Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som JohannesKBA har skrivit i forumet
Av JohannesKBA

Update 1511, 10586 hette den i Windows Update.

Tankar ner på plattan nu

Av JohannesKBA

En fråga innan jag beställer: Det framgår inte av guiden https://www.comhem.se/blob/view/-/879172/data/21167/-/snabbgu... om man behöver antennkabeln eller inte.

Om man kör trådat går det nämligen inte att endast köra nätverkskabeln, är det något speciellt med bryggan som får det att funka?

Av JohannesKBA

NH-C14 såg schysst ut. Borde nog klara sig med en fläkt på lägsta varvtal.

Av JohannesKBA

Synd att den var 140 mm. Finns det flänsar i samma klass som NH-D14 som är några millimeter kortare?

Av JohannesKBA

Hittade den. Noctua NH-D14. Nu snackar vi.

Jag har också bra erfarenheter av Noctua men endast chassifläktarna, inte testat deras kylflänsar. Den såg dock riktigt schysst ut. Men kanske lite overkill för lilla X2 250?

Av JohannesKBA

Silver Arrow såg schysst ut, men tyvärr kan chassit inte ha högre kylflänsar än 135 mm, och även det är nog gränsfall, då det är en teoretisk siffra. 130 mm är nog en maxhöjd att föredra.

Vilka tillverkar NHD14?

Av JohannesKBA

Köpråd processorkyl till AM3

Hej på er. Long time no see.

Jag tänkte höra med er vad som gäller i dagsläget om man vill byta ut originalkylen på en Athlon II X2 250 (65W TDP)?

Min setup för gällande fråga är en HTPC i ett Lian Li PC-C50B med originalfläktar, fläktlöst Seasonic-agg och SSD-disk för OS.

Ryckte ut chassifläktarna idag och har mätt temperaturen i chassit vid normal belastning (några server-programvaror igång och lite enkelt surfande och filmtittande). Helt OK temperaturer, även processorn. Men även om datorn nu är tystare så är den förbannade originalkylen på processorn grymt enerverande när man belastar den lite. Ska man satsa på något fläktlöst eller köra en stor kyl med fläkt på låga varv? Några funderingar?

Hårddiskarna jag satt i för lagring är tyvärr också ljudliga, men det får jag skylla på chassit för. I ett Define R3-chassi var dessa hårddiskarna väldigt tysta och fina. Så det får bli några extra SSD-er i HTPCn istället.

Men min fråga rör alltså processorkylaren. Vad ska man ha?

Av JohannesKBA
Skrivet av Fantomen:

Asus har redan en IEEE 802.11ac router ute till försäljning.
Asus RT-AC66U http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1291082
Det finns faktiskt 5st olika routrar till försäljning så nej vi behöver inte vänta på dessa till nästa år.

Finns det några nätverkskort då? Den dagen jag hittar ett pci-e-kort med 802.11ac känns det som rätt tid att uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JohannesKBA

Jag har en Gigabyte S1080 i jobbet som jag uppgraderade till Windows 8 genom partnerprogrammet. Måste säga att jag inte saknat startmenyn alls på den så länge jag använt den som tablet, men när jag har den inkopplad på skrivbordet med skärm, mus och tangentbord är Start8 en perfekt lösning. Tummen upp!

Av JohannesKBA
Av JohannesKBA

CG3100 WOL / WOW / WOI

Hej igen! Kanske kan ComHem svara på min fråga om CG3100 stöder Wake-On-Lan över internet (WOW/WOI)? Kan starta min dator från samma nätverk, men har inte hittat någon lösning att göra det över nätet...

Av JohannesKBA

Wake-on-Lan / Wake-on-Wan

Hej på er!

Jag har Netgear CG3100 och undrar om det är någon som har fått WOL att fungera över WAN?

Det är inga problem att starta servern via WOL så länge jag befinner mig inom samma nätverk, via en annan dator eller via telefonen. Men om jag är ute och tar en promenad eller på jobbet och känner för att starta servern för att komma åt lite filer, det är ju då WOL verkligen är någonting att ha.

Läste någonstans på nätet att CG3100 inte stödjer detta, och visst är det riktigt att man inte kan skicka broadcast över 192.168.0.255 i Port Forward-tabellen, men någon form av workaround borde väl funka?

I annat fall, kan ni ge några tips på routrar som klarar detta?

Av JohannesKBA

Använder F2 flitigt för att byta namn eller bara markera namn på filer. Fungerar i Excel och många andra program också. Tror att det är samma funktion som Enter på Mac.

Här finns en lista:
http://support.microsoft.com/kb/126449

Av JohannesKBA
Av JohannesKBA

Ajaj, verkar som det finns risk för felköp här. Två olika produkter finns med i Prisjakts lista på Kozuti. Hur rapporterar man fel till Prisjakt?

Av JohannesKBA

Blev riktigt sugen på den här när den dök upp i RSS-flödena igår.
Engadget har en liten längre genomgång och recension här för er som vill se den in action.

Av JohannesKBA

Defineringsfråga. Äkta eller inte, tekniken som byggs ut nu är LTE, vilket är ett insteg till 4G eller egentligen början på den fjärde generationens mobiltelefoni. Det är betydligt närmare 4G än 3G och därför kallar man det 4G (vissa kallar det för 3.75G eller 3.9G ). Tekniken utvecklas ju hela tiden och ser man till exempel på den andra generationens mobiltelefoni ingår ju där bland annat GSM, EDGE och GPRS, medan massor av varianter av UMTS (HSPA, HSDPA, HSUPA mfl) utgör tredje generationens mobiltelefoni som nu snart varit med på marknaden i 10 år.

Det 3G som lanserades 2001 är inte det 3G vi känner till idag. Likadant kommer det bli med 4G.

Rätta mig om jag har fel, det finns oberäkneligt många termer inom mobiltelefonin.

Av JohannesKBA

Här har du en bra. https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=80-119-17&t...

Tänk på att den som är 102*152 är för liten för en hårddisk trots att hårddisken mäter ca 100*150. Den har ju en höjd på ca 2 cm också. Så 127*203 är nog perfekt.

Av JohannesKBA
Av JohannesKBA

PATA är det som du kallar IDE. (Parallell ATA)