Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550
Skrivet av Sennebring:

Då är det ju mesiga begränsningar i de allra flesta fallen. För en riktigt voltmod ska det lödas och mätas

Hur mycket är det man snackar?

Enligt mina program kan jag dra upp volten till 1.8v från 1.3v (8800gtx). Känns som att det bör räcka en del? Fast jag vet ju som sagt inte.

Av the_man550

Vad jag inte fattar är hur detta skiljer sig från att ändra volten i bios?

Av the_man550
Skrivet av fluffmajster:

det kostade pengar en gång i tiden....

Hrm Hrm... : P

EDIT: Blä, varför är folk så fixerade vid att webläsaren ska vara så snabb? Vi snackar ju millisekunder? Känslan ska vara den rätta, och den är individuell för alla... Liksom, här sitter en som fortfarande kör Netscape ;P

Av the_man550
Skrivet av A_Müller:

Kändes som att det gick väldigt slött dessutom, lång responstid och generellt sett mkt omständigt.

För mig går det rappt, ingen responstid alls och efter att man vant sig är det inte omständigt för fem öre.
Min dator går väl att få för några tusen idag, prestandamässigt.

Gissar på att tiden som spenderades med programmet innan denna kommentar var i storleksordningen tio minuter...

Av the_man550

Mycket sannorlikt att detta är fallet, yep. Att det är sönder alltså, inte kortslutningen. Inte nödvändigtvis iaf.

Det finns otal saker som kan ha hänt, du kan ha stött emot någon del så att den böjts eller så har det blivit 'glapp' i lödningarna i moderkortet. Det går att lösa detta, med lite tur och massa arbete.
Skulle nog rekommendera dig att kika på ett nytt, man kan få tag på ett dugligt moderkort för i runda slängar 400kr idag. 'obs'Jag måste skriva ett tal som skulle skickas in ikväll (om Homer Simpsons om någon undrar) så om någon annan kan ta över här hade det vart bra 'obs'

Av the_man550
Skrivet av orka16605:

Precis som IBM.

Nåja, de har delar i nästan varenda del du köper fortfarande. Om inte precis varje. De utvecklade processorerna till både PS3, PS2 och Wii m.m.(tror att det var samtliga dessa). Bara för att de inte arbetar på konsumentnivå med tangentbord etc längre betyder det inte att de är på väg att dö. Kolla deras superdatorer dessutom, inga dåliga pengar där.
Fortfarande världens mest gayvänliga företag dessutom

EDIT: Jaha, åhå. Fattar vad du menar nu...

Av the_man550

Det enklaste är nog att dra ut batteriet. Öppna burken, kolla på moderkortet och leta upp ett runt batteri som oftast finns nedåt höger. Dra ut det och vänta i cirka 30 sec. Tryck gärna på start-knappen några gånger för att få ut det sista. Sätt sedan tillbaka batteriet och starta.
Självklart ska inga sladdar vara ikopplade under processen.

Av the_man550

Lovande företag? Jo tack, har haft det sedan första betan och inte en enda vettig uppdatering har det kommit sedan dess. Får erkänna att det var ganska imponerande att de gav mig en uppdatering på bara en dag när jag hade problem, men det var den gången och den gången endast.

Potentialen är helt enorm, men de misslyckas ändå nånstans mitt på vägen.

Av the_man550

Jag kan inte mycket om ATi och hur de klockar ner hastigheterna, men hursom hade det varit bra om du kunde köra ett program (spel) i window mode (finns i options på de flesta spel) på lägre upplösning och sedan kollar vad dina två första, core samt memory, clocks står på då. Det betyder alltså att du har GPU-z på brevid spelet och läser av värden från GPU-z medan spelet är igång, inte minimerat eller dylikt.

Alternativt kan någon annan här komma in och kommentera som vet lite mer om kortet i fråga. Du skall i vilket fall inte ligga på i närheten av dessa värden under load.

Av the_man550

Kolla så att du inte lagt ett papper över fläkten och sedan spelat i 4 timmar *lol* gjorde detta i morse. Undrade vad som lät så otroligt irriterande och tittade in genom datorn för att se ett grönt papper där ;P

Iaf - jo, jag har läst tråden. Kolla dina temperaturer och rapportera. GPU-Z (googla) rapporterar de flesta sensorerna.

Av the_man550
Skrivet av Ovard:

Om det inte är en bärbar dator så delar kortet inte minne på något vis, deras applikation är trasig.

Vista/win7 rapporterar båda att jag har 768mb integrerat och sen X mb delat. XP rapporterar endast det integrerade minnet.
Man kan ställa in det i kontrollpanelen under nån finurlig flik.

Av the_man550
Skrivet av tretton37:

Prova gta4 där skulle det inte sitta fel med 2gb gpuminne

Men jag har ju 768gb

Av the_man550

Tja, beror väl på hur man ser det. Det går ju långsammare om den använder sig av 'externt' minne, men å andra sidan skulle det inte gå alls om det blev fullt och inget annat fanns tillgängligt. Ser dock inte stor sannolikhet att man fyller såpass mycket minne (förutsatt att du har en normal skärm). Jag har aldrig lyckats komma i närheten av att fylla mina 768Gb. Mb.

Kör på som det är skulle jag säga.

Av the_man550

Det är väl delat minne? GPU'n kan använda sig av antingen pagefile (hårddisk som agerar som arbetsminne) eller RAM till att lagra sitt minne om det blir fullt. Minns inte om det var pagefile eller RAM, antingen eller.

Av the_man550
Skrivet av robalm:

Jaså, skumt.
Du som har vattenkylning kan ju köra den i 1.55v

Edit: "the_man550" har du prövat att höja Nb, Ram volt mm?

Nu blev det fel, inte 60C, 70°C. Vilket väl inte är så hemskt ändå...
Dock är det luftkylning faktiskt
Vid det tillfället väldigt, väldigt, VÄLDIGT högljudd luftkylning till och med.

Höjt Nb till gränsen, ramet nerklockat till 1:1 bandwidth, allt annat matats på med lite mer ström. Jag har en urkass ViD på fula 1.325. Fast nu när man har nya fläktar kanske man skulle ge sig på ett nytt försök... hmmmm.
3.6 tycker jag att jag borde kunna få stabilt. Testar med detsamma

edit: Sagt och gjort. 1.44v@3.6 stabilt i 30 minuter prime95. Lite halvkrånglig i IBT (även om temperaturen är densamma) men hoppas att det inte spelar nån roll

@Robalm; Ja, det är den...

Av the_man550

Behövde cirka 1.5 för 'hyfsat' stabil 3.6ghz, men den krashade nån gång varannan dag även där så till slut sket jag i det. Min load-temp i IBT var runt 60° så det känns helt löjligt

Av the_man550

Min jäkla Q66'a vill inte ens bli stabil på 1.65V på 3.8ghz, fastän tempen är helt under kontroll :(!

Har helt seriöst fått den sämsta kopian ever. 3.2 är det högsta jag kan få på 'normal' volt, vilket fortfarande är ganska högt.

Av the_man550

Löste det!
Det slog mig att jag måste ha en sjukt hög FPS vid menyer och liknande, så jag ställde in nvidias control panel till att ha 'force on' på vertical sync, och jajjemän! Verkar funka fint nu.

Nu jävlar i helvete ska det slås 3dmark rekord!
Fast... får man lägre score om man har Vsync på i 3dmark06? Isf blir jag ledsen :/

Av the_man550
Skrivet av AMD_PERA:

Har inte läst hela tråden men är det någon som har provat 0st fläktar.
Om man her ett passivt nätagg (det finns någon modell vet jag), passivt grafikkort (har ett HIS HD4670) och en TRUE utan fläkt hur skulle det gå?
Hur kraftig processor kan man ha till det?

Förutsatt att det är ett gallerförsett chassi borde det funka helt ok tror jag.
Du kan ha en bra kraftig processor ändå, jag som har en Venomous X ('nya true') har kört min Q6600 i 3.2ghz (1.35v) utan minsta problem passivt. I och för sig fanns det då fläktar i chassit ändå, vet inte hur det skulle funka helt utan.

Av the_man550

Jag kör själv XP, vista, Win7 samt linux. XP används i stort sett hela tiden. Win7 var väldigt nära på att ta över, men jag är så otroligt fäst vid enkelheten i XP. Fungerar perfekt för allt jag gör, vilket är det mesta. Win7 är iofs lite snabbare, men det är samtidigt obetydligt.

Prestandan som försvinner beror till 90% på mindre optimerad kod och inte RAM minnet du förlorar skulle jag säga. Har själv 4gig.