Inlägg

Inlägg som xrim har skrivit i forumet
Av xrim

5850 är ett relativt nytt kort och borde således ha garanti kvar. du kan kontakta tillverkaren, säga att du inte har kvitto. Oftast gäller garantin i så fall från tillverkningsdatumet vilket de kollar upp via serienumret. Många tillverkare har 2-3 års garanti och så gammalt är nog inte kortet.
Funkade inte kortet när du fick det så kanske du skulle kunna komma överens med säljaren om att skicka tillbaka det och få dina pengar tillbaka eller åtminstone halva summan.

Av xrim

Google är din kompis! <----- Klicka här!

Av xrim

Robert har nog rätt, det låter som en kondensator har gått. Om man är modig och lite händig är det inte allt för svårt att byta själv (man ser oftast vilken kondensator som är kass). Googla hur man gör det själv eller lämna in den till nån tv reparatör i Happis

Av xrim

@Pimpim, anledningen till att vissa 6950 ryker efter upplåsning är att de har använt 6970 BIOS för att låsa upp shaderna. Tyvärr så är det så att 6970 har bättre minnen och deras BIOS matar dessa med mer volt och har annorlunda timings, 6950 minnena pallar inte riktigt med det. Bäst är att bara låsa upp shaderna med moddad 6950 BIOs och sedan klocka det au naturell till 6970 clocks. Samma prestanda men inget volt mickel påminnena.

Av xrim
Av xrim

SweSparky, ändra filändelsen från .com till .zip

Av xrim

Jepp, så gjorde jag, kabel för kabel, lugnt och metodiskt.

Av xrim

Ett riktigt bra verktyg för att få bort atx pins är en häftklammer som man först rätar ut och sedan viker på mitten. Sen är det bara att pilla loss kontakterna.

Av xrim

Haha, jag vet vart det lutar åt så jag säger såhär. Man lever bara en gång! Vad är några ynka tusenlappar för något som kan göra en glad i det enda liv man har och skall njuta av. Jag har aldrig hört någon ligga på dödsbädden och säga -Jag önska att jag hade sparat mer pengar.

Av xrim

Jag sitter med en likande setup som du har och tänker vänta. Sandy Bridge är bara runt hörnet så väntan är inte så lång. Fördelen med ett generationsskifte är att beg marknaden blir fylld med de näst senaste sakerna och då kan du tex köpa setupen som du är sugen på till ett bra pris.

Av xrim

Jag hade fruktansvärd lag (helt ospelbart) tills jag körde det i windowed mode och kör /SND_RESTART inför varje match, ligger på 70-95 FPS hela tiden förutom ett och annat lagspike då och då. Nu är det helt klart spelbart och flyter på BRA!

E8500 @4GHz
5850 toxic @ 850/1200
OCZ Reaper 4Gb

Av xrim

Har adaptern själv och den funkat finfint!

Av xrim
Av xrim

Kan det ha blivit nån typ av stopp i H50:n? Något som har lossnat och försämrar genomflödet?

Av xrim

Mata inte trollet nått mer...

Av xrim

Kan vara så att de har fått in ett lager med just den SSD:n och gör reklam för den. Sen får folk den snabbt i handen och deras skamfilade rykte om LLLÅÅÅNNNGGGAAAA leveranstider förbättras.

Av xrim

Du gör mycket reklam för SSD:n här på SC dothan228.

Av xrim

Har du haft din tinitus länge? Jag vet att när jag fick min så var jag länge ganska överkänslig mot ljud och kännde efter mycket. dett medförde att jag ofta fick "ont" i öronen av höga eller jobbiga ljud. Allt detta har försvunnit i princip helt... dock ej tinitusen

Av xrim

JJJJJAAAAAAAAAAA; Äntligen har jag kommit igång igen efter flera års uppehåll!

Av xrim

Höja volt på Sapphire 5850 Toxic

Äntligen har jag hittat ett sätt att höja volten på 5850 Toxic. Allt som krävdes var att flasha om kortet från orginal BIOS till denna!
Volten höjs från 1.088 till 1.165. Ingen gigantisk höjnng men min gick från 870/1250 stabilt till 960/1285 stabilt (har inte höjt mer så det finns god chans att det går att få ut mer).

Lycka till!

P.s ta en kopia på er orginal BIOS först ifall något går åt helvete