Inlägg

Inlägg som xrim har skrivit i forumet
Av xrim

2Gg FC block tror jag inte passar 1gb kan ha fel men de är olika fysiskt.
I princip alla 2gb 6950 referensdesign skall passa EK´s 6970 (6950) block. Vissa har haft problem med passform men detta beror troligtvis på att en komponent sitter snett och tar emot någonstans. Jag följer en sådan tråd och snart skall killen ta reda på varför vissa av hans minnen inte får kylning.

Av xrim

Gå in på Corsairs hemsida och kolla vad tjockleken på radiatorn är. Gå sedan in till fläkttillverkarens hemsida för de fläktar du skall använda, leta upp specifikationerna här också. Addera.

Av xrim

Jag har sett exakt samma symptom på en kompis system där båda minnena var helt kass. Nya minnen och allt drog igång. Mitt tips är att pröva med en annan sticka.

Av xrim

Så, nu har jag hittat lösningen på problemet och postar detta sista inlägg ifall någon annan skulle råka ut för något liknande i framtiden. Prime 95 failade efter förra posten trots mycket pillande i BIOS när jag gjorde fler testrundor.
Problemet var att NB övehettades! Mycket konstigt kan man tycka då temperaturen som visades var 61C. Hursomhelst vattenkylningen kopplades ur och ersattes med den gamla tower kylaren med 120mm fläkt, heatpipen och kylflänsarna på moderkortet togs av, rengjordes och fick ny pasta.
Prime95 har kört i 8h, datorn är omstartad och skall köra sin andra 8h runda.
Case closed, vattenkylning till NB beställd och jag är glad.

Av xrim

Körde prime i över 4h utan att datorn hickade en enda gång (sen behövde jag använda datorn).
Jag kan konstatera att det är moderkortet som strular och inte processorn. En snabb bedömning är att det flyttades för lite luft i burken för att hålla NB sval nog när jag bytade till vätskekylt (eller så håller den på att ge upp...). Nu var jag förutseende nog att köpa en NB kylare men väntar på leverans av några nipplar, förhoppningsvis avhjälper det probemet. Annars får jag leva med en FSB under 400, processorn kan man få att gå i stock med hjälp av multipeln så prestandan är nog oförändrad.

Av xrim

Under Prime 95 ligger Vcore på 1.277. Processorn är inte underklockad 700MHz för jag drog upp multippeln till 10 så processorn går i 3.33GHz nu, minnena 1066MHz. Intressant att tillägga är att nu när jag skulle dra igång ett 8h pass med Prime 95 satte jag tillbaka NB Volten för att det funkade ju igår med en FSB på 333. Prime krachade direk, så jag petade upp NB Core till 1.177 och hittills så rullar det på i Prime.
Du har rätt, det är ganska mycket som pekar på att MB inte har alla indianerna i kanoten.

Av xrim

Nu finns det en möjlig lösning. E6320 som gick utan problem på moderkortet går på en FSB på 333. QX9770 kör på 400. Jag märkte att en höjning på Vcore fick processorn att faila i princip omedelbart men en ökning på NB volt fick den att gå aningens stabilare. Så jag underclockade MB till 333 och överklockade CPU:n med multiplen till stock. Nu har den snart gått en timme stabilt i PRIME till skillnad från några sekunder när det var som värst.
Kan nog konstatera att MB inte är helt som den skall. Får se om den klarar 8timmar.

Av xrim

Jag håller med...

Av xrim

Två rundor i Memtest86+ utan fel.

Av xrim

Prövade med en gammal E6320 Som jag hade hemma men den verkade rulla på (Hade inte tålamod att vänta 8timmar för att konstatera att den var stabil). Jag har ju inte överklockat CPU innan så jag har ju inte kört Prime95 några längre stunder förutom när jag har bytt kylare eller fläktar för att se hur varmt det blir, då har det funkar utan problem den lilla stund jag har låtit den rulla på.

Av xrim

Minnes stickorna har körts enskilt och i varje slot med samma resultat. Har prövat att köra dem i Auto settings och manuellt 5-5-5-15 2.2v med samma resultat oavsett vilken sticka som sitter i vilken slot.

Av xrim

QX9770 klarar inte prime95 i stock!

Uppgraderade till vattenkylning och tänkte kolla hur pass bra temperaturerna hade blivit. Döm om min förvåning när jag upptäcker att jag får fel I Prime 95, I STOCK! Jaha tänkte jag och testade Intelburn, fail efter ca 1min. In i Bios och försökte med att ge mer VCore, vilket resulterade i fail ännu snabbare, Undervoltning hade ingen effekt på stabiliteten. Efter lite experimenterande visade det sig att en ökning på Volten i NB gör att Prime95 är stabilt upp till 25min sen failar det. Intelburn klarar allt från långkörningar till fail efter ett par minuter. RT visar högsta core temp 41C i Load. NB är uppe i 51C.

Nu vet jag inte hur länge jag har haft problemet men datorn visar inga symptom någon annanstans. Bildbehandling och spelande fungerar utmärkt i timmar.

QX9770 @stock
Asus Maximus II Formula
2x2Gb OCZ HPC Reaper 8500 @Stock

Några kloka idéer?

Av xrim

Skönt att höra att ni "lät Comega komma undan". Jag handlade alltid av dem när jag bodde uppe i Luleå och de är fruktansvärt trevliga, tillmötesgående och kundorienterade.
jag måste faktiskt hålla med Nivity att medvetet försöka utnyttja ett fel för att få något billigt är djävligt girigt och kan slå hårt mot mindre företag.
Speciellt om man beställer flera stycken!!!

Av xrim

Sådärja, nu har den första annonsen dykt upp med en helt oöppnad C300, undrar hur lång tid det tar innan vi blir helt översvämmade med "byggen som aldrig belv av" och " hade visst redan en SSD så denna blev över"

Av xrim

Toasting in this epic bread

Av xrim

jag hade aldrig bytt, speciellt med tanke på att du inte ens har en Xfire setup.

Av xrim

Originellt och coolt 4p!

Av xrim

Det är väl inget fel på hans mening, tvärtom! Jag är jätte imponerad! Det är nog en av de längsta meningarna jag sett!!!

Av xrim

Ett annat fel kan vara att baudtalet är för högt, jag har kört mer 4800 eller 9600 när jag har skickat saker med BT via arduino.

Av xrim

Hur länge sedan var det sen du kontaktade komplett?
Jag tycker definitivt att du skall kontakta säljaren och förklara läget, har han sålt kortet till dig kan han gott hjälpa dig med garantiärende mot komplett om de skulle strula med att du inte är första ägaren. Hade jag sålt en komponent till någon och den hade varit pajj direkt ur låda och blivit kontaktad av köparen hade jag varit öppen för en dialog iaf om hur man skulle lösa detta.