Inlägg

Inlägg som frillan125 har skrivit i forumet
Av frillan125
Skrivet av Spokig:

Det är samma symptom som jag fick när en av mina diskar sa upp sig. Hårddisk krash tyvärr

Jag misstänkter också att det är hårddisken, dock visar HDtune att den är ok när man gör alla testerna som finns med. Just nu sitter jag på den icke fullt fungerande datorn och gjort det i en 20 min nu, än så länge har inget hänt. Ibland kommer jag inte förbi windows logon innan den låser sig...

Av frillan125
Skrivet av TheDiddler:

Ladda upp din dmp fil.

Var hittar jag denna? Vet att efter blåskärm kommer en ruta upp vid start som länkar till den mappen men hittar det inte nu.

Av frillan125
Skrivet av SirMacke:

SMART-värden på disken? (Kolla med HDTune under Health)
Andra saker kan vara nätagg t.ex.
Du får inte upp att det är någon specifik fil som orsakar det eller så?

Ska kolla SMART. Den specificerar inte vad som är fel vid blåskärm, bara allmänt hårdvaru fel. När datorn låser sig så är den fortfarande igång, nätaggregatet förser forfarande med ström. Det är ett corsair vx 450W så det är inget stockskit.

Återkommer!

SMART här, visar allt är ok...

http://i233.photobucket.com/albums/ee25/itanknaked/hdtunesmar...

Av frillan125

Datorn låser sig lite när den vill

Hej sweclockers,

Jag har ett stort problem med min dator. Problemet är att den låser sig lite när den själv behagar, den följer inte direkt ett mönster mer än att det bara gått utför sen problemet började.

Lite om hur det började:

Satt och spelade med några kompisar när jag får blåskärm, felkod 0x0000007e. Startar om den och allt fungerar igen. Nästa dag låser sig allt, bilden fryser, ljudet försvinner, musen och tangenbord reagerar inte. Det ända som fungerar är att starta om datorn med resetknappen eller power knappen.

Jag installerar om windows 7, drar in alla drivrutiner, min windows loader och alla spel. Det fungerar en dag ungefär sen börjar problemen igen. Den får blåskärm igen, denna gången 0x0000003b. Startar om datorn och den får inte blåskärm mer men istället låser den sig lite när den vill. Precis som innan slutar allt att fungera, låtit den stå i en timme ungefär men det släppte inte.

Saker jag har provat är:

Dört memtest86, tagit ut minnena och kontrollerat att moderkortet tjuter (det gör den) kört windows egna minnestest, inget visade fel.

Jag har kört hårddisk tester, inga fel.

Stresstestat gpu'n, inga fel, inte heller några väldigt höga temperaturer.

Satte i min IDE hårddisk och installerade windows på den, hade mina spel på den vanliga sata'n, låser sig likväl.

Jag har inget installerat utöver vad som kommer med windows 7, alltså ingen hp eller asus mjukvara eller annat dumt som kan sabba. Windows är uppdaterat, alla drivrutiner är dom senaste, bios är uppdaterad.

Efter att jag kört chkdsk /r så fungerade den ca 1 dag. scf /scannow sa att inget var fel. Windows repair hittar inget fel.

Jag misstänker att hårddisken är på väg att lämna in. När allt låser sig slutar hårddisken att jobba, diskarna snurrar fortfarande men den "knastrar" inte mer. Numera har den börjat låsa sig i bios med, dvs den låser sig snabbare och snabbare.

Vad tror ni? Har ni fler tester jag kan prova så skriv gärna det!

Edit: lägger till mina specs också:

AMD Phenom II X4 945
ATI radeon xfx 5770 1gb
Crucial DDR3 BallistiX 1333MHz 4GB CL7
ASUS M4N68T, Socket-AM3
SATA disken är farsans gamla från hans dell, runt 8 år gammal, en seagate 160 gb 7200 rpm

Av frillan125

Varm laddare

Jag har nyligen köpt en Asus laptop, k50AB. Efter någon timme så märkte jag att laddaren blev varm, inte varm som i "oh vad skönt, ska nog stoppa den innan för tröjan" nej snarare "OMFG HAR DOM SÅLT MIG EN SPIS?!" nästan i alla fall...

Jag har inte märkt något problem direkt och det står i instruktionerna på flera ställe att laddaren kan bli varm, det stog det på min HP laptop med men den blev inte ens i närheten så varm som denna.

Någon annan som har en Asus och har det likadant? Kvittar om jag spelar eller har den i standby, lika varm varje gång

Av frillan125

Jag personligen älskar min nuvarande mus. Det är en Saitek Cyborg Mouse, 9 knappar som är lätta att komma åt, 3 modes for olika inställning på sens och binds till knapparna, 3 olika lägen på scroll hastighet OCH man kan förlänga och förkorta den 15 mm (låter inte mycket men gör en hel del) Sitter en motor i så den låter som en smått våldgästad katt, det är ju ett klart plus! Ganska bred och kan bli väldigt lång samt kort

Av frillan125
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexx
Annars så ser den här helt ok ut, DDR2-minne på kortet, men annars samma kort.

http://www.computercity.se/Products/Product.aspx?id=2655481 5,5k.

Dock inte DVI/HDMI-uttag..
Vet inte hur mycket prestanda det är för priset, men helt klart en av dem bästa för det priset just nu.

Den ser väl helt okej ut, har hört att AMD's dual core inte är i samma klass som Intels. Jag hittade
http://www.computercity.se/Products/Product.aspx?id=2387243
Ungefär samma, annan processor (om nu intel är generelt bättre) och annat grafikkort, vet inte om det är så stor skillnad, är det integrerat? HDMI har den med. Vad säger ni?

Av frillan125

Farsan var inte överförtjust i priset...

Vad tror ni om denna? Ungefär samma speccs, grafiken skiljer sig men är det enorm skillnad eller?

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=2396320

Av frillan125

Wow, den har fått bra betyg och så i alla fall. Någon som har en sån och spelat lite på den?

Av frillan125

Bärbar dator till spel och studier, 7 - 8000 kr

Hej och tack för att ni tar er tid och hjälper

jag ska eventuellt köpa en bärbar dator. Den ska vara till spel så som world of warcraft (medelgrafik, 55+ fps) css och warcraft 3 (dota huvudsakligen) och ska klara av att ha MSN och winamp / spotify igång samtidigt.

Jag hittade en sida som verkade bra, billiga är dom i alla fall och säljer mest HP som jag har sen innan och stortrivs med. http://www.billigteknik.se/bast-hogprestanda_cID50_75.html finns en del intressanta, vet dock inte om det är något att ha i spelväg. Har ni några förlsag för runt 7-8000 kr?

Den ska som sagt klara av 55 fps, hyffsad grafik med enklare program i bakgrunden. Tack på förhand

Av frillan125

Har alltid skrivbordet i 1280x1024 och även de flesta spel då jag har en 19" skärm

Av frillan125

Ja minsann, såg inte att dom var billigare, tack för tipset Jesusbarnet och Id. Tror ni att man kan hålla en 55+ fps med de hög grafik (inte maxat men en bra bit över medium) i wow, CSS (inte 1.6, skrev fel innan) och TFT?

Av frillan125

Ja min budget ligger runt en 4000 tyvärr... Vet inte om du såg att där är 2x minnet Jesusbarnet men om ditt val ändå är bättre så säg gärna varför, jag vill gärna ha det bättre om det är ca samma pris. Corsair 450 W är lite dyrt, räcker inte 400?

Av frillan125

Speldator, tips och råd välkommna!

Hej

Nu har jag flyttat från morsan och "min" dator. Bor hos farsan nu och han ligger och fiser med en Dell Dimension 5000, duger dock till surfing och betala räkningar. Jag bestämde mig för att köpa en ny dator.

Jag gillar hyffsad grafik, det ska se bra ut och så men inte vara perfekt, det får gärna vara lite halvtaskigt här och var (alltid spelat så, står inte ut med spel som ser ut som en animerad film) gräs och liknande texturer får gärna se lite sämre ut.

Jag kollade runt lite och fick intrycket av att inet.se är sidan man ska handla på och när man läste recensioner på olika delar var det enbart positivt om inet så har gjort en lista där.

http://i233.photobucket.com/albums/ee25/itanknaked/datorspeccs.j...

Jag ska ha den till att spela World of warcraft, CS 1.6 och WC3 TFT och eventuella liknande spel. Winamp / spotiy och msn är alltid igång i bakgrund, tror dock inte att detta ska vara något problem.

Som sagt, den ska INTE vara perfekt, den ska duga till att flyta runt på 50-60 fps. Delarna jag inte har beställt har jag redan hemma från diverse gamla datorer

Tack på förhand

Andreas