Inlägg

Inlägg som XzaR har skrivit i forumet
Av XzaR
Skrivet av kinny07:

100% säker på att jag hade 250+ fps innan. Jag körde max_fps 180 i CSGO och det drog ner att till ungefär 80% istället.

Och då hade du inte 100% belastning?

Av XzaR

Kan du testa med en annan PSU? Det kan vara felet. Om datorn är ett nytt bygge kanske du även ska testa RAM-minnet med memtest.

Av XzaR

Eftersom du har garanti på hela datorn tycker jag att du ska höra med Inet. Det verkar vara något som är defekt. Minns inte men jag tror att det har varit mycket problem med Corsair CS nätaggregaten.

Av XzaR

Du bör söka på Google efter såna frågor men här är en bra länk, http://support.microsoft.com/kb/978610.

Av XzaR

Då är det processorn du vill uppgradera eftersom 7950 borde inte ha något problem med CSGO.
Kanske en AMD FX-9370 annars måste du byta moderkort om du ska ha Intel.

Av XzaR

Du kanske ska tala om vilket grafikkort och nätaggregat. Kan vara att du kört med ett dåligt aggregat en längre stund och nu börjar få problem. Sen ser jag inget fel på bilden eller så är det jag som är blind, fast jag tror att grafik fel brukar ej dyka upp på screenshots.

Av XzaR

Har du testat något benchmarking program för att se om det är någon skillnad? Grafikkortet brukar jobba mer om man inte har någon limit på fps:en. Är du säker på att du körde med 250fps innan också?

Av XzaR

Någon som kör Starbound?

Hej,

Är det någon som kör Starbound? Om någon vill köra adda mig på steam XzaR90.
Har en egen server som jag har på 24/7 fast spelar helst bara med 4 eller 6 spelar eftersom jag inte har en jätte bra uppkoppling. Annars går det lika bra att köra på eran om någon har en.

Av XzaR

Jag har en 80GB WD disk som fungerat i 10år och fungerar fortfarande, men den har inte varit igång dygnet runt.

Av XzaR

En telefon man kan ha i bakfickan?

Av XzaR
Skrivet av d97jro:

Och jag menar det, alltså ingen ironi utan det kommer nog att bli kanon!

Hehe, ja det kommer säkert blir bra. Kanske det inte behövs underklocka och så men tror nog att jag ändå stänger av turbon i alla fall då jag inte kommer behöva den prestandan i början.

Tack för tipsen.

Av XzaR
Skrivet av d97jro:

...det krävs alltså riktigt rejäla mängder besökare och samtidiga sökningar i jättestora databaser för att man ens ska vara i närheten av att behöva den prestanda som det är i det där (mycket fina) paketet med hårdvara som du länkar till.

Jag kan förstå att det är mycket överbliven prestanda med valen av mina komponenter, men tänkte ändå om jag nu ska köpa delar kan jag lika gärna uppgradera min dator. Dock vet jag inte om Socket 1150 har samma fäste som Socket 1155 för kylningen men det kanske det är?

Så jag använder istället processorn och moderkortet från min nuvarande dator till servern som jag också tänkte underklocka/volta.

Då kanske jag prövar på Debian, sen kanske det blir att jag använder maskinen till något mer också.

Av XzaR

Webbserver, ~5000Kr (Linux?)

Hej,

Jag har precis börjat på en Webbutvecklar utbildning och tänkte att det skulle vara roligt att ha uppe en webbserver 24/7 som jag kan leka med. Har sysslat mycket med PHP på min fritid, dock i Windows miljö. Har prövat på Ubuntu och hållit på lite med terminalen men kan säga att jag inte är något expert precis. I skolan använder vi oss av OSX, vi ska också lära oss Linux lite senare. Vilken Linux distro är det som rekommenderas?

Med servern hade jag tänkt att driva Apache2, PHP, MySQL, FTP, Node.js och kanske en Minecraft server med 1-8 spelare.

Har 4GB DDR3 1333Mhz och tror att det räcker sen är det resten som jag behöver råd med, vill helst ha den så strömsnål som möjligt. Vad kan ni rekommendera?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3925279/2013-09-23

/Josh

Av XzaR

Tycker det är finare utan LED belysningen, det blir för mycket gult med den, annars tycker jag att det ser snyggt ut.

Av XzaR

Vore kul om någon kunde binda fast ett moderkort runt huvudet då kan man vara anonym om man nu vill. Sen två grafikkort runt armen och kanske PATA eller SATA kabel som bälte? Självklart ska det vara från MSI. ESD armband vore något också.

Av XzaR

Då måste ASUS snart betala Apple eftersom deras Xonar ljudkort kort har coaxial + Toslink i samma anslutning?

Av XzaR

Har för mig att jag såg ett klipp där någon från Epic sa att om man skriver direkt till maskinvara kan man få bara där ~50% extra prestanda då API:er så som DirectX och OpenGl bara kan göra ett begränsat antal draw calls samtidigt därför kanske det går praktiskt sätt göra snyggare spel till dom nya konsolerna men jag har ingen kunskap inom det området så jag säger inget om vem som har rätt eller fel.

Av XzaR
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Men det är väl 2 helt olika "ögon" mellan output och input?

Då kanske det bara är med coaxial man kan göra så på.

Av XzaR

Om ditt moderkort har Realtek ljudkort brukar man kunna ändra utgång till ingång någonstans i deras ljud panel. Minns inte vart det var någonstans då jag inte använder Realtek längre.

Men alla moderkort burkar inte ha Toslink utan det brukar mest vara Coxial (S/PDIF) om det var så det heter.

Av XzaR
Skrivet av simon253:

ööh jag tror kanske att jag har missuppfattat (och då blir det ännu ett smått dum citat till mej -.-) men har inte detta att göra med "strömsparläge"eller "viloläge" eller vad det heter?
då stängs ju dina fläktar av och då drar dom ju ingenting? så varför säger alla att deras fläktar kommer lösa problemet?

Ja det undrar jag också.