Inlägg

Inlägg som versions har skrivit i forumet
Av versions
Skrivet av jjstork:

Pump/res är Corsair XD5, har då även Corsair XC7 CPU block som passar Intel 115x. För blocket måste jag bara leta reda på påsen med intel-tillbehören haha.

Resterande har jag tyvärr inte, om inte en 360 radiator ä4 något för dig.

är eventuellt intresserad av en 360, vad är det för någon?

Av versions
Skrivet av jnilssonn:

Självklart är 24gb vram lite bättre motiverat. Kanske nvidia skulle klämt in lite mer på 3080Ti för att priset inte ska kännas lika off. MEN det är ett bra bättre kort än 2080Ti, vilket i min mening är ett mycket större fiasko till lansering än detta kort, för att inte nämna alla fullkomligt onödiga "super" som släpptes under 2000-serien. Nä då var dem bara "nya" eller som 2080TI blev beskrivet "dyrt"...

eh, kanske. 2080 ti var väl ingen succé heller men det var ändå rejält mycket snabbare än 2080, även om 2080 inte var så snabbt som man kunde hoppas på. 2080 ti må ha varit för dyrt men det gav ändå något speciellt, det var på en egen nivå prestandamässigt. det var för den som ville ha maximal prestanda och inte brydde sig så mycket om att få bäst pris/prestanda. men om man prioriterar så, varför skulle man då köpa 3080 ti istället för 3090? för den som bryr sig överhuvudtaget om pris/prestanda så är 3080 enormt mycket bättre än 3080 ti.

sedan beror det väl också på om man tänker teoretiskt med de rekommenderade priserna eller efter hur det ser ut i verkligheten just nu. nvidia kan sätta precis vilket pris de vill på 3080 ti och samtliga kommer sälja omedelbart ändå. sedan är väl priset plötsligt inte lika absurt om man tittar på vad 3080 kostar i praktiken just nu. men hela gpu-marknaden är ju åt helvete så det blir som det blir.

jag tror aldrig att de hade satt det här priset i ett normalt läge. tror de mycket väl hade kunnat få svårt att sälja korten vid $999 också. men det här kanske blir normen nu även när det återgår till normal tillgång, vore olyckligt i så fall.

Av versions
Skrivet av jnilssonn:

Är väl inget nytt att toppkorten ger dålig prestanda för pengarna? Men ja hela "tech-media" har surat ihop och med all rätt! Var bara oväntat att sweclockers utnämner kortet "fullkomligt onödigt", skulle säga att 3090 förtjänar den titeln och en rad massa AMD-kort till det att deras 5000-GPUer släpptes.

3090 har ju ändå ett paradnummer med sina 24gb vram. nog för att behovet av det är nischat men det är ändå något som kan tillföra rejält värde för några. 3080 ti är bara onödigt, det är ett minimalt bättre 3080. enda anledning att det inte verkar totalt vansinnigt är för att resten av korten är så långt från sina rekommenderade priser.

sedan tycker jag att det är väldigt osnyggt att släppa 3080 ti så de kan sälja ga102 i ett nytt kort (för mycket mer pengar) och låta existerande beställningar på 3080 ligga.

Av versions

Har blivit ny bärbar och grafikkort, så ganska mycket, kanske 25. Som tur är blir det inte så varje år, köpte senast grafikkort och bärbar 2016. Ett ”vanligt” år är väl snarare runt 10.

Av versions

oftast blir det kaffe, ibland har jag perioder där jag dricker mest espresso. sedan är det väl lite i den läsk man dricker också men det är inget jag märker av tror jag.

jag har koffeinpiller hemma som jag tar då och då med lite vatten om jag har väldigt bråttom, sedan dricker jag väl energidryck en gång per halvår eller något.

Av versions

riktigt låg nivå som vanligt om något med apple nämns, sorgligt att det ska vara så.

jag har haft mina vanliga airpods i snart två år nu och är överlag väldigt nöjd. ljudet är helt ok för att ha i öronen när man vandrar runt men det är inte ljudet som jag prioriterar i det här fallet egentligen. för mig är den största nackdelen att de blir obekväma för mig efter några timmar men använder dem så länge ytterst sällan så ingen enorm nackdel för mig. saknar ANC har inte valt att köpa nya för att få det.

laddningsetuiet är en liten och smidig sak jag kan ta med mig i fickan. jag behöver inte hålla på med sladdar när jag tar fram dem, jag fastnar inte i saker, jag kan ta på och av mig tröjor utan att behöva ta ur lurarna. de är så lätta och ur vägen att jag knappt märker att jag har på mig dem. har inte haft problem med att få dem att koppla upp och funka, vare sig till iphone, android, macbook eller windows-laptop. jag använder dem inte enormt mycket men för mig så har batteritiden varit "oändlig", så det är bara att ta med sig utan att tänka mer på det.

kort och gott så är smidigheten enormt hög och de är därmed väldigt trevliga att ha att göra med. något klyschigt kanske men de bara funkar. jag har ett par urbanears plattan 2 som alltid bråkar och inte får plats i fickan och därmed blir liggande. möjligen att jag hade varit nöjdare med någon annan variant i liknande prisklass om jag fick testa alla men hur som helst har mina airpods fungerat mycket bra för mig.

Av versions
Skrivet av Knotvillage:

Förmodar att det sitter dekal över någon skruv och därmed är garantin bruten. Är bara EVGA som tillåter öppning.

jag tittade på det här med garanti när jag skulle köpa mitt 3080. det var Zotac och MSI som gav mig grönt ljus, EVGA frågade jag inte då de är tydliga. resterande gav ett nej.

sedan är väl frågan om det blir något ändå om det är andrahand.

Av versions

Jag började nyligen spela Andromeda för första gången, tänkte att jag skulle ge det en chans. Är uppe i 53 timmar nu och har haft mycket roligt med den tiden. Ibland känns det lite B men verkligen ett bra spel ändå, sjukt långt över förväntan för mig.

Min favorit är definitivt ME2, jag älskade det spelet. Men det var många år sedan nu så lite svårt att veta vad jag skulle tycka idag.

Av versions

jag valde: snygg design, låg vikt och smidig storlek, påkostad skärm, hög prestanda, stabilt chassi med hög kvalitet och lång batteritid.

för mig är det viktigt att datorn är "bra överlag" med risk för att vara luddig. den ska vara trevlig att hålla i och flytta runt (material, byggkvalitet, vikt), tangentbordet ska vara bra att skriva på, styrplattan ska vara användbar på riktigt, skärmen ska vara trevlig att titta på och använda, batteritiden måste vara duglig, den får inte vara galet högljudd.

om det finns något som uppenbart är dåligt så sänker det hela användarupplevelsen. det får vara en väldig skillnad i pris eller prestanda för att jag ska överväga att köpa något exempelvis helt i plast, eller där man måste ha en mus inkopplad i praktiken, eller där den inte går att använda på batteri.

jag har en macbook pro 13" och en asus zephyrus g14 och tycker att de datorerna uppfyller de önkemål jag har rätt bra.

Av versions
Skrivet av Lodisen:

Jag kör en Titan och nu 2½ år senare är den som dagen när den var ny, bortsett från att handledsstöden har gått sönder (Sprickor).
Fusklädret och gasreglaget fungerar som dag ett.

Pröjsade 339€ inkl frakt. Bästa stolköpet jag gjort (Gick från en Kinnarps innan och jag tycker Titan passar mig bra).
Det enda jag testat i "gaming"stolsväg som jag faktiskt kan rekommendera.

Hade en DXRacer King innan och den var bara skrot efter ett år.

intressant, jag har inte haft samma erfarenhet med min 2½ år gamla secretlab omega. fejklädret har börjat släppa rejält. fungerar väl lika bra ändå men särskilt trevligt ser det inte ut. behövde ett nytt ryggstöd efter ungefär ett år också även om de hanterade det bra, var inga konstigheter att få nytt utskickat.

Av versions
Skrivet av Joqqe:

Jepp, bara att kolla på Tradera.

Skulle ljuga om jag sa att det inte lockade att sälja grafikkort just nu Men man vill ju inte vara utan grafikkort i de här osäkra tiderna.

det där är ju helt absurt. men instämmer, mitt 3080 får snällt sitta kvar i burken. jag som tyckte att lagersituationen var dålig när jag köpte mitt för 8600kr. vilken oerhörd tur man hade.

Av versions

hade funderat på att köpa en ny bärbar om ett tag, kanske ska passa på medan det går då...

Av versions

wow i otäcka mängder över många år. main-gubben har 536 dagar just nu.

Av versions
Skrivet av Trunk:

Du kan fråga gubben hur du ska bete dig när en blandare eller ett rör går sönder. Att inte kunna stänga av sitt vatten inifrån sin egen lägenhet är så urbota dumt det kan bli.

Men men, kan du inte fråga hyresvärd om ni och en rörmokare kan komma överens om en tid när ni stänger av vattnet? Tror inte folk har något emot att vara utan vatten någon halvtimme (eller hur lång tid det nu kan ta) ifall de blir förvarnade i god tid.

Dyrt för såväl plånbok som miljö. Blir även en massa sopor att ta hand om. För att inte tala om hur eventuella besökare kommer tycka man är smått dum inhuvudet om man äter med engångsmaterial varje dag.

Nu kommer jag nog låta lite gammalmodig men om man har en sådan liten diskmaskin så kan man väl lika gärna diska för hand? Speciellt om man måste hålla på med vattentankar och manuell tömning.

eh, tog väl en minut att fylla på med vatten kanske och en till för att hälla ut, slapp diska för hand. var stor nog för mig. men visst kan man diska för hand istället om man vill, var inga enorma mängder direkt.

Av versions

https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/bankdiskmaskin/175...

jag använde en sådan, funkade bra. kräver varken vatten in eller ut, kan fylla på en vattentank och sedan låta den spruta ut i något lämpligt som man sedan häller ut. ganska liten dock.

Av versions

jag har ett zotac 3080 amp holo som jag fick i december, tog ungefär två veckor från beställning. 9500kr skulle det kosta men fick 10% på presentkort så fick ner priset till 8600kr.

Av versions
Skrivet av Snudge_B:

Tveklöst så! Det är priset som är selling point, är den inte billigast, så finns massor annat som kan konkurrera teknikmässigt. Bra skärm om den säljs till rätt pris helt enkelt. Är nöjd med min, men hade inte betalat mer för den.

instämmer verkligen med det här. jag är också nöjd med min skärm men jag betalade 4000kr för den. det är mig veterligen inget som gör den speciell jämfört med alla andra "billiga" ultrawide-skärmar. möjligen det fina utseendet då, ser inte ut som ett rymdskepp.

Av versions

har inte sett den nya ännu men ska bli kul att testa. jag gillar cola zero. lite oroande att den beskrivs som sötare dock, tycker t.ex. pepsi max är för söt i smaken.

Av versions

så alla ska behöva betala 15000kr för ett 3080 och ingen ska få chansen att betala ett rimligt pris. låter fantastiskt.

Av versions

Förmodligen ingenting. Jag är väldigt förtjust i att konfigurera och bygga själv, i synnerhet vad gäller vattenkylning.