Inlägg

Inlägg som nothingtoxic har skrivit i forumet
Av nothingtoxic

men har du tillräckligt med pci-e sladdar eller har du fått plocka från sata/molex adapterna? nu vet inte jag hur man ska koppla för att få tillräckligt med ström från adaptrarna kan ju vara ifall du har så att dom inte ger tillräckligt med störm.

annars vilka PCI-E slots har satt korten i ? för nVidia kan bara drivas på 16x eller 8x och inte 4x slotsen

Skrivet av legend78:

Vet inte hur vanligt det är att bryggor går sönder men hur som helst så upplevde jag för en liten tid sedan samma fenomen samt att det övre kortet fick fnatt och varvade upp som en galning - för att dra en lång historia kort så ersatte jag min brygga med ett nytt och därefter har det funkat klockrent

eller testa en annan brygga som legend säger

Av nothingtoxic

hmm skumt, då vet jag inte riktigt enda SLi kortet jag hatt var ett GTX690 men den har ju inbyggd sli brugga pga av dual gpu

Av nothingtoxic
Skrivet av Cyllarian:

Hejsan
jag gjorde en tråd förut angående om mitt nätagg skulle funka med mitt nya grafikkort eller ej och nu är det så att jag sitter här och det verkade funka tills jag kom in i Windows... Gpu-z hittar kortet och det har exakt samma värden som mitt första men Nvidias kontroll panel visar inte "sli saken" som ska visas när man har det, sen i enhetshanteraren så hittas båda korten MEN andra kortet har ett gult ! framför sig och påvisar att något är fel

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att detta ska funka är ganska förtvivlad nu då jag suttit i 2 timmar och testat och installerat om graifkkorts drivisar moderkortsdrivisar chipsets etc vet ej vad jag ska göra, om någon kan hjälpa mig vore jag evigt tacksam

MVH
Cyll

du har satt i SLI bryggan mellan korten också antar jag ?*

Av nothingtoxic

kul när man ska signa så måste man lägga till ett visa kort även fast man får gratis trail? varför inte säga till mig efter att trialen är slut vill du fortsätta lägg ett visa kort eller liknade sätt att betala för ..

Av nothingtoxic
Skrivet av grizzly666:

Det låter som att det kan vara nätagget som inte riktigt orkar med när du drar upp powerlimit.

Exakt hur gammalt är nätagget?
Jag hade nog bytt för säkerhets skull även om HX var ett väldigt bra nätagg så finns det ju en chans att det börjar tappa orken och det finns även en chans att det dör och OM det dör att det kan dra med sig andra komponenter i döden.

Och UNDVIK corsairs CS/CX/GS/VS/RM serier då dom är altifrån riktigt skräp till som bäst mediokra och det till ett pris där du kan handla extremt bra nätagg.
Enda Corsair som är nåt att handla idag är HX(dom som har platinum)/AX heller HX/TX men då är det äldre det handlar om med sämre 80+ DOCK så får du samma heller bättre kvalitet för mindre priser om du väljer andra märken.

Tex nåt av dessa är ett bra köp då ALLA har bättre kvalitet än Corsairs nätagg för motsvarannde priser (Enda undantaget är deras äldre TX/HX serier med sämre 80+) dom tre billigaste XFX aggen är även dessa äldre och sämre 80+ men är av något högre kvalitet än dom äldre TX/HX serierna (och TX/HX är lika heller lite dyrare).
Det billigaste Corsair agget som är BRA är http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2768792för 1600:- det dyraste i övre länken kostar 1500:- och i stort sett alla länkade agg i första länken har lika bra heller bättre kvalitet än detta Corsair agg.

Med andra ord Corsair är inte det bästa valet numera dom lever ju tyvärr kvar på deras rykte dom byggde upp med BRA och BILLIGA nätagg för 5+ år sedan.

fick svar ifrån EVGA egna community forum och furnderat över mitt nätagg dock är inte det problemet

har helt enkelt varit så att jag inte riktigt förstått mig in i GPU Boost 2.0 och fabriks överklockade kort, reference 980 boost clock ligger på ca 1200MHz och mitt hydro copper på ca 1390 som ett classified korten har med gpu boost så landar den strax över 1400, jag har i slutändan försökt clocka på med 100MHz mer över stock altså 165MHz OC från fabrik och sen 100MHz till altså 265MHz överklockning runt 300 när GPU Boost går in utan att kunna lägga mer störm eftersom 900 serien är ju låst till +87MHz ifall man inte bios moddar kortet i så fall så det har nog varit så att jag helt enkelt försökt trycka bra högre klocks än vad korten helt enkel klarar.

dock synd att man bara satt 2x 6pin på hydro korten för jag antar att de 2x 8pin på classified kortet hjälper den en hel del för överklockning det som stör mig mest är väll dock att Firestrike osv klarade av min 120MHz offset klockning som landade på 1543MHz core och 8000MHz Memory men inget spel ville lira med i den så nöjer mig en så länge med +50MHz core och 8000MHz på minnet får se om jag bios moddar kortet för att låsa upp volten och TDP limitern eftersom det är det första limitern man når TDP... tråkigt på ett kort som aldrig når över 50 grader under 4k DSR 1080p ultra BF4 ....

*edit*

så efter många om o men tog jag tillfället i akt o drog på ett custom water bios på kortet och nu verkar den lyckas boosta till 1600MHz i Firestrike o heaven så blir o testa på dra på minnet kanske lite mer o se om man kommer över 8GHz och förhoppningsvis stabilt in-game med hehe

senaste firestrike run i alla fall
http://www.3dmark.com/fs/4491434
o vaildation
http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=dxx2b

Av nothingtoxic
Skrivet av LemonIllusion:

Win7 fungerar utmärkt med UEFI boot (kräver dock CSM) och GPT, men det har inga direkta fördelar på samma sätt som W8.

aha ok, trodde inte win7 stödde GPT annat än på diskar större än 3GB när man väll installerat det med MBR fel av mig då

Av nothingtoxic

hmm, windows 8 ska kunna installeras med GPT, flesta OEM datorer med win 8 kommer med GPT för att göra det svårare för att backa till win 7 eftersom win7 klarar bara MBR så som lemon säger kolla i bios för UEFI så ska det nog fungera

Av nothingtoxic

ett tips är ju att ändra power target också kan vara så att din OC når power limiten tidigare än vad din OC behöver

Av nothingtoxic
Skrivet av philipborg:

Testa sätta bus speed på 100MHz, på CPU'n.

EDIT: Såg att du körde CPU i stock klocks, glöm detta.

Har inte heller bus speed ovan min cpu endast multipel klockan men som sagt testat även i stock samma problem

*edit*

par rundor i heaven går igenom också utan problem med OC och även tester med MSI Kombuster, det jag dock märker med MSI afterburner är power,% som jag antar har o göra med power limiten också att den går bara till 99% så säger OSD power limit 1 men jag har fortfarande satt power limit till 124% vet med säkerhet att med mitt 690 som kunde sättas på 135% att den gick över 100% om det behövdes så verkar som att den inte ändrar power target alls?

*edit2*

hmm verkar som att sätta power limit till 124% verkar ha varit problemet.... nu rullar alla spel utan problem med +100MHz offset -_^
Skickades från m.sweclockers.com

Av nothingtoxic
Skrivet av YamahaDGX630:

Men va!? Att dammsuga UTANPÅ datorn ska väl inte vara någon fara, även om man kanske är och petar vid luftuttaget för grafikkortet där bak o så??

du vet väll att gallret som grafik kortet sitter på baksidan sitter fast i kortet också så klart att det kan sprida sig om han touchar kortet på baksidan ?

Av nothingtoxic

problem med grafikkort (igen?)

Hej

köpte för ett tag sen ett EVGA GTX980 Hydro Copper och full vatten kylning till burken och efter skruvat ihop allt och gjort läck tester osv så började jag gladiligen att börja testa detta korts hästkrafter så att säga så började svagt och klocka upp det sakta med +50 MHz offset hela vägen upp till +100 på core men där tog det stop för firestrike, konstigt nog inget spel som jag då testade med BF4/CSGO/D3/Dota2/DA Inquistion eller Tera verkade gilla denna OC så fick dra ner tom hela vägen till stock där även D3 fick kortet att krasha nVidia drivern med 3 olika drivers jag testat.

skickade då in kortet på RMA till EVGA så nu har jag fått tillbaka ett nytt 980 men nu klarar den firestrike på hela 120MHz OC fast jag är tillbaka på ruta 1 vad det kommer till spelen att den kan inte driva spel utan att drivern krashar om jag inte lirar i stock klocks har jag lyckat få 2 defekta chips eller vad kan vara problemet?

min PSU är en Corsair HX750 har några år på nacken men ska väll enkelt kunna driva detta kort och min 4790k då den drev ett GTX690 innan, har testat med att köra CPUn också i stock klocks för att rota ur ifall min cpu är det som gör kortet instabilt men det är det inte då cpun har undgått 24Hr stability test i AIDA64 utan problem.

någon som kanske tror sig vad problemet kan vara egentligen ? har funderat på att möjligen skaffa nytt agg vid något tillfälle men just nu verkar det inte som att det skulle vara till något problem

MVH
Nothingtoxic

Av nothingtoxic

partiklarna som har passerat plastmunnstycket laddar upp sig med friktionen så jo du kan kortsluta saker med damsugarn, därför man alltid ska rensa dam osv med luft på burk först sen ta damsugarn där damet är bort från komponenterna

Av nothingtoxic
Skrivet av datamacke:

Hej.

Har ett stort presentkort på elgiganten (suck) och budget för lurarna ligger runt 1500. Kan gå upp någon hundralapp och absolut ner någon.

Har dålig koll på vad som är prisvärt, men förstår att de omåttligt populära Dr.Dre lurarna är något jag borde passa mig ifrån? Intrycket jag fått av dem är att de har samma prestanda som många andra billigare varianter, alltså att jag betalar för extra för ingenting. Har jag rätt i detta påstående? Sennheisers lurar verkar dock ha fått mycket bra kritik, även Boses.

Länka gärna lite schysta lurar eller ge mig tips, och tyvärr måste det som sagt vara ifrån elgiganten.

Mvh Marcus

dels att beats är dyra men också för att dom personligen låter skit (många andra tycker samma) kan vara hyffsat ifall du ENBART lyssnar på Rap annars är dom extremt över bassiga och förstör all typ av musik.

synd att giganten inte har Audio Technicas ATH-M50/M50x ligger på ca 1400kr på webbhallen absolut ett par trevliga lurar som kan drivas reletivt enkelt av de flesta telefoner med bra ljud,

men som ovan länkade de momentums är rätt schyssta också

Av nothingtoxic
Skrivet av ShivasIndia:

Hej folket på Sweclockers!

Har knepiga bekymmer med min burk, den har visserligen hängt med länge men jag kan inte förstå vad problemet är -- trasig eller ej så vill jag få bukt med vad som hänt!

Jag upplevde att datorn stängde av sig random, visade sig vara överhettning, tänkte att det kanske är kylpastan som måste bytas så jag gjorde det, inte bara en gång -- utom två! Så jag tror verkligen inte att det är bekymret.

Datorn kan om den varit avstängd i 8 timmar+ komma till login och har man tur kan man komma in till windows, men den hinner oftast överhettas och dö redan innan inloggningsskärmen.

Jag har en som titeln säger en i5 750 som kyls ned av en antec kuhler 620, det är ingen klock eller dylikt så vet inte vad som kan spöka. Mina misstankar är att kretsar kanske brunnit mellan mobo/CPU.

Speccs:
OS: Windows 7 64bit
Processor: Intel i5 750 @2.67ghz
Processorkylare: Antec Kühler H2O 620
Moderkort: Gigabyte GA-P55A-UD3
Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Grafikkort: geforce 660 ti msi PE
Hårddisk: 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ
Hårddisk: SSD: 128GB Samsung SATA 2.5'', 830-Series
Nätaggregat: Corsair VX 550W 80+

Vad tror ni?

Tackar för svar!

som meckley srkiv kolla så pumpem verkligen sitter på CPU pin på moderkortet, sen ska du nog testa ta bort kylaren och sätta ditt den på nytt så du får bättre kontakt då 750n ska absolut inte överhetta med en khuler i stock xD körde med en Corsair H50 första gången på min gamla 750 vid 4GHz och det var på gränsen att H50n pallade av det

Av nothingtoxic
Skrivet av AKB48:

Det är Strix kortet som Webhallen hade på kampanj nu i helgen för 1749.-
Fast första gången vi startade datorn snurrade det från start? Det som är konstigt, nu snurrar det bara några varv sen stopp.

Alla komponenter:

ASUS Z97I Plus
G3258
8GB HyperX
120GB Samsung 850 EVO
EVGA G2 750W
Corsair H60 V2
Cooler Master 130

Han kan ändå inte använda datorn förrän han köpt en skarvsladd till fläkten till H60 V2.

hmm ok märkligt, testat med cmos/ram ok knappen på moderkortet för att reseta alla bios inställningar för boota med optimala settings?

Av nothingtoxic

vad är det för grafik kort? är det tex ett ASUS GTX960 strix så är väll fläkten avstängd vid "idle" tills kortet kommer upp i 60 grader typ afaik.

tips förresten när ni skriver efter hjälp skriv gärna med vad ni har för delar och vad de heter osv för att snabbare få hjälp blir lite svårt om vi måste gissa oss till vad för hårdvara ni har men som sagt har ni ett strix kort från ASUS så stängs fläkten av tills kortet når 60 grader

Av nothingtoxic

överklockning av grafikkort (GTX980)

Hej!

tänkte kolla lite mer er vana överklockare när det kommer till OC på grafik korteten, min fråga är kan drivrutiner i vissa fall störa överklockningen ? för jag verkar ha problem och få ut någon typ av överklockning alls på mitt 980GTX Hydro Copper från EVGA på Core.

har dragit spänningen till max +87mv, powertarget till 124% (kan inte få den till 125% av någon anledning) satt att just nu ska den prioritera dock temperaturen före powertarget.

men nu kommer det jobbiga, kan knaptt dra upp core clock till 20MHz oc för efter det så krashar furmark och grafik drivern och resetar sig själv medans jag kan inprincip dra memory clocken till 400MHz OC utan problem.

min undran är har jag fått ett riktigt dåligt OC chip för mitt 980 eller vad kan vara problemet ?

Av nothingtoxic

ifall du kör med standard klock alltså allt på auto och inte ändrat något så trycker de flesta Moderkort ca 1.3V till cpun därför kan den bli hyffsat varm för att bara köra standard 4GHz eller upp till 4.4GHz i turbo boost

gå in i bios och ändra ner vcore till typ 1.2V så ska du se att tempsen rasar

Av nothingtoxic
Skrivet av anon162937:

Hej, har en ny Asus J550 med en Gtx 850m, har dock ett problem då jag vill överklocka lite med Afterburner. Kan inte ändra på någonting för när jag klickar på confirm så återställer den alla ändringar, det går alltså inte att överklocka den.

Aldrig haft problemet på någon laptop innan så har ingen aning varför... Kan någon hjälpa mig? WIN 8.1 för övrigt. Svarar gärna på frågor.

Hörde av mig till Asus support, ingen direkt hjälp men det skulle inte vara några problem enligt han som jag pratade med.

Krysspost från Laptop support, fick inte mycket hjälp där.

senaste drivern från nVidia så stängde de av överklocknings möjligheten på laptpo korten ifall du inte kör med en äldra driver

Av nothingtoxic
Skrivet av theailer:

Får du inte plats är det bara att ta fram vinkelslip och göra plats.
Så fick jag fixa mitt torn från 1999 som inte hade en enda 120mm fläktplats.
Snyggt? Inte direkt men det funkar.

haha, jo det kanske går

kollat över lite, faktiskt så att jag har en H110 xD men aja den är 312mm x 140mm x 29mm medans en 360 XTX är 400mm x 130mm x 64 mm och kollar jag ner genom taket på chassit så ligger den ett par mm ifrån mina ram minnen som sticker ut längst som skulle i så fall vara det största problemet men eftersom XTX är hela 10mm mindre på bredden eftersom den är en 120mm fläktar på den istället för 140mm som H110an är så bör ju den komma dit hur enkelt som helst