Inlägg

Inlägg som versions har skrivit i forumet
Av versions

Dricker mest Cola Zero men ibland blir det någon annan, typ Pepsi eller Sprite. Blir väl 30-50cl om dagen kanske. Läsk med socker dricker jag sällan, men någon gång varannan månad kanske det blir en hallonsoda eller Cola Cherry. Känns mest onödigt att hälla i mig socker i den mängden samt dricka upp kalorier som jag då får dra från det jag äter när light-varianterna nästan är lika goda.

Av versions

använder generellt flytande metall men när jag använder vanlig pasta blir det oftast någon form av X.

Av versions

3/10, detta var på tok för svårt för mig. gick inte ens något bra när jag gissade.

Av versions

Grafikkortet är nu sålt till @Rinon. Skärmen finns fortfarande kvar.

Av versions

Ok, då var klockan 20. Skickar iväg ett PM till @Rinon.

Av versions
Skrivet av paron1:

2000kr för grafikkort och kan hämta upp det ikväll.

Noterat! För 500kr prioriterar jag nog frakt dock.

Av versions

Bud noterade! @JonathanAl leder just nu. Låter budgivningen pågå till 20:00. Tack för intresse!

Av versions

Bildskärm 27" 1440p

Hejsan!

Ska sälja lite saker då de inte används.

EVGA GTX 1080 Founders Edition med EKWB Nickel Acetal-block (EK-FC1080 GTX) med tillhörande backplate (EK-FC1080 GTX Backplate). Jag har monterat på luftkylaren. Luftkylaren fungerar och är mer eller mindre oanvänd då kortet har varit vattenkylt hela tiden. Skickar med thermal pads till blocket men de bör nog bytas om det ska användas.

Riktpris: 2000kr
Frakt: Avhämtning i Göteborg föredras men frakt kan ordnas

Grafikkortet är SÅLT! Tack för intresse. Skärmen finns fortfarande kvar.

AOC Q2770PQU vilket är en 27"-skärm på 2560x1440 med 60Hz uppdateringsfrekvens och PLS-panel. Den fungerar men har följande småsaker:
1) När den först slås på efter att ha varit avstängd flimrar den i övre hörnet i någon minut, sedan försvinner det.
2) Den får tillfälliga kvardröjningar/inbränningar om den länge visar samma sak. Dessa försvinner när den visar något annat.

Riktpris: 500kr
Frakt: Endast avhämtning i Göteborg

Tack för visat intresse.

Läs hela annonsen här

Av versions

Hjälp med kontakt på grafikkort

hej!

edit: löste det. visade sig att det fanns små hål ovanpå som man behövde trycka in något litet inuti och trycka utåt.

sitter och plockar isär mitt zotac 3080 amp holo för att sätta på vattenblock men har stött på en kontakt som jag inte kan få ur. känns som att jag är galen men inget verkar fungera. den sitter helt fast om jag försöker dra i den. att trycka ihop går inte. att trycka ner ovansidan hjälper inte. någon som känner igen den och vet hur jag ska göra?

https://i.gyazo.com/5206b77ba0e6b2b5ec678b498cda4073.jpg

tack!

Av versions

installerar om windows då och då, kanske en gång om året eller vartannat år. blir långsamt sämre och sämre tills det till slut börjar bli rejält underligt beteende och långsam uppstart osv. då installerar jag om. inte säker på var det kommer ifrån, att installera om är en snabb och enkel lösning så slipper jag felsöka.

Av versions
Skrivet av lilu:

Hämtade ut ett 3080 tuf oc hos Webhallen i fredags. Fick dock ingen spelkod för Call of duty. Någon som fått spelkod som köpte 3080 hos Webhallen?

ligger under aktiva ordrar för mig.

Av versions
Skrivet av photek2k:

Också testat mitt 3080 halo nu (jäkligt snabbt leverarat av Komplett och posten).

Som du säger så går det riktigt varmt - snuddade på 77grader under 3D-mark stress test. Kylaren är ju ganska liten jämfört med de största konkurenterna så jag är inte förvånad. Dock trodde jag att det skulle låta massor, men märker knappt av fläktarna (och jag är kinkig när det gäller ljud). Sen tror jag man kan få ner tempen ytterligare genom att skruva bort rgbn som blockar ganska mkt luftflöde.

Vad gäller coil whine så har jag NOLL coil whine på mitt också och med tanke på hur mkt skit Zotac har fått för sina PCBer så är det kanske inte alltid finast som är bäst . Tänker framför allt på ASUS fina PCBer och komponenter och samtidigt hör hur mycket problem med coil whine ASUS har... MSI-korten låter lite också, men inte lika mkt.

Kortet är riktigt snyggt i verkligheten och känns mycket välbyggt!

kul hur subjektivt det är med ljudnivå. jag tycker att kortet är för högljutt vid 300w+. runt 1100 rpm tycker jag är trevlig ljudnivå på kortet men de 1750 rpm jag får i 320w är för mycket för mig så jag kör med undervolt tills jag får vattenblock.

har också extremt lite spoltjut på mitt, skulle säga att det är ingenting egentligen.

Av versions
Skrivet av wargreymon:

Var hittar man 340W BIOS? Vad har det ifrån grunden? Sitter 30 mil bort ifrån mitt kort så kan inte kolla just nu. Men mitt låg runt 1930MHz efter ett tag i vanilj och satte ~2010MHz på 950mV.

374w är det i stock står det i gpu-z, jag får dock inte mitt att gå över 330w. power limit till 110% gör ingen skillnad. vad gäller klockfrekvens verkar det variera enormt beroende på vad man gör. jag får 1920mhz i stock i wow och 1700 någonting i time spy extreme.

Av versions

minirecension av zotac rtx 3080 amp holo efter ungefär en halvtimmes användning:

någorlunda högljutt i stock, ~77c. drar ~320w. snabb undervoltning till 0,8v och 1800mhz (ingen som helst aning om det är stabilt eller bra inställningar, har precis fått det installerat) ger ~220w, ~69c och betydligt lägre ljudnivå. liknande ljudnivå som mitt vattenkylda gtx 1080. jag tycker inte att det är störigt och jag kan vara ganska kräsen med ljudnivå.

oerhört lite spoltjut. i stock var det totalt ohörbart, med undervoltning kan jag höra det om jag lyssnar efter riktigt noga utan sidopanel och hörlurar. har aldrig haft ett kort som tjuter så här lite.

Av versions

1. ja
2. ja det borde det
3. tekniskt sett nej, men i synnerhet på 3090 är det nog vettigt då det sitter minnen på baksidan som annars blir helt utan kylning.

sedan skulle jag nog fundera på ett något större chassi. du nämnde optimum tech men han körde "bara" ett 2080 ti i det bygget, titta på de här videorna också.

https://www.youtube.com/watch?v=9xFaCVOFST0
https://www.youtube.com/watch?v=HZS0ljxYxWw

Av versions
Skrivet av john00133:

ja alltså jag har väll inte så god insikt i egpu osv men om det skulle funka så är det ju kanon, men börjar få lite halv kalla fötter ang skaffa en begagnad imac, känns nog bättre att låta henne spara till den hon vill ha antar jag men är fortfarande osäker haha

fallerar inte poängen med hennes önskan om en imac lite om man börjar koppla in en egpu? ska väl vara en snygg lösning utan massa extra saker.

Av versions
Skrivet av kettlebell:

Tack för tipset, uppskattas!
Kommer förmodligen använda det till att köpa ett 3070 om inget mer händer nästa vecka heller. Tänker att 3070 måste väl ändå gå att få tag på enklare än 3080. Eller kanske också beställa ett Amp Yolo, är det ett bra kort förresten, är du nöjd med det, ljud, temp osv okej?

det sitter kvar i lådan och jag får hålla mig så gott jag kan. måste vänta på att få hem lite mer vattenkylningsslang för att få in kortet. vad jag har läst mig till så är kylaren inte så bra som gaming x trio och asus tuf, verkar vara temps runt 77c och "tyst" (vad det nu innebär jämförelsevis vet jag inte). för min del så är det viktigare med leveranstid, garanti (zotac verkar tillåta kylarbyte) och tillgång på vattenblock än hur bra kylaren är, men kanske inte är det bästa kortet för alla. samtidigt är det nog inte dåligt heller, men inte det bästa helt enkelt.

Av versions

total katastrof både för opartiska recensioner och för nvidias egna PR. är det inte bättre att låta hardware unboxed göra recensioner på ett sätt som nvidia inte riktigt tycker om än att framstå som mustaschklädda skurkar?

Av versions
Skrivet av kettlebell:

Yep ungefär samma här, fast jag beställde redan från början ett 3080 Gaming X Trio från Webhallen releasedagen och det till och med innan klockan 16:00, har fortfarande inte fått det ännu. De enda som verkar få sina kort är de som köper nyligen släppta dyrare kort som MSI Suprim osv, alltså kort för över 10 till 12 tusen kr. Funderar starkt på att köpa ett 3070 istället men vet inte om man kommer lyckas få tag på en sån heller längre.

https://partner.getgifted.com/se/#mobileAppForceOpenInBrowser

ett tips om du vill få ner priset något. jag använde det, blev 8600kr istället för 9500kr för mitt amp holo på webhallen som jag beställde 2/12 och fick idag 12/12. bara 5% nu och inte 10% som det var under black week men kan ändå ge en vettig rabatt. nackdelen är att pengarna är fast i presentkort naturligtvis, men något att fundera på i alla fall. kan beställa ett av korten som faktiskt kommer inom vettig tid med lite rabatt så blir det mer rimligt.

Av versions

tidig julklapp för mig!

tusen tack till @Webhallen, fantastisk kommunikation! above and beyond.

https://i.gyazo.com/05ac0721c66f7791e86ed5eeb640a6bd.jpg