Inlägg

Inlägg som Exxelent har skrivit i forumet
Av Exxelent

https://i.imgur.com/DJgtt7l.jpg

Efter att ha harvat runt i skyddsskorna som jobbet gav mig vilket kunde efterlikna ett tortyrredskap hoppas jag att de kommer fungera bättre. Längtar faktiskt tillbaka till jobbet för första gången

Av Exxelent

Gun
Time Splitters
XIII (Tretton) Låt inte grafiken skrämma bort dig bara.
Lord of the Rings - Return of the King. Mycket kul

Som tidigare nämnt, Halo.

Av Exxelent

Är windows installerat på SSDn i den dyra datorn? Kan även tipsa om att köra ett read/write test på SSDn. AS SSD är ett bra program för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Exxelent

En lastbil eller någon personbil + släp syns betydligt tidigare att den håller lägre hastighet medans en utan giltig anledning räknar man med att den ska hålla hastigheten eftersom du vet lastbilen går endast i 90 km/h max. Vissa bilar har även en hastighetsmätare som visar 10-20 km/h för mycket medans andra endast 2 km/h vilket leder till ett ojämnt flöde i trafiken.

Att köra lite för fort när väderförhållanden och trafik tillåter det har jag inga problem med. Det är t.ex. stor skillnad att köra 90 km/h i en Mercedes A-klass ifrån 99 vilket börjar kännas ostadigt medans en E-klass ifrån samma år med lite större motor kan du ligga avslappnat i det dubbla utan några större besvär även om jag starkt avråder ifrån det. Görs exemplet med nyare bilar så blir skillnaderna mindre men inte frånvarande.

Respekt ska alltid visas i trafiken. Använd blinkers och undvika farliga/onödiga omkörningar vilket är det som jag stör mig mest på i trafiken.

Av Exxelent

Tycker # 1 är den jobbigaste. Blir alltid dålig stämning med en sån i laget. Klankar alltid ner på alla andra och ska vara toxic. Tur personen ofta snackar ryska hela matchen så man slipper tilta 90° och trilla ur stolen.

Av Exxelent
Skrivet av DasIch:

Det är ju pre-Windows 95 att behöva knappa in en terminal, vilket iof bekräftar min syn på hur "modernt" Linux är.

Ett GUI stödjer sällan lika många funktioner som ett CLI (Command Line Interface). Ta Powershell t.ex. Många gillar det och ja. Det.. Är.. ... Bra! Äntligen en vettig "terminal" att pilla i. Vilket bekräftar min syn på hur "modernt" Windows är.

Håller på just nu och fixar ett helt automatiserat script för installation av en Linux-dist +program, allt fixas. Behöver inte göra någonting mer efter att installationen är klart. Bara att tuta och köra. Försök göra det i Windows lika enkelt. Ett verkligt exempel på hur effektivt det är att jobba med kommandon.

Av Exxelent
Skrivet av Agonotheta:

Det kan du säkert.
Men vet du vad skillnaden är? Jag jobbar inte med det!
Jag jobbar inte på en teknisk support, jag jobbar inte med IT överhuvudtaget. Jag jobbar med livsmedel.
Ser du skillnaden?
Den här personen skulle säkert göra ett jättebra jobb på andra delar av supporten, men teknisk support tycker jag ska vara just "teknisk support". Det måste finnas lite grundkunskap.

På samma sätt hade du och jag inte passat alls som bilmekaniker (antar jag).

Håller med om att lite grundkunskaper om viktiga nätverkstjänster som DHCP , DNS och i det här fallet FTP hade vart bra för varje ISP's kundservice. Vad sådana tjänster gör lite grundligt bara, att DHCP delar ut IP-adress , gateway och subnetmask. Men även om det inkluderats i deras internutbildning hade personalen glömt bort det efter någon vecka. Eftersom de flesta inte är intresserade helt enkelt och att det är otroligt sällan man får frågor som kräver att man har kunskap om detta. Jag själv hade väl kanske 10 st totalt som frågade hur man öppnade portar på en router. Och då hade jag ca 6-7 k samtal totalt. En åtgärd som är betydligt mer vanlig enligt mig själv än att en privatperson hostar en FTP-server. 1 Person hade frågor med DHCP, DNS och FTP 0 st.

Vill du ha en support som har tekniska kunskaper som sträcker sig utöver en average teknisksupportare på 1st Line hos en ISP (Första kontakt med kunden) får du vara beredd att betala för det. Då standardkunskaperna brukar vara mail-inställningar, kunna få igång internet igen och möjligtvis att öppna portar på en router. Eftersom det är ytterst sällan att kunskaper utöver dessa åtgärder behövs. Om kunskaperna saknas försöker i alla fall de flesta hjälpa till så gott det går.

Du kan ju prova att brygga den gamla routern om du har kvar den till den nya, kan va lite bökigt, ej garanterat att det fungerar. Skaffa en NAS med stöd för FTP eller hosta en egen FTP. Det sistnämnda är enklare än man tror, finns grymma guider på nätet

Av Exxelent

telefonförsäljare brukar ha bra deals ibland, brukar alltid lyssna vad de har för deal. Men hör jag att det är någonting lurt att det är någonting de försöker dölja brukar jag pressa säljaren. Älskar när säljare ringer, tyvärr händer det bara några gånger om året.

Efter att ha jobbat med kundservice åt ett större telebolag har jag lyssnat igenom säkert 300 muntligaavtal. Någonting som var gemensamt i alla dessa avtal är att kunden blivit lurad på något sätt och vart missnöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Exxelent

En sak du kan testa om du kör windows:
1. Gå in i nätverks och delningscenter
2. I listan till vänster, välj hantera trådlösa nätverk.
3. Om du hittar ditt trådlösa där, radera det.
4. Se om det kommer upp i listan med trådlösa nätverk där du vanligtvis ansluter till WiFi.

Av Exxelent

Jobbade hos en mobiloperatör och endast företagskunder hade jag kontakt med. Svarade på mejl som vi fått in via hemsidan ifrån kunder. I ett av mejlen stod det följande:
" Hej, Jag ska på utlandsresa och och om ni vill något kan ni nå mig på telefonen ".

Inget namn på varken kundens företag eller den som mejlade. Och inget kontaktnummer för den delen heller, utan hade endast kundens e-post adress.

Bara att mejla tillbaka för att få dessa uppgifter.

Av Exxelent
Skrivet av kelthar:

För de flesta funkar det, men inte för mig: GearVR. Så ingen stor punkt för de flesta, men för mig är det en dealbreaker deluxe.

Menar du att någon konkurrent, t.ex Samsung, ska hitta på en egen kontakt bara för att köra laddning och hörlurar igenom? Det låter ju helt vansinnigt. Apple kan antagligen göra det för att de har en stor användbas som accepterar nästan vad som helst. Det enda skulle is vara usb-c, vilket används av många olika tillverkare. Att tänka att Samsungs VD går ut och säger "we have invented the xflash-port" eller något liknande är för mig helt absurdt.

Att behöva en adapter för att köra sina vanliga 3,5:or låter inte alls särskilt trevligt. Den ska ner i fickan också och behöva meckas med. Och som tidigare talare så vill jag inte ladda mina hörlurar. "De ska bara fungera."

Gällande kontakt så syftade jag mer på att någon konkurrent kommer ha en 3.5 mm port och att du t.ex. kan köra hörlurar igenom USB-C porten om man har såna hörlurar. Inte att en konkurrent skapar en ny port. Verkar redan vara på gång med USB-C lurar. Endast Apple är tillräckligt modiga att ta bort 3.5 uttaget redan nu. Precis som du säger, de har en användarbas som accepterar mycket men även branschen accepterar många av deras konstiga beslut.

http://www.htc.com/us/accessories/jbl-reflect-aware-c-earphon...

Jag hoppas att Apple skippar lightning kontakten till nästa telefon och går över till USB-C så vi användare får endast en standard för tillbehör på mobilmarknaden för nya telefoner.

Av Exxelent
Skrivet av morxy49:

Om man inte kan kolla på presentation då för man inte har Windows 10 eller OSx som Apple så snällt nu kräver...
Och VLC funkar inte heller för mig, får bara error.

Titta på den när den dyker upp på youtube eller annan källa imorgon... Håller dock med att man ska kunna se det oavsett OS redan nu.

OnT:
Bara ögnat igenom kommentarerna här lite snabbt och har följande att säga till majoriteten här i kommentarerna.

1. Varför ha en högre upplösning på skärmen än nödvändigt, i 90 % av fallen håller ni skärmen på ett avstånd där 1080p eller iPhone 6 eller nyare inte ens går att urskilja.

2. Att ta bort 3.5 mm uttaget var inte det bästa valet direkt, men get over it. Detta kommer garanterat att förändra hörlursbranschen och öppna upp för nya alternativ vilket kommer bli intressant. Hörlursbranschen kommer anpassa sig och även Apples konkurrenter på mobilmarknaden. Innan årsskiftet vilket är mindre än 3 månader kommer någon konkurrent till Apple att erbjuda liknande kontakt.
Det följer även med en gratis adapter för 3.5 mm.

3. Water resistant är bra, men att hacka att dom är sena på det är löjligt. Det är ungefär som farthållaren på bilen, går lika bra att köra utan men trevligt att det finns.

4. Du har en jäkla bra support när det gäller iPhones. Går din telefon sönder och det är ett giltigt garanti ärende byts den ut t.ex. Du får en helt ny av samma modell. 1 års garanti suger dock. Min erfarenhet efter 2 år som lite allt i allo hos en av de större operatörerna är att det är sprucken skärm eller försämrad batteritid som är det vanligaste problemet efter 1 år. Övriga tillverkare, lite vad som helst.

Slutord:
Även 1 år senare är det fortfarande iPhone 6s expertrecensioner använder för att jämföra mot. Och den modellen står sig bra i prestanda tester fortfarande men saknar en del skojiga funktioner.

Alla som jobbat med försäljning vet hur enkelt det är att pitcha iPhones till majoriteten. Alla som jobbat med teknisk support vet hur enkelt det är att felsöka. iPhones är bra telefoner, men överprisade om du endast tittar på hårdvaran.

Branschen influeras av iPhones och kommer fortsätta att göra det tills nästa företag tar över flaggan att vara "morot". Vill du ha det enkelt, välj iPhone (eller Windows 10 Mobile om du vill hytta med näven någon gång i veckan).

Av Exxelent

http://i.imgur.com/zc8y9gF.jpg

Analog Clock Tile
Perfect Weather Universal
Empty Tiles

Av Exxelent
Skrivet av et97fach:

Har precis beställt en extern dac/Hörlursförstärkare jag planerar att driva med en USB OTG kabel från min framtida telefon. (Dags att byta ut min note 2:a).
Har dessa telefoner med win10 stöd för sånt?

Är lite less på att android/samsung slutar uppdatera telefonen man köpt efter ett par år. Känns som man skulle pröva win-telefoner och se om dom låter gamla lurar leva vidare med uppdateringar. Hur har det fungerat hittills med lumia telefoner?

Min Lumia 925 får några uppdateringar då och då. Har den som nödtelefon i bilen. Hade det inte varit för snapchat hade jag fortfarande haft den som huvudtelefon

Fan vad jag ska sälja dessa lurar om jobbet tar in dom.

Av Exxelent
Skrivet av Dunder:

Antar att du citerade fel inlägg..?

För höga svarstider, t.ex.

För höga svarstider på 4G? Jag själv ligger på max 30 ms i dagsläget med mitt mobilabredband. Räcker gott och väl till att spela cs. Märker du själv skillnad på 5 ms och 30 ms?

Av Exxelent
Skrivet av Sir_Manfred:

Dude. Comviq är ett varumärke som ägs av Tele2. Så du bytte från Tele2 till Tele2
Och Tele2 sänker även de hastigheten på surfen när den tar slut.

Beror helt på vilken abonnemangsform du har. Äldre abonnemang blir begränsade till X hastighet medans nya blir strypta helt.

Av Exxelent

Verkar ha hittat probletet. Någon kabel som bråkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Exxelent

HDD problem, trots helt nya

Tjena. Fick lite problem med datorn igår, Windows frös helt. Efter ett par omstarter började Windows köra något HDD rebuild grej i 5 timmar. Som inte hjälpte.

Köpte en ny SSD och HDD idag men problemet kvarstår. Har kollat alla kablar och allt sitter i. Bios hittar alla enheter.

Error koden jag får följer:

An unexpected i/o error has occured.

Error code: 0xc00000e9

Sitter på telefonen så det kan ha blivit rörigt.

Alla tips är välkomna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Exxelent

Ballt om man hade rökmaskin i trucken på jobbet

Av Exxelent

Verkar som problemet har löst sig. Stängde av routern i en halvtimme