Inlägg

Inlägg som jockebq har skrivit i forumet
Av jockebq
Skrivet av shogou:

Jag har själv en samsung no gap wall mount, har för mig att den kom med spacers i lådan? Inte kollat på ifall du behöver använda dom?

Tror tanken är att man kan lägga dom bakom skärmen där nere för att balansera ut avståendet

Jag använder inte dom dock personligen

Precis, det stämmer. Det medföljer justerskruvar som ska sättas i VESA-hålen. Problemet är att de nedre hålen för VESA sitter i nästan samma höjd som No Gap-fästet. Så justerar jag här så händer det ingenting, utan TV'n "tiltar" på samma ställe som innan. Det jag har gjort nu är att jag har lagt en distans längst ner på TV'n (ett gäng möbeltassar), detta gör att TV'n hamnar paralellt med vägg. Men den är fortfarande 1-1,5cm mer från väggen än den behöver vara (för att väggfästet lutar utåt).

Av jockebq
Skrivet av Killmaster:

Jag kör No Gap till min Q90R 75", ingen antydan till att vilja luta neråt. Men är väl olika versioner av väggfästet. Vissa passar ju bara till vissa modeller. Säkert du fått rätt modell?

Stämmer bra, det är en annan modell till 75" än 65". Ja det är rätt modell, har läst mycket på Amazon-recensioner på både Samsung's original och kopior, "alla" har samma bekymmer. Tror bara att vissa inte bryr sig om det.

Av jockebq
Skrivet av snajk:

Du kan inte bara sätta någon kudde eller ett träblock längst ner på teven?

Testat det, självklart kan man få TV'n i nivå på detta sätt, men avståndet från vägg är fortfarande inte så litet som det kan vara, utan väggfästet faller ut cirka 1cm från vägg av tyngden, detta förändras inte av en distans i nederkant utan det blir samma distans överallt. Det jag vill är att TV'n är så nära vägg som möjligt och enda sätter jag ser är att den fästs i överkant för att inte "falla utåt".

Av jockebq

Samsung No Gap Wall mount, lutar utåt?

Hej,

Har ett Samsung No Gap Wall-väggfäste till min 65" Q9FN TV. Tyvärr är jag inte nöjd med hur den hänger på väggen, för eftersom TV'n inte är helt platt på baksidan så lutar TV'n framåt. Väggfästet är alltså inte starkt nog för att hålla TV'n slätt mot väggen. Och detta är något som händer alla med detta fästet, vissa bryr väl sig inte. Men om man köpt ett fäste som heter No Gap, så vill man ju ha det mot väggen.
Här kan ni se problemet jag menar (lånad bild, samma TV, samma fäste):

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61CeAxnfruL._SL...

Tyvärr finns det inget jag kan göra för att fixa själva fästet i sig. Men jag kom på en idé som kan fungera. Jag tänkte utnyttja de två övre skruvhålen i VESA-fästet i TV'n och sätt en skruv i varje med ett platt huvud. Därefter hitta någon typ av enkelt fäste som dessa skruv kan "glida" in i för att på så sätt hålla TV'n mot vägg. Och här kan man justera avståndet genom att skruva in eller ut skruven i TV'n.

Har dock inte hittat den bästa lösningen för detta. Först tänkte jag magneter som håller den mot väggen. Sen kom jag på att det finns snäppfästen för möbeldörrar:

https://www.specialbeslag.se/wp-content/uploads/2018/06/snapplas...

Tyvärr bygger dessa för mycket.

Har ni något annat förslag?

Av jockebq

Kommer inte fram till om det verkar lönt att göra detta eller inte? När jag kikar på den amerikanska PS Store så verkar spelen ha samma REA som svenska PS Store, enda skillnaden är väl momsen och konvertingen från USD till SEK? Tex. RDR2 kostar 29.9 USD i US PS Store och 350kr i Svenska PS Store.
Har aldrig haft Playstation tidigare, så jag har inget Playstation konto över huvud taget.
Tar gärna hjälp här med vilken väg som är smidigast att gå.

Av jockebq
Skrivet av ashkocholo:

Det ser ut som alla stora företager kommer att få nya batch av konsoler denna/nästa vecka o dessutom tror jag vi som bokade hus CDON kommer att få våra konsoler nästa vecka eller veckan efter också. Tappa inte hopp lads.

Vad har du fått denna info?

Av jockebq

Störande att NetOnNet inte får in något
Jag var med på släppet av DE för 2 veckor sen. Hade ett presentkort från GoGift där jag valde NetOnNet, men då var det för sent. Alla var slut.
Så nu sitter jag på ett presentkort låst till NetOnNet, och jag måste vänta på nästa släpp där.

Störande när man ser att det släpps till höger och vänster i alla butiker nu.
Det är DE varianten jag söker.

Av jockebq

Har ingen PS5 ännu, men har en fråga om hur volymhantering fungerar. Som det är i dagsläget har jag min Chromecast with Google TV kopplad till min TV som i sin tur är kopplad till förstärkaren. Jag hanterar volymen endast på Chromecasten. Detta gör att fjärrkontrollen inte påverkar ljudet på någon annan källa.
Går det att höja och sänka volymen på Playstation 5 med DualSense-kontrollen? Dom klipp jag har sett visar endast att man kan ställa Media och Video-volym. Samt kontrollens högtalarvolym.

Tack på förhand!

Av jockebq
Skrivet av Bödvar:

Sorry! Kröp runt vid tv-bänken nu o pillade i menyerna. Jag har ju optiska kabeln ikopplad och jag får ljudet den vägen! Så input assign > digital > så har jag tv/tape som opt1. Använder med andra ord tv/tape som läge men det gör man ju som man vill. Trots det här med optiska så fungerar ju av/på o höj/sänk via hdmi som vi vill
Vet inte riktigt hur jag kom fram till det här från början...

Tack för tipset! Jag lyckades faktiskt lösa det till slut. HDMI-kabeln jag använde från HDMI ARC till HDMI OUT klarade tydligen in CEC eller ARC, så när jag bytte så fungerade det kanon. Kör också optisk nu och nu startar TV+Förstärkare+Chromecast with Google TV samtidigt och stängs av samtidigt. Allt fungerar perfekt! Bara märkt av att när jag slår på Chromecast så startar förstärkare och TVn går först till förstärkarens HDMI-källa och visar en blå bild (samt lite brusigt ljud) innan den slår över till Chromecastens HDMI-källa.
Är detta något du har märkt av?

Av jockebq
Skrivet av Bödvar:

Ja det är samma generation vill jag minnas.
Ja TVns ARC och till OUT på förstärkaren. Det finns en risk att det är min TV som räddar situationen
https://imgur.com/TvX2Kmd
det är nog inte säkert att det fungerar på alla apparater.
Förstärkarinställningar under 7.2 HDMI >
HDMI ctrl ON
Power ctrl ON
TV Ctrl ON

Sitter och pillar med inställningar nu. Har satt hdmi kabel från HDMI 2 (ARC) på tvn till HDMI OUT på förstärkaren. Alla andra hdmi-kablar sitter i tvn. Så min Chromrcast sitter i HDMI 1 och där fungerar CEC men verkar inte hitta förstärkaren. Har samma inställningar som dig. Vad har du satt input assignment till på den Input du använder? Och vilken Input använder du på förstärkaren?

Av jockebq
Skrivet av mrqaffe:

Onkyo TX-SR706 har nog inte HDMI CEC då den har en RS232 port för fjärrkontoll.

Jodå, HDMI CEC har den. Den startar iaf automatiskt när jag slår på Chromecast, och den startar TVn via CEC. Med ARC har den nog inte.
I värsta fall, undra om man kan använda sig av någon Arduino till RS232-porten och emulera On/Off och källa?

Av jockebq
Skrivet av Bödvar:

Ja det är samma generation vill jag minnas.
Ja TVns ARC och till OUT på förstärkaren. Det finns en risk att det är min TV som räddar situationen
https://imgur.com/TvX2Kmd
det är nog inte säkert att det fungerar på alla apparater.
Förstärkarinställningar under 7.2 HDMI >
HDMI ctrl ON
Power ctrl ON
TV Ctrl ON

Tack så hemskt mycket för att du tog dig tiden! Ja min TV kanske inte kommer klara det, men utan ditt tips hade jag nog aldrig försökt mig på att ha den kopplad till OUT i förstärkaren.
Min gamla Samsung UE55ES7005 har iaf ARC och CEC, ska göra ett försök sen och se om den klarar det. Annars hoppas jag att en ny QLED som vi tittar på klarar detta.

Av jockebq
Skrivet av Bödvar:

Låter näst intill identiskt med min setup. Jag har dock en Onkyo 607 och en Sony Bravia KD-65XF9005 (med inbyggd cromecast).
Jag kan inte riktigt minnas hur jag ställde in förstärkaren men HDMI-kabeln från TVn sitter i "out" på förstärkaren.
Förstärkaren startar automatiskt, höj/sänk fungerar med TVns fjärr.
Till förstärkaren kör jag med Canton 490 GLE (dvs 2.0) då fullt 5.1 inte var estetiskt accepterat.

Det låter jättebra! 607 är väl samma generation som min 706 antar jag?
Så HDMI-kabeln sitter i TV'ns ARC och till OUT?

Har du möjlighet att kolla vad du har för inställningar? För detta låter lovande

Av jockebq

Detta låter ju lovande. Men till vilken port på förstärkaren ska HDMI kopplas från TV'ns HDMI-ARC?

https://i.imgur.com/Py9M6b8.jpg

Av jockebq

Starta Onkyo receiver med TV?

Hej,

Har en äldre receiver (7.1) som fortfarande fungerar fint. Onkyo TX-SR706.
Tyvärr så har den en äldre standard och stöder endast upp till 1080p. Vilket i nuläget inte gör något då jag har en 55" Full-HD TV. Planen är att uppgradera till 4K TV snart. Men jag vill inte tappa smidigheten som jag har nu.
I dagsläget är min Chromecast with Google TV kopplad till förstärkaren och sen är förstärkaren kopplad till TV. Detta betyder att förstärkaren vaknar och TV vaknar via CEC.
Om jag vill behålla förstärkaren så måste jag koppla in min Chromecast with Google TV direkt in i den nya 4K TVn för att få tillgång till 4K. Jag kan därefter koppla förstärkaren via optisk eller analog kabel utan problem.

Men hur får jag den att slå på och av sig med TV/Chromecast with Google TV?

Kan jag på något sätt splitta HDMI-signalen från Chromecasten och dra en till 4K TV och en till förstärkare, och på så sätt skicka CEC-signalen till båda?

Om det inte finns någon lösning. Vad bör jag satsa på för förstärkare som fungerar som jag vill? Jag behöver endast 2.1 ljud då jag har slutat använda bakhögtalare.
Gärna prisvärda grejer.

Tack!

Av jockebq

Problem med att lyssna på musik i Google Home högtalargrupper

Jag har satsat stort på att använda endast ett system i nya huset, därför har jag skaffat 3st Chromecast Audio's, 1st av den nya Chromecast with Google TV och en Nest Hub i köket.
Anledningen till detta är för att jag vill kunna skapa högtalargrupper, vilket inte fungerade med min Mi Box (Android TV).
Nu när allt är på plats så inser jag att det fungerar uselt!
Om jag spelar musik till högtalargruppen som innefattar Chromecast with Google TV och 1st Chromecast Audio så fungerar det i allt från 5 minuter till 15 minuter innan ljudet försvinner. Tittar man på TV'n så ser man att den försöker spela men står bara och laddar.
Om jag byter låt så fungerar det vidare en liten stund.

Upplever samma problem när jag kör direkt till en enhet (ej grupp), fast nu fungerar det mycket längre innan det lägger av.

Jag har provat med Youtube Music (istället för Spotify) för att bekräfta att det inte är Spotify's fel (det är det inte).

Jag har sökt och sökt efter andra med samma problem och försökt se om det är någon router-inställning som är fel hos mig.
Har en Asus RT-AC68U.
Det enda jag har hittat är att man ska stänga av "Airtime Fairness" vilket är gjort, utan att det märks någon skillnad.

Alla förslag är välkomna!

Av jockebq

Asus AC68U ber mig att logga in på nätverk (Android)?

Sen jag skaffade Android-telefon istället för iOS så har jag märkt att min Asus AC68U router ber mig logga in på Wifi-nätverket då och då. Jag får en notis på min telefon, och jag ser att Wifi-ikonen har ett utropstecken. Trycker jag på denna notis, visas en blank skärm som snabbt försvinner. Nu fungerar allt som vanligt igen.
Detta återkommer nästan dagligen.

Jag kör senaste versionen av Merlin's firmware, 384.19.
Både 2,4GHz och 5GHz använder samma SSID.

Har tagit lite screenshots på inställningar:
https://imgur.com/a/oNvoJKP

Någon som har haft samma bekymmer?

Kör även en NAS som jag har NGinx på, där jag kör reverse proxy. Har svårt att se att den skulle störa, men vem vet?

Av jockebq
Skrivet av galenmyra:

@jockebq: chassit får du betala någon för att hämta åt dig, gamla 1155 cpuer är inte mycket värda eftersom det är nästan omöjligt att hitta ett moderkort till dom i sverige och ett 10 år gammalt budget-agg är inte heller mkt värt, hör av dig om du ändrar dig

Okej, nu är det tyvärr så att chassit precis såldes.
Det som finns kvar är alltså nätagg, processor och 5570-kortet.

Av jockebq
Skrivet av galenmyra:

@jockebq:

Ok, kan ge 300kr för detta då:
- Intel i5 3570k processor - 350kr
- Corsair VX450W nätagg - 400kr
- Chassi Cooler Master HAF Taurus - 150kr

Tyvärr lite för lågt för att vara intressant!

Av jockebq

GTX 760 sålt!