Inlägg

Inlägg som Purrfected har skrivit i forumet
Av Purrfected

Är det någon som har en AC87U som vet om de löst 5 GHz problemen?

Av Purrfected

AC87U har bla "Wave 2" 802.11ac vilket har MU-MIMO. Vet även att AC66U har ett standard problem som jag tyvärr inte kommer ihåg vilket det är just nu, men en kollega till mig pratade om det, ett som är löst i AC68U, därför de två är så lika ...

Däremot ska AC87U ha haft enorma problem med 5 GHz, vet inte om det är fixat eller ej, så funderar själv på om jag ska köpa AC87U eller ej ...

Av Purrfected
Skrivet av saizz:

@Sushifrukt: JAg har ju fortfaranade min stora fråga kvar. Bör man vänta och köpa ett lite billigare kort när pascal släpps eller ett 980 eller 390x under black friday. Vad skulle du gjort, Vad ger bäst prestanda?

Hade jag haft ett 760 hade jag nog kollat på ett 390x, hade dock sålt det när nya korten kommer, hade nog väntat tills både AMD och nVidias nya kort kommit ut och sett vilken av de jag skulle ta.
Allt beror ju dock på vad du vill ha ut och hur du känner just nu. Om du känner att 760 fungerar, vänta tills nya korten.
Om du känner att du kan vänta, men vill ha bättre nu, och inte känner att 500-1000kr extra för ett kort i slutändan spelar någon roll.
Leta efter ett kort på BF/CM.
Klarar du dig på ett 760 och vill få ut verkligen max från varje krona, vänta

Av Purrfected
Skrivet av Dinoman:

Jag noterade att han ska streama och till att börja med så tror jag det räcker med 720p/30FPS och det räcker hans CPU till, om han ska uppgradera så skulle det isf vara att köpa sig en 3770K alt. en 4770K. Att helt byta system, a la Skylake, och bli tvungen att byta moderkort samt RAM-minnen är pengar i sjön enligt min mening.

Hur mycket FPS behöver han? En 3570k är mer än tillräckligt för CSGO, grafikkortet har betydligt större inverkan. GTA V är rätt CPU-krävande men som jag skrev så är inte FPS-vinsten kontra kostnaden motiverad. TS får givetvis göra precis som han vill men jag skulle inte ge det rådet.

Gällande GTA V och CPU så är processorhastighet betydligt viktigare än vilken generation det är. Alltså kommer en 3570K @ 4.4GHz prestera i princip samma som en 6600K @ 4.4GHz. Titta på grafen nedan så ser du att generationen av CPU är ointressant, det är hastigheten som spelet skalar med.

GTA V är inte ett MMO.

Vad är det jag ska läsa på angående Source-motorn?

Självklart grundas allt i vilken prestanda TS vill spela och streama i, han frågade hur jag skulle göra och jag skrev det.
Jag vill dock streama i 1080p/60 fps helst.

Det är möjligt att 3570k klarar sig bra med 720p/30fps streams. Men jag skulle ändå rekommenderat en 3770k isf. Nu rekommenderar jag aldrig någon att köpa begagnat då det kan vara en gamble. Jag själv köper en hel del saker begagnade men det är ett beslut man måste fatta själv imo.

TS skriver även att han vill vara framtidssäker när det gäller gpu, jag antar att det även gäller resten av datorn och därför rekommenderar jag nyare och kraftfullare CPUs. Jag är medveten om att nyare spel som kommer köra DX12 påverkas ännu mindre av hur stark CPU man har, men jag vet inte heller vilken teknik som inte annonserats än, vi vet inte vad de kommer göra med den här nya kraften som nu finns över att ta av.

Jag vill inte heller ha några drops under 144 fps i någon situtation nånsin. Så en starkare CPU hade varit skönt, särskilt i CSGO, mycket smokes, HEs m.m kan göra förödande saker med din FPS. Pga source motorn.
Jag antar även att användaren inte har någon större lust att klocka en CPU då han inte har en K modell idag. Det är något jag tycker man ska respektera och inte pusha på någon att göra.
Även om priset skiljer en hel del på en begagnad 3570k och en ny 6700k så har 3570k 3.2 GHz och 6700k 4.0 GHz.
Även 3770k har "bara 3.5 GHz". Detsamma gäller för 4770k och 4670k har 3.4 GHz.
Det är en stor investering och det är som sagt helt beroende på vad TS är ute efter, och vad han har för budget.

Jag tror även jag skrev att en ny CPU inte ger någon FPS förbättring alls, mer eller mindre, om han inte streamar? Kanske missade det.

Hur som helst så är det mitt resonemang varför jag föreslog det jag gjorde.

Source motorn är ytterst bra på att använda flera kärnor och drar enorm nytta av en starkare CPU, som det är idag så handlar det mest om vilken kraft du kan få ut på 4 kärnor har jag för mig? Rätta mig gärna om det är två.
Source2 motorn stödjer dock 8 kärnor, och vi kan nog räkna med, iaf hoppas på att det kommer en CSGO version i source2 motorn, det ryktas ju om en "turnerings version" av CSGO.
Annars kan det ju dröja ett antal år och då kan ju en ny uppgradering vara lägligt. Köper han dock en 6700k eller en 5820k så är inte behovet av att uppgradera CPU förmodligen obefintligt.

Av Purrfected
Skrivet av Dinoman:

Ursäkta om jag förolämpar dig nu men det var det sämsta rådet jag har hört på länge.

Prestandaskillnaden mellan Skylake och Ivy Bridge i spel är noll och obefintlig, särskilt de spelen TS spelar. Du tycker att han ska vänta på Pascal men han ska lägga fem tusen spänn på helt nytt moderkort och processor som ger absolut ingen som helst fördel över det han redan sitter på?

Den enskilt bästa uppgraderingen för TS är att köpa nytt grafikkort, punkt slut. Alla andra råd i sammanhanget är oinformerat. Lura inte TS till att lägga tusentals kronor på något som i den bästa av världar kommer ge en marginell prestandavinst. Det är bara onödigt.

Om du läser så sa han att han ska streama med, eller om jag missuppfattade ts och han menade kolla på stream.
I vilket fall han inte behöver en uppgradering, men en ny cpu ger han en bra boost i både CSGO och jag antar gta? Har inte spelat det själv, men antar att det är som alla MMOs?

Du borde dock läsa på lite om source motorn.

Av Purrfected
Skrivet av saizz:

@Sushifrukt:
Vad skulle du gjort?
Spelen som förekommer är cs gta och streaming kommer det bli mer av.
Tanken är att jag uppgraderar nog gpun och ddr3 minnet till det dubbla nu. alltså typ 760 till 980 och 8gig ddr3 till 16 gig då jag köper en sticka till.
Sen framöver kanske nästa vinter blir det en ny cpu moderkort och nätagg.
Låter det rimligt och bra. Vill få det bästa för pengen. Därför blir det många kap på black friday. Det med cyber monday den 23 ? eller hur ligger det till

Jag hade letat en ny CPU under rean åtminstone, ska du streama, så skulle jag definitivt rekommendera en i7a.
Vid just streaming så finns det en hel del tester som visar att du faktiskt tjänar på att ha fler kärnor. Säkert till en viss gräns, men en i7a minst hade jag kört på.
Då är det lika bra o köra på nytt moderkort och nya minnen med. Personligen hade jag föredragit en 5820k och 16 GB minne.
Men även 6700k skulle fungera, fördelar med 5820k är större cache, Quad-channel och högre klock från fabrik, vilket är bra om du inte är bekväm med att klocka. Samt fler kärnor/trådar.
Nackdelar med 5820k är väl främst lite dyrare plattfrom, spara inte in på moderkortet, det är som ryggraden i hela ditt bygge. Skulle satsa på ett kort som ligger på 3k+, nu säger inte priset allt och du borde hitta recensioner på de varor du köper innan du väljer.
Med 6700k har du lite lägre strömförbrukning, det i sig kommer göra extremt lite skillnad, men den är även lite svalare och går att kyla lättare och tystare.
Svårt att säga vad du skulle tjäna mest på, skulle nog inte köpa mer ddr3 minne och nästa GPUer som förhoppningsvis tittar ut runt April-Maj. Kommer ha HBM2 tekniker vilken kan vara extremt intressant. Väldigt brett sett så tar man det bästa från det AMD har idag, och lägger ihop det med det bästa som nVidia har idag.

Jag hade nog letat CPU, moderkort och ram nu på Black Friday och Cyber Monday. Hittar du inget du fastnar 100% för så vänta och spara. Jag hade iaf väntat med GPU till våren. 760 är dock inte jätte intressant, hittar du ett 970 för runt 2300 så kan det vara ett bra kort så länge, du får lite högre kostnad i slutändan, men du kan sälja ditt 970 och få tillbaka en del. Alternativt ett 960 för under 1300kr. Drömpriser, men man vet aldrig.
Cyber Monday är 30e November

Av Purrfected
Skrivet av saizz:

Tjena.Har lite beslut ångest och behöver värkligen hjälp. Ska uppgradera burken och har redan trådar på det som ni gärna får hjälpa till med.
Men tankar är. Datorn ska uppgraderas. Har tankar på att köpa in ett nytt grafik kort under rean. Vi kan sammanlägga allt här.
Burken
600w psu
760 gpu
i5 3470 3.2 ghz
8gig ram ddr3
64 bit win8
Moderkortet är ett b75plus (något i den stilen)
Corsair 300r.
Ville uppgradera min gpu nu. Samt så köper jag in 8 gig ram till.
Men har misstankarna om pascal. Dom ska ju vara hur bra som helst. Ska man behöva uppgradera moderkort cpu och allt för att man ska kunna använda pascal eller hur ligger det till. PRis och nättdels använade.
Ska man vänta eller dra ett kap under black friday. Kommer ett 980 vara framtids säkert 3 år ? eller vad händer. Ska man gå på ett 390x för mer gddr5 sak ?
Ska man vänta ?
Ska man köra på black friday.? 390x eller 980 Vad håller längst och presterar bäst.
Ska man köpa ny cpu på black friday och gpu sen?
Vad innebär det nya ?
Kommer det nya cpus ?

Omöjligt att säga vad som kommer hända med marknaden, antar att du utgår från spel och inte beräkningar, eller benchmarks när du undrar vad som är bäst?
Om det fortsätter som idag så kommer inte 980 köra ultra om 3 år, men medium-high ska inte vara några problem i de mest krävande optimerade spelen iaf.
Om du spelar "source" spel (CSGO, DOTA eller annat), mmo eller strategispel så kan en CPU ge mer ökning i FPS än annars. Men jag föredrar ändå att ha en "K" modell så man kan klocka den lite för att få ut lite extra när det behövs.
Annars ger en ny CPU från den du har väldigt lite.
760 är väl kanske inte det hetaste kortet, men allt beror ju på vad du vill kunna använda din dator till.
Om du bestämmer dig för att köpa något så kika på både Black Friday men även Cyber Monday som kommer måndagen efter helgen

Av Purrfected

Någon mer som får blåskärm? Verkar ha med DX att göra, kanske pga SLI?
Har senaste vanliga drivisarna.
Får inte blåskärm jämt, men fått två gånger.

Av Purrfected
Skrivet av Jonathan0101:

Album på alla 4 stycken ping tester:

http://m.imgur.com/a/cczCf

Det är gamla adresser som av någon anledning fortfarande ligger kvar i DHCP servern, du får destination host unreachable på din egen ip (192.168.1.237), för att när du skickar ping paketet så går det till routern, routern kopplar ihop det med din dator, då den har en koppling till den macen för den IPn, din dator tar emot paketet och fattar ingenting. Paketet timear ut och därför blir det destination host unreachable.
Hoppas du förstod det? Kan försöka förklara mer ingående och lägga upp det lite mer pedagogiskt om du vill

Men för att besvara din grundfråga, den enda IPn du har just nu är 192.168.1.237.

Du bör dock ringa Telia och kolla om de kan hjälpa dig nollställa DHCP servern så inte du råkar få någon av de andra IP adresserna, nån gång om du startar om datorn.

Av Purrfected
Skrivet av Jonathan0101:

Är lite lost och okunnig inom ip adresser, hur pingar jag mot adresserna?

Öppna cmd och skriv tex "ping 192.168.1.198"

Av Purrfected
Skrivet av Jonathan0101:

Bilder från CMD ipconfig /all

Bild 1: http://m.imgur.com/SNB32bo

Bild 2: http://m.imgur.com/XFN5Qxv

Skrivet av s0sdaf:

Det jag finner intressant är att den kallar ip-adressen "preferred" som om att den har flera men föredrar en specifik? Är inte expert på Windows-nätverk dock så jag vet inte om det har något med saken att göra.

edit: Sökte lite å hittade detta:
http://www.techsupportforum.com/forums/f137/solved-multiple-p...

Det ser alltså annorlunda ut om det sitter fler IP på ett å samma interface. Så det är säkert så att datorn tagit flera DHCP-lån tidigare som inte gått ut, men datorn har efterfrågat ny IP ändå, eller något sånt.

Står alltid preferred även om du bara har en ip, för att du kan ha flera ip adresser Windows logic ^^
Ser inget där som tyder på att du har flera interface iaf. ISATAP är Windows IPv6 6to4 tunnel har jag för mig.

Men som sagt, kan köra ping mot dessa adresser från datorn?
192.168.1.209
192.168.1.240
192.168.1.198
192.168.1.239

Av Purrfected
Skrivet av Jonathan0101:

Nope. inga virtuella maskiner.

Sitter på en 4 års gammal HP stationär med ett intergrerat nätverkskort. Moderkort = Foxconn 2ADA

Har ingen aning om vad något av detta betyder, det vet kanske ni som har koll... (:

http://m.imgur.com/BmbQudz

Hmm okej, du är ansluten via ett trådlöst nätverkskort iaf.
Det skulle kunna vara så att ip-adresserna är såna du fått över tiden, kanske bara idag. Testa om du kan pinga dom från din dator.
Ser bara att du ska ha en aktiv IPv4 adress på din dator just nu och det är den som slutar på 237.
Du har inte fått någon IP på ditt "fasta" nätverkskort, alltså vi kabel.

Kan som sagt vara så att IP-adresserna ligger kvar i routern, högst oklart varför den ger ny ip-adresser till en enhet som redan finns i dhcp servern.
Om din enhet återansluter så skickar den en DHCP förfrågan, servern börjar då med att kolla om MAC-adressen som frågar efter en IP finns i databasen och använder i första hand den adressen.
Om du kunde bifoga en "ipconfig /all" så hade det varit klart intressant, den kan visa mer saker som inte detta kommando tar med.
Du kan ju ta bort mac adresserna om du vill.

Av Purrfected
Skrivet av Jonathan0101:

Kanske kan tillägga att jag har haft 2 stycken olika nätverkskort i denna datorn, men just nu sitter den på det "inbyggda", det lilla kortet som sitter i moderkortet

Inga virtuella maskiner?

Kan du kör följande i cmd?
netsh interface ipv4 show addresses

Är det en laptop eller har du ett integrerat nätverkskort för trådlöst? Vad har du för moderkort?

Av Purrfected

VPN tjänster får dock inte IP i routern.
Skulle ju kunna vara några VM's eller så.
Är det privata adresser är det inget problem att lägga ut dem.
Privata adresser går mellan:
10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255

Av Purrfected

Ser lovande ut!

Av Purrfected

Testa ladda upp bilderna på imgur istället

Av Purrfected

Surroundförstärkare för under 4000?

Hade fram tills i morse en Onkyo TX-NR636 som jag varit nöjd med! Men nu har det skett en olycka och ska köpa en ny.

NR636 har dock sluta sålts så kommer få pengar motsvarande en NR646 från försäkringsbolaget. Får dock bara 70% av värdet minus 750kr (självrisk) om jag inte köper just en NR646. Så ska få ut typ 2690kr tror jag, köper jag receivern i fråga, NR646, så får jag ytterligare 30%. Så betalar i så fall bara 750kr för den.

Nu undrar jag om 646 är lika bra som NR636? 636 tycker jag har blivit bättre på senare med uppdateringar, hade lite problem i början med att ljudet var väldigt osynkat. Men märker det bara på vissa kanaler idag, BluRayen, Chromecasten och Pi'n fungerar bra.

Vad skulle ni rekommendera annars för under 4000?

Av Purrfected
Skrivet av PeterMagnuss0n:

"Battle of Jakku is the first upcoming DLC for Star Wars Battlefront, which launches publicly on December 8, 2015. Players who pre-order the game will receive the Battle of Jakku DLC a week earlier, on December 1, 2015. It will be free to all players on December 8, 2015 and will feature two maps set on planet Jakku, preceding the events of Star Wars: The Force Awakens"

Jag tror er, ville bara säga varför jag trodde man kunde komma in nu

Av Purrfected
Skrivet av fantomsmurfen:

Den 1 december ja. De som inte förbokar får spela Jakku först den 8 december.

Aha, trodde det släpptes 19e November som det stod på Wikin :/ Wiki never lies!
Tack för svar dock, då vet jag!

Av Purrfected
Skrivet av fantomsmurfen:

Det är bara Xbox som har EA Access och som fått early access. Jackfrags har spelat ett speciellt event för utvalda.

På Origin står det ju att man kan köra slaget om jakku en vecka tidigare om man förbokar?