Inlägg

Inlägg som XzaR har skrivit i forumet
Av XzaR
Skrivet av anon214934:

http://www.maxdesign.com.au/articles/vertical-align/

Helt fel att ändra lineheight. Blir bara skevt då.

vertical-align fungerar väl bara på "inline-block" och "table-cell" men jag tänkte på något annat när jag sa line-height.(bilder är av typen inline-block) Fast det går visst att använda line-height för att få något i mitten.

Av XzaR
Skrivet av Gustav72:

Hallå. Jag skapade först en div och satt en width på den. Sedan la jag de två bilderna som två olika "divar" inne i den. verkar funka perfekt eller hoppade jag bara över något problem här?

Du behöver nog inte skapa en extra div med "clear:both" när du använder dig av en parent div med "overflow:hidden".
Om du vill få bilden i mitten tror jag du kan använda dig av "line-height:(bildens höjd);", men då måste du också veta bildens höjd.

Av XzaR

<div style="overflow:hidden"> <div style="float:left;"> bild 1 </div> <div style="float:left;"> bild 2 </div> </div>

Kanske funkar har inte testat, eller line-height behövs nog inte.

Av XzaR
Av XzaR

Det står att i blir högre än vad som finns i arrayn sen börjar inte arrayn med siffran ett. Det är "två fel" om jag ser rätt.

Av XzaR

Kommer den att ha freesync?

Av XzaR
Skrivet av Hagis2k:

Kan mycket väl bara vara adaptern som inte släpper en ren och fin dc spänning men uppdatera till nåt nyare

Och skall du ha en bra router kika på Mikrotik deras routrar äs suveräna har en RB-750 finns att köpa från ebay bla prova o söka på prisjakt jag köpte min från lettland för 500-600kr.

Jag bestämde mig att köpa en RB-750. Av någon anledning verkar min DIR-100 fungera bättre idag men det känns fortfarande lite segare än förut.

Hoppas att jag kan konfigurera den för det verkar lite svårt. Som default verkar det vara 192.168.88.x vill hellre ha 192.168.0.x.

Av XzaR

DIR-100 trasig? Ny router TL-R600VPN?

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/182513-t...

Hej jag tror min DIR-100 är trasig mitt internet går jätte långsamt.

Admin panelen i routern är också långsam och den hänger sig ofta så att man måste starta om routern. Ibland ser jag heller inte uppgifterna om mina port-forwardings förrän några minuter har gått. I status brukar det ibland stå 'Dynamic IP is undefined.' Den har annars fungerat felfritt nästan ett och ett halvt år eller mer.

Om jag måste köpa en ny router vill jag ha en utan wifi och massa annat extra, inget cloud,NAS och torrent. Den jag har kollat på är TL-R600VPN och Cisco RV180 VPN. Behöver jag ipv6?

Av XzaR

Ett till skolprojekt, http://instabubbles.xuniver.se/
Man kan se hur snabbt en hashtag från Instagram växer i realtid.

Av XzaR

EasyXPoll

EasyXPoll - XzaR
En tjänst för att skapa enkla enkät formulär som går att bädda in med iframe. Behövs ingen medlemskap.

Typ: Webbtjänst
URL: http://www.poll.xuniver.se

Av XzaR
Skrivet av Tommy:

Det går att ta hem en nyckel till Win8 och uppgradera gratis till Win8.1 (det har jag gjort), och det går därefter att ta hem en nyckel för Win8.1 också eftersom det inte är "samma". Däremot finns det väl inget som säger att man ska få beställa 2-3 nycklar för samma produkt, du får t.ex. bara en Win8-nyckel och då bara en version, t.ex. 64-bit N? Det kanske skiljer beroende på vad ens lärosäte har för avtal?

Jag tänkte väl nästan det. Men då kan jag beställa Windows 8 och därefter uppgradera gratis till Win8.1 om det fortfarande gäller.

Ja det finns några olika versioner, en Svensk och några som är Engelska.

Av XzaR
Skrivet av betan:

Menar du dreamspark ska gå det att få tag på (beställa) iaf 2-3 nycklar för Windows 8/8.1.

Jaha, har inte vågat testa men då ska jag nog göra det.

Av XzaR
Skrivet av betan:

En licens per dator.

Det var synd. Man får väl bara en licens per produkt? För jag får samma nyckel när jag beställer Visual Studio 2013 vilket inte gör så mycket för där får man använda den på flera datorer.

Av XzaR

Hej, jag har också en fråga. Kan jag installera Windows 8.1 på fler än en dator?

Jag har min laptop som jag använder i skolan med Windows 8.1 fast tänkte det skulle vara kul att ha det på min stationära dator också nu när dom snart ska släppa den nya startmenyn. Har hört att man kan göra det fast går det att ha på båda samtidigt?

Av XzaR
Skrivet av L.gun:

Hej tack för din hjälp. Du fick mig att tänka om lite nu

Forskat lite i hur man installerar ett ljudkort och som du säger det verkar inte så svårt, kanske att till och med jag som inte är van vid att pilla i datorer klarar av det. Kollade lite youtube klipp och ser ju relativt enkelt ut.

Är det bara att klicka ditt det på plats typ? eller är det någon kabel som ska dras från modekortet till ljudkortet också?

mvh

Oftast inte men tror det finns några kort där man behöver det. Annars brukar det oftast bara vara att sätta den på plats.

Har ett D2X och där behöver man mata kortet med ström med hjälp av en sådan Floppy ström kontakt vilket är jätte lätt att installera. Det kanske kan vara värt att använda ett ESD skydd om du nu ska montera något inne i datorn.

Av XzaR

https://freedns.afraid.org/ har gratis domäner, själv hostar jag min egen domän där.

Av XzaR

Det här är mitt skolprojekt http://www.meemit.xuniver.se/ vilket är en simpel reddit clone. Vad tycker ni?

Av XzaR

Du kanske måste delid? Har extern "riktig" vattenkylning på mitt 4670k @ 4.5Ghz och jag kommer upp i 80C med IntelBurnTest. Tror heller inte att jag har satt den fel, monterat om blocket 4 gånger med samma resultat. Och mitt 7970 har load temp på 40-50C.

Av XzaR

Jag skulle också rekommendera Audiotechnica ATH-M50.

Av XzaR
Skrivet av kinny07:

Jag provade även i några andra spel där jag inte har så pass hög FPS och där är GPU usage på 65-70%. Så jag antar att allt är under kontroll och jag bara oroar mig i onödan. Tycker dock fortfarande att det är konstigt att kortet låter mer när jag flyttade det till ett Define R4 från ett gammalt skräp chassi.

Kan vara så att fläkten ger ifrån ett annat ljud när allt damm är borta och att det bara är du som inte är van med ljudet så att det uppleves som högre eller störande. Annars kanske fläkten snurrade långsammare med allt damm.