara lite mer vaksamma mot Bioware. Men det är ju heller inte konstigt att det blir en stor storm just då alla pratar om det kassa slutet, men att det sedan beror, folk lugnar ner sig och faktiskt inser att ME var en rätt bra serie ändå, trots slutet. Man kanske ändrar sig, ser det från ett annat håll när man inte är så inne i det, och helt enkelt ger dem en ny chans. Knappast något konstigt med det.

[/QUOTE]

Av nikwid
Skrivet av Minimupp:

-update-

Fy fan för CDON!

Deras kundtjänst säger att man bara kan returnera varan om den inte ser använd ut, men problemet är ju att den hon fick redan ser använd ut..
Men om man försöker ändå ska den processen ska ta upp till 2 veckor och sedan får man vänta nån vecka till på att pengarna förs tillbaka, om de nu godkänner returen.
Och inte vill de skicka en ny, då måste hon själv beställa en ny..

Enligt konsumentköplagen åligger det CDON att i så fall bevisa att det är hon som har orsakat detta. Hon har ingen bevisbörda att visa att det inte är hon. Det är ju hela dealen med en reklamation, det är en rättighet enligt svensk lag som de måste acceptera. Kolla in konsumentverket, läs på lite och tala om för dem deras skyldigheter så kanske det löser sig.

Av nikwid

Här kommer en kod för fri frakt som går ut imorgon: ML6pRn11. Har inget behov av den så varsågod, vem som nu tar den.

Skrivet av Marcus h:

Är det möjligt att lägga en beställning på 15% rabatten och en till med 5% rabatten?

Det går bara att använda en kod per beställning, men delar du upp det på två separata så går det (men du får ju då dubbla fraktavgifter). Du kan också bara göra en beställning per kod per månad.

Av nikwid

Maxat bygge, nice! Skulle dock varit lite roligt med mer kommentarer och beskrivningar bland bilderna.

Att det fungerar fint med parallellkopplade vattenblock är ju inte så konstigt, så länge blocken har exakt samma motstånd. Det är ju samma grej som att parallellkoppla radiatorer eller vad som helst egentligen.

Har dock en fråga: Får du verkligen CF att fungera ihop med Eyefinity? Annars känns det som att du kunde ha skippat antingen de extra skärmarna eller de extra korten.

Av nikwid
Skrivet av TheAmazingGamer:

Verkar ju inte vara allt för roliga komponenter. Framförallt moderkortet är ju rätt avskalat, och processorn är inte den bästa.

Men om du nu tittar på grejer för knappt 7000kr nu så kanske detta kan vara något. Prisoptimera allt för CDON, och använd Sweclockers 5% rabattkod (bör vara SWEC1207 nu) så blir det, inkl frakt, knappt 7050kr. Du får då ett Z77 moderkort samt en upplåst i5 3570K, Ett HD7850 med 2GB grafikminne. Du kan säkert leta runt lite på CDON ochhitta nåt moderkort, nätagg eller så på nästa 15% rea nästa månadsslut (du missade precis denna månads komponentrea).

Edit: Kan dock inte säga exakt vad hur bra det kommer prestera i Skyrim, men det där är väl det bästa jag kunde plocka ihop för 7kkr. Du har för övrigt inte specificerat vilken upplösning du skall spela i, men jag får väl anta 1080p och det tror jag inte ska vara några problem för denna rigg. Sen om du skall börja slänga in alla moddar för att öka grafiken ytterligare har jag ingen aning om hur mkt det räcker till, då Skyrim i princip kan får att knäcka vilken dator som helst om du bara dra upp cellbuffer och view distance tillräckligt.

Edit 2: Lade till en CPU-kylare också, glömde det. ca 250kr extra.

Av nikwid
Skrivet av Battle_Zealot:

Tack för svaret.
Jag hoppas jag har ångerrätt på Webhallen då jag beställde den via nätet och hämtade den i butik...
Tack för tipset, visst kan det vara en idé... Hade ud också exakt samma skärm som jag? Med PLS teknologin?
Vidare så är det en sådanhär kabel jag har som jag tippar är en dual link (Den längst ner):
http://education.ebizelindia.com/html/Utilities/PC%20Tips/Ins...

Japp, hade en S27A850D, dvs samma skärm med PLS, men med två DVI istället för en HDMI port. Annars skall det vara samma skärm som jag förstår det. Jag hade problem med mkt backlight bleed, vilket många verkade ha med dessa "nya" PLS-skärmar. OBS att PLS fortfarande är IPS, men med någon extra finess som skall vara bra.

Edit: Backlight bleed kan ju dock ha blivit bättre med nyare batcher, så det kanske du inte skall lägga största vikt vid om du nu inte upplevt det som ett problem. Nu är det ju en död pixel som är problemet, och det hade jag iofs problem med med de två första HP också (dock måste jag ha haft osedvanlig otur) men det var inga problem att göra återköp inom ångerrätten, samt såklart kostar ju inte returfrakten något på Dustinhome.

Ser ju ut som att du har rätt kabel, ja. Testat display port?

Av nikwid
Skrivet av Battle_Zealot:

Här har du en till som har dålig erfarenhet av Samsung.
La nyss på med Samsung.
Först sa de att de rymms inom pixelpolicyn.
Sen när jag påvisade att den klassas nog som bright och det står noll tolerans på det fick jag svar vart jag läst det hän.
Sa sa jag,- eftersom ni inte har någon policy på er hemsida så kollade jag på inte en utan två återförsäljare så körde jag på den.
-Den är ju gammal (2005, den som finns länkad på tråden sen innan).
-Ja, men har inte ni på er hemsida något så kör man på det som återförsäljarna har.
-Jag hör med STHLM och återkommer om det. Fick jag som svar efter några påpekanden av pixelpolicyn säger så.
Så jag får be snällt webhallen om att de hjälper mig.

Vidare har jag ett problem till lite pinsamt men, jag får inte upp upplösningen till högre än 1902x1080 via DVI:n jag fick med skärmen.
Jag har de senaste drivrutinerna till mitt grafikort, ett HD6970 samt skärmen...

Samsung skulle höra av sig i den frågan också...

Så här har ni en missnöjd Samsung-kund till...

Har du en dual link DVI kabel? Kolla så att den har fullt med pinnar i kontakten och inte en spalt som saknar pinnar i mitten. Saknar den pinnar så måste du köpa en dual link DVI-kabel, eller en display port-kabel.

Skulle dock tipsa dig att om du kan returnera skärmen inom ångerrätt (ifall det nu räknas som onlineköp) så gör det och köp en HP ZR2740w för 4990kr på Dustinhome. Mycket bättre skärm (har haft Samsungen själv) och dessutom billigare.

Av nikwid

27" HP ZR2740w (2560x1440 Led edgelit IPS) (grymt bra, se min rescension här) på Dustinhome för 4990kr!

Av nikwid

Lite kampanjer på CDON:

Moderkort: för Sandy Bridge-E till kanonpris? Gigabyte GA-X79-UD3

SSD: OCZ Agility 3 240GB OBS, används Sweclockers 15% rabattkod: SWECJUNI.

Av nikwid

Alltså, vad håller ni på med CDON?! MSI HD7970 finns med i rabattlistan, och lustigt nog dras det av en rabatt på 500kr när man kollar. Men det är ju pga att korten finns med i en annan kampanj (rabattstegen), som man tydligen inte kan undvika att använda. Missförstå mig inte, 3990 är redan ett bra pris på detta kort. -500kr ytterligare för 3450kr gör det till ett kap. MEN: det mnotsvarar ändå bara kring 13,5% rabatt, samtidigt som det gör 15%-koden obrukbar. Så man skall inte tro att det går att få den rabatt som utlovas, vilket jag tycker är jävligt lurigt, speciellt eftersom det finns många som inte kan det här med procent och så. Skärpning!