Inlägg

Inlägg som Sajland har skrivit i forumet
Av Sajland

Komplett dator, i5-6600k, GTX1070, 16gb ram

Säljer en komplett dator med följande delar:

-CPU: Intel Core i5-6600k
-MB: Asus Z170M-Plus
-GK: Asus Strix GTX1070 8GB
-Ram: Corsair 16GB DDR4
-PSU: EVGA Supernova G2 750w
-HDD1: 250GB Samsung850 SSD
-HDD2: 1TB WD Sata
-CPU-kylare: Corsair Hydro H110i
-Corsair Obsidian 350d chassi

Allt inköpt 2016 på Inet.
Datorn säljes komplett och hämtas eller om vi möts upp om man bor i närheten.

Läs hela annonsen här

Av Sajland

Jag kan köra min HTC Desire både som hotspot om man vill slippa sladd annars så är det bara att koppla telefonen på USB och välja "Använd som Internet". Har dock inte prövat på tåg men i övrigt så funkar det bra.

Av Sajland
Skrivet av impacter:

Funkar bara med chatten, inte spel ljudet.

Använd komponent sladden som följer med sen så kopplar du in två såna här och sedan kopplar du in den här till dem två RCA kontakterna med adapterna på.
Då kan du bara smidigt ansluta högtalare/hörlurar genom 3,5mm uttaget.

Är det inte lättare att bara införskaffa en sådan här då istället? Kjell & Company - Nordens bredaste sortiment av tillbehr fr hemelektronik

Edit: TS va lika snabb hehe

Av Sajland

En taskkiller gör mer skada än nytta enligt egna erfarenheter, googla "why you dont need a task killer" och läs runt lite så kanske du får några frågor besvarade.

Av Sajland

Sonic 4! Släpps som nerladdning (till alla konsoller iof) nu under hösten om jag inte minns helt fel.

Av Sajland

Testa att ladda hem SteerMouse, funkar utmärkt till min logitech mx518 iaf, löser kanske ett av två problem

Av Sajland

En liten uppdatering, har bestämt mig för att köpa ett par m-65or, någon som har ett bra tips på en förstärkare till dessa för ca 2500:-?

/Alex

Av Sajland

Ok, tack så mycket för all hjälp, ska leta vidare i djungeln och se vad jag hittar och kommer fram till.

/Alex

Av Sajland

Ja, varit inne på dem med när det kommer till golvare, men ska man då satsa på en bättre stereo-förstärkare eller en förstärkare som har stöd för 5.1? så man är lite uppgradringssäker om jag får för mig att köpa till fler högtalare senare.

/Alex

Av Sajland

Ok, ska kolla upp det. Har läst runt lite i forumet och är lite inne på ett par bra golvare istället, kan bli tajt med 5.1 i mitt rum, kan bli så att ljudet bara blir som en stor klump där man inte kan identifiera varifrån det kommer. Vad rekommenderas om man ska köpa golvare och förstärkare? Har även insett att jag kanske får sträcka budgeten ytterliggare 1000:- då.

/Alex

Av Sajland

Förstärkare + sub eller nytt?

Hejsan!

Är så att jag har fått ärva fem högtalare av min pappa nu när han köpte nya, högtalarna är iaf A 305 Bookshelf Speaker - Specs

Nu är då frågan vad som blir bäst, att köpa en Förstärkare och sub eller titta på något annat? Allting ska kopplas till dator och ps3 och då jag inte har något dedikerat ljudkort så är optiskt att föredra mellan dator och förstärkare (?). Högtalarna används framförallt till musikspelande och filmtittande. Att tillägga är att mitt rum inte är jättestort, ca 12 kvadrat, och har 4000:- att röra mig med.

Tack på förhand!
/Alex

Av Sajland
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snuffsis
Funkade att brygga.
Men när jag försöker fixa så PS3an får tillgång till internet genom setupen så blir det timed out, failed to obtain ip address.
Någon lösning på detta?

EDIT: nvm, det funkade när man körde custom och valde allting automatic.

Kalas! Enjoy good quality streaming nu då

Av Sajland
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snuffsis
JAg har samma problem och tänkte använda kabel mellan PC och PS3an.
Men vet inte hur man ska skriva med IP addresser och sådant jox.
Någon som kan skriva eller länka till en guide om det?

Har du två nätverkskort? Jag har det så jag gjorde följande för att få det att funka. Datorn kopplad till routern för internet etc, sen kopplar jag en nätverkssladd mellan datorn och PS3an, går in på Control panel->Network Connections, markerar båda mina anslutningar och högerklickar->bridge connections. Sen i PS3an gick jag till settings->network->internet connection setup, körde setupen (kommer inte ihåg alla alternativ man ska göra) och sen funkade allt super. Har inte behövt skriva in några speciella IP-addresser. Har haft både statisk och dynamisk IP på min dator och PS3an har internet och hittar min dator i båda fallen.

Lycka till!
/Alex

Av Sajland
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pimpim666
Du kan alltid konvertera dina hdfilmer med mkv2vob och sedan spela upp dom på din PS3.
Med en quad går det jävligt fort att konvertera och med trådlöst tar det väl 10-15 mins att flytta en film på 10gb.

Då slipper du hack och skit när du spelar upp filmen och du kan njuta av 1080p filmer utan problem

Ok, men har hittat lösning på problemt, kopplade en enkel nätverkskabel(inte korsad) mellan datorn och PS3an, bryggade sedan mina två anslutningar och gjorde ändringar i PS3an så den tar internet från kabel istället för trådlöst, så nu funkar det att stream utan problem tack ändå för ett bra svar/tips

/Alex

Av Sajland
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asken
Grejen är nog den att PS3 har inte 802.11n (300mbit/s) när det gäller trådlöst nätverk. Den har bara 802.11g. (54mbit/s)

Med andra ord når man väl upp i 15-20 kanske 25 mbit/s, om man har tur, och det kanske inte räcker. Mycket av de "54 mbit/s" som 802.11g standarden klarar försvinner till att säkerställa att hela filer skickas och inte blir förstörda "i luften".

Jo precis, blir väl till att sticka iväg och inhandla en korsad nätverkskabel så man kan koppla direkt mellan PC och PS3.

Av Sajland

Trodde jag hade en korsad nätverkskabel hemma, så var inte fallet tyvärr, provade med en vanlig, disable på wifi, får ett nätverk på datorn med limited connection och PSM hittar inte min PS3a. Gissar att det är det som är problemet. Ändrade dock en konversteringsinställning under Videokvalitéinställningar i PSM till keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 /* Good quality for HD Wifi Transcoding */ och nu verkar det funka bra iaf

Av Sajland

Re: Re: Problem med PS3 Media Server

Citat:

Ursprungligen inskrivet av xzbits
Jag skulle rekommendera att försöka köra med sladd. Jag provade från början också att köra trådlöst med n-standarden men det räckte inte till och laggade. Efter att jag bytte till sladd funkar det klockrent.

Sladd direkt mellan PS3 och PC borde funkar men du får problem och måste växla när du ska lira med PS3an eftersom den inte kan använda trådat och trådlöst samtidigt.

Lycka till!

Ok, korsad kabel som gäller då? Så vid filmtittande så blir det disable på wifi och vid spelande så får man bara enabla igen då. Ska prova nu!

Tack!

Av Sajland

Problem med PS3 Media Server

Hej!

Har äntligen införskaffat en ps3, nu till problemet.
När jag försöker streama film via ps3 media server så laggar allt, ljud bild etc. Kör ps3an via mitt trådlösa nätverk, har en d-link dir-635, datorn är kopplad till routern med sladd. Är det den som begränsar? Kan nämnas att alla portar i routern är upptagna, har dock två nätverkskort på mitt moderkort. Prova att koppla med sladd? Behövs kanske en korsad då? I loggen för PMS så står det att den använder VLC som avkodare? Har ändrat maxbufferten till 600 i PMS. Filmerna som spelas upp är 720p med en filstorlek på 4GB+, är det så enkelt att ps3an inte klarar av det eftersom den är i FAT32? Min dator står i sign, tror inte att den ska ha några problem att streama filmerna till ps3an.

Hoppas det inte blev för klyddigt.

MVH Alex

Av Sajland

Missade det där med grafikkortet och hddn som Ali3nPredator så fint beskrev, går ju att spara ytterliggare lite pengar där och då slippa spränga budgeten

/Sajland

Av Sajland

Hallå!

Bygg själv och spara 800:- där, sen hade jag ändrat chassi till:

https://www.inet.se/artikel/6900654/fractal-design-define-r2-...

Färg kan du ju välja själv då sparar du ytterliggare 500:-, lägg sedan till fraktfritt och du sparar 100:- till,

https://www.inet.se/kampanj/kampanj/fraktfritt-sweclockers/61...

totalt skillnad är då upp till de 13k som du hade 1700:-

hitta 300:- någonstans och lägg till

https://www.inet.se/artikel/4301291/80gb-2-5-ssd-intel-x25-m-...

så har du en super dator!
min tanke iaf

annars tycker jag det ser bra ut, känner du att du inte har någon nytta för ssd så kör på det du har.

MVH Alex