Inlägg

Inlägg som Whippoorwill har skrivit i forumet
Av Whippoorwill
Skrivet av Sony?:

Jag kör nästan enbart BC2 fortfarande, BF3 och BF4 är mkt tråkigare enligt mig.

Skrivet av hersses:

"Bäst" är nog en väldigt subjektiv åsikt, det går inte att mäta i utom betyg vilket är andra människors subjektiva åsikter. Men jag tycker mer om BC2 för klasserna känns mer balanserade, alla klasser behövs i lagen men tex i bf4 är det ingen som ens vill vara medic för att det lönar sig inte. Vill man ta hem flest poäng i bc2 så är det definitivt medic man ska köra på. Sen är det inte ens nära lika mkt vapen att hålla reda på som i bf3 eller 4:an vilket gör att man lättare lär sig dem och hur man skjuter med dem som mest effektivast. Sen tycker jag att bf3 och 4:an har en grådassig färgton vilket inte lockar mig så mkt.

Skrivet av Xeno88:

Det visste jag när du skrev att Battlefield spelen inte fördummats. Sedan Battlefield 2142 har Battlefield fördummats rejält.

Det kan kanske sägas att BF fördummats i senare versioner, men dels är en hel del gnäll beroende på att man jämför med det man är inkörd på. Visst har det blivit mindre lönsamt att vara medic i 4an exvis, men det är en feature, varken bra eller dåligt. Det är bara dåligt om man förväntar sig att lira BF3. Visst krävs det mindre skill att bemästra vissa vapen och det kan vara synd, men fortfarande är den stora utmaningen lagspelet, dvs att köra klanmatcher. BFs styrka försvinner public, dår folk jagar frags istället för matchvinster, och det är ett dilemma för att ska man joina en klan kan man sällan lira casual för att folk brukar ta det för seriöst.

Av Whippoorwill
Skrivet av Kraniet:

Kanske lite annat än du tänkt dig. men kinesiska Go är ju helt sjukt avancerat.
lite info
http://sv.wikipedia.org/wiki/Go_%28br%C3%A4dspel%29

testa spela
http://www.cosumi.net/en/

edit: på kinesiska heter det ju inte go utan weiqi. igo på japanska. men ja iaf. förfadern till schack men mer avancerat kan man säga.

Skrivet av kungen123:

Läste på wiki, såg intressant ut. Ska spela en test match men kommer ju få storstryk

OOh, Go är nog det svåraste att bemästa alla kategorier. Det är brutalt mer komplext än schack och ingen dator kan slå mästarna än och mästarna håller på och förbättrar sig en livstid typ.. men som sagt, en lite annan kategori. Vill man sen köra mot andra spelare och inte bara mot dator rekommendera jag Dragon Go Server, DGS, http://www.dragongoserver.net/

Av Whippoorwill

Något som minskar livslängden och tar ner prestandan är kryptering om den inte är hårdvarustödd som i SED. Alltså bortsett från det självklara att krypteringen tar tid vid skrivning och läsning så handlar det om att mjukvarukryptering måste skriva hela volymen på ett sätt som inte är anpassat till skrivalgoritmerna vilket gör att varje minnescell blir överskriven oftare

Av Whippoorwill
Skrivet av Flamso:

Plus att tanken alltid är ovanför pumpen så vätskan alltid rinner ner i pumpens inlopp av sig själv. Man vill inte köra en pump torr, det kan bli rätt brutala missljud i pumpen av det.

Sant!

Av Whippoorwill
Skrivet av Noskassi:

Hej alla sweclockare. Jag har tänkt sätta ihop min vattenkylning ikväll och har en fundering. Hur ska jag riktigt dra slangen? Om jag börjar att he slangen på radiatorn och sen till inlet på cpu blocket.
Och från outlet på cpu blocket till inlet på Reservoaren och efter det outlet på Reservoir till radiatorn?

Spelar det roll hur man drar slangen då outlet och inlet finns eller kan man göra hur man vill? Cpu blocket är en ek supremacy och Reservoar är XSPC 5.25 Bay d5 och radiatorn XSPC ex240. måste man ha igång fläkt på radiatorn då man gör läck test? Tacksam för svar // Johan

Nej. Det spelar ingen roll hur du drar slangen. Det enda man behöver bry sig om är att se till att det inte blir några för snäva böjar som stryper flödet å ena sidan, och inte för mycket slang som tar plats och skymmer och är i vägen å andra sidan. Det kan vara bra att så mycket som möjligt dra slang så att man kan byta eller addera delar, tex minnen, som inte är med i loopen utan att behöva montera bort slang eller block först.

Så länge alla komponenter är med i slingan spelar ordningsföljden ingen roll. Temperaturskillnaden i slingan är försumbar.

Av Whippoorwill
Skrivet av Karaff:

Det är faktiskt ett bekymmer i moderna motorer, t ex bränslesnåla dieslar.
Min bil har p g a det en elslinga som hjälper till för att värma luften extra under vissa förhållanden. När man kör landsväg så räcker värmen bra även när det är kallt, men så fort man saktar ner ser man motortempen dala.

Intressant, där lärde man sig nåt nytt. Det trodde jag inte.

Skrivet av ZecretW:

Köp avjoniserat vatten, Eller destillerat vatten som det kallades förr. Då har du inga fria joner som kan starta en galvanisk reaktion.

De fria jonerna kommer att lösas ut i viss mängd ändå med tiden.

Skrivet av adamq10:

Det där hanteras ju utmärkt av kylarens egna fläktar. Som ett bättre exempel kan jag nämna följande scenario. Över 30c utomhus, direkt solsken och gasen i botten på autobahn. Vissa bilar hanterar det sämre än andra och blir rejält varma, kör man cabbat är det inga konstigheter att blåsa ut värmen utan att behöva lida av det själv.

Men jag har sett fler exempel. En snubbe som alltid körde lugnt hade en riktigt usel radiator där de flesta lamellerna hade trillat av med åren. Bilen klararde sig fint för kortare turer, men skulle han köra landsväg klarade den sig inte riktigt. Istället för att reparera bilen nöjde han sig med att dra på kupévärmen på max, vilket faktiskt räckte för att den skulle klara sig. Men här var det alltså inte aktuellt att vara tung på högerfoten.

Jag kommer ihåg när jag körde extra som busschaffis och de äldre bussarna blev överhettade varma sommardagar. DEn akuta lösningen då för att kunna köra vidare var att öppna kranarna så kylarvattnet gick runt i elementen inne hos passagerarna som jublade över bastuvärmen..

Skrivet av poppeskoglund:

Så destillerat vatten med en par deciliter glykol så ska det inte vara några problem?

Jag har både Reserator och Aquaduct. Jag kör med korrosionshämmare eller glykol. Det som är avgörande är avståndet mellan metallerna. Reseratorn är äldst och jag ser ingen korrotion någonstans. Ena Aquaducten som jag köte beggad har korrosion men den har anslutningsnipplar i förnicklad mässing direkt i eller bara centimetrar från aluminiumet. Av den anledningen var jag noga med att skaffa plastnipplar till den nya större Aquaducten jag kör med nu.

Av Whippoorwill
Skrivet av BTLulle:

Varför bygger man då värmepaket och kylare på olika sätt

Jag har mycket svårt att tänka mig att man kan ta för mycket värme så att motorn får för låg temperatur. Det vore en herrans massa watt värme som man tryckte in i kupén som ett Tylöaggregat ungefär. Grovt räknat har väl en bra bensinmotor som bäst 30% verkningsgrad eller nåt sånt så det är 70% som på ett eller annat sätt blir värme (eller ja allt blir ju värme förr eller senare).

Det jag gissar att det handlar om är olika flöde och olika temperaturskillnader. Man vill inte att kylarpumpen ska märka någon extra tröghet i slingan om du har värmepaket eller inte och du har ett stort flöde med ganska hög vattentemperatur hur som helst så alltså behöver du inte ha någon stor verkningsgrad på värmepaketets radiator medan du i ett datorpaket måste anpassa till relativt låg temperaturskillnad mellan vatten och luft, relativt sett liten radiatoryta vilket gör att du vill öka effektiviteten på radiatorn vilket du i princip gör med högre tröghet.

Skrivet av poppeskoglund:

Men jag har en zalman reserator 1 plus hemma, den är gjord i alu.
Men cpu blocket är alu+koppar, har moddat dit den till min pcu så den ska väl gå även fast den består av koppar ?:D

Är du säker på att det är alu/cu och inte ni/cu? Om du vcerkligen har aluminium och koppar i samma block borde det bli korrsion väldigt snabbt även med korrosionshämmare. Med zalmans passiva eller semipassiva reseratorkylare eller andra externa kylare som är i aluminium så har man dels korrsionshämmare men framförallt utnyttjar man avståndet , alltså slanglängden för att skilja kopparen och aluminiumet och öka det elektriska motståndet dem emellan. Jag har ett externt kyltorn och har två meter slang just av den anledningen eftersom flödesmotståndet inte ökar nämnvärt med längden.

Av Whippoorwill
Skrivet av DDemis:

Det är ett sånt dåligt argument enligt mig. Visst, det finns idioter därute som kommer att missbruka glasögonen och det finns dom som missbrukar annat också, men hur stor % av användarna tror du gör det?

Som jag sa tidigare i tråden så är väl oron inte att enskilda personer kan missbruka utan potentialen i att NSA och RSA etc plötsligt har möjlighet att spionera genom en massa glasögon om det blir vanligt, precis som de nu har möjlgheten att snoka i folks smartphones. Dels kan de då se vad du ser om du har glasögonen men du kan också bli sedd genom andras glasögon

Av Whippoorwill
Skrivet av Ozzed:

Ja, det är ju dit jag vill komma. Folk freakar över "portabla övervakningsapparater" men har inga som helst problem att ha mobilen, som har GPS, Mikrofon, Kamera, osv med sig dygnet runt.

Sedan säger jag inte att massövervakning är bra, men det blir knappast "värre" av google glass.

Lite värre blir det kanske av att mobilerna ännu är 'blinda' större delen av tiden nere i fickan eller potentiellt filmande en handflata, gatan eller möjligen användarens ansikte medan glasögonen gör det potentiellt möjligt att se det alla sett inom ett visst område.

Av Whippoorwill
Skrivet av Ozzed:

Det där lärt dyrt. Jag tror att de måste komma på ett sätt att kunna montera huvudenheten på "vilka glasögon som helst" innan det slår igenom. Men jag ser inte att det skulle vara en omöjlighet.

Till er som nojar över "Portabla övervakningsenheter".. Ni vet väl om att NSA redan idag kan lyssna på och tanka information från avstängda enheter? släng era mobiltelefoner genast.

http://www.tomsguide.com/us/nsa-track-off-mobiles,news-17851....

Knappast hur lätt som helst men kan möjligen vara läge att ta i beaktan om man planerar att mörda en president.
Som vanlig svensson lär det knappast vara något att bry sig om eftersom man frivilligt har på mobilen i stort sett jämt ändå.

Av Whippoorwill
Skrivet av DDemis:

Men herregud människa..
Ska vi använda samma argument för knivar i köket eller.. Bara för att man har tillgång till en kamera betyder inte det att man slår slint och börjar följa efter folk.

Poänge är kanske inte att du övervakar utan att det potentiellt är källa till att du blir ytterligare övervakad genom möjlgheten att spionera på vad du tittar på

Av Whippoorwill

Det coola med glasögon vs klocka är ju att man filmar det man tittar på, eller åtminstone åt det hållet till att börja med. Senare kommer säkert funktionen att den avläser exakt vart man tittar och anpassar fokus till samma avstånd. Det är huvudanledningen till att jag skaffar om jag gör det. En klocka känns helt ointressant. Man kommer ändå ha med sig mobilen och en pytteliten skärm är begränsad nytta med. Enda fördelen med klockan är att den kan mäta pulsen typ..

Av Whippoorwill
Skrivet av Mr Kollersh:

Tack för att du nämner det, jag måste sluta använda datorn då.

Är det Terminal Velocity då från -95?
http://www.youtube.com/watch?v=GLyrXTL683g

Av Whippoorwill

Ni som säger att spelet är alldeles för lätt måste ju se det i relation till motspelare. Även om det är lätt att sikta så är det ju lika lätt eller svårt för er som för motståndaren så så länge man är jämspelt är det taktik och samspel som är avgörande.

Av Whippoorwill

Jag håller med om att det är så fruktansvärt mycket roligare om man spelar där folk fattar att det är ett lagspel, samarbetar och plockar flaggor och använder SPOT-funtktionen istället för att sitta uppe på taken och plocka kills och skita i hur det går för laget. Det är klart man kan ge upp BF4 men man vet ju hur fruktansvärt kul det kan vara de gånger man hamnar på en bra server.
Det skulle gå att justera genom att i conquest mode styra om poängen så det främjar teamwork och lagvinst eller helt sonika ta bort kills/deaths så man inte ser de stats:en alls!

Samtidigt är det många servrar som inte har autoteambalance och där är ändå tendensen att en massa lamers byter till det lag som har övertaget mitt under pågående match och ökar man incitamenten att spela för lagvinst så kommer det oskicket öka ännu mer om mna inte hindrar det på något sätt, kanske genom att default göra det omöjligt att byta till ett lag som leder stort.

Av Whippoorwill

Vitsen med kryptovaluta är att den i teorin inte är belastad av ett enskilt lands eller regions konjunkturer och därför mer stabil, men den kan ju bli påverkad om den blir mer populär inom en viss region eller branch så som nu bitcoin förmodligen påverkas av kinas ekonomi något mer än världsekonomin i stort. Utöver det är det ju bara spekulation precis som de ökända tulpanlökarna.

Av Whippoorwill

Med tor och kryptering är man så anonym som det går. Varje routerhopp , i synnerhet över landsgränser och ISP-byten gör det krångligare och mer tidsödande för myndigheter att spåra, men inte omöjligt. Jag skulle inte lita på det om jag planerade att döda amerikas president.
Missarna man kan göra är att låta bli att köra med kryptering, krypteringen är det som segar ner och den ökas på för varje routerhopp, och att sen lämna andra spår som att använda sitt vanliga facebook eller mailkonto. Sen kan ju spår finnas kvar i datorn också som man bör se upp med.

Av Whippoorwill
Skrivet av saitek100:

Tyvärr inte något av dom heller :/
kommer ihåg att man hade/kunna ha läger mitt ute i öknen typ, och och 1 av dom soldater man kunna göra var spjutkastare och hade ingen tröja!

Någon av senare Settlers?

Av Whippoorwill
Skrivet av antepannte:

Nej det verkar inte finnas några heltäckande vattenblock till den modellen.

Nej det är vad jag ser på EKs jämförelsesidor också, men hade ett svagt hopp att nån labbat eller hittat annan tillverkare

Av Whippoorwill

Vattenblock till Gigabyte Gtx 680 4GB OC ?

ÄR det någon som lyckats hitta vattenblock till Gigabyte Gtx 680 4GB OC ?
Detta apropå annons och att jag redan har en (EVGA) GTX680 4GB med vattenkyla som jag skulle tänka mig utöka till SLI