Inlägg

Inlägg som nothingtoxic har skrivit i forumet
Av nothingtoxic
Skrivet av heatm:

Jag skulle dock inte vilja ha Dolby surround. Men sök på youtube på typ headphone surround test eller så så får du upp filmer.

Edit: hittade en, finns fler.

https://youtu.be/2BxO9cd-sYA

efter man nu kommit hem med ett nytt SB Z kort och kopplat in det sen dragit toslink kabeln mellan kort och min EONE men funkar inte verkar det som, antingen förstår jag mig inte på vilka inställningar man ska ha, verkar dock som att EONE inte stödjer vare sig DDL eller DTS Connect men utan dom får jag åtminstone ljud men när jag ändrar i SBX studio märker jag ingen skillnad kopplar jag dock inte lurar direkt i ljudkortet får kan jag märka skillnad när jag pillar i SBX studio så undrar ifall man måste lämmna tillbaka kortet kanske och spara lite slantar o fixa en E5 som du har eller om man ska leta efter någon annan setup.

eller se om man kan sälja av EONE och fixa någon annan typ av DAC/AMP setup som kanske fungerar

Av nothingtoxic
Skrivet av heatm:

Nä jag kör från USB till min Sound Blaster E5 som driver mina hörlurar. Essence one är ju en fin produkt men den har ingen headphone surround.

I denna review så använder dom ett billigt sxonar DX som fixar surroundet och kör via optisk in i essence one från det. Så du skulle kunna köpa ett Z-kort för ca 600 kr för att få surroundet när du spelar då du redan har en hörlursstärkare. Ett alternativ kanske.

HMM det har du rätt i, ja det är ju också ett alternativ

Skickades från m.sweclockers.com

Av nothingtoxic
Skrivet av heatm:

Jag kör SBX från Creative via min SB E5. Lättast är väl att testa Razers mjukvaruversion. Sök på google. Den gör att Windows tror att du har ett 7.1 högtalarsystem och trollar till det så du får headphone surround. Finns jämförelser på Youtube som du kan lyssna på.

Personligen tycker jag Creatives funkar klockrent och den är ansedd som en utav de bästa. Ingår i Soundblaster Z-kortserien. Jag skulle dock hållit mig borta från Z och satsa minst på ett Zx pga ca 10 ohm vs 22 ohm utimpedans. Båda är igentligen för höga varav E5:an piskar dom båda med sina 2,2. Men E5:an har bara stereo ut så den funkar bara till hörlurar, inte till tex hembiosystem. Windows ser den dock som en 7.1-enhet men den stödjer inte Dolby eller DRS surround, inte heller Live.

Notera att billigare creativekort inte har SBX utan dom kör tex nån DTS-variant som mitt gamla X-FI ljudkort gjorde. Inte testat så mycket med det kortet så kan inte riktigt avgöra hur bra det är i jämförelse mot SBX.

Satt senast idag och körde Witcher 3 och skiftade mellan surround och utan. Jag blir helt galen utan nu! Har du kört spelet så vet du hur hörseln förstärks när man kör Witcher senses. Utan surround låter det bara i höger hörlur när du har tex en varg till höger om dig. Med surround låter det från höger, men du kan inte urskilja att du har en hörlur på dig.

Edit: Här kan du ladda ner Razers mjukvaruversion och testa. Spel som Battlefield är ju optimalt för att prova på om du har det. Gör inte så stor skillnad i civilization 5. SBX tycker jag är bättre, men då måste man samtidigt betala en hel del.

http://www.razerzone.com/surround

Ok tack för bra djupgående svar, blir något att kolla över i så fall.

Men om jag förstår dig rätt så går du från ljudkort till amp/DAC till hörlurar? Sitter som sagt idag på ett Asus essence one men letar också mer denna surround känsla i spel får testa Razer annars titta på ett sb zx kort i så fall men kopplar man då ljudkort som sköter ljudet och sen min essence one som sköter ampen til mina dt880?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nothingtoxic
Skrivet av heatm:

@fromis: Ska du främst lyssna på musik eller är gaming och film en större del av användningsområdet?

O2:an är ju lätt den populäraste stärkaren. Den är billig och neutral. Kan inte hörlurarna paras med en neutral förstärkare skulle jag säga att det är hörlurarna som ska bytas, inte förstärkaren.

Jag vill bara påpeka, så som jag alltid gjort den senaste tiden att du bör även ha en lösning för headphone surround om det är gaming och film du främst ska ha hörlurarna till. Finns dock lika många lösningar som hörlurar till det och du har fortfarande användning av en O2:a.

Mvh

för att låna tråden lite men vad har du för förslag för headphone surround ? vad kör du själv och vad är lättast o andvända eller införskaffa

Av nothingtoxic
Skrivet av Belarion:

Jätte tack för bra feedback!

Fungerar spelet bra med en ps4 dosa till PC?

ja eller alterntivt en 360/one kontroll, tänk bara på att ha tålamod avstå hellre 1 slag för att ha stamina till en dodge roll etc brukar gå bättre i längden för nyare personer till titlarna

Av nothingtoxic

en DAC är Digital to Analog Convert alltså tar den digital signalen o gör om till analog så det är en Headphone amp du är efter i sådana fall om inte det ska vara Dac/amp combo tex finns en hel del olika men O2 Odac är en populär sådan

O2odac
http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo

shiitstack
http://schiit.com/products där har du en mängd olika och välja på

annars är det bra o leta runt i forumet finns någ ett par trådar med flerar olika förslag

Av nothingtoxic

enkel google sökning ifall man är lite lat

To get the solution, we are looking for, we need to point out what we know.

1. We assume, that the number 9000000 is 100% - because it's the output value of the task.
2. We assume, that x is the value we are looking for.
3. If 9000000 is 100%, so we can write it down as 9000000=100%.
4. We know, that x is 0.18% of the output value, so we can write it down as x=0.18%.
5. Now we have two simple equations:
1) 9000000=100%
2) x=0.18%
where left sides of both of them have the same units, and both right sides have the same units, so we can do something like that:
9000000/x=100%/0.18%
6. Now we just have to solve the simple equation, and we will get the solution we are looking for.

7. Solution for what is 0.18% of 9000000

9000000/x=100/0.18
(9000000/x)*x=(100/0.18)*x - we multiply both sides of the equation by x
9000000=555.55555555556*x - we divide both sides of the equation by (555.55555555556) to get x
9000000/555.55555555556=x
16200=x
x=16200

now we have:
0.18% of 9000000=16200

Av nothingtoxic

Är denna med 3/4G port också? Nämligen ute efter en Windows platta för ett rimligt pris med inbyggd 3/4G slot för att slippa hotspot från teöefonen

Skickades från m.sweclockers.com

Av nothingtoxic

Gamertag n3xuz på Xbox One, håller på lvlar en titan just nu ~20 har hunter på 40 men tröttnade rätt fort på huntern heh och märkte att Titans verkar vara mer stabila kanske lägger ner mer tid på huntern för PvP möjligtvis, men ifall någon lvlar runt 20 sträcker och vill ha någon som hänger på så lägg till då vissa 3 mans strikes är lite lamt o göra ensam xD

Gamertag n3xuz

Av nothingtoxic
Skrivet av ZyntaaX:

Hej!

Vill capa min maxfps på 60, v-sync i nvidia kontrollpanel funkar inte, då jag har 144hz.
Detta då jag, som många andra, upplever problem över 60fps. Tack!

Skrivet av J-Ballz:

MSI Afterburner (Riva tuner) har en funktion för detta som funkar bra för mig iaf.

som J-ballz säger så antingen MSI afterburner eller åtminstone i EVGA Prescion X så kan man framerate capppa

Av nothingtoxic

söker hjälp angående Full Cover vattenblock

Tjena!

har en fråga kring Full Cover block för ett MSI R9 390 Gaming 8GB Vram försökt söka på google om vattenkylnings block för r9 390 och så som jag kan se på EKWBs hemsida så verkar ju dom säga att alla 290(x) block ska även fungera för 390/390X varianterna men tänkte kolla med tanke på 290/X korten hade 4GB varav 390/X har 8GB så ville bara höra ifall någon kör ett R9 390 med fullcover och vilket ni har köpt

tack på förhand

Av nothingtoxic

kör custom loop vatten med 4.6GHz 1.125 Volt förtillfället ska försöka mig på senare att gå högre med så lite volt ökning som möjligt att, nådde enkelt 4.8GHz med dryga 1.285 men vill se ifall jag kan ta ner volten men öka Hzen

Av nothingtoxic
Skrivet av Gyhlen:

Hade fruktansvärt svårt att formulera denna titeln så ska försöka beskriva det lite bättre här!

Jag köpte nyligen lite nya saker till datorn och har nu en liten fråga då jag är ganska tappad när det kommer till nyare hårdvara.
Jag har märkt att processorn aldrig "vilar" med andra ord aldrig klockar ner sig vid vanlig användning.
Är det så det ska vara eller har jag missat nån inställning?

Känns ju lite onödigt att den ska gå i 4.4GHz när jag skriver denna texten t.e.x.

Tacksam för all hjälp!

MVH

Marcus

kolla ifall save states är igång i bios och att du andvänder dig av Balanserat läge i energi profiler i windows för andvänder du dig av maximal prestanda så kommer den alltid maxa cpu

Av nothingtoxic
Skrivet av drthvdr:

Någon som har erfarenhet av vad man skulle behöva för att driva tre stycken 1440p skärmar på 144hz?

som vissa har skrivit så måste du ha en sjukt bra rig, sen beronde på vad för skärmar du tänkt dig som tex Asus RoG swift har bara DP 1.2 och då måste du minst ha 3 kort för tex 980/ti har bara 1 DP port per kort osv och du.

Dessa skärmar är på 2560x1440 med både DP och DVI-Dual link

http://www.inet.se/produkt/2205362/acer-27-xg270hu-predator-g...

http://www.inet.se/produkt/2341011/benq-27-xl2730z-144hz-amd-...

http://www.inet.se/produkt/2205438/asus-27-mg278q-wqhd-144hz-...

http://www.inet.se/produkt/2205386/asus-27-mg279q#/specs

och sen Swiften med bara DP

http://www.inet.se/produkt/2205243/asus-27-rog-swift-pg278q-1...

Av nothingtoxic
Skrivet av raexxlol:

Kolla om du kan få tag på en utbyteskabel om du inte hittar kvittot.
Guide för att byta:
http://www.diyaudioblog.com/2011/12/recabling-pair-of-beyerdy...

Tack för tipset,

hittade tack o lov kvittot o inköps ställe och fasiken trodde jag hatt dom längre men dom var inköpta här i Februari i år så garantin både ju gälla då

Av nothingtoxic

döda Beyerdynamic DT880 Pros ?

Tjenare!

Har ett par Beyerdynamic DT880 Pro lurar som imorse helt övernatten bestömde sig för att knappt spela upp något typ av ljud alls i höger luren driver lurarna med Asus Essence One så tillräckligt med kräm finns det så det blir över har även testat dra lurarna till datorns front paneler då dom kan sättats till 150+ ohm för att driva dom men inte där fungerar högerluren knappt.

någon kunnig som vet om mana kan fixa det här på något sätt eller är jag out of luck? har ju lådan kvar men vet inte riktigt ifall jag vet var kvittot för dom är så lär inte spela någon roll för garanti syfte endå

Av nothingtoxic

moddad notebook driver som funkar för vanliga kort?

Av nothingtoxic

har för mig att i ARMA2 och 3 har en settings fil som man kan ändra på GPU frame ahed (eller liknande) den står iaf default på 1000 har mixtrat med den och brukar sätta den på 1-3 då brukar lagget släppa och man får en hyffsad fps boost i vissa fall

Av nothingtoxic
Skrivet av hugoqqqq:

Fanns inte på mina gamla 680:in, då höll den sig till boost target typ :/ aja, då är jag med iaf^^ gäller autoklockningen Memory clock också?

hela 600 serien hade GPU Boost 1.0 eller åtminstone 670, 680 och 690 och den var på power target så hade man maxat sin power limit och den inte andvände allt så boostade den automatisk.

GPU Boost 2.0 går på både temps och power target

och nej är bara boost på core inte memory

Av nothingtoxic
Skrivet av hugoqqqq:

öhhhhm.... jag beställde ett 980 ti, med EVGAs ACX 2.0+ kylare. Det stod att kortet skulle ha ca 1,1ghz i core clock och 1,17 i boost..... kortet jobbar dock av någon okänd anledning i 1,3ghz...... och jag har inte rört några klockningsprogram. Mäter Gpu-z och EVGA Precision fel? Eller fick jag bara ett goldcard typ?

GPU Boost 2.0.

är det ingen som läser på vad det köper i dags läget ? ifall kortet känner av att det finns tillräckligt med ström och plats för värme så klockar kortet upp sig och detta har varit sen 600 serien