Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550

@Dever;
Båda är GTX. Jag har stress-testat korten på alla sätt och vis.
Anledningen till detta fördröjda svar är att jag körde ATiTool i cirka 30 minuter, och till min glada förvåning klarade kortet som tidigare tuggat igenom 30 minuter utan problem inte att köra i mer än 3-4 minuter nu. Yippie. Idiotiskt-skrot...
Ska kolla vad man kan göra åt detta...blir väl antagligen ugnen men har ingen pasta kvar för tillfället

@Garfield;
1000W med 6st 12v rails, totalt 128amp. Räcker och blir över flera gånger om.
edit: Cooler Master M1000 om namnet är viktigt.

Tack för alla svar än så länge

Av the_man550

SLi bryggan är isatt och moderkortet stödjer både SLi och tri-SLi
Jag ominstallerade drivrutinerna i Win7 själv. Laddade ner installer från nvidia och körde

Hoppas att någon kan hjälpa till, känns så fruktansvärt irriterande just nu...

Av the_man550

Det har varit lite dodgy så att säga. När jag fick hem det bestod det av mer damm och päls än grafikkort. Väldigt roligt att få hem sådant när man blivit lovad att det är oanvänt. Klarade inte mer än nån sekund i ATiTool och var extremt varmt.
Hur som helst skruvade jag isär hela grejen och hittade en del spindelväv (VÄLDIGT gammal kylpasta) som jag tog bort och ersatte med nytt. Blåste igenom kortet och fick ut i det närmaste allt damm.
Efter det klarar det ATiTool i 30 minuter (längsta jag testat) och verkar allmänt stabilt. Temperaturen sjönk närmare 20 grader. Det har dock krashat en eller två gånger i CoD efter drygt en timmes spelande.
På symptonen känns det ändå inte som att det är instabilitet, dock vet jag ju inte helt hur SLi funkar.

Skall testa med Win7 så fort jag postat, skriver hur det gick om 5 minuter.

EDIT: Här kommer det;
Startar genom vanlig .exe, låser sig direkt. Dock är ju Win7 lite mer avancerat än XP och lyckades starta om drivrutinen utan att jag behövde starta om datorn.
GPU-benchmark fungerade bättre i Win7 än i XP de första sekunderna (helt utan några artifacts). Efter cirka 20 sekunder låste det sig dock och samma som ovan startades drivrutinen om med meddelandet att spelet slutat fungera.

Någon som har något att säga?

Av the_man550

SLi problem

Tjenixen,

Har införskaffat mig ett ytterligare 8800gtx för en billig peng som jag nu vill köra i SLi.

Problemet som uppstår är när jag ska spela. Stresstest (ATiTool, furmark) går finfint, men just spel är helt instabila.
Det finns tre scenarion som uppstår:
*Krashar i menyn
*Krashar efter 10 sekunder spelande

Och sen har vi Crysis. Om jag startar själva spelet för att komma in i menyn, krashar jag redan när den första loggon (EA) visas. Krashar innebär att datorn låser sig. Väntar jag en stund minimeras spelet och en sån där 'Nvidia driver shutdown, please reboot'(typ) alert kommer fram. Däremot, och detta är skumt, om jag startar cryteks egna benchmark (hittas i crysis\bin32\) och kör detta, fungerar det i det närmaste felfritt. De första ~fem sekunderna får jag några artifacts (vita träd/rutor) men i övrigt kan den gå igenom hela testet felfritt. Jag får väldigt bra prestanda.

Jag har testat med två olika drivrutiner, nyaste samt en från maj förra året, i både WinXP samt WinVista (håller medans jag skriver på att installerar nya drivisar i Win7 också, kör 'quad-boot')

Det känns ändå som något drivrutinsrelaterat för mig. Varför skulle den dö i menyer men inte i spelet?

Korten är av olika märken och kör olika bios, men enligt nvidia skall detta inte göra något.

Vad säger ni? Några tips?
Tack på förhand

Av the_man550
Skrivet av Pewtah:

says the man with golden pockets with leprechaun-gold in em'

Vem har sagt att man inte sitter 5-7 timmar och springer runt och kollar på grafiken i ett maxat crysis?

Nu förstår jag inte riktigt vilket av mina argument du försöker gå emot?

Och pysslingguld är det ganska snålt med. Vad jag försökte förklara där uppe men som visst gick rakt igenom som vanligt är att 480 kortet inte alls är så jäkla dyrt. Vill man ha bäst prestanda/pris är det kanske 5870 som gäller, vill man ha ytterligare prestandaökning för så litet pris som möjligt är det 480 som ger bäst resultat just nu. Som sagt, över 80% prestandaökning för mindre än 30% prisökning. Det är otroligt bra och jag förstår inte hur man kan säga något annat.

Skrivet av Klimpen2:

Sommaren 2007 släpptes 2000-serien. Det var också då som Nvidia släppte 8000-serien.

2006 faktiskt, det var budgetvarianterna som byggde på nyare teknik som kom 2007. 8800gtx kom 2006.

Av the_man550

Swec'are måste verkligen uppdatera sig på Fermi...

Fermi är INTE överdrivet varmt, en jag känner har ett som idlar 44-45°C med stock kylning. Under NORMAL load (vem fan har sitt kort sittandes med furmark på 24/7? Och vem har samma temp i spel som i furmark? INGEN!) varken låter eller överhettar det överdrivet. Det ger väldigt bra prestanda, oftast bättre än 5870 och kostar INTE långt mycket mer, deltat är knappt 1000kr. I nyare spel som använder DX11 vinner det alltid. I metro 2033 får man 1% prestanda per % kostnad man ökar i jämförelse vad 5870 kostar. På höga upplösningar får man till och med 87% bättre prestanda för 28% prisskillnad, vet inte vilket datorvärld ni lever i men den jag har granskat de senaste åren har då definitvt inte tyckt att det är en dålig prestanda/pris ratio.

Och vad är det för tjöt om att det drar så mycket el? Under furmark, yep ok visst. Om man däremot spelar eller idlar är det INTE en sån otrolig skillnad mellan detta och många andra kort. Stäng av en onödig lampa i bakgrunden istället så har man neutraliserat det problemet.
Extra krav: Du måste stänga av en lampa i huset!

De har dessutom fler visuella fördelar över ATi korten. PhysX gör spelen långt mycket mer levande, och den som upplevt 3D och säger att det inte är något att ha är bara käpprätt knäpp. Etc.

Och skriv inte nåt jäkla standardförsvar från ATi nu, sett nog av dem. Kom med nåt produktivt om något.
Och nej, jag är absolut inte emot ATi men jag tycker inte att fermi är dåligt.

Av the_man550

Om du inte redan har en är det dock en TR venomous X eller en cogage arrow du vill köpa

Av the_man550

Processor: Q6600
Fläkt: Thermalright Venomous X med push/pull nanoxia FX12 2000rpm

Idle: 32 Grader (22 omgivning)

Fläkt: ~600-700 RPM. Resterande fläktar i systemet på minimum.

Load: Vad är load? Prime? Isf runt 38°, IBT på 1000mb=~50°C

Övrigt (överklockning, volt , problem etc):
Ligger på 3.2ghz/1.3v atm. Inga problem vad jag vet.
1.55v ger cirka 72c på IBT load, då med högre fläktinställningar. Load temperaturen sjunker väldigt bra tillsammans med högre fläkthastigheter.

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triton.se
ok, I hear you man. Dra i kabeln, den ska ju ändå bort

EDIT /// För att få DIT en 3-pin fläktkabel, använde jag alltid tång: fanns inte plats för fingrar under heat pipen. Kanske hjälpa till med tång att dra upp oxo ?

Det gick faktiskt bra åt båda håll idag. Var iofs lite svårt att få dit den men det gick efter en stund.

Blev lite halvt success. Får väl säga att det duger.
Den låter inte mer än de andra fläktarna i systemet, vilket inte är mycket, och temperaturen gick bara upp tre grader. Lite problematiskt att jag inte kunde få fast den på nåt bra sätt och just nu hänger den bara där lite provisoriskt. Mja, lite bättre än det men inte direkt stabilt.

Hur satte du dit din fläkt? Tejp funkar ju inte direkt.

Kör den på 60% atm, ska testa 100% för om den inte låter mycket mer än det här så är det helt ok. Största problemet är dock att få fast den.

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triton.se
??? Stock fläkten i plast, de nlilla fläkten med "ram" som låter så högt ? den e ju bara typ trycka in närmast mobo, snäpp-snäppity-snäpp typ o den lossnar..ska kolla, lol, har ju 750i mobot bakom ryggen..w8 20 sec

Oj, jag menade att få loss sladden! Den sitter inmosad i mosfet kylaren på ett extremt besvärligt sätt

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triton.se
Är det till 780i NB ?

När jag hade 750i SLI FTW, lade jag till stock AMD HSF fläkt, ~70mm x 12mm kanske, lite högljudd så man fick strypa varvtalet.

Yep, 780.

Höll just på och rotade i en gammal AMD dator för att jag fick för mig att CPU fläkten kan passa, och fan vet om den inte gör det. Ska testa om en li'n stund. Är ett helvete att få loss stock-fläkten från nordbryggan, brukar få sitta med tänger av alla de slag och dra mig svettig...

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triton.se
Scythe Mini Kaze http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=427103 har jag satt fast på NB på EP45 UD3P, 60x60x20 kanske det var? HSH, blåser bra, litet format, lagom tyst 20db.

Tyvärr, 60x60x25. Annars är den bra. Jäkla CPU kylare till att vara ivägen för allt ;P

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Nvidias chipset är inte kända för att gå svala så jag tror det är nemas problemas med 80 grader. Min nordbrygga med IGP ligger runt 90 grader och har inte haft några stabilitetsproblem alls, inte ens i spel då temp ökar ännu mer.

Kör du överklockat?

Av the_man550

Det är det så fint beryktade lavakortet Evga 780i Sli. SPP'n (nord) ligger på 52°C atm och MCP'n (syd) på 56°C. Detta är med SPP fläkten på 30%, lägsta hastigheten som går.

EDIT: Ärligt talat vet jag egentligen bara vilka temperaturer MCP'n ska ligga på till ett ungefär, vad är farliga temperaturer för SPP'n?

EDIT2: (tankspridd); Utan fläkt brukar jag ligga på lägre 60talet grader på både N och S. I idle då, går väl upp lite under load. Brukar inte vara jättemycket dock, lägre 70C kanske.

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
HR05-SLI heter lösningen och kommer från Thermalright. Dock så tror jag fortfarande du kan vinkla en fläkt lättare, jag vinklade en 120 mm Fractal Design mot min urkopplade nordbryggekylare innan jag bytte kylfläns mot en modifierad P200 kylare som klarade kylningen passivt.

Det är just denna jag har kollat på. Problemet är att jag behöver en sådan till nord, en till syd och sedan en HR-09 type 4 till min MOSFET. Det blir en jäkla massa pengar samt gör så att jag inte kan ha SLi. Tro mig, jag har kollat upp saker.

Det lär bli en liten fläkt snarare än nåt annat. Det är väl egentligen inte så att jag måste ha en, men det hade ändå varit roligt. Mina temperaturer är redan under rekommenderade farozoner helt utan fläkt. Känner ändå att det är lite säkrare att hålla avstånd...

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Skaffa en rejäl kylare för nordbryggan istället? Med lite tur kan du säkert köra passivt dessutom.

Saken är den att på mitt moderkort är kylningsanordningen för mosfet, nord samt sydbryggan ihopkopplade. Det blir en jäkla massa delar att köpa in, om det ens går. Sydbryggan är täckt av grafikkort.

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av videfix
Denna kanske: http://www.kjell.com/?item=98030

Den ser perfekt ut! Lite högljudd kanske men får väl sätta in en resistor eller nåt.

Tack så mycket!

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Varför inte vinkla en 80 mm fläkt istället? Kyler övriga delar av modekortet bättre då.

Mja... har en väldigt stor CPU kylare, 2 grafikkort... det får helt enkelt inte plats.

Har lagt detta på is eftersom jag fick hem ett RMA'at grafikkort för några timmar sedan.

Av the_man550
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Åsa-Nisse
http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?products_id=...

Du kan ju alltid kontakta butik eller tillverkare för mer utförliga specifikationer.

Tackar. Ska kolla upp lite mer.

Tycker bara jag att det är omänskligt dyrt? Visst, det kanske är lite svårare att få in delarna i en mindre fläkt, men för dubbla priset av en ok 12cm?

Av the_man550
Citat:

Ser också bra ut, enda skroten är att varken märke eller, viktigast, dB står. Jag köper fläkten för att ersätta en högljudd jäkel som har skrikit färdigt.

Tackar, fortsätt!