Inlägg

Inlägg som Kent-Mustafa har skrivit i forumet
Av Kent-Mustafa

Mja, jag har inte hittat någon viewsonic som håller måttet.

Av Kent-Mustafa

Tack Jonte[YoT] för ett mycket bra svar! Vid det här laget har jag sökt så att mina ögon nästan blöder och har kommit fram till att valet står mellan 2 skärmar:

Sony CPD-G420
Eizo FlexScan T766

Båda kostar kring 7000:-, alltså ingen större skillnad i pris på dem. Sonyn har vunnit mängder med "awards" osv, men samtidigt är jag mycket medveten om att Eizos skärmar är omåttligt populära bland de som arbetar med bildbehandling m.m. Att båda skärmarna har jävligt imponerande produktblad gör ju inte valet direkt lättare heller...

Svårt val eller hur? Gör mig klokare!

Av Kent-Mustafa

Vad har du att säga om Eizo'n? Jag hittar inga bra tester på nätet, så jag får ju höra mig för bland folk som testat skärmarna.
Självklart kan ni ju föreslå fler bra skärmar, jag tänker inte begränsa mig, men jag måste ha något att gå på...

Av Kent-Mustafa

Många bra 19-tummare, vilka rekommenderar ni?

Jag skall införskaffa en ny 19-tummare och valet står just nu mellan fyra skärmar olika skärmar från NEC, Samsung, Sony och Eizo. Priserna är tagna från Dustin så räkna med att jag kan få dom billigare, priset är mer av en fingervisning om hur mycket det skiljer emellan dom.

När det gäller skärmarna från NEC och Samsung så är dom tydligen populära bland köparna just nu, men jag har också läst att det finns ett visst missnöje med dom. Sony tillverkar oftast bra skärmar, men ska jag börja kliva upp i dom prisklasserna så kan jag väl lika gärna spendera mina penningar på en Eizo?

NEC Multisync FE991SB 4118:-
http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501004524...

Samsung Syncmaster 959NF 4868:-
http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501003765...

Sony MultiScan E450 5618:-
http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501004866...

Eizo FlexScan T766 7493:-
http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501004721...

Eftersom detta blir den primära skärmen hemma så måste den hålla god kvalitét. Skärmen kommer att användas till det mesta, spela, surfa, bildbehandling osv.

Så, vad har ni att komma med? Vad tycker ni?

Av Kent-Mustafa

En Alpha PAL8045T med en riktigt tyst 80mm-fläkt, t.ex. en Enermax gör susen. Jag kör själv den uppsättningen på min T-Bred XP1800+. Mycket tyst och kyler bra.

Av Kent-Mustafa

Jag använder mig av den kombinationen och flänsen får plats utan problem.

Av Kent-Mustafa

Vid val av hårddisk så föreslår jag jag att du väljer Seagate Barracuda V, både ljudnivå och felprocent är riktigt bra.

Av Kent-Mustafa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johanta
Rygar tror jag det hette, till NES.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av pedda_p
Ja, det var sjukligt svårt.
Hehe, Rygar kommer jag ihåg - tror aldrig jag klarade det. Likaså Blaster Master. uhhh..

Ett som jag kom på nu är Toki till Atari Lynx. Det spelade jag ruskigt mycket, men kom aldrig till sista banan! Har även provat att köra det på emulator nu på senare år, utan resultat. Det är fruktansvärt svårt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mAngAn_
Rygar aka Drygar är ju väldans svårt men så roligt

Rygar! Har vi en vinnare? För några veckor sedan så beslöt jag mig för att ge spelet en ny chans, och drog igång spelet för första gången på säkert 10år. Där satt jag med det förbannade liret, dag efter dag efter dag........men så, en lycklig morgon, så tänkte jag att testa en sista gång. Jag satt i nästan 7 timmar (med avbrott för pissepaus) och jag klarade tillslut av skiten, för att till min fasa bevittna NES-historiens sämsta slut.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kurre
Ikari Warriors är enligt mig det svåraste spelet.........hur långa är inte banorna.......och så dör man hela tiden!

Ikari warriors är ganska lätt om man bara har tid. A+B+B+A ger dig ett nytt liv, och om man inte somnar så klarar man nog spelet på runt 2-3 timmar.

Nes äger när det gäller att hitta svåra/omöjliga spel, Ghosts 'n' Goblins var knepigt, det går att klara av, men det är förbannat svårt. Kid Icarus är svårt likaså, men får man bara de rätta uppgraderingarna och lär sig att hitta i labyrinterna så utgör inte heller det spelet något hot mot vinnaren, som helt enkelt måste vara Solomons Key.

Jag vet ärligt talat inte om spelet går att klara av, jag har försökt och försökt, jag tror att jag har lyckats komma till sista banan, som endast består av stenblock som inte går att flytta på med varken trollspöt eller eldklot. Det är det enda spelet som fått mig att slå sönder en handkontroll.

...ps, ett sista dyngsvårt spel, om man inte behärskar knapptryckandets svidande konst är ju självklart Track 'n' Field. Efter några veckor med det spelet och man har mer hud på näsan än på händerna.

Av Kent-Mustafa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Jag (vi?) vill se benchmarks!
MySQL vs PostgreSQL. Är det nån skillnad i fart?

http://www.hwaci.com/sw/sqlite/speed.html
http://phd.pp.ru/Software/SQL/PostgreSQL-vs-MySQL.html

Så förhåller det sig generellt, och om inte Pun är uppbyggt på något extremt skumt sätt så gäller det nog även i detta fallet...

Av Kent-Mustafa

Jag kan också rekommendera ConTEXT. Underbart litet program.

Av Kent-Mustafa

Jag har rivit lite till hemma och fann en 2,1GB hårddisk, så den åker in istället för den som satt i just nu. Dock vill jag ha fler förslag på minimala distar, men helst ingen form av BSD, för det har jag ingen erfarenhet av.

Av Kent-Mustafa

Ge mig ett bra exempel på en liten och fin dist.

Av Kent-Mustafa

OS till 486:a?

Jag grävde fram en gammal burk hemma igår, och tänkte göra någonting med den, men vad?

486DX4 100MHz
IBM H3342-A4 342MB Hårddisk
48MB RAM
200w-nätdel
Mitsumi CD-rom
Floppy

Moderkortet är nog baserat på någon SiS-krets.

Men vad finns det för mini-distributioner som kan köras på ett så här gammalt härke? Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med den, men något kan man väl alltid smälla in för att leka lite med?

Av Kent-Mustafa

Min fråga om nätverskortet kvarstår dock, finns det något som är favoriserat i linux-kretsar?

Av Kent-Mustafa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Läs igen

Herregud, jag bad om en direkt länk till informationen han pratade om, eftersom jag inte hittar något själv under slackware.com. Jag kanske var lite otydlig...

Av Kent-Mustafa

Länk?

Av Kent-Mustafa

Hårdvara för Linux

Jag är för närvarande påväg att bygga mig en liten linuxserver, som skall köra slackware 8.1. Problemet är att jag inte har så bra koll på hårdvarustödet i Linux, och har därför några frågor kring en del viktiga delar.

1) Moderkortet jag valt är ett Asus A7N266-VM, ett litet Mini-atx-kort med inbyggt Lan och Grafik. Hur är stödet i Linux för inbyggda kretsar som dessa?

2) Även om det finns inbyggt Lan på moderkortet så funderar jag på att införskaffa mig ett bättre, från t.ex. 3com eller Intel. Finns det något kort som är favoriserat i linux-kretsar?

3) Finns det någon sida (t.ex. howto) där man kan hitta information om vilken hårdvara som stödjs?

Av Kent-Mustafa

Förstår inte ett ord av vad det är du vill ha gjort, vinklar och annat mojs, och dessutom så är det ju inte lite som skall göras...

...annars så hade jag kanske hjälpt till...

Av Kent-Mustafa

Från komplett.se

Asus A7N8X (utan allt lull-lull) 1499
AMD Athlon XP1800+ 1.53 GHz 266 MHz bus T-Bred 785
2 x TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 256MB CL2.5 1820
Hercules 3D Prophet 9500PRO 128MB DDR 2688
Seagate Barracuda V 120GB IDE 7200RPM 1771
Chieftec Dragon Medium Tower dörr Svart 1111
NEC 19" CRT Multisync FE991SB TCO-99 4597
Pioneer DVD-spelare IDE 16x/40x Tray 576
Plextor CD-brännare IDE 48x/24x/48x bulk 1076

Summa: 15923:- inkl.moms

Det enda som egentligen saknas nu är väl processorkylare, floppy, högtalare, mus och tangentbord, om du nu inte redan har dessa grejor dvs.

Av Kent-Mustafa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micke
Har också handlat från dom flera gånger utan problem, tycker dock att det tar lite lång tid för filmerna att komma fram jämfört med när jag handlar på futureentertainment. Brukar bara ta ett par-tre dagar från futureent och minst en vecka från dvdboxoffice.

Inte ovanligt att det kan ta nästan 2 veckor innan jag får det jag beställt...