Inlägg

Inlägg som Purrfected har skrivit i forumet
Av Purrfected
Skrivet av ströbröd:

Min kusin kände till ett jätte bra program (enligt honom) där jag kunde stresstesta den och allt. intel extreme tuning heter det. Har inte riktigt råd med en kylare, inte ens utav det priset lixom. Kanske har ett par mynt i soffan men troligtvis inte. får nog vänta tills slutet av månaden innan jag får något!

Okej men det är ett bra program o testa med
Aight, testa kör med öppen sida annars, städa oftare bara Kan ge några få grader, om du har kallt i rummet dvs

Av Purrfected
Skrivet av ströbröd:

Nu när jag prövade överclocka till typ 3.6ghz utan att höja volt så gick jag upp i 98 grader hahaha. Som den är stock så håller jag mig på 70-93 grader (stresstest). Ingame var den max 80 med OBS igång.
Kollade på fläkten så var det bakom fläkten jätte dammigt. Ska jag blåsa rent det och kanske klocka den igen till 3.6 mhz?

Körde du Prime95? Eller nvm, kolla på en Evo212 annars, kostar typ 300kr med kylpasta. Då kan du klocka till 4 Ghz utan problem

Av Purrfected

@Henrixon: Cannonball Run?

Av Purrfected
Skrivet av KeVVa:

Jag tycker mig inte se så mycket jobb annonser om 3d grafiker. Så min första tanke är att man kanske kliver på ett projekt och jobbar gratis första månaderna tills projektet börjar snurra in pengar. Då är det samtidigt riktigt svårt att veta hur mycket vinst företaget/projektet gör.
Men jag skulle tippa på en 20.000-25.000kr/mån.

Har haft en del kontakter med spelutvecklare (programmerare, designers och grafiker) och det verkar vara väldigt få som får jobb på en större byrå. Många satsar på sina egna projekt.

Jag antar att du pluggar på gymansie nivå nu. Försök att få schyssta betyg och kom in på en högskola/universtet så kommer du hitta liksinnade och förmodligen hitta dig en inkomst/projekt!

Skrivet av Mumr1ken:

That's my plan

Jag skulle rekommendera dig att söka till en Yrkeshögskola istället, tex http://www.playgroundsquad.com/
Du får då mycket praktik ute på fältet och har du lite tur och ligger i själv så kan du få praktik på större företag med, vet att dom har ett samarbete med bla Starbreeze. Du får då dels chansen att se hur det faktiskt fungerar ute i verkligheten och även en stor möjlighet att redan där bygga ett nätverk eller till och med få jobb direkt när du går ut.

Hade drömmen att bli programmerare en gång i tiden men intresset sjönk och avancerad 3d programmering blev för mycket för mig. Men gymnasieskolan jag gick på hade även de ett tight samarbete med PSQ, har varit där på besök några gånger, riktigt trevlig skola och det har/hade även elever som gått både högskolan och nu YH.
Lite mer ref. så har jag en polare som pluggat där och nu jobbar på Simbin.

Vet inte hur det är som grafiker dock, men som programmerare så har jag förstått att fokus ligger på matte än på programmering, du har dessutom nästintill ingen eller ingen alls praktik.

Av Purrfected

CoreTemp föredrar jag, annars är HWMonitor ok.

Grejen med CSGO, är att de körs i source motorn vilket inte är så snäll på CPUn, den ritar typ ut varje partikel för sig har jag för mig, så smokes är verkligen tuffa på en lite lättare CPU, har du inte trådar till övers så kan det vara så att det laggar om du inte trycker upp klocken på CPUn rätt mycket.

Många tror att CSGO mest påverkas av GPUn, men eftersom den är gjorde i source-motorn så är CPUn minst lika viktig, om inte viktigare.
Finns massiv med trådar om detta om man googlar

Av Purrfected

Teknikmagasinet och bra pris går inte hand i hand.
De första du länkade:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1785075
De andra du länkade va faktiskt inte så farliga, finns alltid något undantag för att bekräfta regeln:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2661574

Har ingen aning om kvalité, tänkte bara om du ville få ut något vettigt för dina pengar

Av Purrfected

Är det inte billigare och lättare att bara köra med IPoAC och lämna datorn hemma? (RFC1149, RFC2549, RFC6214)

Alternativt om du kan modifiera IPoAC att flytta hårdvara istället!? Bandbredden är tyvärr inte så het på det annars, så är nog bättre o ta med dig datorn!

Av Purrfected
Skrivet av Paddanx:

0 Sektorer är omflyttade.
Det 36 du se är Diskens SMARt tröskelvärde, mao när det som nu står 100, understiger eller når 36, så varnar disken att den är på väg att rasa. Lite skrämd att du som jobbat i verkstad med det inte kan ske skillnaden mellan RAW värde och ett tröskelvärde, men alla kan vi se fel.

Han har haft flera läsfel (command timeout, Uncrorrectable read error osv), men inget, och jag menar inget, av detta visar att det är mekaniskt fel. Allt detta kan vara magnetiska fel som har uppstått från att data har legat i 5 år, och fått en magnetisk störning eller helt enkelt med tiden tappat sin laddning under ECC gränser.
Disken kan mao vara helt frisk, rent mekaniskt, men informationen har genom åren degraderat.
Den kan också självklart ha enorma mekaniska fel på plattan och vara totalt utsliten, men det vet man inte det förrän disken själv testar med att skriva om sektorerna i fråga.

Som jag sa så använde vi inte denna typ av software. Har alltid varit lite förvirrad av vad man ska kolla på och hur man ska tolka denna typen av output, det med det faktum att jag inte behövde lära mig det då vi körde med S.M.A.R.T., ett program som visade RAW värden direkt, nu var det över 1 år sen jag jobbade där med, och insåg nu att det står ju faktiskt RAW value med, får be om ursäkt om mitt tidigare inlägg, var lite snabb på knapparna.

Nej det är väldigt korrekt och det var därför jag inte kommenterade på något av det heller.
Dock så ser man ju att det är 344 pending sektorer, vilket jag skulle klassa som trasigt, visst de är inte flyttade ännu, men det sker troligen när som helst.

Av Purrfected

Om du kollar på 5an så ser du att 36 sektorer har blivit flyttade, en mekanisk hdd brukar vanligtvis ha ca 10% av plattornas yta tomma från början, för att när sektorerna börjar bli sönderskrivna så ska de kunna flyttas dit.
I den verkstan jag jobbade i innan så klassade vi en disk som trasig när du hade 1 pending. Du har ju inga pending nu (197), men du har redan 36 trasiga, den är på g att lägga av helt.
Skulle byta ut den om jag vore du

Så som jag uppfattade denna iaf, gillar inte riktigt dessa software versioner, då jag tycker det är svårt att läsa vad som faktiskt hänt och vad som är typ, max värden? Denna var helt ok dock!
I så fall har du använt 36% av de "nya" sektorerna, alltså de som ligger på den delen som är tom från början.

Hur lång tid det tar att fylla resten är omöjligt att veta, du har ju inga pending just nu vilket är bra, men vad jag vet så ligger de sällan i pending väldigt länge, och du kan ju ha ett antal sektorer som är precis på gränsen att gå in i det.

Av Purrfected

Komplett är ju allmänt alltid dyra, det är deras policy, de har högre priser, men då kör de rea där de ibland pressar priserna under inköpspris.
Dels det, och sen så skriver de allt som oftast ut hur mycket % de sänker sina varor med.
Vem vill inte spara 25% istället för 3-5%?

När man tänker på det så är det rätt uppenbart, men komplett är långt ifrån ensamma på detta och det verkar ju va det som fungerar, många köper mer saker de behöver från samma butik när de har rea, för att det är praktiskt. De är det som de tjänar på.
Kolla tex Inet så har även de höjt sina priser overall jämfört med några år sen.
De är inte på samma priser som komplett och typ siba, men de kanske hittat en bra balans nu.

Medans butiker som tex Netonnet och CDON kör med att konstant ha låga priser på stora delar av sitt sortiment, de har så mycket annat som de säljer som de tjänar så mycket mer på att de har råd att ha råda priser och ändå ofta köra med rea under inköpspris.
Marginalerna i normala priser hos dessa butiker är ofta extremt låga, det kan röra sig om några få %. Har själv jobbat i en större butik som kör på låga priser på största delen av sortimentet.

1000kr är rätt stor skillnad dock, men när priserna börjar gå upp emot 5k så kan det vara så pass stora marginaler, särskilt om det billigare företaget kör en liten drive några dagar.

Av Purrfected
Skrivet av eatme@live:

@Sushifrukt:

Inte så mycket mer effekt än från en vanlig router, en ap får enligt lag enbart sända på 100mw. Skillnaden är att detta är riktad verkan.

I 2.4 GHz får man bara sända i 100 mW ja, i 5 GHz får du sända upp till 200 mW och ända till 1 W i U-NII 2 Extended bandet[1].
Låter som fantasisiffror i längd om det skulle vara för inomhusbruk, eftersom det är för utomhusbruk skulle jag dock kunna tänka mig 15 km med 1 W i 5 GHz, i perfekta förhållanden då.
Jag själv hade aldrig använt en sån antenn på ett så kort avstånd om man inte kunde kontrollera kanal och effekt, vilket jag utgår från att man kan, man aldrig använt dessa så.

Kan vara bra för TS att tänka på dock. 20-30m frisikt med en riktantenn så klarar man sig lätt på 50 mW utan att tappa något märkbart.

Av Purrfected
Skrivet av pip3000:

Tack för hjälpen!

Grafikkort är utbytt till 390x men kommer nog köpa det som länkades från netonnet i stället för att spara en lusing.
CPU är sänkt till Intel Core i5-4690K och kylpastan är vaskad från korgen.
Corsair cx är utbytt mot Fractal 650W.

Kommer det gå att spela The Witcher/GTA V/Fallout 4 på high i 4K med den här specen?
Vad kommer behövas uppgraderas för att lira 2016 bästa spel i 4K?

Nya varukorgen

Jag är skeptiskt till att de kommer klara high. Utan Fury X eller 980ti så tror jag inte du klarar 60 FPS i dessa titlar i 4k.

Enligt detta testet kommer du inte ens kunna köra medium i Witcher 3.
http://www.gamersnexus.net/game-bench/1947-witcher-3-pc-graphics-card-fps-benchmark
390x presterar lite bättre än 290x och 980. Sämre än 980 sli och Titan X dock.

Även denna:

http://tpucdn.com/reviews/Performance_Analysis/The_Witcher_3/ima...

Ser inte så bra ut, det är dock i Ultra.

Ytterliggare ett test som inte ser så lovande ut:
http://kotaku.com/the-witcher-3-benchmarked-the-new-crysis-1706485415

Antingen så kollar du på ett Fury X eller 980ti idag, båda ska dock ha väldiga problem med spoltjut vad jag förstått, eller så köper du ett 390x idag, och ett till när du har råd.

När DX12 släpps och det börjar komma spel till det, så kan det vara så att 390x duger för att köra på very high eller troligen högre i 4k. Men det är svårt att säga då de enda testerna som kommit ut är syntetiska tester från tex 3dmark.
När DX12 släpps är väl lite oklart, det kommer till Windows 10, men inte hört något om de släpps till release, och troligen inte, om de släpps i år eller nästa år eller senare tror jag inte heller någon vet.
Men det låter ju som att det är nära, i bästa fall så är de redan klart, som de påstår, och de väntar bara på några spel att releasea det med.

Av Purrfected

@pip3000:
Första spontana frågan, du har ett H440 för det första, och tänker köra 4k, men har en DVD läsare, varför?
Du kommer inte kunna köra 4k på ett 970 Särskilt länge, och även nu är det på låg/medium som är ok. (Om nu inte DX12 levererar som det ska, men de spel som finns idag, kommer med största sannolikhet inte få stöd för det).

Ang CPU fläkt till 4790k så fungerar EVO 212, men vill du klocka lite mer än kanske 4 Ghz, så kan något roligare vara aktuellt.
Du behöver inte heller någon kylpasta om du ska köra på stock fläkten. Men som du skrivit så antar jag att du ska byta.

Av Purrfected

@matsan hade nog också kört på en vassare ASUS router eller dragit en TP kabel i marken, hade nog helst dragit en kabel om man kan få det snyggt och utan problem. Säkrast anslutning by far.
30m ska inte vara något problem för en bättre ASUS router. Typ AC68U eller AC87U. Vet att AC66U hade något issue som de löste med 68, kommer inte alls ihåg vad det var nu och det kanske inte är något som skulle störa, men skiljer bara 200kr.
Samt att AC68U har högre överföringshastigheter.

@eatme@live:
Ogillar att köra så krafita PtP antenner på så kort avstånd, känns som onödigt mycket spänning, om de nu räcker 10K km, så är det nog inget man vill stå mellan allt för länge.
Men det kanske går att ställa ned uteffekten så den bara når ca 20-30m?
Känns overkill hur som helst.

Av Purrfected

@Stralmark: Vad ska du ha minnena till? CL9 och CL11 har i stort sett ingen skillnad alls när det häller DDR3, väääldigt liten på de DDR2 minnen med låg hastighet, det var främst på DDR1 minnen som de faktiskt spelade någon roll, om du nu inte ska benchmarka och vill ha ut varje liten poäng.
Både timings och hastighet går ju dock att klocka, så om du tänkt sätta dig in i de, kör på märken som ska vara bra, jag är inte riktigt nöjd med mina Corsair, har hört att Kingston gör bra minnen.

Ska du bara spela så ta de snabbare minnena om du känner för det, de kommer ge dig 2-3 FPS kanske. I vissa spel som utnyttjar ramen mycket.
CL9 och CL11 gör i stortsett noll och ingen skillnad i spel.

Av Purrfected
Skrivet av Peppar2014:

Absolut inte, men skriv aktuella begagnatpriset istället för en hel novell med nypriser.

Jag började att skriva vad jag grundade min bedömning på.
Allt för många som prissätter sin gamla dator utgår från priserna som de betalade för den när de köpte den. Vilket vanligtvis är högre än hur det ser ut idag.

Ibland kan det vara kul att se hur någon kommer fram till en summa, och inte bara typ "Du kan få max 6000kr för datorn". Hade jag inte varit van att handla med begagnad hårdvara så hade det inte gjort mig ett dugg klokare.

Av Purrfected

@Peppar2014: Antar att du menar Skylake? Då Broadwell som kom efter Haswell-E, efter Haswell Refresh som kom efter Haswell redan är här ;P

Av Purrfected
Skrivet av Peppar2014:

Din räkneegenskaper är återigen helt åt skogen, du listar i stort sett nypriser på samtlig hårdvara.

Blocket, på sweclockers får du nog inte mer än 4-4.500kr för datorn komplett.

Självklart, du måste ju utgå från vad produkterna skulle kostat för någon som köper de idag. Om du sen kollar på vad jag säger att han skulle kunna få för datorn så tycker jag det är ett rimligt pris och det är där jag gjort avdragen för att de är beg hårdvara. Läs hela inlägget nästa gång.

Du verkar väldigt trångsynt och naiv?
Jämför med andra datorer som ligger ute på tex blocket. Inte alla köper endast senaste generationens hårdvara, det är ingen dålig dator. Den har ändå ett 970 och en IVY cpu.
Om köparen inte spelar så CPU tugna spel är det en riktigt bra dator.
Tycker inte att över 50% av värdet tappas på 1-2 år. Som du verkar anse.

Edit: För den som inte förstod min uträkning så är alltså listan priserna vad prylarna kostar nytt idag, vad jag anser vore rimligt att man skulle kunna få tag på dessa prylar för idag.
Sen kommer beräkningen vad han skulle få för den begagnat, med lite enkel matte och om ni läser hela inlägget så ser ni att listans priser och det jag tror säljaren kan få för datorn stämmer inte ..

Av Purrfected
Skrivet av xXWipeoutXx:

Tja, jag tänkte sälja min underbara dator eftersom jag ska studera i USA ett tag. Jag tänkte även lägga in min skärm på det. Frågan är ju då, vad är ett rimligt pris?

Mina specifikationer är
chassi: bitfenix prodigy
Moderkort: asus ph77
Nätaggregat: bequiet! semi-modulärt 630+ watt
Processor: Intel core i5 3750k 3.1 Ghz
Ram minne: Corsair vengeance 16 gb
Hårddisk: Seagate 500gb Sata
SSD: Kingston 128gb (endast ett par månader gammalt)
Grafikkort: Nvidia Gigabyte Gtx 970 SC (endast ett par månader gammalt)
Skärm: Benq 24" full hd

Har kört lite The witcher 3 på datorn och får ca. 55-65 fps när nästan allt är på högsta inställningar.

Windows 8 ingår

Tänkte lägga ut den för 8500kr med tanke på specsen och hur bra skick den är i.

Skulle värdera datorn så här:
Chassi: 600kr - Den är ofta på rea för just det och annars ligger den på ca 700kr.
Moderkort: 800kr - Det var vad den låg på ungefär för 1 år sen när den började gå end of sale.
Nätagg: 700kr, ungefär den ligger vid rea och även ett bra tag för 1 år sen.
CPU: 1800kr
Minne: 1000kr
HDD: 480kr - du har inte skrivit exakt vilken modell det är, så utgår från den billigaste seagaten som är 3,5" med den storleken.
SSD: Oklart vilken det är? Antar att det inte är V serien! Lägger det på ca 600kr då det finns massor av billig SSDer för det och Kingston har inte så bra rykte där.
Grafikkort: 3700kr - ändå senaste serien i den prisklassen så tycker det är rimligt att utgå från vad de kostar nytt idag.
Skärm: 1100 - Du har inte skrivit vad det är för skärm, så tar den billigaste benq 24" skärmen på prisjakt.

Totalt: 10780:- sen får man räkna på att du har lite äldre prylar. finns ju både haswelll och nu kommer strax skylake med efter det du har.
Skulle säga 5000-6000, beroende på var du säljer den och hur snabbt du vill få sålt den. Vill du krama ur minsta lilla krona så skulle jag dock sälja den på blocket, då kan du nog få närmare 6000 om du har lite flyt och tålamod.

Av Purrfected
Skrivet av gevsan:

Mitt problem är nu löst, jag ändrade adressen till switchen till 192.168.1.254.

Däremot om jag bryter strömmen så ressetas hela switchen :(. Vad kan det bero på?

Nu finns det ju folk i tråden som har denna switch som kanske kan svara bättre.
Men det är vanligt att det finns två konfig filer i en switch, en som är "running" och en som är "startup".
Du behöver då spara din befintliga running konf som din start konf om du vill att ändringarna ska ligga kvar vid omstart.
Detta är praktiskt om du råkar göra en ändring som låser dig ute från switchen, du kan då bara starta om den och få tillbaka din gamla konf.
På cisco skriver du tex "copy running-config startup-config".
Hoppas det hjälper