Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av misguided:

83 med min Blade Vortex och min Kinetic Blast....äntligen fått lite flyt efter en lång misär utan drops eller flax...5L min Shavs, 5L en Belly, fått ihop ca 300 fuses...nu är det snart dags för reroll med vaal sparker

@Inkui - gå med i vårat gille...det är blandad kompott från hela världen...ca 5-10 aktiva spelare och ca 30 pers i gillet totalt.

Jag är GL men vi är ruskigt casual och bryr oss inte om något...det är mer en social hub när man sitter å lirar...kör TS och snackar skit.

Det är härligt hur billig Shavs är denna liga. Bara 2.7 exa... vilket är ganska stor skillnad mot de 90(!) jag pröjsade ca 1.5 år sedan. Det var även en olänkad sådan. Min första Voltaxic gav jag ju också 30 exa för. Jag är en mästare på dåliga investeringar.

Turen har dykt upp för mig också nu. Har tidigare bara suttit på 1 exa i min stash. Sen hittade jag 2 exa inom 20h, köpte 2x Voltaxic Rift av Cadiro som jag sålde för 1.5 exa styck, sålde en GG Jewel för 1 exa och sålde chaos for ytterligare 2 exa. Möjligheterna börjar öppnas upp nu.

Små guilds är de bästa. Man lär känna varandra bättre och i ett sånt här spel är det riktigt skönt att kunna lita på folk. Man kan låna ut saker utan vara rädd för att bli lurad och när man gör trades med varandra så är det bara att dumpa sakerna i sin guild stash.

Av formerself
Skrivet av python_ormen:

Jag kör en noncrit sparker scion med deadeye och zerker för leech. Är level 80 nu och farmar tier 1-3 för att bygga upp currency och Maps. Sjuk build, blir nog dubbla wands, inte meta voltaxic som alla andra då jag kör softcore. Men det kan ändras om ele reflect blir för drygt senare.

Skickades från m.sweclockers.com

Reflect är inte enda anledningen till att gå Voltaxic. Chaos resists på monster är ovanligare och har lägre värden i jämförelse med elemental resists, så man får mycket mer skada på det sättet.

Påbörjar ny build idag. Det blir den intressanta Cast on Drinking Potion-builden med The Harvest och Doedre's Elixir. Tar 10% liv i skada med Doedre's - triggar 15+ spells med CwDT - The Harvest ger nya flask charges vid crits - Repeat. Slänger även på Scold's Bridle och Voidbringer för massa mer skada.
Tänkte att man kan passa på att spela sånt som använder sig av league-begränsade drops nu när Cadiro gör sånt möjligt eller lättare.

Av formerself
Skrivet av twit:

CotM är begränsad till power, frenzy och endurance charges, det står rätt tydligt i beskrivningen

Jo det stämde visst. Jag hade för mig att han hade vanliga charges.

Å andra sidan behöde jag knappast stjäla dem. Izaro dör så pass snabbt att han inte får några charges

Av formerself

Lightning Coil verkar ha väldigt varierad kostnad i Perandus Coins. En i min guild såg en för 700p. Senare såg jag en för 7400p...

Reavern börjar bli riktigt kul nu. Level 59 med sjukt hög attack speed, så man flyger genom Dried Lake på ca 3-4 minuter. Det är dessutom utan Onslaught, bara 4 frenzy charges (kommer ha 8-9) och dåligt levlade gems helt utan quality. Kommer dessutom lägga till Inspired Learning vid ca level 70 så jag får lite Headhunter-liknande effekter.

Jag är även nyfiken om jag med Claws of the Magpie kommer stjäla Izaros charges.

Av formerself

Fantastiskt bra expansion och liga. Gillar allt det nya och speciellt Izaro och nya Trade-funktioner.

Har redan tröttnat på min Occultist Wander vid level 75 tyvärr. Min single target är dålig och att slänga upp 3 frost walls runt bossen är inte alltid praktiskt. Att välja Occultist känns dessutom som ett dåligt val. Så jag startade spontant en ny gubbe igår. Tänkte testa Quill Rain CoC Spark Assassin. Insåg vid level 30 att det kanske inte kommer fungera så bra som jag skulje vilja så här tidigt i ligan...

I lugn och ro på jobbet har jag nog kommit fram till något som borde fungera bra. Raider Offhand Claw Poison Reaver (inga flavour of the month builds för mig). Med Death's Hand i main hand och en Claw i offhand så attackerar jag med offhand-vapnet, som buffas i skillträdet med noden Ambidexterity (20% increased attack speed).

Av formerself
Skrivet av misguided:

Gillar ditt tänk med wander-build...kör nog samma leveling som du fast troligtvis inte spark men det visar sig.

Har du sett någon wander build redan? hade varit kul att se andras ideér innan man själv dundrar på

Jag tror de flesta wanders kommer köra Deadeye för extra projektil. Antagligen är den bättre, men jag körde ranger större delen av Talisman.

En till build har fått mitt intresse nu; Assassin Crit Incinerate. Den är säkert mycket lättare som första build också, men kanske inte lika kul.

Något färdigt skillträd har jag inte för någon. Blir att improvisera tror jag.

Av formerself

Har spenderat nästan hela arbetsdagen (:D) med att försöka lista ut en build.

Det jag fastnade för är en Hybrid Life/ES Occultist Wander (Deadeye var också en stark kandidat). Kommer kunna ha två curses (om jag bestämmer mig för den Ascendancy-rutten) och får Power Charges on Crit. Jag kommer antagligen köra både Warlord's Mark och Poacher's Mark länkade till Herald of Ice och Curse on Hit. Kinetic Blast blir main skill och Vaal Power Siphon länkad till Chain är jäkligt bra vid öppna områden med många monster.

Tidig levling görs med Spark och Orb of Storms enligt ZiggyD's "build".

Det blir dock en långsam start. Jag har en regel att aldrig prioritera spel över att träffa folk, och just denna helg är det ovanligt mycket sådant. Dessutom har min router krånglat massor senaste dagarna...

Av formerself
Skrivet av ludvigstr:

Jag är sugen på en spellbuild men hittar inte vad jag borde gå, någon som har tips?

Har du någon särskild spelstil du gillar eller någon skill i PoE du vill köra?

Annars så borde de flesta populära PoE-streamers snart släppa guider för builds de rekommenderar för nya ligan.

Mathil - Earthshake/Sunder Berserker
https://www.youtube.com/watch?v=ZmuLqYl7QZ8

Av formerself

Börjar bli lite mycket Ascendancy-hype nu. Ska alla lira nya Perandus-ligorna?

Välja build och Ascendancy-klass till den builden känns klurigt. Assassin Quill Rain CoC är en het kanditat.

Av formerself

Grejen med de senare bossarna i A4 är att de bygger mycket mer på positionering än tidigare bossar.

Piety överlever man genom att se till så att hon inte är riktad mot dig när hon startar sin dödsstråle. När den väl är igång är det bara att springa runt henne, eller passera strålen med t.ex. Flame Dash.

Doedre är mest bara att springa runt konstant. Bli absolut inte träffad av hennes bollar när du står i Vulnerability-fältet (det röda).

Maligaro är mest bara jobbig. Hans minor lägger ju sig precis överallt så man får göra sitt bästa att undvika dem.

Shavronne är också jobbig. Beroende på vad man har för build kan det bli väldigt svårt att få in attacker på henne. Hennes Storm Call är enkla att undvika, men ofta vill man se till att hon använder Lightning Tendrils genom att gå nära henne. Man får vara försiktig så att hon inte skjuter projektilerna istället rakt i ansiktet på en. Gäller också att inte attackera när hon har Lighting Thorns uppe.

Malachai är bara ren positionering. Snabba movement skills är viktiga så att man kan ta sig ur omedelbar fara. Det gäller också att ha tålamod och inte försöka få in de där lite riskablare extra attackerna hela tiden.

Generellt så är alla dessa bossar svåra att tanka. Trots maxade resists så överlever man kanske bara någon enstaka träff. Personligen gillar jag att Vaal skills för att snabbt göra massiva mängder skada på dem innan de inner göra något mot mig.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Håller på att grinda Dried Lake lite nu, för jag kände att jag var lite för vek för de två Dream-dungeons man kan transporteras till efter Crystal Veins. Nu är jag lvl 42 (tror jag) och har precis tagit en nod för mer Life och en för Life Leech, så nu är jag lite tuffare.

Fick också min första Unique (ett par tråkiga boots) och mina första Divination Cards idag. Helvete vad man måste grinda! Ett av korten kräver att man har 13 stycken för att kunna byta in dem mot något föremål.

Jo de flesta uniques är dåliga eller enbart användbara då man levlar en ny gubbe. Trots detta och långt över tusen uniques reagerar jag fortfarande starkt vid ljudet av dem.
Många divination cards är nästan hopplösa att försöka samla själv. Ofta gäller det att man kanske hittar några av en typ själv och sedan får man köpa resten av andra spelare. Humility (som ger en Tabula Rasa) är nog det kortet som är mest värt att försöka samla ihop själv.

Skrivet av Egilon:

laddar nu, hoppas det är vad jag önskade av diablo 3! <3

Lycka till!
Om du har några frågor kan du höra av dig till mig (IGN: formerself). Jag är brukar lira allt mellan lite och massor varje kväll.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Klarade av Act 3 för första gången idag utan större problem. Dog två gånger på Dominus tills jag bytte lite gear för att maxa Lightning Resistance, då blev han ganska lätt. Nu måste jag kolla upp lite Scion-builds, då jag aldrig kommit så långt att jag låst upp Scion-klassen förut.

Har dock inte hittat en enda Unique än, trots 40% Increased Rarity of Items Found på mitt gear, vilket är lite tråkigt.

Det är ju egentligen ingen direkt skillnad på Scion och andra klasser. Allt handlar bara om vart i skill-trädet man börjar. Det är inte heller helt vanligt att man som en klass inkräktar på en annan klass startnoder. Styrkan med just Scion är att man har tidig tillgång till många Jewel sockets, fast då gäller det också att man har ett gäng bra sådana.

Fortsätt att kämpa vidare genom Cruel och Merciless. Se om du kan ta dig till maps.

Av formerself

GGG sa nyligen följande gällande auktionshus och förenkling av byteshandel (för casual-spelare):
"The trade improvements will never be in the form of an auction house that has automated buyouts. There are many reasons for this, but the short answer is that trivial trading has a very negative impact on games. There are other trading improvements coming. Just no automatic buyouts."

"It's worth noting that improvements to trading may benefit you a bit, but they benefit the non-casual players a LOT. This probably works against the casual players, rather than for it. People complain about flippers now, but imagine how bad it's going to be when that process is easier."

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Oj, tack, det skall jag definitivt göra! Men låt mig ge dig något för besväret, en Jeweller's Orb kanske? Ett gäng Chromatic Orbs?

Chance orbs och alchemy orbs går alltid åt

Skrivet av Chij:

Hej från en scrub/POE-noob. Hakade på POE-tåget när Kripparrian streamade spelet och har återkommit till spelet gång på gång.

Det som stör mig är att det fortfarande inte existerar någon elementär funktion för trading, såg att andra nämnt samma saker tidigare. Jag skulle säga att det är det enda som håller mig från att spela just PoE på "heltid" av alla aktuella spel. Att behöva krångla runt på en tredjepartssida och aldrig riktigt veta om man blir scammad eller ej med folks prissättning gör att man blir ganska enkelt avskräckt.

Tycker också att det är jättesvårt att veta hur mkt betalt man ska kräva för alla items man lootar, så det mesta skänker man nästan bort för man inte vill se ut som ett arsle och kräva eventuella överpriser

Men rent speltekniskt är det skitkul, kör en variant av Freeze Pulse / armor build med vanilla Kaom's armor och köttar runt, funkar fint för mina solo-ändamål..

Problemet med ett inbyggt trading-system är att det kan orsaka skada om det inte görs tillräckligt bra. GGG har även sagt att det äv viktigt att mänsklig interaktion finns kvar i trading-systemet, vilket gör att man inte bara kan ha ett simpelt auction house som i alla andra spel. Personligen hoppas jag på att man t.ex kan genomföra en trade genom hemsidan eller på mobilen, där man t.o.m i realtid kan förhandla priser.

Lista ut vad saker är värda är toksvårt. Det kräver i stort sett att man har kunskap om många olika sorters builds och vad dessa builds är ute efter. Man kanske hittar ett vapen med sjukt hög elemental damage, men så länge detta vapen inte också har mycket hög attack speed är det ofta helt värdelöst. Själv har jag stash tabs för saker jag säljer för 1c, 2c, 3c, 4c, 5c, 7c, 10c. Lite då och då flyttar jag över det som inte säljer till en billigare. Acquisition gör sånt enkelt.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Jag har följt den till punkt och pricka, inte gjort några avsteg alls, följt precis den väg som den builden är. Funderar dock på att att ändra en passive och använda en jag redan har till att lägga till nodes i Survivalist (+12% Evasion & +3% Elemental Resistance x 2 och +24% Evasion, +8% Elemental Resistance & +1% Maximum Cold Resistance).

EDIT: Builden är helt linjär tills man är lvl 30 ungefär: https://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAwIAm40ILu...

Hör av dig till @formerself i PoE senare idag (mellan 18-24) så kan jag ge dig några uniques för levling. Bågarna Roth's Reach och Death's Harp borde ta dig långt förbi level 40. Kan nog även slänga på bästa levlinghjälmen Goldrim.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Men det var ju PRECIS det jag skrev! Just nu har jag utrustning med en massa bra resists och bonusar, men skitdålig evasion. Jag kan köpa utrustning som ger mig bättre evasion, men då blir jag ju av med alla resists.

Nej, jag kör vanliga Talisman league, med en (blivande) Tornado Ranger build: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1041989.

I Normal och Cruel bör du försöka hålla resists vid typ 50% eller mer. I Merciless blir det viktigare att komma upp i 75%. Chaos resist kan du ignorera helt.

Under levling ska du prioritera Resists högst, sedan kommer liv. Saker som evasion ligger långt ner på listan, även om det är en evasion-baserad build.

Om du har Haku i din hideout kan du lägga till lite extra liv eller resists på levelingsaker för enbart några augmentation orbs.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Tack, jag känner till den sidan, man jag har aldrig riktigt satt mig in i trading, jag tycker det är så krångligt.

Det är inte så krångligt egentligen. Välj vilka attribut du är intresserad av och deras minimivärden. Välj även Buyout Only och Only Online. Efter sökningen är gjord trycker du på currency-ikonen för att sortera efter pris. När du hittat det du vill köpa, tryck på Whisper och kopiera texten i rutan till PoE-klienten. Du förväntas ha pengarna redo och köpet sker alltid i säljarens hideout.

Skrivet av IshethZenunim:

Nejdå, ingen glass cannon här inte, dog en gång under Act 1, på stranden alldeles i början. Grindade currency och några levels på The Ledge och dödade Brutus och Merveil hur enkelt som helst. Har "Gain x life on kill" på min båge och sen tror jag att jag har 2% Life/second på en talisman också.

Men som sagt, nu när jag är i Act 2 så skulle jag behöva uppgradera det mesta av min utrustning, och jag vill inte hålla på med trading, eftersom man fortfarande går upp i level så fort att man snart måste tradea för fem nya saker. Jag vill inte börja tradea förrän jag är på så hög nivå att sakerna man ägnar tre dagar åt att köpa blir för kassa efter en halv dags spelande.

Jag antar att det är HC du spelar? Överlevnad när man levlar beror kan planeras i sin build om man verkligen vill. Som Scion har du t.ex. enkel tillgång till +28% fire/cold/light resist, vilket borde kunna ta dig igenom hela första svårighetsnivån om du kompletterar med resist-ringar baserade på vad du möter.

Om du spelar SC är det bara köra Evasion med Acrobatics och Phase Acrobatics så tar man sig lätt till maps med usla resists.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Åh, jag älskar klasser som fokuserar på båge, den där builden måste testas! Tack så mycket!

Jag spelar för tillfället Crit Voltaxic Rift och herregud vad bra den är. GMP Chain Lightning Arrow kommer upp i 62k dps (där nästan allt är Chaos damage) och för single target ligger Blast Rain med Chaos och Poison på 72k.

Om du är intresserad kan du kolla Mathils tråd
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1550827

Av formerself
Skrivet av IceDread:

Har vänner som jag kör andra lir med så, därav kommer det inte bli fullt ut detta när jag lirar.

Byteshandel kan vara roligt, men i och med att systemstöd saknas för själva byteshandel så är det chat spam och det blir riktigt dåligt och drygt. Det borde finnas ett AH eller att du har en typ av kö där du kan söka upp det du vill ha och kryssar i att du är intresserad av att bli kontaktad av säljaren eller något sådant. Men som det är nu... så lämnar det en hel del att önska(!).

Poe.trade kombinerat med Acquisition fungerar mycket bra. Kom ihåg att kolla Verify på poe.trade om varan fortfarande finns kvar och använd Whisper-texten som sidan genererar åt dig. Acquisition är lättanvänt och till stor del automatiserat. Det ska finnas bra guider på Youtube.

Personligen gillar jag denna typ av byteshandel som kräver interaktion med andra spelare, även om de kan vara jobbiga ibland.

Av formerself

Intressant start på denna liga. Har spelat mycket mindre än vanligt (bara level 71 än), men efter 3 dagar hade jag redan 2 exa (från att sälja en nästan perfekt Greed's Embrace) och en 6-link (en båge).

Blade Vortex var fantastiskt bra att levla med, men nu börjar min build kännas sämre. Leech gör väldigt lite pga kombinationen av låg skada per blade och leech-avrundningar. Jag har svårt att tro att denna klarar av maps av högre tier, så jag ska nog levla en ny gubbe för att utnyttja min 6L-båge.