Inlägg

Inlägg som frillan125 har skrivit i forumet
Av frillan125
Skrivet av Webhallen:

Det är Clevo, inte Sager, som vi köper in.

Angående kylpasta så är det som sagt pads på första batchen, i framtiden kommer att att använda MX-4 istället.

Vi har fått order på ett par redan så förhoppningsvis dyker någon av dem som köpt upp här på swec inom en snar framtid och berättar lite så att vi kan ta lärdom om det är något vi ska justera. Dock är vi som sagt väldigt nöjda själv än så länge!

Vad är det för pads ni använder? Är det en fyrkantig bit som pressas av kylaren eller är det något som indigo extreme? Låter konsigt. Om högt tryck krävs för att paden ska täcka tillräckligt kan det bli problem då trycket mot GPU och CPU inte är väldigt bra på dessa datorer, många kompenserar med en bricka vid skruven får att få mer tryck.

Av frillan125

Trevligt att fler köper in Clevo laptops, då man får mycket bättre prestanda för mindre pengar än vad vissa "spel laptops" kostar från t ex MSI och Asus.

Ni beställer väl dessa direkt från en grossist som i sin tur beställer direkt från fabriken men har ni koll på om det är Clevo eller Sager ni får? Sager är precis samma som Clevo, bara annat namn som används i främst USA/CA dock har de lite andra funktioner som inte Clevo modellerna har (dumt, ja) lite med fläktar bl a.

Sen angående påståendet att processorn skulle flaska gpu är bara löjligt. http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-3610QM-Notebook-Pr... prestandan är snarlik en i7 2600k för desktop vilket inte ens flaskhalsar xfire 7970, än mindre ett 7970m!

Sätter ni samman delarna hos er eller kommer de kompletta? Tänker mest på kylpastan, den är både dålig och felapplicerad / för mycket / för lite från fabrik.

Jag har en P150EM vilket är 1.6" versionen av de ni säljer. Gediget bygge med bra komponenter och grym kvalité, tror inte någon blir besviken på ett köp från er.

Av frillan125
Skrivet av Pontraz:

Du menar att jag inte behöver hålla käft då, eftersom att jag gick från en 120Hz skärm till 60Hz och kan med handen på hjärtat säga att det inte är skillnad i BF3 för min del?

Vad hade du för fps när du körde på 120hz skärmen då? Kan köpa att du inte märkte skillnad som din fps var något över 60, säg runt 70-75. Över det borde du dock känna av någon skillnad. Körde du däremot bf3 på 120fps, då är det nog dags att öppna ögonen.

Av frillan125

Rolig tråd, har lite låtar jag förknippar med olika saker:

The Offspring - The kids aren't alright, åkte genom ett ladutak och bröt 9 tår, vänster ankel samt vänster handled. (Ryser
fortfarande i kroppen när den spelas på radio)

Raised First - Killing It, när oskulden åkte. (Brudens val av låt, bra band dock)

Rise Against - Blood to bleed, första gången gitarren åkte i väggen och gick i tusen bitar (gick loss lite väl hårt och snubblade på ett par skor in i väggen)

Jon bon Jovi - Blaze of Glory, en god vän som kämpat med flera hjärntumörer hade inte mycket tid kvar efter flera års behandlingar. Sista han ville göra var att åka hem och se sin gård en sista gång. Ambulansen kör upp på hans uppfart, låten spelas i bakgrunden, dörrarna öppnas och han säger "Nu är jag hemma" sen slöt han ögonen och gick bort.

Av frillan125

Grannarna hade möjlighet att kolla ifall kortet fungerar. Provade grafikkortet i 2 stationära datorer (3 med kundens) men fungerade inte i något av dem. De hade även 3 gamla pci-e liggandes som vi provade, alla 3 fungerade i samtliga datorer. Då var problemet löst då. Tack för feedback!

Av frillan125

Nu har jag dubbelkollat kortet, det finns ingen extra strömförsörjning på det, dock såg jag att det var ett 7750 och inte 7770 som jag fått berättat av kunden. En miss av mig att inte kolla

Jag har kopplat ur allt och satt det på en kartong med esp-påse för att säkerställa att det inte är någon distans eller liknande som strular. Det går fortfarande inte att få bild med 7750, dock fungerar det gamla bra. Retar mig som f*n på att jag inte har en annan dator att sätta det i... får leta i gömmorna om det kanske ligger någon gammal häck!

Av frillan125
Skrivet av TroNi:

Finns det inbygd grafikdel i moderkortet? Det skulle kunna hända att man behöver välja i BIOS vilken grafikdel man vill använda om den inte känner av det själv.

Det du kan testa annars är ju tex att stoppa i ditt 7770 i en annan dator och se om det fungerar där, mest för att utesluta om grafikkortet är pajj eller ej.

Det finns tyvärr inget uttag för intern grafik så det kan jag inte testa. Har tyvärr ingen stationär dator liggandes då vi mer eller mindre kör helt på laptops + dockor då nästan alla våra kunder vill vara mobila. Jag ska dock kolla i bios, kanske är något galet där. Bios borde väl inte behöva uppdateras för att visa bild med 7770 när ett annat grafikkort fungerar?

Av frillan125

Fråga ang strömförsörjning till grafik

Har en kund som köpt nya datordelar men får det inte att fungera, då vi inte vanligtvis sysslar med egenbygge på företaget kollar jag här först innan vi lägger en massa tid på att felsöka.

Uppsättning:
Asus P8H61, 4 pin ström till cpu.
Asus 7770 (ingen extra ström krävs)
i5 2300
2x4gb
HX620

Problemet är att han inte får bild med uppsättningen ovan. Provar han med ett gammalt grafikkort som kräver 2x6 pci-e får han bild. Fungerar inte grafikkort som plockar ström via pci-e porten med denna uppsättningen? 7770 är ingen tungviktare direkt så det borde väl gå? Risken finns att det gamla moderkortet som slutade fungera även tog med sig grafikkortet.

Vi har varken tid eller komponenter att testa detta på företaget, så innan vi jagar nya delar och lägger ner resurser tänkte jag kolla här först.

Av frillan125
Skrivet av ZonCo:

Jag är inne på att köpa 15,6" (x-256B).

Låter som om att frillan skulle ha stenkoll på nya modellsläpp etc när du skriver filipcombat, tror inte så är fallet eller? Dessutom så är dessa modeller ganska nya med ny hw så att förvänta dig ytterligare nya modeller redan nu är lite väl, vad är det du vill ha?

Här har du nog en video på vad de kanske tar in.. frågan är den är intressant snacka om släpbar, http://www.youtube.com/watch?v=1e9hf6iSnGg

Hehe, nja stenkoll vet jag inte, men de uppgifter jag fått via mail är de jag förmedlar vidare.

Clevo går att utrusta med bästa ivy cpu som finns till bärbara just nu, i7 3920xm, lär komma en 3940xm men det är bara uppskruvade frekvenser (920xm byttes ut mot 940xm, 2920xm byttes ut mot 2940xm) så trenden talar för att 3940xm kommer.

På gpu delen tror jag inte det kommer komma något relevant så som 7990m eller 690m då de redan pushar de mobila korten till vad de klarar samtidigt som de håller sig inom en rimlig watt. Skulle i så fall vara nVidia som släpper 690m eftersom 680m har lägre watt och fortfarande lite spelrum upp till gränsen för vad de anser rimligt till en laptop. Tror dock inte det kommer eftersom nVidia redan tar premiumpriser på 680m samt att marknaden för mobila grafikkort är försummande liten i de högre klasserna.

Det positiva med 7970m är att det överklockar väldigt bra utan att man pillar på volten. 680m är inte lika lämpat för detta men om man pillar med volten kan man få riktigt fina klockfrekvenser, dock blir kylningen snabbt ett problem. 7970m från Clevo har 820/1200 som stock och de flesta klarar av 1000/1500, jag kör själv på det när jag spelar tyngre spel då det väger upp något för den låga gpu användningen. Prestandan blir då en bra bit över gtx580 som är ett mycket kompetent kort. Ny kylpasta och modifierat kylning så håller sig kortet på 86 grader i Kombuster och 80-83 i spel, utan OC runt 79-80 men då går fläkten på 5/6 vilket är trevligare för öronen.

Clevo har inte riktigt tänk genom undersidan av datorn, hålen för luftintagen är på tok för små och bidrar till högre frekvenser. Tar jag av undersidan med OC sjunker temperaturen generellt med ett par grader. Lägger man då till en kylplatta med aktiva fläktar som blåser in luft i cpu och gpu fläkten kan man få ner temperaturen några grader till. Spelrummet för ännu mer OC finns alltså där, det är bara en fråga om hur villig man är att modifiera. Skära ut större hål till insugen är lätt gjort och sen täcka med en mesh. Finns även undersidor att köpa (sett några på eBay) som man kan köpa och modifiera om man inte vill göra det på sin egen och slipper eventuellt krånger vid garanti (vet inte hur petiga dom är med detta)

Sen är dessa datorer lite mer åt det släpbara hållet men de är inte så otympliga som folk får de att framstå. 15.6" väger ca 3.1kg och strömadaptern väger runt 1kg, en ordentlig ryggsäck så är det nemas problemas, även den tanigaste spolingen borde med lätthet klara av att bära 7-8kg på ryggen (tänk dator, strömadapter, mus och lite annat) 17.3" väger ca 4kg och är klart större men som sagt, så länge man inte är gjord av tändstickor är det inga problem.
Det är trots allt en avvägning man själv för göra, lätt dator med dålig prestanda, eller en tyngre men bättre prestanda.

Långt inlägg... semestertider på jobbet

Av frillan125

Brukar försöka identifiera spindeln först när den fått smaka på herr skosula. Jag har dock haft en liknande i rummet en gång, snabb rackare!

Av frillan125
Skrivet av Sony?:

Hur tränar man upp siktet? Köra mycket?

Förslagsvis ja, övning ger färdighet.

Ang diskussionen om c4 på m-com, klart man får spela som man vill men bli inte förvånad om någon blir irriterad på eran noobtaktik.

Av frillan125
Skrivet av Yazem:

Men det finns inget som säger att det hade slutat på något annorlunda vis, ifall han inte hade spelat våldsspel.

Precis. Dock vet vi att han spelade våldsspel och vi vet vad han gjorde. Sen om det skulle sluta på annat sätt om han inte spelat våldsspel är bara spekulationer, precis som diskussionen om hur vida våldsspel påverkar alla.

Av frillan125

+ Musik som inte stör gameplay upplevelsen

- C4 på objective
- Inget vidare bra sikte

Skulle personligen öva på att sikta bättre om du kör sniper, ibland siktar du allt för länge och ibland missar du trots det. Men helt okej video annars

Av frillan125

Jag har spelat "våldsspel" i snart 18 år, började när jag var 5. Allt från diablo, hexen, quake, postal, bf etc. Jag har inte tagit någon skada av det. Men åh andra sidan, Breivik spelade också våldsspel och det slutade som det gjorde. Minderårig + bor hemma = morsan har makt.

Av frillan125
Skrivet av filipcombat:

Okej,är dem så illa verkligen? Får hoppas dem fixar det tills vinter! Men är det onödigt att jag kommer denna dator då? Eller kommer det komma en ny modell kort efter i vinter eller april? Vill ju inte köpa en dator för 15k sedan så kommer det ut en ny...

Det fungerar helt okej och drivrutiner lär dyka upp förr eller senare, borde vara löst till vinter. Mailat med pc-konsulten och de sa att de skulle få in xfire/sli modeller i sensommaren. Även om du konfigurerar med 1 kort för att kanske lägga till ett senare så lär priset vara en del högre. Maila och kolla med dom support@pc-konsulten.se

Av frillan125
Skrivet av filipcombat:

okej, är det här på caspian border du har testat detta?

Vad ligger du cpu i load på en 64 server. Samt vilka temperaturer?

Kört de flesta banor från BF3 + karkand, dock inte CQ, 32 och 64 spelare. Cpu load kollade jag inte direkt, beror på server men gick inte till 100%. GPU load ligger som bäst på 90%, då flyter allt som smör men sen hoppar det upp och ner till så lågt som 20%. Allt som oftast ligger det på ca 60%, det går att spela men det är lite av en besvikelse (AMD ftw...) Temperaturer då låg på ca 77 - 83 grader för gpu. När tempen kommer till 83 går sista steget i fläkten in och drar ner den till 80-81 sen åker den upp igen. Nu har jag modifierat kylningen lite och provade BF3 snabbt innan jag formaterade, kom då max upp i 79 grader vilket är klart godkänt.

Av frillan125
Skrivet av Fredag:

Inferno första akten, tog slaktarn två gånger med hjälp, fick två level63 som gick förr 1.200.000 respektive 1.000.000. Ett svärd med 960DPS och shoulders med hög allres och bra stats i övrigt.

Prövade ensam en bit in i nästa akt, men kunde inte döda ett enda pack...

Min bästa runda sen jag började spela. Känns ovärt att fama hell nu...

Kul att du fick lite bra saker! Själv fick jag bara skit... säg till om du vill köra någon runda om du ser mig online

Av frillan125
Skrivet av filipcombat:

Ska troligen köpa denna dator i vinter och jag undrar vilket fps du får om du spelar BF3? Samt vilka temperaturer? Låter datorn extremt mycket?

Eller kommer det komma en ny modell? Så ingen idé att köpa denna då?

Jag får ca 50-60 fps med ultra, dock ställer jag ner shadows och kantutjämning (vad det nu heter) Jag föredrar klart high med shadows av samt alla detaljer som ger bloom och kantutjämning, då är det stadigt 60 fps >>OM<< drivrutinerna kör som de ska. Ofta strular det och man sitter och fiser mellan 20-30 fps på low. Det är ett problem med enduro, gpu kör nästan aldrig fullt ut. Bör komma drivrutiner snart för att fixa detta *håller tummarna* Fast man vet aldrig med AMD...

Ska komma modeller från Clevo med dubbla gpu, priset lär vara därefter. Ska komma i sensommaren / höst vad jag hört.

Av frillan125
Skrivet av gisburne:

Om man inte är ett företag då?

Ring och fråga? Annars kanske en dator från pc-konsulten eller motsvarande kan vara något? i7 3610qm, 7970m, 2x8gb ram i en 15.6 eller 17" för ca 13000kr. Hårddiskar är billigare att köpa löst, så länge delarna är kompatibla med linux kanske det kan vara ett val?

Av frillan125

Stäng av datorn och spendera tid med hund din och gör annat nyttigt, hur svårt kan det vara? Ditt liv är knappast förstört, du är bara barnet fortfarande. Sparkad från jobbet, din fruga och barn har lämnat dig, du har blivit vräkt och lever på socialen, ja då snackar vi. Vad exakt är syftet med denna tråden? Behöver du råd om hur du ska stänga av datorn? Det är knappast svårare än så....