Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av Slaktardej:

Hej!
Jag försöker mig nu på att överklocka mitt spänningslåsta Asus radeon HD 7970 DCII över 1000 MHz, men när jag försöker så slocknar datorn under stresstester när jag drar klockan över 1025 MHz.
Jag menar kortet borde ju gå att klocka till 1,2 GHz med 1175 mV spänning?
Det blir ungefär 53 grader i full load, och det är rengjort för någon dag sedan.

Sedan har jag märkt att när jag ökar klockan på MSI Afterburner så blir det som gröna streck på delar av skärmen i en halv sekund, varför är det så?

Tacksam för svar!

Edit: Vid krascherna blir skärmen antingen grå eller svart. Inga fragment eller så.

Även om jag inte har en lösning, så kan jag verifiera att jag hade samma problem med gröna streck på skärmen med mina MSI/sapphire 7970, och de är vattenkylda så det är knappast temp-problem. Jag hade också problem med att bara ett av korten klockade upp, trots att jag satte dem som synkade. För mig fungerar det bättre att klocka i CCC, även om jag inte kan nå högre än 1125MHz där. Inga problem med gröna streck och båda korten klockar lika, så testa om CCC fungerar bättre för dig med.

Av nikwid

Åh, och sättet man tar skada på måste också förbättras. Man ska inte bryts benen av småsaker, och dem extrema blödningen är också knepig. Man borde få ont, och börja röra sg sämre, av skador, men inte förblöda på en gång . Blödande sår skall naturligtvs finnas, men det skall vara från skottsår odyl, ej ett enstaka slag från zombies. Tänk att man efter ett tag börjar se ut som Bruce Willis i en die hard-film om man inte lyl,ckas plåstra hop sig. För att lösa det måste man ta painkillers eller morfin samt bandsge och mat och, framförallt, vila.

Sen kanske zombies skulle kunna få försöka greppa en och börjs bitas/äta, istället för att lamt stå och slå. En funktion där man måste ta sig fri eller bli övermannad inom några sekunder vore ju ballt.

Av nikwid

Håller med om att rörelserna på zombies måste ändras. Det gör den säkert också, då de i dagsläget bara är "djur" vars hastighet ökats extremt mkt, vilket ju såklart gör dem zick-zackigia.

Jag tycker för övrigt också att sättet som zimbies spawnar på är fel. Jag tycker de skulle spawna ute i periferin/vilkmarken och dras mot bebyggelse och spelare. Det skall också spawna mycket, mycket mer zombies, men inte på en gång, utan det skall byggas upp en riktig hord om man stannar för länge på ett ställe. För att det inte skall bli ett hav av zombies i en stad efter ett tag så kan det finnas en viss maxnivå av zombies som kan dra sig till en tom stad. Om det finns spelare i närheten så skall den nivån dock sakta ökas kontinuerligt. Fler spelare = snabbare ökande nivå, tills man blir driven därifrån.

Detta skulle lösa flera saker, nämligen:

  1. Att zombies poppar in mitt framför en när man närmar sig en loot spot. Man skulle inte ens behöva se dem spawna alls.

  2. Vildmarken skulle inte vara helt zombiefri, utan har du otur kan du råka på en klunga vandande nånstans, eller kanske till och med bli omringad.

  3. Om de dras mot bebyggelse så skulle det verkligen kunna vara grymt svårt att ta sig in i en stad, och man måste faktiskt rensa lite, vilket såklart kan dra dit fler zombies och spelare. Mer risk = mer kul. Det skulle också betyda att en rensad stad inte helt magiskt skulle bli full med zombies från ingenstans, utan tomt = tomt, i alla fall till en början. Dock skall det komma så många till en stor stad att det skall vara omöjligt att hålla alla borta i längden genom att campa staden. Det skulle dock garanterat vara folk som försökte, och kanske lyckades en stund, vilket vore coolt. Det skulle kanske även ge ett annat mål och uppmuntra till lite mer samarbete mellan spelare.

  4. Om zombies också dras mot spelare, speciellt om man bär runt på mycket mat, så skulle man heller inte kunna ligga och campa, eller stanna för länge på samma ställe. Radien som en spelare drar till sig zombies skall dock inte vara så stor, och de skall inte röra sig fort, men givet tillräckligt med tid så skall man faktiskt kunna bli omringad. Det skulle ge en extra nivå av paranoia till det hela. Större grupper av spelare skulle såklart dra till sig fler zombies.

Sen om det är möjligt att hantera så stora mängder enheter som jag vill, det är ju en annan sak. Jag vill dock ha fler, men lite långsammare, zombies, typ som i Resident Evil. Sen kan det få finnas olika typer, där vissa är snabba. Infekterade djur, som hundar, vore också coolt. Dem skulle man inte kunna springa ifrån.

Sen måste det ju såklart lösas att man inte kan bli av med zombies så lätt, speciellt inte genom att bara springa in i ett hus. Dock tror jag även här att det vore bra om zombies var lite långsammare, annars skulle man ju aldrig bli av med dem om de nu kunde följa efter genom hus och uppför backar/genom skogar.

Sen som sagt så är ju mat/drycksystemet lite knäppt. Det behäver tona ner rejält, och i så fall får man kanske skaffa andra saker som gör att man måste in i städer och loota. Kanske kan man råka ut för infektioner lite oftare, och behöva kurera sig. Sen vore det ju lite coolt om man faktiskt behövde finna ett "säkert" ställe att sova/logga ut på. Tycker även att man borde ha någon form av trötthetssystem, som kickar in ju mer man springer/ju hungringare man är. Att börja förlora bod och dö snabbt efter att man blir hungrig/törstig känns lite extremt, men darrighet (som pain) och försämrat synfält, kanske lättare att bli sjuk, springa långsammare, och kanske snubbla när man är riktigt utmattat, det vore najs. Då skulle man behöva loota mat med lite framförhållning istället, för att ge sig in i en stag med ostadiga ben är ju kanske inte så bra.

Det är några av mina önskemål.

Av nikwid

Samsung Omnia II: Dyr "smartphone" med Windows Mobile 6.5 som funkar riktigt skitdåligt, och 256MB ram som egentligen bara var ~120MB efter att radio osv tagit sitt. Efter OS-start fanns som bäst ca 50MB (70MB efter custom lite roms) som sakta skönk nedåt pga memorybleeding tills det knappt gick att starta nåt. Resistiv skärm var inte heller kul.

Amoled-skärmen var dock fin att titta på.

Det jävliga är att det stod mellan den och HTC HD2, som jag ju inte valde, helt enkelt pga att den ej hade Amoled. Speciellt tråkigt då just HD2 är ett under som fått både fungerande Android samt Ubuntu om jag inte minns fel, och fortfarande har folk som utvecklar grejer till. Men men, man lär sig.

Av nikwid

Fasen vad snyggt! 5p till din tjej.

Av nikwid

Jag kör med 16/12mm klar PVC drickvattenslang från Biltema. Inte jättebra böjlighet, men kan värmas ifall det skall börjas mycket.
http://www.biltema.se/sv/Bat/VVS/Slang/Vattenslang-10-m-15330...

Av nikwid

Hyffsat OK deal på ARMA II spel från Gamefly.co.uk. Vet dock inte om det är Steam-version eller ej. Har dock köpt ett par andra spel från Gamefly och det har alltid behövs reggas via Steam så jag hoppas detta är det också.

http://www.gamefly.co.uk/download-games/search/?kw=ArmA2&cid=...

Framförallt Combined operations (Arma II + Operation Arrowhead) för £13,99 = ca 145-150kr

Av nikwid
Skrivet av fas723:

Tänkte väcka liv i min gamla tråd igen och meddela att jag nu har gått igenom alla instanser i UK's motsvarighet till konsumentverket och fått rätt!
Blev idag beviljad att få £63 av OC för portot som jag la ut för att skicka tillbaka skärmen. Långdragen seger, men jävligt skön.

Hazron från Mediafrost funkar förövrigt hur bra som helst såhär 2 kvartal senare.
/ Anders

Visst känns det bra, segerns sötma blandat med rättfärdig vedergällning mot OC. Riktigt glad för din skull, och kul att vi båda fick rätt i slutändan.

Av nikwid

Inte lätt det här med krångliga språk eller dialekter

Av nikwid
Skrivet av ingulf:

Fast som jag förstått får man inte köra med mods i dayz?
Jag har dock också problem med det här, kolsvart mitt på dagen om man kollar i fel vinkel, framförallt vid skymning. Löses enkelt med nightvision dygnet runt

Vet inte om det stämmer. Testade nu att avaktivera modden i startparametrarna och måste säga att det var inte någon större skillnad, så kanske måste jag vänta till kvällningen för att säga säkert. Hoppas dock att det löser sig, för jag har grymma problem med detta annars.

Skrivet av Vargaas:

Fin Guide, och tips

Dyker HDRMod upp i expansions om startup parametrarna laddats korrekt ?

Ja, det gör det.

Av nikwid

Lösning på överdriven HDR (mörkt/ljust)

Hej,

Är det är någon mer än mig som har problem med att spelet blir löjligt mörkt så fort lite ljus himmel syns, men samtidigt får extremt ljust om man tittar ner i backen?

Jag kan i så fall rekommendera följande mod. Den ändrar bländaren i spelet för att kompensera för den överdrivna HDR som tyvärr inte går att stänga av i Arma2.

Jag fick det först inte att fungera då jag inte förstod instruktionerna, men det är egentligen väldigt enkelt:

  • Ladda ner filerna och packa upp.

  • Lägg själva mod-filerna (.pbo och .bisign) i en mapp under Arma 2 Operation Arrowhead mappen, t.ex. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead\Mods\HDRMod

  • Lägg till den relativa filvägen i launchparametrarna i spelets genväg. Via steam högerklickar du på spelet och väljer properties, sedan set launch parameters.... Lägg till den mapp du valt (Mods\HDRMod) efter övriga mods. Separera med semikolon. T.ex. ser mina launch parameters ut såhär: -beta=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion -nosplash -mod=@Dayz;Mods\HDRMod, vilket alltså startar betan av spelet och försöker ta bort splash screens samt laddar DayZ-modden och HDR-modden.

    I Six launcher kan man också lägga till launch parameters och jag antar att det fungerar på exakt samma sätt.

  • Lägg mappen som heter userconfig under Dokument\Arma2, dvs. där man har configfiler för profiler och andra settings. Jag fattade inte det först utan lade den under spelmapparna, vilket var fel.

    Du kan ställa in egna värden i configfilen, men jag tror inte det behövs. Det är klart bättre än default i spelet.

Hoppas det hjälper någon. Nu kan åtminstone jag själv spela utan att dra upp gamma så löjligt högt.

Edit: Kanske var jag lite snabb att ropa hej, för just nu mitt på dagen med lite moln så verkar det inte vara någon större skillnad med eller utan modden. Får vänta till kvällen innan jag kan säga säkert.

Av nikwid

[Guide] Hur man anpassar karaktären (utseende & namn) i DayZ

Hej!

När vi satt och spelade i fredags (om jag minns rätt) så väcktes idén att vi skulle försöka göra oss lite mer identifierbara som SweClockare i DayZ. Framförallt vore det ju nice att lägga till en [SweC]-tagg framför namnet. På så vis kan man snabbt se när man loggar in på en server om det är några andra SweClockare inne. (Vi funderade också på om alla skulle ha ett par bling-bling glasögon eller något annat tydligt kännetecken )

Jag testade igår att ändra min karaktärs utseende lite och det fungerade utmärkt. Här kommer därför en kort guide till hur man byter namn och utseende.

Byta namn
Namn hanteras från huvudmenyn > profile. Om du startar spelet via Six Launcher/Updater så skall man tydligen trycka escape vid DayZ splash screen för att komma in i Armas huvudmeny. Själv kör jag via Steam och hamnar därför direkt på huvudmenyn.

I menyn kan ni näst längst ner välja Player profile.

http://img152.imageshack.us/img152/2176/arma2oa2012073011193677....

Under detta finner ni en profil med ert nuvarande namn, troligen ert Steamnamn som default. Av någon anledning kunde jag inte ändra detta namn, men det går bra att skapa en ny profil med valfritt namn. Använd då förslagsvis [SweC] namn.

http://img513.imageshack.us/img513/6610/arma2oa2012073011194404....

Byta ansikte
Det går att ändra lite utseende för karaktären direkt ingame. Bl.a. kan man sätta på glasögon samt välja ett annat ansikte. Varför inte se ut som Steve Jobs?

http://img24.imageshack.us/img24/5531/arma2oa2012073011202611.pn...

Det går dock att välja fler ansikten än detta, då varje ansikte har 6st olika camouflagemålningar som inte finns med i spelets lista. Detta ändras genom att ändra i profilens config-fil, som finns under Dokument\ArmA 2 Other Profiles. OBS att det alltså är en annan mapp för den nya profilen än för standardprofilen, som ju ligger under Dokument\ArmA 2.

Istället för att gå igenom exakt hur man gör detta så rekommenderar jag att man tittar på nedanstående video. Det var där jag lärde mig det, så det finns ingen poäng med att återberätta det i text när han förklarar så bra, samt länkar till bra resurser med olika ansikten. Skulle ni ändå inte förstå så är det bara att fråga.

Här är jag, i min nya camo.

http://img829.imageshack.us/img829/7707/arma2oa2012073013282251....

Men vad händer med den befintliga karaktären? Jag vill inte förlora allt mitt looooooot!

Vi är åtminstone tre personer som har testat att skapa en ny profil och det påverkade inte den befintliga DayZ-karaktären, utan man har kvar all utrustning. Detta beror på att DayZ-karaktären är låst till din game-key, inte Arma 2 profilen.

Vad som bör nämnas är dock att ifall ni som jag har gjort egna key-mappings för kontroller så kommer dessa resettas till standard iom att det skapas en ny profil. Det är dock snabbt åtgärdat genom att kopiera de gamla inställningarna till den nya profilens config-fil. Configfilen heter samma sak som profilnamnet, med filändelsen .Arma2OAProfile. Om ni inte har Windows inställt att visa filändelser så kan ni hitta det genom att visa mappen som detaljerad lista. Under filtyp så hittar ni vilken som är profil för Arma2 och vilken som är för Operation Arrowhead. Det är Operation Arrowhead som används.

Öppna filen med notepad och kopiera innehållet från den gamla profilen till den nya, som ju ligger i en annan mapp under Dokument, kallad ArmA 2 Other Profiles. Glöm dock inte att ändra karaktärens utseende ifall ni nu skrivit över det med gamla settings.

Dold text

Starta via Steam, hur gör man det?

Att starta DayZ utan Six Launcher/Updater är enkelt: Först: Kopiera beta-filen av programmet arma2oa.exe till spelets huvudmapp och ersätt befintlig fil (OBS, gör en backup av den befintliga först!) Beta-filen ligger som standard under C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead\Expansion\beta, och skall alltså upp två mapp-nivåer till \arma 2 operation arrowhead. Detta måste göras vid varje ny beta-patch.

Nu när vi har placerat betafilen där Steam letar så måste vi också starta alla mods, bl.a. DayZ. Detta görs genom att i Steam högerklicka på spelet och välja properties/egenskaper. Välj sedan Set launch options... och kopiera in följande sträng i textfältet som visas: -beta=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion -nosplash -mod=@Dayz

Jag går inte in närmare på dessa launch parameters eftersom jag inte är superbra på dem själv, men kan säga att har ni fler mods så kan filvägarna adderas med semikolon efter @DayZ, t.ex. -mod=@DayZ;MyMods\mod1;MyMods\mod2. Detta talar om för spelet varifrån mods skall laddas in, med utgångspunkt ifrån den mapp som .exe-fillen körs ifrån. Tittar ni i Arma 2 Operation Arrowhead-mappen så finns det ju t.ex. en mapp som just heter @DayZ.

Det sista ni måste göra är att när ni startar spelet från Steam så måste ni högerklicka och välja "Launch combined operations". Det räcker inte att bara köra Operation Arrowhead utan då kan ni få felmeddelanden, eftersom DayZ använder saker även ifrån ursprungliga Arma 2.

Välj sedan multiplayer i huvudmenyn. Ni kommer då till ingame serverbrowsern, som inte är lika avancerad som Six Updater, men (åtminstone för mig) mycket snabbare.

http://img816.imageshack.us/img816/7436/arma2oa2012073011204449....

Klicka på filter och filtrera bort allt vad ni tycker är för hög ping, samt ta bort lösenordsskyddade och fulla servers. Om ni skriver in dayz i mission så får ni bara upp DayZ servers, och i host kan man filtrera på namn.

http://img689.imageshack.us/img689/6169/arma2oa2012073011205393....

Dold text
Av nikwid

Hej,

Har en Ace Edge 3200 sedan ett par år. Fortfarande som ny. Glider galet bra med sina keramiska fötter, och den har två tumknappar som du specar.

Variabel vikt har den.

Scrollhjulet är väldigt skönt att klicka med.

Alla knappar kan mappas om (inkl tilt av scrollhjulet, asnice för snabb-toggle av vapen) till tangenter mha makros. Dock kan du inte göra om dem till "verkliga" knappar du kan hålla in, utan det blir makron som trycker ner och sedan släpper en tangent. En viss begränsning kanske i spel som inte kan hantera speciella musknappar utan vill använda tangentbordet med mycket funktioner för att hålla nere. T.ex. kunde jag inte avända tumknapparna till att hålla inne och blocka i Kingdoms of Amalur då det hade kass hantering av musknappar, men det spelet sög ju ändå. Många profiler finns också så du kan ha olika mappningar i olika spel, såklart med lätt pulserande ljus i valfria färger.

Använder den med en Steelseries 4HD matta i hård plast, glider väldigt bra. Testade också med QcK mattan, men tyckte inte avläsningen var bra för lasermus. Testade också på en aluminiummatta, men det lät för mkt i min smak med keramiska fötter på detta.

Lycka till i köpet!

Av nikwid
Skrivet av Skjulet:

Hej.
Jag skaffade dayz för ett tag sen, men har inte blivit av att jag spelat så mycket. Ingen av de jag brukar spela med har inte riktigt förstått grejen med spelet tror jag inte och det är inte så jättekul att spela själv.

Så finns det fler som jag som vill ha någon att spela med ?

Jag har egen Teamspeak 3 server som är uppe 24/7, vägrar spela med skype...

Steam id är Skjulet
Om ni inte når mig där kan ni alltid skicka pm.

Jag spelar mest kvällar och helger då jag jobbar på dagarna.

Jag skaffade DayZ idag och har i princip bara lyckats konfa allt och testa att jag kan spela med flyt. Hittils ser det dock lovande ut, men spelar gärna med lite folk då det verkar vara halva grejen i detta. Gärna också då 20+ (är 25 själv) och inte högstadiekids Har semster i 2 veckor till, sen blir det väl mest kvällar och helger för min del (om spelet fortarande känns roligt dvs.)

PM:a gärna team speak, ifall du är intresserad. Får kolla upp vad det är för nåt (inte någon stor online-spelare hittils) men det skall väl inte vara så svårt. Addade dig på steam. Övriga kan också adda mig, nikwid, på steam.

Edit: Har installerat TS

Av nikwid
Skrivet av Pimpim666:

När datorn segar ner något otroligt även om både cpu och gpu inte ens är på full load.

Ja, det är ju ett tecken på att det är fullt. Menade hur man ju kan se exakt hur nära man är, gpu-z verkar ju inte ge det korrekta användandet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

S

Skrivet av Pimpim666:

Det är för att datorn inte tömmer ditt minne men skriver över för att spara prestanda.

Så vad innebär bär det? Jag menar, hur avgör man då hur nära man är att fylla grafikminnet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av ThomaZ84:

Fortfarande nöjd med din HP 2740?
Jag får hem 2st idag, fick dom via HP direkt 4077kr st.

Jäklar det var ett bra pris!

Ja, är mycket nöjd. Det bör du du nog också bli.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Pimpim666:

Tror du måste köra på 6 skärmar för att nyttja mer än standard 3gb. 6gb är sjukt mycket minne!

Enligt gpu-z så kommer jag över 3gb med 2560*1440 och bf3 ultra (4xmsaa, 16x af) med mina 7970. Låter dock lite knepigt att gå över vad kortet har, men kanske räknar den in att man börjar buffrad till RAM. Brukar dock kunna gå några 100MB över 3gb innan fps dör (tycker dem borde dö precis vid 3072MB), men vid 4GB droppar det rejält.

Någon här vet säkert hur gpu-z mäter detta. Kanske är minnesanvändingen mycket lägre i verkligheten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

haha, snyggt!

Av nikwid

Någon som vet hur det här med referensdesign fungerar: Kan tillverkaren, Asus i det här fallet, ha gjort något med BIOS i kortet som gör att det funkar dåligt med andra ref-kort i crossfire? Har ju redan ett msi och ett saphire, vilket ju fungerar, men känner mig ändå lite osäker.

Vore dock trevligt att hugga ett asus för 2990kr då jag misstänker att det inte kommer gå att få tag i icke-Gigahertz versioner framöver, och att blanda de två olika typerna är troligen mindre bra, med turbo-funktion och what-not. Men det kanske Webbhallen vet, ifall de "vanliga" 7970 kommer fasas ut helt?