Inlägg

Inlägg som frillan125 har skrivit i forumet
Av frillan125
Skrivet av Buio:

16,4GB ligger jag på för själva GW2-mappen.

Skrivet av Kalium:

Det var mystiskt... Ändå har jag senaste patchen. Windows 7 professional 64-bit. Mycket underligt...

Min ligger på 14.4gb.

Av frillan125
Skrivet av Cequence:

Clevo´s problem med Enduro och 7970m är största anledningen till att jag beställde en Alienware med 7970m(AW kan "koppla bort" så man inte behöver använda Enduro) istället för en Clevo ifrån webhallen/pc-konsulten som jag hade tänkt ifrån början.
Tråkigt att AMD inte löst detta helt än, 7970m har ändå varit på marknaden ett antal månader redan.

Skrivet av Zeuxlarsson:

Jo jag funderar också på det. Även om jag alltid varit ganska anti-alienware pga dess prestanda-per-krona förhållande likt Apple. Om alienware nu är skonat från enduro-problemen så överväger jag att skaffa en sådan, kanske med CF också och helt enkelt säljer både min nuvarande bärbara och stationära. Alienware är ju trots allt mycket bra kvalité och service. Hur stänger man av enduro på den?

Alienware har som tur är gjort att man kan få sin dator att se mer normal ut än ett blinkande rymdskepp, prislappen har de också börjat sänka något.

Skulle nog ändå säga att en Clevo med 680m är ett bättre val, i alla fall om man vill hålla sig under 20 000kr.

En konfiguration som innehåller: i7 3610qm, 680m, 2x4gb ram, w7 64 home prem, 750gb mekanisk hdd kostar på pc-konsulten 17 870, från Dell kostar den 22 160kr. Bra support ja, värd 4500kr? En kostnadsfråga som man själv får ta ställning till.

Lägger man då på 256gb ssd, blu ray, bättre trådlöst nätverkskort samt bättre kylpasta på pc-konsulten landar man på 22 040kr. Nu är vissa av dessa extra komponenter överprisade (klart företagen vill få en del av kakan) men det är mest för jämförelse.

En m18 med sli 680m, 3610qm, 2x4gb och standard 500gb hdd kostar 33 990kr från Dell. Vad det kostar från Clevo återförsäljare går bara att spekulera i då de modellerna inte kommit än, men lär hamna en bit lägre. Ska komma SLI/Xfire barebones från Clevo i sensommar / höst.

Av frillan125

+ PvP verkar intressant och något annorlunda.
+ Mycket att hålla koll på i pvp, i alla fall som engineer, lätt att se vilka som kan spela.
+ Intressant questsystem, i grund och botten samma som de flesta andra mmo men med en annan aproach.
+ Jumping Puzzles och diverse andra hemligheter.
+ Skillsystemet, olika beroende på vapen och kits.
+ Förhoppningsvis inte lockande för den stora skalan som förstört wow (även om det vara självdödande till viss del efter BC)

- Något ostabilt nu (enbart av att dömma från BWE, stresstesterna var mycket bättre)
- PvE är ännu okänt hur det blir (inte för att jag direkt bryr mig)

Återstår att se hur det blir, svårt att göra några stora slutsatser som det är nu.

Av frillan125
Skrivet av LeafBox:

Vad har du fått det ifrån?

Det dom sa var "Officiellt öppnar vi kl.9, men vi kommer starta servarna redan kl.6. Så ni som verkligen vill vara först bör hålla koll redan då *wink, wink*"

Skrivet av CoralSea:

Klockan 6 är väl deras "vi kanske startar upp servrarna upp till 3 timmar tidigare än 9" och inte alls faktum, eller?
Edit: Har en Radeon HD 7950 Black Edition och upplevde en hel del fps drops, ibland upp till 30-40 drop samt att cpu verkade jobba hårdare än gpun. Någon annan som upplevde liknande problem?

Såg nu att det stod kanske på att servern kommer upp 3 timmar tidigare. För lite / för mycket kaffe, fin balansgång. Jag kommer i alla fall att chansa, då jag har haft samma namn in game i över 10 år

Av frillan125

Man ska kunna spela kl 9 på morgonen men tydligen ska man kunna skapa sin karaktär redan kl 6 på morgonen, för att reservera sitt namn. Jag kommer då sova några timmar, skapa min karaktär med mitt namn, sen somna om 3 timmar. Bara man inte vaknar och har stavat fel eller något annat tokigt

Av frillan125
Skrivet av Zeuxlarsson:

Något som oroa mig otroligt mycket är alla problem som 7970m-serien har haft med enduro funktionen. En snabb google-sökning på "7970m enduro problems" ger massor av träffar. Alla dessa sökträffar är något som helt förstör min köplust. Problemet ska tydligen vara extra vanligt på just clevo-maskinerna. Vad har ni, webhallen för kommentar på detta?

EDIT: Någon här som köpt en dator med 7970m som haft problem med enduro-funktionen?

Clevo har enorma problem med enduro, Clevo och AMD jobbar på det men det lär ta sin tid. I de flesta spel får jag ut ca 60-70% usage på gpu. Vissa spel är dock bättre, BF3 landar på 90-95 vilket gör att det flyter på i 60 fps på high med lite småtweakande på inställningar, 99% lär ta high med ögongodis påslaget. GW2 använder för mig 80-95% vilket för att spelet mer eller mindre håller sig på 60 fps med det mesta på high, jag har dock shadows av helt då jag stör mig på hur det ser ut.

Förhoppningsvis kommer det någon fix på detta, då nvidia oftast får ut betydligt mer usage på sina kort och med sina drivrutiner. AMD har som vanligt ett mycket bättre pris på sina kort än vad nvidia har, borde vara motivation till att få det att fungera som det ska, men tanke på hur mycket kunder de kan plocka i laptopsegmentet.

Av frillan125
Skrivet av olafett:

Du glömde nog specifiera att det bara ska gälla på domänen sweclockers.com

Väldigt trevligt tema. Skönt för ögonen, mmmmmm

Japp mycket riktigt! Tack för hjälpen

Av frillan125

Vet inte vad jag gjort galet men nu har jag svart tema på vissa andra hemsidor också, bl a Youtube. Installerade Stylish till Chrome, lade in @import url('http://blargmode.se/files/sweclockers_dark_theme/style.css'); och valde enable. Vad har jag gjort galet?

Av frillan125

Tur att Ubisoft bara gör spel som inte intresserar mig för 5 öre, lätt att bojkotta dom då. Dummare uttalanden får man leta efter!

Av frillan125

Någon som provat kopiera över GW2 från en hårddisk till en annan? Just nu ligger min installation på en mekanisk disk men jag har 2 SSD'er i datorn. Vissa spel är det bara att kopiera och flytta runt utan problem. GW2 är installerat på samma dator som den ska föras över på, så det bör matcha på det viset.

Av frillan125

Detta kombinerat med adblock, så swec borde vara Bra jobbat!

Av frillan125

Körde necromancer i alla BWE och gillade klassen skarpt. Igår skulle jag än en gång köra en nec men då jag var så uppjagad av att börja spelade valde jag visst en engineer. Jag blev förälskad i klassen ganska snabbt och blev mer och mer nöjd efter hand jag levlade på och hitta en rifle. Engineer blir det för mig!

Av frillan125

Trevligt för de som vill ha W8, jag har det på jobbdatorn men kommer lägga på w7 igen. Inte en chans att w8 kommer installeras på min dator.

Av frillan125
Skrivet av ultra_experience:

Men vart ligger fläkterna? Är de där bak som på asus g75 eller på sidan/under datorn som majoriteten av alla laptops... Undrar eftersom kylningen på Asus datorerna med fläktarna där bak har visat sig vara mkt effektiv!

Fläktarna sitter i ett hörn var, bakre delen under skärmfästet. Luften tas in underifrån och blåses rakt bak.

Av frillan125

Jag vet inte vad en 6gbit hdd är, men jag vill ha en!

Skämt såklart, najs galleri!

Dold text
Av frillan125
Skrivet av SunQ:

Filip & Fredrik söker ju någon som kan tänka sig att bli tatuerad av tittarna framröstade bilder på kroppen.
Vet inte riktigt vad man fick men du kan ju kolla upp det.

Det är för serien Breaking News som har premiär snart.

Usch, skulle hellre köra något i stil med http://cdn2.holytaco.com/wp-content/uploads/2011/04/239.jpg än att någonsin kunna bli förknippad med de 2 tveklöst sämsta "komikerna" i Sverige. M3 på arslet skulle däremot vara något, en rolig historia om inget annat.

Av frillan125

Har fått fler nycklar och då alla mina vänner redan spelar kan någon här ta dom. Skapa ett konto, ladda ner spelet och välj add beta key i spelet.

F1DA6-F169E-4F954-6DD94-7FE73
F1C87-70E1D-3D1A4-CDD84-2139A
F1F07-CB571-FA3E4-072B5-04193

Av frillan125
Skrivet av Othello123:

Tack Frillan, både för det här svaret och det innan, jag tror jag kör på den beställningen jag screendumpade ovan. Jag har en rätt bra extern skärm som jag kan använda för spelandet, och så finns det lite workarounds som man kan testa (powerstrip) för color profiles.

Enda problemet är att jag blivit van vid min 120Hz 17''-skärm på min nuvarande dator (Samsung RF712), som är helt fantastisk imo, samt att jag är i något gränsland mellan "behöver glasögon vid datorn" och "ser tillräckligt bra för att inte behöva glasögon."

Har du en extern skärm så är det bara att köra på Hade en 120hz till min externa men man vänjer sig efter ett tag, var dock kämpigt i början.

Av frillan125
Skrivet av Humper:

Efter att Vaio blev rekommenderad blev de en lite tankeställare. Egentligen spelar jag ju inte allt för mycket
och just nu nästan enbart league of legends.. Så egentligen kanske något som håller samma standard som GTX 560M är tillräckligt? Vad tycker ni andra?

Om du inte spelar mer krävande spel eller har planer på att spela tyngre spel i framtiden finns det ingen anledningen att köpa en dator med 7970. League of legens spelar skapligt på HD4000 så ett grafikkort i stil med 640/650/660 ska räcka och bli över. Sen kan du ju alltid spela något tyngre spel också med lite inställningar nedsatta.

Av frillan125
Skrivet av Othello123:

Jag funderar på vilken skärm jag skall ha och vilken sekundär hårddisk jag bör ha.

Fråga ett: Efter vad jag hört så är AUO-skärmen inte lika ljus som den vanliga skärmen. Är det någon som vet något, och ni som har vanliga skärmar, vad tycker ni om det i fråga om ljusstyrka/kontrast? Jag kommer sitta framför datorn mellan 8-10h/dag normalt sett (jag arbetar mycket...).

Fråga två: Hybriddrive som sekundär hårddisk, kommer det att fungera eller räcker det med en vanlig? Jag vet inte om firmwaret stödjer att ha den som sekundär hårddisk, men gör den det så plockar jag nog upp den också.

Här är setupen jag tänkt mig initialt iaf.

http://img13.imageshack.us/img13/5684/snap1kw.jpg

Vill minnas att allt i hårddiskväg ska fungera i caddyn, ända begränsningen är att det är sata-2. AUO skärmen är dock inte att rekommendera för spel om du hade tänkt spendera en tid på det, ska du jobba mest så är det säkert skitnajs. Bättre färgåtergivning och betraktningsvinklar.