Inlägg

Inlägg som daskedennis har skrivit i forumet
Av daskedennis

Sony xf9005

Av daskedennis
Skrivet av brodan85:

Bytte till sapphire radeon rx 5700 xt nitro+ och nu fungerar allt som det ska, antar det var ett dålig exemplar. Tack till alla för heads-up och råd
Mvh

Bra val.

Av daskedennis

Ja det var tight men samtidigt så brukar väl kortet sitta i översta pcie-porten som standard, brukar väl funka bäst?

Dock skulle du bett att få det kundtjänst sa skriftligt på mejl, hoppas de inte bråkar om det.

Av daskedennis

Till PC - absolut inte! Är i princip alltid trasiga vid release och måste patchas i absurdum för att ens bli spelbara.

Har dock fått ett Nintendo switch nyligen och kan nog bli förbokningar av spel till den, åtminstone nintendos egna spel.

Av daskedennis

Detta kortet är helt värdelöst, hardwareunboxed på Youtube har gjort en video där de tar isär kortet, kylningen av minnet tror jag det är är obefintlig, blir 104grader varmt, vilket är 9 grader över specifikationerna. Och varmare än rwferenskortet som i sig är jäkligt varmt...

Edit: https://youtu.be/OJU8jKIYtS4

Av daskedennis

MDK!

Av daskedennis

Blir sannolikt switch för mig!

Av daskedennis

Åååh om 7T ändå haft 3.5mmingång!

Av daskedennis

Sitter ett sådant i fruns dator. Funkar bra till sims 4.

Av daskedennis

Folk kan verkligen gnälla på allt nuförtiden...

Du får gratis returfrakt för att du ångrar dig. Är det så bråttom åk till en butik och handla då. Fast då gnäller du väl över att det kostar mer och bensinpengar...

De gånger jag behövt anmäla återköp eller reklamation hos inet har det gått snabbt.

Av daskedennis

@Cintiq: skulle också rekommendera 5700xt över 2070 super. Sapphire nitro+ och msi gaming x har fått väldigt bra omdöme vad gäller kylaren, tyst och effektiv kylning även av vram.

Av daskedennis

@bassekron: i nästan alla fall:Nej.

Visst, köper man billigaste billiga moderkort kanske ljudkretsen är sådär, men de allra flesta har en bra ljudkrets. Kör utan

Av daskedennis
Skrivet av Nauie:

Så, du har inte webbläsare igång? kanske någon chat-klient? game launchers? någon podcast/film/radio?

Fan som det är nu när jag spelar ligger jag på minst 10GB, ofta runt 14-16 (Just nu 8GB utan spel igång). Och då är det inte tunga program i bakgrunden.
Jag skulle inte rekommendera någon som har råd, att köpa 16GB istället för 32GB, däremot skulle jag direkt avråda från att köpa 64GB för spel. Men om man har en tight budget är det en annan femma.

Nej, det har jag faktiskt inte

Av daskedennis
Skrivet av BooliBoo:

Hörde med en polare som jobbar på elgiganten att de hade en som kom och lämnade in en tv var 45e dag och hämtade sen ut en ny. Det är utnyttjande av system men de kunde samtidigt inte göra något sa han då det är hans rätt.

Vilken gris. Borde gälla från ursprungliga köpet det där med öppet köp.

Av daskedennis

@napahlm: aha jag förstår. Men kanske är bäst att helt enkelt vänta tills ditt ärende är hanterat då? Visst, surt att behöva vänta men så är det.

Av daskedennis
Skrivet av Sveklockarn:

Jag har kört 32 GB sedan 2012, alltid hittat en användning för merparten av minnet. Just nu använder jag t.ex. ca 9 GB för ett par webbläsare, mailklient, några spelklienter, VLC samt program som ligger i bakgrunden t.ex. Afterburner, och då kan jag utan problem allokera 6 GB till en RAM-disk som jag buffrar Shadowplay/Instant Replay på (för minimal prestandapåverkan vid skapande av filmer och minimalt slitage på mina SSDs) utan att oroa mig över att jag inte kommer kunna spela vad jag vill utan prestandaförlust p.g.a. virtuellt minne.

Bara den sinnesfriden är värd de extra pengarna, tycker jag.

Jag förstår att du behöver det extra minnet och det är självklart bra att du har nytta av det.

Men som sagt vi pratar nog om lite olika saker.

Återigen, för enbart spel+OS så är allt över 16Gb överflödigt idag, och kommer antagligen vara det ett tag till. Men om man som du har en massa igång i bakgrunden och kör shadowplay osv så är ju mer minne självklart bra.

Sen visst, köper man en ryzen 3900x eller 3950x är det säkerligen så att man inte enbart tänkt spela på datorn och då är det antagligen så att man har nytta av de där 32Gb RAM eller kanske ännu mer än det.

Sen alla prioriterar olika i budgeten man har, jag hade nog köpt en lite bättre cpu än extra minne, enklare att trycka in fler stickor eller uppgradera ett grafikkort senare tycker jag.

Av daskedennis

Som svar på sin fråga:ja, det är moraliskt fel och förkastligt att göra så som du beskriver. Oavsett om man hänvisar till öppet köp eller främst ångerrätten, då är det extra förkastligt gjort.

Köp något begagnat billigt eller spela konsol under tiden (om du har någon )

Av daskedennis
Skrivet av Sveklockarn:

Allt du gör allokerar minne, alltså är det ganska ointressant huruvida "spel" behöver mycket minne. Det är snarare frågan om hur mycket du vill behöva stänga av för att inte tappa prestanda p.g.a. att ditt operativsystem måste falla tillbaka på paging/virtuellt minne.

Att blanda minnen är ett klockrent sätt att få problem med minneskompatibilitet på DDR4, och det kommer sannolikt inte att bli bättre av högre frekvenser i framtiden.

Jovisst, men i första inlägget hänvisar TS till just spelande. Idag så drar _inget_ spel+OS >16Gb.sen om man sitter och har en jävla massa annat skit igång i bakgrunden samtidigt som är helt onödigt är inte relevant för tesen:Att man skulle behöva >16Gb minne för att spela närmsta åren.

Sen naturligtvis är det bäst att köra exakt samma stickor om man ska utöka minnesmängden.

Av daskedennis

Helt meningslöst med 32gb för spel idag.

OM det någon gång skulle behövas mer minne så är det bara att köpa ett kit till och stoppa i när /om det blir aktuellt!

Av daskedennis
Skrivet av Fatmajk:

Är ni seriösa? Jag köpte en 55" förra året och det kändes som ett gigantisk uppgradering mot vår gamla 32 tummare. Ni kan ju gå på bio annars om ni vill ha större?

Vi gick och kollade i butik och jämförde 55 mot 65 tum. Vi kom fram till att vi nog skulle ångra oss med en 55tum. Gick från 42 tum och visst 65 tum var gigantiskt i början men nu är det jäkligt skönt med så pass stor tv. Som vi bor nu och har tvn känns 75tum för stort för just oss. Men allt är ju personligt och hur man har tvn osv.

Men är du nöjd med 55tum så är det såklart bra men det innebär ju inte att det är fel av folk att vilja ha större.