Inlägg

Inlägg som highspeed har skrivit i forumet
Av highspeed
Skrivet av Bizzro:

De kommer springa in i samma problem som Alder Lake, dvs att de flesta spel nu är GPU begränsade och vi får stirra på en "rak linje" med några få procent hit och dit. Finns en anledning till att AMD listade en hög med lättdrivna titlar på GPU sidan i sin V-cache presentation, för det är bara där som man kan se några riktiga gains över Zen 3/RKL.

Sedan ytterligare ett problem med V-Cache är att vinsterna kommer vara betydligt större i dåligt trådade titlar vilket gör att antalet spel sjunker ytterligare. Dvs precis som Zen 3 ofta redan presterar mot Intel fast ytterligare ett steg uppåt. När hela L3 kan användas av bara en/fåtal kärnor blir helt enkelt prestandavinsterna större. Hade varit en absurt bra processor för t.ex WoW innan DX12 patchen som kom 2018 eller Starcraft 2 (som fortfarande är näst intill singletrådat tror ja).

err förutom i multiplayer spel.. typ alla dem är du begränsade utav cpu och minnes latens Skärmutveckling moit hög HZ går snabbare än vad cpu/minne hänger med. Gäller även 1440p 240hz skärmar, kan inte få ut max fps för matcha hzen på skärmen.

Av highspeed

12700k med stock timings och tunade:

https://i.imgur.com/5SbFcjK.png

Av highspeed
Av highspeed
Skrivet av icogniito:

Om det inte var så att tactile kailh box switchar började klicka efter ett tag hade varit ett alternativ. Kör för tillfället Glorious Pandas i mitt bygge och har en uppsättning drop holy pandas på gång. Riktigt runda men ändå väldigt tydliga tactile bumps faller mig perfekt i smaken.

ahh det var inge roligt.. bra att veta.. har bara kört box red..inga problem hittills..

Av highspeed

zen 3d i january way better köp.. kommer antagligen också dra om i multiplayer spel med sin stora cache..

Av highspeed
Skrivet av icogniito:

Tråkigt att de envisas med att använda Cherry switchar när det finns så extremt mycket bättre switchar i alla olika kategorier. De borde ha sålt en variant utan switchar i då de ändå har hotswap så hade det inte varit ett problem men att betala extra för switchar som inte kommer användas känns ju tråkigt.

finns med Kalih switchar dock.. kan rekommendera box switcharna..

Av highspeed
Skrivet av Raynstorm:

Om nu DICE väljer att inte ha med en match-wide scoreboard (fanns ju en squad scoreboard i betan) så är det på grund av spelare med just den inställningen du har.

Battlefield är ett lag-spel. En spelare med score 5/20 kan vara mycket viktigare för laget än nån som har 20/5 om den kämpar om flaggor, stödjer sina lagkamrater och spelar som ett lag.

Jag hade också gärna sett att den gamla scoreboarden var kvar men jag förstår precis varför om DICE tar bort den.

En scoreboard är en så oerhört liten bidragande orsak till nivån av nöje i spelet för mig. Jag kommer ha 99.9% lika roligt utan den.

Om en scoreboard är så viktig för dig du väljer att inte spela spelet alls på grund av dess avsaknad, så är nog battlefield ändå inte spelet för dig.

mmm håller inte med.. battlefield är defintivt ett spel för mig för det är väldigt mycket ruckus.. mycket spelare på liten karta och det är skönt att fokusera gå för mycket kills..väldigt tillfredställande.. Jag förstår inte mentaliteten riktigt bakom att inte ha det.. När jag lirade arma kunde jag ett game gå för kills.. eller annat game gå för scouting(leta fiende bas utan en enda kills) utan att jag brydde mig om att vara sist på scoreboarden.. Multiplayer spel där två lags strider är ju en sport.. Utan scoreboard är det som att titta på fotboll eller skidor utan att se poängen eller tiden, hade inte varit roligt

Av highspeed

kommer inte ens bry mig om att köpa det om dem inte har scoreboard..tom Arma har scoreboard lol..

Av highspeed

glöm inte bort sedan att ha en max freq profil för multiplayer spel.. du kan lätt boosta 2700mhz++ i tex warzone på referenskorten..

Av highspeed

mitt ducky kom med två space tangenter.. ett i pbt och ett med abs..

Av highspeed

och fortfarande 0 fps i spel lol

Av highspeed

dem har lite att jobba på med minnet.. kommer inte vara snabbare än AMD(i spel) med denna latens och L3/L2 cache speed.

https://pbs.twimg.com/media/E_JLaPIUcAEF0Ex?format=jpg&name=smal...

Av highspeed

Större chans du får rätt väder av vädermannen än du får rätt info från AOTS. AOTS är sjukt minnes beroende. Du kan öka din score med 30%++ om du går från XMP till tunade timings. AOTS ändrar din score från version till version. Kasst benchmark.

Av highspeed

Vad fildelar folk nu för tiden egentligen? Alla legala alternativ är lika snabbt tillgängliga och okej priser på.

Av highspeed

Ska bli sjukt intressant att se latency med ddr5. Nuvarande GPUer kan inte andas ut i multiplayer spel med många spelare pga nuvarande cpu/mem bottleneck.

Av highspeed

yeah.. hoppas det kommer en compact version.. behöver inte det där avståndet i fronten..
Kanske en version som är anpassad för SFX-L och har förcuttade kablar för göra dimensioner grymt tighta.

Av highspeed
Skrivet av Homdax:

Jag är vare sig plåtingenjör eller metalldesigner, men jag är STOLT över att vi har en svensk tillverkare i framkant. Tyvärr saknar jag de tekniska innovationerna man i så fall borde kunna förvänta sig.

Givetvis bromsar ATX standarden de värsta och konstigaste påhitten, men jag efterlyser större möjligheter att vända och vrida på chassit, flytta moderkortsplåten, köra "spegelvänt" och mera modulära anslutningar som man kan flytta runt.

Jag gillar ERA skarpt, trots bristen på vad jag efterlyser, men det finns inte för MicroATX och ITX funkar inte så bra för mig, vad jag vet hittills.

ATX är grymt har du inte sätt nya MSI morderkorten med 6 st M2 slots på moderkorten ;D

Av highspeed
Skrivet av MarcusW:

500p till i TimeSpy graphics score efter senaste driver-uppdateringen. 20900 nu med min 6800XT red devil.

21.8.1?

Av highspeed

okej burrap du vann

Av highspeed

okej vi avsluta idag vid 18.00