Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av Umbrellas:

För någon som är halvt nyfiken på spelet, hur ser modellen med F2P ut? Inget pay to win antar jag, men hur ser progression ut om du inte pröjsar?

Jag kan tillägga att stash tabs som är det man bör köpa, ofta dyker upp för lägre pris ungefär varannan helg. Det gäller både normal och premium tabs.

Character slots har du MASSOR av (24 st). Du kommer antagligen aldrig behöva köpa fler.

PoE är inte heller ett väldigt lätt spel att komma in i, speciellt om man inte har tidigare erfarenhet från APRG-spel. Passa på att ställa frågor här eller så kan du lägga till mig i spelet (IGN: formerself).

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Fan, hade glömt bort att Talismanligan börjar imorgon när jag tackade ja till att jobba extra i helgen och då dessutom långa pass
Får försöka hinna med ett par timmar under helgen iaf

Tråkigt. Du får ta längre julledighet för att kompensera för den missade speltiden. Själv kommer jag inte heller kunna köra så mycket direkt. Jag har oturligt nog en regel att alltid prioritera att träffa folk över att stanna hemma för att spela.

Jag hade ändå inga planer på att rusha high level content för att kunna sälja crafting-baser eller atziridelar medan det fortfarande är värt något. Jag kommer ändå lyckas samla ihop en mindre förmögenhet till slut.

För mig blir det Self cast Crit Blade Vortex Shadow. Förhoppningsvis suger den inte.

Av formerself

Ett av de mest effektiva sätt att ta sig in på ett företags nätverk är att helt enkelt "tappa" en USB-sticka någonstans i närheten och hoppas på att en anställd blir nyfiken och sätter in den i sin dator.

Vart skaffade du din USB? Köpt den från något ställe du litar på eller är det något du hittat / köpt på någon skum märknad utomlands?

Av formerself
Skrivet av tyvar1:

vilket paket kommer du köpa tro?
För mig blir det nog som vanligt och skaffar 110usd paketet

Skickades från m.sweclockers.com

Blev Sovereign-packet nu ($220). Jag uppgraderar antagligen ifall jag får slut på points, fast med 3300 och inga MTX till salu jag vill ha kan det dröja...

Av formerself
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Skitsnack. Som butikschef har han större ansvarsgrad än vad en försäljare har. Det är han som ska se till att övrig personal har kompetensen om varorna, men han som har det övergripande ansvaret. Det är isådanafall han som felar, om fel priser framställs.

Det är inte butikschefen som går och sätter upp lapparna. Jag menar att butikschefen kan lyckas komma undan om lata anställda skiter i att informera när det är ett uppenbart fel i prissättningen. Butikschefen ber då om ursäkt till media och säger upp personen som gjort fel.

Av formerself
Skrivet av Naga:

Som tidigare mediamarkt-anställd kan jag bara instämma i det som redan sagts från några håll om att kampanjmaterial kommer från huvudkontoret och ibland råkar man ha ett lokalt pris som redan är samma eller t.o.m. lägre om det pågår en lokal kampanj. Det är inte heller direkt något alternativ att inte hänga med på HQs kampanjer.

Hade ni föredragit att man istället tagit det steget längre och skrivit ut en ny dyrare prisskylt att sätta under så att ni har erat dyrare pris under skylten alla ni detektiver som går och lyfter på rea-lappar? Det är ju en sak om Agda, 80 känner sig lurad men förstår inte hur "teknikeliten" på SweC kan bemöda sig med att diskutera det här ens. Hur svårt är det att göra sin egen bedömning mha t.ex. prisjakt. Det här är en diskussion som passar bättre för kvällstidningarna.

Som vanlig anställd går man till butikschefen och säger att uppsättning av Rea-skyltarna bryter mot konsumentverkets regler. Om butikschefen säger åt dig att sätta upp dem ändå är det han som är skyldig ifall det skulle upptäckas och anmälas. Ifall du håller tyst kan butikschefen be om ursäkt, säga att han inte var medveten om det och att de anställda borde ha informerat honom om felet.

Skrivet av Jonny Myran:

Personligen ser jag inte problemet. Priset är nedsatt jämfört med kedjans ordinarie pris och tycker kunden att priset är bra så är det bara att köpa. Förstår inte varför alla stirrar sig blinda på vad en vara har kostat tidigare eller hur mycket "rabatt" man får. Man får väl bedöma varan utefter vad det är för något och sedan överväga huruvida man tycker priset är bra. Gör man ett bättre köp om TV:n ifråga är nedsatt från 20,000 till 10,000 än om samma TV blivit nedsatt från 12,000 till 10,000? Det är fortfarande samma produkt till samma pris.

Man använder helt enkelt inte orden Rea, fyndpris eller liknande. Man skriver något i stil med "Alltid lågt pris!".

Av formerself
Skrivet av twit:

De nya paketen kändes riktigt bleka och många har påpekat detta, vilket även GGG snabbt verkar ha insett:

"Important update from Chris:

"
Hello from Brazil!
Many people are disappointed with the value proposition of these new supporter packs. While I am personally very pleased with the new effects, and handled the pricing myself, I am very ready to admit I was wrong.
We will be adding portal effects to the two lowest packs and will be creating new weapon effects to go in all packs (four tiers total). Like with other recent packs, higher packs include all lower effects.
The team are hard at work on these new effects and we'll unveil them as soon as we can (next week?).
All packs purchased now will of course retroactively have the new effects added to them once they are ready.
Thanks again for your great support and the positive comments about the new packs. They just got a lot more tempting, I hope!"

Personligen tyckte jag inte de var så bleka i jämförelse med andra tidigare (iaf inte högre prisklassen), men jag tackar inte nej till lite extra saker när jag köper 220 eller 440-dollarspaketet.

Av formerself

Blade Vortex ser riktigt nice ut och jag kommer säkert använda den under Talisman-ligan. Frågan är bara hur den ska användas; self-cast, CoC eller CoMK.

Av formerself

Står inte ut med UI:t i Fallout 4. Hoppas på att något i stil med SkyUI dyker upp asap.

Av formerself

PoE 3.0 kommer nog först i samband med en ny act (som antagligen även tar bort Cruel difficulty). Personligen tror jag nästa act kommer vara ganska liten och dyker upp sent i 2016. När det gäller nya grafiska saker i stil med tilesets och monster, så verkar det vara ganska fattigt i Ascendancy (baserat på det som hittills sagts av GGG). Detta skulle kunna tyda på att man lägger mer såna resurser på en ny act.

Nya supporter-packs på fredag. Dags att kasta mer pengar på GGG!

Av formerself
Skrivet av mrqaffe:

Och hur ska det gå till utan att bryta mot licensvillkoren ?

Skrivet av Nautilus011:

Tror du på det där själv??
25$ för en OEM licens.
45$ för en win10 PRO retail enligt sidan.

Forskade lite själv innan jag köpte därifrån. Det verkar inte vara olagligt på något sätt, men möjligen oetiskt.

Kollade lite mer nu, och den bästa kommentaren jag kunde hitta inom området är denna.

Citat:

They are genuine Microsoft product keys, they are actually retail licenses, but it is intended for a particular product channel either the Microsoft Software Developer Network (MSDN) or TechNet for IT Professionals who pay a subscription fee. The main purpose is for evaluation purposes. The great thing about them, unlike trial Microsoft software, MSDN or TechNet keys don't expire. Because the agreement under which the subscription is provided is a single license, none of the software should be distributed outside of it. Even though its $50,000 worth of licenses, it is for one person only to use and no one else.

Unfortunately, regardless of the licensing terms, persons still abuse the program, either giveaway product keys or resell it on auction sites. Microsoft licenses it in good faith that customers won't do so, but I guess human nature wins out.

Av formerself
Skrivet av KingCobra:

Hej alla! Jag skall köpa officepaketet och undrar var man kan köpa detta billigast.
Det är för privat bruk och hemmaanvändning.
Det skall vara en köpt version, inte abonnemang.

Tackar i förväg 😊

Kolla på r/microsoftsoftwareswap. Jag fixade min Win8-nyckel drifrån för $25.

Ska vara helt lagligt (Edit: men oetiskt) pga bulk OEM keys.

Av formerself
Skrivet av robbankentor:

Jag förstår inte varför dom ska ge dig ett lägre pris på en vara om priset sänks någon dag efter den är köpt. har läst igenom det dom stpr på deras web och det finns inget om prisjusteringar i efterhand.

För att man har rätt att lämna tillbaks varan och sedan köpa den igen för det lägre priset. Att direkt erbjuda mellanskillnaden skapar mindre jobb för båda parterna och skapar goodwill och en trygghet för köparen att fortsätta köpa varor där.

Av formerself
Skrivet av johanca:

hade man fått D3 när man var 20 istället för 35 så kanske man tyckt det var bra

Inte om Path of Exile också dök upp samtidigt

Av formerself

Snart dags att återvända efter min längsta PoE-paus sedan closed beta (och Warframe börjar bli lite repetativt). Darkshrine verkar som att det kan bli riktigt kul och för att göra det lite galnare blir det säkert en intensiv build i stil med CoC Cyclone.

Kanske blir lite racing också. Alt-art Crest of Perandus ser riktigt bra ut.

Av formerself
Skrivet av twit:

Det blir ju inte enklare av att Tempest kommer först dag 10 så man kan inte räkna med mer än en halvdassig 5L tills dess.

Farma Aqueducts efter Humility-kort så har du nog en Tabula Rasa efter en dag.

Av formerself
Skrivet av BergEr:

Beror ju på under hur lång tid du tänker.
Inga problem på tio år för min del =D
När jag spelade L2 blev det 100k-150k tangenter om dagen~, 80% på f1-f4.
f1-f4 på rubberdome tbord (keytronic) var slut efter en månad

Enkelt att nå liknande siffror i spel som wow och diablo3.

Enkelt? Nja.

1 tryck per sekund på samma knapp, 8 timmar om dagen, varje dag under året i 5 år är vad som krävs för c:a 50 miljoner tryck.

Av formerself
Skrivet av warh0g:

Precis, balanssinnet och dina synintryck stämmer inte överens. Då tolkar hjärnan/kroppen detta som att du har blivit förgiftad och påbörjar då "evakuering" av magsäckens innehåll för att förhindra vidare förgiftning.
Dessa reflexer går att träna bort.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att det måste finnas en bra anledning till att träna bort det. Jag blev så illamående av VR (utslagen resten av dagen efter 10 minuters spelande) att jag känner att jag fick en sorts VR-fobi. Så länge inte det finns ett gäng fantastiska spel där utvecklarna säger att de gjort allt för att motverka VR-sickness så kommer jag inte röra VR.
Är det värt att vara illamående i flera veckor för att få en annan speluplevelse som inte nödvändigtvis är roligare?

Av formerself

Varför 24 portars 100/100 switch? Ett nostalgi-LAN måste väl köra med koaxialkabel och förgreningar?

Av formerself

Är 24 timmars traceroute nödvändigt?

Bahnhofs support ber mig att köra PingPlotter oavbrutet i 24 timmar för att undersöka ett problem hos en av deras switchar. Eftersom jag inte orkade vänta så länge med att få hjälp så skickade jag fil där jag kört traceroute i 4 timmar. Supporten svarade då med att skicka samma mail-template igen där de ber mig köra PingPlotter i 24 timmar.

Finns det någon logisk anledning till att behöva köra det i ett dygn när det syns tydligt vilket IP i routing-tabellen som har 50-70% packet loss?

Det är väl dessutom garanterat att det är en av bahnhofs switchar när IP:t ligger mellan två bahnhof.se-adresser i routing-tabellen?