Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid

Om detta innebär att de faktiskt kommer satsa ordentligt på att ordna upp drivrutinerna så är ju detta helt fantastiskt bra! Då kan man ju leva på den kraftfulla hårdvaran i dagens kort och ändå se fram emot kommande prestandaökningar. Även om ny hårdara är bra och trevligt, så tycker jag ibland att det kanske ges upp för tidigt med äldre generationer trots att kraften finns där. Jag har ju inga tvivel om att t.ex. mina 7970 kan optimeras mycket på områden som frame times (microstuttering), och kan de göra det, då har de ju lyft sig enormt jämfört mot idag.

Av nikwid

Apsnyggt! Smart med plexi och färgen på insidan också. Imponerad.

Av nikwid

Bra initiativ av Banhof, men det kommer säkert inte hålla sig i "rätten" som allt annat när det kommer till Big Media och nya sätt att ta ut pengar. Det drevs ju t.ex. igenom avgifter på hårddiskar, trots att logiken säger att det inte borde fungera då de kan användas till en massa annat än just privatkopiering. Samma sak lär ju hända med TV-avgiften, som är så omhuldad. Det spelar nog ingen roll att det är helt orimligt att ta betalt för en "gratistjänst"; så här har det ju varit i alla år hittils. Problemet är ju hur lagen är utformad, att den är teknikneutral, vilket gör att den kommer appliceras på alla nya tekniker i all framtid eller tills lagen slopas eller skrivs om, vilket ju känns föga troligt.

Tänk bara tillbaka på alla grejer som drivits igenom de senaste åren, trots att de kändes högst knepiga när de kom: FRA, IPRED, Copyswede drev igenom avgifter på nya media, nu TV-avgift på Internet... För att inte tala om alla försök till andra sjuka förslag, som ACTA, PIPA och SOPA.

Vi lever i en tid där beslutsfattarna fortfarande inte verkar förstå vad Internet är för någonting, utan desperat försöker applicera föråldrade lagar på nya tekniker, oavsett hur absurt det är. TV-avgift var rimligt i TVns barndom, för då var TV-innehav == se på SVT, eftersom det inte fanns andra kanaler. Saker har hänt sedan dess, och om man tycker SVT är bra eller ej hör inte till diskussionen. Kärnfrågan är att man inte skall ta betalt för en tjänst som folk inte själva valt att använda. Att lägga det på skatten löser ju inte heller problemet, det bara döljer det. Ni som tycker SVT är bra är såklart fria att tycka det, och får gärna betala en slant, men det skall vara valfritt, precis som alla andra kanaler som inte finansieras av reklam.

Av nikwid
Skrivet av Kilroy:

Någon som har en bra länk till info om chipset?
/.../

>Här<

Av nikwid

Vad är skillnaden på denna och Transformer TF300T? (Förutom möjligheten till att docka ett tangentbord, då).

Av nikwid

Coooolt! Stor tumme upp, detta skall följas, och går det bra kommer jag definitivt också försöka mig på en, så mycket instruktioner och beskrivningar efterfrågas.

Hur är det tänkt att programmera den? En arduino som hjärna kanske, som får läsa in en koordinatfil, eller tänkte du göra nåt slags simpelt CAM-gränssnitt?

Av nikwid
Skrivet av Zyrah:

Hej,

Jag har en gammal burk med en i5 760 prolle (lynnfield) och har tänkt köpa en ny burk men när jag börjar kika omkring så ser jag ingen större uppgradering när jag jämför med dagens processorer?

Jag har lite funderingar kring hur mycket processorerna egentligen har utvecklats de tre - fyra senaste åren. Det verkar också som att min gamla lynnfield prolle klockar nästan lika bra som dagens i5 3770K (skiljer ungefär 500-700 MHz) känns inte riktigt värt att uppgradera när min 3 år gamla prolle bara är ca 10% långsammare. Lite skumt att det inte hänt mer på tre år, eller är det något jag har missat?

I vilket fall så bestämde jag mig för att behålla min gamla lynnfield prolle och uppgradera resten av burken visserligen har moderkortet bara stöd för 1333 MHz minne och PCIE 2.0 men fråga är hur mycket det kommer flaska för processor och grafikkort (läste någon stans att man tappar ca 5% med PCIE 2.0 och just HD7970)? Tanken är att nå minst 4GHz med en ny kylare till prollen.

Här är min nuvarande respektive kommande spec.

Gigabyte - Socket 1156 - Intel P55 (GA-P55-USB3) - DDR3 / PCI-E / SATA
Corsair XMS3 4GB DDR3 PC3-10666 1333MHz (TW3X4G1333C9A) (2x2GB)
Intel Core i5 760 2.80GHz / 8MB / Socket 1156 (Boxed)
2 x Samsung Intern Hårddisk Spinpoint F3 1TB (7200RPM / 32MB Cache / SATA II)
Zotac GeForce GTX 470 1280MB (ZT-40201-10P) - PCI-E

Gigabyte - Socket 1156 - Intel P55 (GA-P55-USB3) - DDR3 / PCI-E / SATA
Ballistix Sport 16GB DDR3 kit 1600MHz (2x8)
Intel Core i5 760 2.80GHz / 8MB / Socket 1156 (Boxed)
2 x Samsung Intern Hårddisk Spinpoint F3 1TB (7200RPM / 32MB Cache / SATA II)
Gigabyte Radeon HD7970 OC 3GB DDR5 PCIe
Samsung 840 Series Basic 250GB SSD R:530/W:240 2.5" SATA-3
Hyper 212 Evo 1 (CPU kylare)

Skrivet av hasenfrasen:

Helt korrekt observerat, du lär upp i t.ex. en i7 3970X för att det ska börja hända någonting. Ligg lågt och spar ihop till nästa generation processorer.

Klockfrekvenser är inte allt. IPC (instructions per cycle) påverkar också, och det har gått upp med nyare generationer. Du bör nog leta benchmarks snarare än att kolla klockfrekvenser. Dock så tror jag inte att du behöver uppgradera just för spel, då du ju har en rätt snabb CPU redan.

Av nikwid

Underbart, fint att spara det bästa på året till sist! Skall kollas men stort nöje när det börjat mörkna lite och man bara sitter och väntar på tolvslaget.

Gott nytt år på er alla, och speciellt Jonas och Emil som givit oss många fina reportage under teknikåret!

Av nikwid

Underbart grabbar! Kunde inte lyssna igår, men tack för att ni förlänger julen ända till idag med lite mer känsla.

God fortsättning och vila upp er ordentligt nu.

Av nikwid
Skrivet av Chipper9117:

Med en polisanmälan isf.

Att ansluta till ett öppet nätverk utan ägarens tillåtelse är överträdelse och ett brott och kan stå grannen dyrt.

Så mitt råd är att informera grannen om proceduren som kommer inträffa om denna inte avlägsnar sig från ditt trådlösa nätverk

Är det verkligen ett brott? Har du källa på det? Det vore lite extremt att bli fälld för att t.ex. telefonen anslutit per automatik till ett öppet nätverk. Jag trodde man hade en skyldighet att skydda sina data om man inte vill att de skall vara allmännt tillgångliga. Sen räcker det med i princip ett litet popupmeddelande som säger att detta är privat som "skydd" och om någon ignorerar detta, då är det ju definitivt et brott. Ett lösenord är ju dock såklart bättre, och lättare.

Gällande lösningen på trådskaparens problem, så måste det ju räcka som många säger att sätta lösenord på webbadmingränssnittet till routern (access via http://192.168.1.1 per default) samt ett wpa2 password på det trådlösa. Hur skall någon komma in på ditt nätverk då, utan seriös brute force hackning?

God Jul på er alla!

Av nikwid
Skrivet av martincool:

patchen funkade!!! tack så mycket och god jul!

Kul att höra! God Jul själv och mycket nöje med spelet, som in min mening är bättre än tvåan, rent handlingsmässigt.

Av nikwid
Skrivet av martincool:

vill inte fortsätta då heller

Vill minnas att det fanns någon bugg i ME1 som gällde AMD CPU, så du måste skaffa patchen. Jag kunde inte heller starta med min dåvarande Phenom II X4 920, men efter patchen gick det. *Googlar lite* Jo då, det stämmer att start-utilityn kan kracha för vissa AMD flerkärninga CPU:er. Officiell patch finns här

Av nikwid
Skrivet av Storman:

Det låter väldigt konstigt. Max 1208MB användes på mitt GTX690 vid 2560x1600, max/ultra och MSAAx8.

Wow, det var ju lite skillnad. Antar du kör DX11?

Undrar om jag har nåt inställt i Catalyst som drar upp det hela. Får testa ikväll och återkomma med om jag hittar nåt. Vore ju skönt om jag kunde få ner användningen, för annars är det ett stort problem med att minnet flaskar långt innan korten tröttnar rent beräkningsmässigt.

Av nikwid
Skrivet av Sh4dy:

Jag har 1,5gb och spelar på ULTRA 4xMSAA?? vad händer då`?

KAn någong förklara vad DX11 ger för skillnad i FAR CRY 3? ser absolut ingen skillnad.

i vilken upplösning då?

Av nikwid
Skrivet av Grim2you:

"Har du fått fram något mer om det var grafikminnet som blev fullt?, Funderar nämligen på om jag ska inhandla 2*680 4Gb alt. 1*690! =)"

Jag vet att 690 har 2*2Gb eftersom att jag frågar om grafikminnet blev fullt. Således funderar jag på att köpa 680 med större minnen...

Ah, jag som inte förstod dig då. Men gällande grafikminnet, tänker du spela i 1440p så är 2GB för litet. Jag kan lätt flaska mina 3GB på mina 7970. Med preset high och 2xMSAA ligger det kring 2,5GB och mer. Preset very high ger ca 2,8GB om jag minns rätt. Drar jag upp MSAA til 4x går det över 3GB och jag får typ 20fps, medan det annars ligger kring 80-90fps, dock med extrema framedrops. Ska testa tripplebuffring och v-sync, det kanske kan hjälpa mot dropsen.

Av nikwid
Skrivet av fantomsmurfen:

Jag fattar inte alla som klagar på att det inte är realistiskt. Hur många spel finns det som är realistiska egentligen? Försök räkna upp några spel som är realistiska.

Fast bara för att andra spel också lider av samma problem gör ju inte detta bättre, eller hur? Tyvärr en vanlig uppfattning annars att bra är samma sak som "inte sämre än nåt annat", vilket ju såklart inte är sant. Man måste väl alltid ha rätt att önska mer, det är ju sånt som leder utveckling framåt.

Personligen tycker jag att spel gärna kunde få ha en extreme-setting, som gör vapen realistiskt farliga. Ett skott skall vara fatalt om det tar i kroppen. Tänk ArmA. Det gör ju såklart alla fiender galet svåra, men samtidigt kommer man själv också ha samma fördel. Spel där det slutar med att man springer runt i kulregn och pepprar folk med fulla magasin, allt medan man själv snabbhealar sig själv mellan varven, efter att man i princip blivit skjuten till småbitar, det tilltalar inte mig. Då tar jag hellre lite mer realism, och kanske lite färre fiender.

Av nikwid
Skrivet av Pussmunnen:

Som andra sagt är menyn riktigt hemsk, känns som muspekaren laggar lite i den. Sen är det omöjligt att hålla en stadig fps på 60 om jag inte har allt på medium och MSAA avstängt(12.11 drivisar). Har FX-6100@4,4GHz + Radeon 7970 överklockat till 1150/1575. Optimala inställningar tyckte dom att allt ska va på extra högt när jag starta spelet första gången, blir dock totalt ospelbart på dom inställningarna. Som tur är det väldigt vackert spel redan på medium. Förutom det är det ett väldigt roligt spel som är svårt att slita sig från. Hoppas det blir bättre optimerat via patchar eller drivrutiner längre fram.

Ni som kör crossfire, hur funkar det för er? Borsan kör crossfire med 7970s och måste sluta spela efter ca 20 minuter. Sa att han blev att må illa när han spelade. Sa åt han att det kanske var microstuttering han led av och rekommenderade att stänga av 1 kort, han tyckte det kändes lite bättre, men var fortfarande besviken att han slängt så mycket pengar på att börja lira på pc och ändå inte kunde hålla en vettig framerate. !#"%%!&¤&"!##& lät det i skype å så slängde han på. Något man kan säga för att uppmuntra han kanske

Har exakt samma problem med 7970crossfire, det blir extrema framedrops (ingen vanlig microstuttering här inte) så jag mår också illa. Förbannat störigt. Sen har jag också en bugg som gör att jag inte kan kliva ur bilen i den mission man åker med för att attackera första outposten, så där slutade spelet för min del, iaf tills det kommer patchar...

Av nikwid
Skrivet av Grim2you:

Har du fått fram något mer om det var grafikminnet som blev fullt?, Funderar nämligen på om jag ska inhandla 2*680 4Gb alt. 1*690!
// Grim

Ett GTX690 har inte 4GB minne, utan 2+2GB, där det är 2GB för varje GPU, dvs som att ha standard GTX680 i crossfire. Minnesmängden ökas ju alltså inte. Tänkte det vore bra att säga så du inte gör ett dyrt missinformerat köp.

Av nikwid
Skrivet av Jimmy_johansson:

jag kör 7970 crossfire .... när man hamnar i vattnet och texten kommer så låser sig datorn .... kör 12.11 beta plus 12.11 cap1

nån mer som spelat hänger sig för

Jag kör också 7970 CF, och det har inte låst sig än, utan ligger på 50-90FPS med preset HIGH och 2xMSAA, HBAO och Alpha to cover standard och 2560x1440. Grafikminne ligger på ca 2,8GB, så när jag lägger på 4x MSAA dör FPS till 20-30, eftersom grafikminne flaskar.

Båda GPU ligger på omkring 90% utnyttjande, så det är ju fint. Dock tycker jag att det hackar till och stör, som någon form av microstuttering, trots att det egentligen är bra flyt i övrigt. Kör på 12.10 Får hoppas på bättre drivisar.

Av nikwid
Skrivet av Storman:

Först videon jag såg utav spelet där de demonstrerade hur spel motorn fungerade så använde han en handkontroll, inte mus+tangentbord eller joystick. Tänkte köpa Digital Colonel innan jag såg det.

När jag läste om spelet först fick jag intrycket att det skulle vara ett "pc spel". Om utvecklarna föredrar att spela med handkontroll före mus/joystick så får det mig att undra vad för typ utav spel det kommer att bli.

Att stödja handkontroller i ett spel där man kommer flyga mycket känns ju bara helt rätt. Det är handkontroller till FPS som är typiskt konsol, i min mening, men för flygning är de ofta det bästa alternativet för de som inte har joystick. Att få många val är ju bara bra, så du behöver nog inte oroa dig.