Inlägg

Inlägg som Non^Sense! har skrivit i forumet
Av Non^Sense!

vad händer om man inte har tid att vara hemma den dagen schenker tänker komma... det är ju semestertider så man kan ju vara borta i nån vecka..

Av Non^Sense!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Happ jag ska då köpa en med 8600gt och *900 skärmen. Känns som om att 1050 är overkill och det kommer jag heller inte kunna spela med. räcker det med 2 gb ram?

personligen tycker jag att *900 är för dålig upplösning för att kunna arbeta ordentlig med t.ex ordbehandling, surf osv osv.. I spel kan du ju altid sänka upplösningen.... medans i skrivbordsmiljö så kan du köra native..

för en upplösningsändring märks inte så mycket i spel väl ?

Av Non^Sense!

"Ingen värsting men duger till surf, mail och skriva texter med, helt perfekt för mig som inte behöver allt, har en vanligt laptop för sådant"

så du ska sluta med att surfa, maila och skriva texter på din vanliga laptop för att istället sitta med en 7" skärm och inte ha någon "skrivbord" på datorn alls ? Jag förstår inte logiken...

Kalla mig bakåtsträvande, men jag ser absolut INGEN användning av en 7" dator, iaf inte av den kvaliten som finns nu. Skärmen är på tok för liten för att man ska kunna jobba...

Av Non^Sense!

visst kan man göra massa tips och trix, men frågan är om det är värt det. Det är något bara var och en kan svara på själv. För mig själv så kommer jag inte ta ut batteriet och definitivt inte lägga det i kylskåpet. Det finns tre anledningar till detta: 1. Jag är för lat. 2. Datorn kommer ändå att bytas ut/gå sönder innan batteriet går sönder. 3. Jag skulle aldrig lägga nått värdefullt i mitt kylskåp som jag inte gjort rent på 2 år

mvh

Av Non^Sense!

vad är detta för trams... varför skulle man ta ut batteriet och lägga det i kylen när man laddat till viss procent...

ni kanske har missat hela idéen med bärbar datorn, man ska vara redo att lyfta den direkt och gå sin kos...

batterierna i dagens bärbara är gjorda för detta...

Av Non^Sense!

Av Non^Sense!

nån som har en xps1530 kan väl ge en hint om hur mycket den låter.... skulle uppskattas..

Av Non^Sense!

då är det en annan femma med de pengarna extra....

Av Non^Sense!

jag vet att det inte finns dockningsstation att köpa hos dell till xps 1530, men finns det någon annan lösning till problemet? Finns det någon annat sätt så man slipper plugga i skärm, mus och tangentbord separat ..?

Av Non^Sense!

det är ganska mycket faktiskt...

Av Non^Sense!

lär ju komma bättre stationära blueray spelare snart för en billigare peng... kan man ju tänka på

Av Non^Sense!

det var ju liksom det som var min fråga.....

Av Non^Sense!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cipr0x
Ska beställa mig en XPS M1530 själv.
Vad tror ni om den här konfigurationen?

Base Intel® Core™ 2 Duo-processorer T9300 (2,50 GHz, 800 MHz FSB, 6 MB L2-cache)
Operativsystem Äkta Windows Vista™ Home Premium - svenska
Minne 3 072 MB 667 MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [1x2048+1x1024]
Tangentbord Inbyggt tangentbord, svenska/finska (QWERTY)
Grafikkort NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikerat
Hårddisk 320 GB (5 400 v/min) SATA-hårddisk
Optisk enhet Fast, slank fackmatad Blu Ray 2X-enhet, inklusive
Trådlös anslutning Intel® nästa generations Wireless-N-minikort - Europa - Core 2 Duo Processors
Strömförsörjning 90 W nätadapter, jordad
Bluetooth Dell™ trådlös 355 Bluetooth 2.0-modul (upp till 3 Mbit/s) med bättre datahastighet - Eur
Primärt batteri Primärt 9-cells litiumjonbatteri (85 wattimmar)
Biometric Identification Biometrisk fingeravtrycksläsare med SVART detalj
Färgval Kamera med 2,0 megapixlar i smokingsvart för CCFL-skärm
TV-tuner Dell™ resefjärrkontroll
LCD-skärm 15,4-tums WUXGA (1 920 x 1 200) TFT-widescreenskärm med TrueLife™

Tot: 15 700:-
med rabattkoder etc.

Ska använda datorn till film, bildredigering och lite spelande.

Synpunkter?

frågan är hur mycket du tjänar på att ta 2.5 Ghz istället för 2.4GHz. Hur mycket gör de extra mb'n i cache ?

Av Non^Sense!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinhead
Vista ultimate ingår, det går inte att ta t.ex XP eller 64-bitars, alltså finns det inget val. 4gb RAM kostar endast 490kr extra.
Vore istället fullkomligt korkat enligt mig att inte ta det då jag dels får ut pyttelite mer kräm och har dessutom mer RAM i framtiden om jag skulle vilja skaffa 64-bitars. Hade det kostat en tusing eller mer hade det vart en annan sak, men 490kr...

Som sagt, Ultimate ingår, inget man kan ändra på. Bryr mig inte heller, finns säkert nått i Ultimate som jag vill ha som inte finns i Home, resten är bara att ta bort.

Som jag skrivit ett par gånger så har jag ingen lust att vänta då jag är helt utan dator och behöver det till skolarbete (har en uppsats att pilla med över sommaren) och stilla spel-abstinensen.
Får ju ändå nästan 4000kr i rabatt.

Då kanske vi har sett på olika konfigurationer, där jag tittat så har bara Vista Home ingått, medan Ultimate edition har kostat ganska mycket att få med, därav min slutsats. Jag håller med dig ang. minnet, men jag drog slutsatsen med förutsättning att du betalade mer för Ultimate edition.

Av Non^Sense!

eftersom det vista man får med är 32 bitar så kan han ändå inte utnyttja den extra gbn han köper. Om han vill utnyttja den får han skaffa 64-bitars versionen och då har han slängt ut pengar på ett windows han inte kommer använda.......... min slutsats är att han "förlorar" på att köpa båda..

Av Non^Sense!

du har gjort ett underligt val... windows vista ultimate och 4gb ram... jag hade plockat bort en av dem... du förlorar bara på att ha de båda

Av Non^Sense!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinhead
Enligt nissen jag pratade med på Dell så ska det gå att byta grafikkort vid ett senare tillfälle. Om man kan köpa det separat eller skicka in dator eller vad det kostar visste han inte. Ska kolla upp det närmare.

Storleken på datorn har ingen betydelse för mig då den kommer ersätta min stationära och kommer användas hemma på ett skrivbord. Men visst kan det va skönt att ha den i knät.
Har egentligen inte heller något behov av att kunna maxa till exempel Crysis. Dels för att jag inte är superkräsen när det gäller grafik och dels för att sånna spel inte intresserar mig. Spelar mest strategi och rollspel (riktiga rollspel, inte Oblivion-varianter).
Självklart vill jag dock kunna ha fin grafik i t.ex nyare strategispel som kräver en del men som sagt, Crysis och liknande bryr jag mig inte om.

Av de bilder jag sett på Dell så tycker jag att 1710 är coolare än 1530 även om den också är riktigt snygg. Om det gör mig till en fjortis skiter jag i (är 23 förövrigt). 1730 såg dock vidrig ut.

Windows Vista Ultimate är alltså 32-bit och stöder bara 3.5gb RAM?
Får man då inte ut max med 4gb RAM? Och kan inte det vara värt fjuttiga 490 kr?

Edit: Det rykte rätt bra ur min stationära idag. Var och kollade på hockeyn och sambon var själv hemma, hon fick lite panik
Ska rädda vad som räddas kan imorgon och sedan begrava stackarn.

om du nu ändå ska ha den på skrivbordet (och eftersom du lutar åt 17" inte alls ska bära den med dig....) vad ska du med en bärbar över huvudtaget ?!

Av Non^Sense!

Jag fick hjälp av en trevlig support på dell.. Här är en del av konversationen

Kund:
Vad betyder "3 års garantisupport för maskinvara (Hardware Warranty Support)" för 1500kr när man beställer bärbar dator?

Agent:
Det betyder garanti och support i 3 år

Kund:
betyder det att inte tillkommer extra kostnader om någon hårdvara måste bytas inom 3 år ? såsom teknikerkostnader och ny hårdvara syftar jag på

Agent
Det stämmer. Är det något som går i sönder som inte du orsakar, tex en hårddisk går i sönder eller liknande, så kommer vi ut på plats och fixar det kostnadsfritt. Du betalar då inget för tekniker eller delar.

Kund:
om man inte köper denna extra så gäller ovanstående i ett år eller?

Agent
Ja, men då kommer vi inte ut och fixar den utan då skickar vi iväg den istället och du får tillbaka den på c:a 2-3 veckor

Kund
Har du någon aning om när LEDskärmar kommer till xps1530 ?

Agent
Vi får ingen information om eventuellt kommande komponenter, så jag kan inte svara på OM, eller isf NÄR de kommer.

Av Non^Sense!
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Non^Sense!
vad ingår i "3 års garantisupport för maskinvara (Hardware Warranty Support)" för 1500 kr ? Ingår reparationer och reservdelar eller tillkommer det kostnader om något går sönder ??

edit: Klarar xps1530 av att spela upp hd-material ?

edit2: Jag har inte så bra koll vad gäller 64bitar, men om jag väljer 4gb i konfigen kommer jag få 4 gb om jag kör 64bitars OS va?

jag vill hest inte upprepa mig, men jag är väldigt nära att beställa nu. Det är första ch andra frågan jag väldigt gärna vill ha svar på....

Av Non^Sense!

om det nu ska vara nvidias så e det väl bara att kolla deras hemsida...........................................