Inlägg

Inlägg som N0tepad har skrivit i forumet
Av N0tepad

Jag kör i skrivande stund NordVPN med 500/500 Mbit och är förhållandevis nöjd med tjänsten (mjukvara/hastighet) såhär långt.
Mitt tips är att testa en provperiod innan du bestämmer dig!

Av N0tepad
Skrivet av Lembritt:

Hoppas det blir en krympning av Vega till 7nm, så kan man nog klämma ur lite mer prestanda.
Skulle vara väldigt tråkigt om dom lanserar "samma" GPU en gång till.

Håller med helt. Skulle det bli samma Vega som tidigare skulle det väl isf vara tredje gången i ordningen, vilket förövrigt låter helt orimligt. Men tiden kanske får utvisa!

Av N0tepad
Skrivet av maweric:

Håller med. Märkliga åsikter som en del tycker är häftigt. Själv kan jag låta TV:n få gå med tablån om inte HTPC:n brukas.

Värt att komma ihåg är att vi inbitna tekniknissar utgör en fantastisk liten del av den stora massan. Så när flera i tråden hävdar att de inte rört in en fjärrkontroll på ett decennium, så handlar det fortfarande om en oerhört liten skara i det stora hela

Av N0tepad

Härligt test! hade tanke på att plocka upp denna under årets BF men väntar till nästa år då nya konsollerna släpps istället.

Av N0tepad

Jag skulle absolut siktat på ett nytt grafikkort. GTX 1660 eller RX 580/590 är kort som kommer orka med i tyngre Triple A titlar sålänge man nöjer sig med 1080p.

Lycka till!

Av N0tepad
Skrivet av Cloudstone:

Är det något jag har svårt för, så är det bortskämda konsumenter i västvärlden. Att packa ner vad man köpt, och åka till en butik, det är inte så jobbigt. Världen går inte under. Bussarna kommer i tid. Efter nån timme eller två, så har man sin hårdvara och allt är frid och fröjd. Att hålla en trevlig ton mot en annan medmänniska är inte så mycket att be om. Misstag sker, ingen har dött liksom.

Kan inte annat än att hålla med. Lösningen är ju enkel. Lämna tillbaka och gör ett nytt köp hos annan ÅF.

All kred till folk som orkar stå ut med arbeten som dessa måste man ju få säga. Märkligt hur enkelt vissa bara tar sig rätten att vara allmänt otrevlig när man är bakom en skärm.

Själv hade sagt upp mig innan arbetsdagen var över.

Av N0tepad
Skrivet av anon56869:

Kommer den ut innan intel får ut sin nästa gen så blir det riktigt svettigt för mjölkarna.

Intels mjölkkor är redan snustorra vid det här laget så det kan bli svårt.

Av N0tepad
Skrivet av sweisdapro:

Den faller inte under 2600k en enda gång, så där har du helt fel. Om en CPU är värdelös i spel bestäms inte av dess pris.
Faktum är att dessa CPUer levererar en fullgod spelupplevelse utöver att de är oslagbara bestar på WS-sidan, när ens enda argument för att den är "värdelös" för spel är att den ligger under 8700k (som den slår i 1%-low), Far Cry: New Dawn (som är en outlier i hur värdelös spelmotorn är på flera trådar) så vet man att det är en djävulskt lyckad WS-processor.

Precis! Vill man lira spel som just Far Cry, som bevisligen inte gillar flertrådadade CPUer kan man väl bara inaktevera ett gäng trådar i Ryzen Master = Problem Solved.

Av N0tepad

Där åkte precis min förbokning tillbaka...

Av N0tepad

@Henkepenke: Tack för rekommendationen!

För en total novis som aldrig flygit innan så är jag sugen att inhandla lite prylar till Flight Simulator 2020.
Skulle du säga att X56 räcker för att komma igång eller krävs något mer?

Av N0tepad

Kan bara säga grattis till er som har tillgång till öppet fiber.

Jag har möjligheten att skaffa 1 GB/s via Telia, men med en prislapp på 999:-/mån känns det aningen magstarkt. Kör för tlilfället istället 500/500 för blygsamma 499:- men hade inte tvekat att byta upp mig om priset varit någorlunda humant.

500 Mbit vänjer man sig med väldigt snabbt skulle jag vilja påstå

Av N0tepad
Skrivet av Dalton Sleeper:

Haha ja, det bästa jag någonsin vart med om, tror det va nån demoskiva med flertalet spel på. Körde det där demot så jädrans många gånger på vår jädrans långsamma dator

Ja gisses vad man spelade om demot. Vill minnas att det totalt sett fanns två olika uppdrag att prova på varav det ena så startade man upp med en präst om jag inte minns helt fel.
Undrar just om det inte var Aftonbladet som gav ut demoskivan.

OnT: Ser sådär fantastiskt bra ut som jag hoppades på! Hoppas Relic levererar. Visst var det väl dem som låg bakom Company of Heroes serien?

Av N0tepad

Något långsökt att anta att just Adblocks skulle ha något med det hela att göra. Det går ju lika bra att använda plattformen utan något konto.

Av N0tepad

Imponerande vilken resa CPUn för datorer gjort sen Ryzen lanserades 2017

Blev dock nästan mer intresserad av Threadripper då jag tror att tillgången på denna kan bli väldigt låg och således svår att få tag i.

Av N0tepad
Skrivet av Laxpudding:

Datorskärmarna ligger verkligen ett par år efter. TV-branschen styr eftersom 70 procent av panelytan (tillverkningen räknad i kvadratmeter) går till TV-apparater. PC-monitorer är faktist en aptråkig del av denna bransch där du drar in stålar på att sälja stora volymer av 1920x1080, 60 Hz-skärmar till företag. Spelskärmar är en nisch och norra europa, norden, UK, tyskland samt Benelux är undantagen som visar ett stort intresse för dessa påkostade produkter. Så man vet inte riktigt hur man ska bete sig på marknaden. Vilket märks på hur ängsligt det är när alla tillverkarna släpper ungefär samma sorts produkter med samma fula leksaksdesin. Ser inte mycket innovation och nytänk. Ännu.

Intressant resonemang! Det förklarar en hel del varför allt ser likadant ut...
Törs du spekulera något i huruvida trenden kommer hålla i sig i närmsta framtiden? Kommer gaming skärmar fortsätta
i samma utvecklingskurva eller finns det chans för att gamingskärmen får mer marknadsandelar?

Intresset verkar åtminstone finnas - inte minst i Sverige och Nord Europa, men även i Staterna. 10k-100k/månaden på söktermen gaming monitor i USA enligt Google ads tex.

Av N0tepad

Sitter med ett exakt likadant kort och mitt är i stort sett ljudlöst och förvånandsvärt tyst även vid spelande. Skulle kontaktat NoN som sagt.

Lycka till

Av N0tepad

Ja detta var väl spiken i kistan. Skatten har aldrig funnits för miljön och det är rent av pinsamt att man fortfarande hävdar detta. Har länge sneglat på att flytta till ljusare breddgrader och detta snabbar på hela processen ännu mer.

Av N0tepad

Väldigt trevlig recension @Airbase!
Efter att ha testat dessa lurar själv så instämmer jag på det mesta faktiskt.

Ett stort varningens finger om du bär glasögon dock.
Huvudbandet är ganska stelt vilket skapar ett förhållandevis hårt tryck på öronen, vilket i sin tur gör användandet av glasögon mer eller mindre en omöjlighet skulle jag säga.

Av N0tepad
Skrivet av Jacob:

Fast @Laxpudding påstod aldrig att han visste mer om chassin än dig. Inte överhuvudtaget. Läs hans inlägg en gång till och diskutera som folk, istället för att leka besserwisser i kommentarerna.

Uppenbarligen har du en åsikt som går isär med @JonasT test och det är inget fel med det. Men istället för tråkiga försök till härskartekniker med tröttsamma kommentarer som "Jag tänker inte slösa energi ...", "Jag vet nog mer ..." och dylikt – förklara vad du tycker och varför, istället för att komma med grundlösa anklagelser och sen vägra backa upp din åsikt. Med den attityden kommer du ingenstans.

Denna stereotyp har blivit allt vanligare på sociala plattformar idag tyvärr.
En recension är alltid en personlig åsikt. En missuppfattning som sker allt som oftast IMHO.

OnT: Välutförd recension som vanligt @JonasT. Kul att recensionerna är igång igen Har du funderat något på att eventuellt plocka hem DER8AUER's take på Lian Li PC-O11DW?

Av N0tepad
Skrivet av muSashi:

Har redan anmält inlägget till redaktionen. Skumt att med så få inlägg direkt börja snacka om GT, och ha koll på att företaget dessutom har bytt namn om han har noll sammankoppling till företaget i fråga.

Precis min tanke. Något som inte stämmer helt klart.
Förövrigt så är priserna för de färdigbygda datorerna inget att hurra för heller, och således ingenting som borde klassas som ett fynd.