Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550
Skrivet av stefan1981:

men jag misstänker att en i7 930 behöver lite mera kylning än din gamla proc.

Tror jag icke.

Av the_man550

Är folk väldigt rädda för passiva lösningar?

Om du har åtminstone några fläktar i chassit klarar sig CPUkylaren bra utan fläkt så länge som den är av okej kvallité. Min Thermalright VenomousX klarar (väldigt) enkelt att passivt kyla en Q6600 på nånstans över 1.35volt, dock i ett antec 900 vilket har hyfsad luftströmning.
Kan i alla fall kolla på det.

Av the_man550
Skrivet av anders.149:

Verkar väl som något fruktansvärt löjligt gjort av ATI eller fattar jag saken fel?

Av the_man550
Skrivet av xiotix:

Men vafan kolla länken som jag la upp? - http://pici.se/pictures/XxYRlNEYC.jpg

Njae... då måste man ju tänka själv, och hur udda är man inte då

Men det var trisst. Har inte något minne alls
(visste jag, men ändå).

Skumt att de tog bort det där med X-ram på nyare modeller (ex. mitt). Någon som vet varför? Hjälpte det helt enkelt inte eller skapade det problem?

Av the_man550

Hur ser du hur mycket minne du har på ljudkortet i everest? Vilken flik?

Av the_man550
Skrivet av MichaSWE:

Ahh så sant så dem kom ju med första korten slutet 06. Ok jag ger mig säg 5-6 år då i stället för 3-4 men det är ju fortfarande rätt långt kvar till livstid

Sedan får de ju antikvärde också

Av the_man550
Skrivet av MichaSWE:

Sure trevligt kan det väll va men rätt onödigt Det fetaste kortet 2006 var 7950GTX om jag inte minns fel. Jag har faktiskt ett liggande i skrotlådan om någon här vill köpa det så skulle jag nog inte känna att jag kan ta mer än max absolut 500kr utan att blåsa vederbörande då sitter det ändå en riktigt fin zallman kylning på (en skruvhylsa har dock pajat så man får ah den lätt moddad:P)

Näpp zäpp, 8800gtx var det fetaste. Och de går för ungefär de summor jag nämnde ovan. Presterar fortfarande som ett GTX 260 så det finns väl inga större anledningar till varför det skulle vara billigare?

Av the_man550
Skrivet av MichaSWE:

asså det låter ju säkert bra men ärligt vefan behöver livstidsgaranti på ett grafikkort? Redan efter 3-4 år är ju kortet mer eller mindre antikt och har tappat i princip nästan allt värde

Mitt kort kom ut 2006 och går fortfarande för 6, kanske 7, hundra i 2nd hand...
Sen är det väl alltid trevligt att få ett nytt om det går sönder hursom? Varför inte menar jag?

Av the_man550
Skrivet av ggustavsson:

Till en tillverkare är det nästan alltid den som skickar som betalar frakten
och dom i sin tur betalar när dom sänder åter till dig

+1, så var det när jag skickade. När jag dock skulle skicka tillbaka kortet för att de flashat med fel bios sa de att de skulle ersätta alla kostnader för transport.

Av the_man550

Men vad i helvete... väntar sedan några månader på att de ska skicka information om vart jag ska skicka mitt kort som jag fick tillbaka med fel bios på för att flashas.
Nåja, inte hela världen. Nu kan jag ju likväl göra det själv för nu har jag ingen garanti att skydda i alla fall...

Utöver det har BFG varit väldigt bra. E-mail supporten var trevlig och min RMA jag genomförde gick smidigt (förutom att de först skickade kortet till Borås i England... vilket resulterade i att det fick skickas tillbaka till USA och sedan återigen skickas till Sverige. Tog ett litet tag )

Angående garantin; ingen som kunde tänka långt nog att kolla på BFG's hemsida? Minns inte riktigt men jag tror att det i Europa var femton år och i USA 20 eller nåt sånt.

EDIT: Det är INTE så länge produkten finns på marknaden, det kort jag RMA'ade hade varit borta från marknaden i två år. Minst.

Av the_man550

Den kylare jag tänkte på när jag nämnde cogage var deras Arrow modell, och efter lite nogrannare eftersökningar ser jag att den verkar, som jag hade för mig, vara dagens kung. Den är snäppet bättre än noctua'n och många 'professionella' överklockare rekommenderar den.
Jag såg även att den stödjer ända upp till 140x38mm fläktar, vilket innebär att de låter mindre. Sen lär du komma upp i tusenlappen för att få den hemskickad inkl. fläktar, så det är upp till dig om det är värt det. D-14 lär inte vara mycket billigare.
Dock såg jag att arrow'n var större än jag kom ihåg. Inte fullt lika stor som D-14, men fortfarande stor. Så det är upp till dig.

Ärligt talat tror jag dock att man överlag blir nöjdare om man tar en som är mindre än de ovannämnda. Det är som sagt aldrig några massiva skillnader i temperatur som diskuteras.

De jag rekommenderar att du kollar på, så här innan jag lägger mig, är följande:
*Prolimatech Meghalem
*Thermalright VenomousX (är väl inte det mest intelligenta valet kanske, jag valde den mest för att jag gillar thermalright och deras produkter. Känns som kvallité för mig. Du kommer inte bli missnöjd med den, men det är som sagt fortfarande kanske inte det smartaste. Döm själv.).
*Cooler Master V6
*Cogage Arrow

edit: rekommenderar förresten att du läser den här om du har tid.
GND-Tech.com - CPU Air Cooling Guide
Författaren är lite fixerad vid platta kontaktytor, vilket redan har bevisats inte alltid är bäst, men utöver det är det en väldigt bra guide tycker jag.

Av the_man550
Skrivet av Todilo:

Har du förslag på någon modell?

Dang, du var för snabb. Är lite trött så jag tänkte gå tillbaka och edita, det var lite impulsaktigt och förhastat det jag skrev där uppe.

Jag tycker verkligen att NH-D14 är för stor, och åtminstone jag vet att jag skulle bli förbannad på den under vissa procedurer. Dock vet jag inte om cogage har något som är bättre temperaturmässigt. Det är inte många grader sämre vi snackar, men det kan så vara att de inte riktigt når ner till samma temperaturer.
Thermalright VenomousX är ett annat alternativ som är ganska exakt lika bra prestandamässigt som D14 är, men mycket mindre. Priset bör vara likartat.
Jag har en sådan själv och rekommenderar den. Den har fungerat väldigt bra hela tiden. Många rekommenderar vissa meghalemmodeller som ska vara ungefär lika bra de också, och så kan du ha råd till en glass efteråt också på samma budget.

Ska kolla lite mer...

Av the_man550
Skrivet av Todilo:

Så NH-D14 är det man skall köra alltså? Temperaturmässigt skall de ligga samma vad jag läst.

Stor, dyr, bamsig jätte.

Kolla på cogage istället, är oftast bättre än NH-D14 och ändå billigare. Och framförallt mycket mindre.

Av the_man550
Skrivet av bjohansson:

Nej, jag har inte spelat något som verkar vara optimerat för 30fps, spelar bara på datorn här hemma då jag inte har någon konsoll, vilka syftar du på? Det nyaste jag lirat var Morden Warfare 2, och det går i mer än 30. Andra som är installerade är Quake 4, Starcraft 2, GTA4, Bioshock -- inget av dem är låst till 30fps eller verkar sikta på att ligga runt där. När ett spel droppar i fps märks det ganska tydligt upplever jag också

Då har jag varit helt fel ute, jag har fått för mig att det är 60fps man siktar på, 30fps låg ju en del gamla xbox-spel på, men med 360'n och PS3:an trodde jag det var 60 som gällde, och nu när 3D kommer så har jag fått för mig att 3D-skärmarna skulle ligga på just 120Hz så att det blev 60 fps per öga, men jag kan ju ha fel.

Själv upplever jag stor skillnad på 60 och 30 fps, de kan optimera bäst de vill men jag ser hellre att det är 60 bilder istället för 30. Oh well, den som lever får se

Spel såsom FarCry 2, Crysis (alla tre) och Metro 2033 etc flyter på väldigt bra vid 30 fps. De bygger alla på nya motorer, till skillnad från Modern Warfare 2 som väl fortfarande i grunden bygger på Quake3 motorn från '97 mig veteligen.

30fps'designen har heller inte nödvändigtvis med consoler att göra. Crysis som är och altid var menat att bli ett pc exklusivt spel är helt klart designat för att flyta runt 30, testa bara.

Sedan med ditt 3d resonemang, så tror jag inte att FPS har något med Hz att göra. Skärmen kan uppdateras flera gånger utan att den fått ny information från grafikkortet. Är dock inte helt säker...

Även jag ser skillnad mellan 30 och 60fps, även i nyare spel. Dock skulle jag inte säga att 60fps ger en bättre upplevelse längre. Jag får i alla fall för mig att crysis i 30fps ger större inlevelse och ser realistiskare ut än crysis i 60fps. Samma inställningar då alltså. Kan vara så att animationerna är designade för just 30-fps snåret (vet att C2 animationerna är menade att bli detta iaf).

Av the_man550
Skrivet av bjohansson:

Det är väl inga spel man designar för att spela i 30fps istället för 60? Det skulle ju vara ren idioti i ett actionspel.

Fel ordval kanske, men du vet väl lika bra som jag att många nya spel flyter på väldigt mycket bättre vid lägre fps än äldre.

Av the_man550
Skrivet av pg_ice:

advanced DOF och Tesstelation är det enda som gör skillnad i DX11
nej DX11 ska man inte ta bort om man har ett DX11 kort vad jag har läst.
då ska man bocka av dom två ovan.
DX11 ger bättre prestanda på ett DX11 kort än om man kör i DX9 läget.

annars så är det bara att konstatera att dom inte har optimerat spelet ett dugg.
dom vet troligen inte vad optimering är där borta i ryssland.
jag menar du kan ju stå och glo in en vägg och fortfarande ha samma låga FPS som när du kollar på flera objekt
nåt som inte lirar med det här spelet helt klart
sen är det väl det första spelet som knappt behöver en CPU
även om man går ner till 800*600 så är det grafikkortet som flaskar.

kollade på ett test hur CPU skalningen var och det var samma FPS
om man körde Dual Core i 2 Ghz som man körde Quadcore i 3.5 Ghz.
det säger väl lite om att dom har missat nåt

maxad grafik med 4xMSAA i DX11 och 1280*720 funkar rätt ok
runt 50-60fps
men det går ändå ner till 25FPS när det blir lite action.

får fan uppgradera MBt och CPUn och skaffa ett 470 kort till tror jag

Ujujuj...

Vad är det en PC har som inte en consol har? En kraftig GPU. En GPU är många, många, MÅNGA gånger starkare än en CPU. Försöker du driva till exempel Crysis med en CPU (enda spel jag sett någon försöka med) får du bara ett fåtal FPS, och då snackar vi en high-end CPU. Är det inte självklart att man utnytjar GPU'n snarare än CPU'n i första hand då? Spel som COD använder mycket CPU, och inte får man många FPS för prestandan där inte. Stor CPU användning är ofta ett tecken på en consol port. Quake motorerna är specifikt designade till PC, och där ser man extremt lite rörelse hos CPU'n.

Sen att man har samma FPS vart man än kollar är väl snarare positivt? Om FPSen åker upp och ner hela tiden skapar det tearing samt stuttringar, och man skall ändå inte sätta grafiken på sådan nivå att FPSen är för låg i läget då man ser många objekt. När du står och fånglor på en låda är du väl knappast beroende av fler FPS än när du är mitt i en strid...

Sen är metro 2033, precis som de flesta spel som kommer ut nu och som bygger på nya motorer, designade för att spelas kring 30fps istället för 60.

Av the_man550
Skrivet av Palmez:

vi som är 40+ har kanske flera TB bilder.

Tycker ni är väldigt många som är det i så fall...

Av the_man550

Vad är det för kul att ha flera terabyte bilder... säger ju sig självt att 90% är värdelösa.

Köpte mig en 1tb's seagate '07 (japp, svindyrt men jäklar vad det lockade...) och har fortfarande inte lyckats spränga 250gb gränsen. Har ändå över 100gb spel och fyra operativsystem installerade. Och en hel del låtar i FLAC format, direkt rippade från CD med noll komprimering. Samt en bunt Blu-ray filmer.
Har man över 300gb är det dags att rensa för de flesta svensson, så är det bara...

Och för Seagates räkning måste jag säga att jag har en gammal dator köpt '94 vari det sitter en barraccuda, och den fungerade i alla fall felfritt när jag startade den för några år sedan. Minst tio år och fortfarande fullt fungerande, imponerande om du frågar mig. Den som sitter i nuvarande burken samt morsans gamla laptop fungerar även de felfritt. Grannens WD däremot...

Av the_man550
Skrivet av pg_ice:

har precis startat spelet och kommit ner till underjorden
grym grafik så långt men för fan det här spelet kan ju inte vara optimerat ett skit
man står i ett rum (första rummet man kommer till) kollar på en jävla tunna och lite rök och FPSen
ligger på 17!!? wtf?

vart är config filen?
den filen i huvud mappen tycks ju vara default
så det måste finnas nån annan

misstänker att skiten renderar även det man inte ser och det är ju jäkligt onödigt
eller hur fan kan en tunna och lite väggar med rök få ett GTX 470 kort att krypa på knäna ?

här ska optimeras
måste gå att dra ner drawing distansen
måste vara den som är på tok för hög

Edit: hittade en tweaksida här
First thing all PC users should do (cfg tweaks) - Metro 2033 Message Board for PC - GameFAQs

Testa att ta bort DX11. Själv maxar jag (inc. physX) med ett 8800gtx och har bara fåtal dipp under 30fps. Vilket är fullkomligt spelbart.
Trixet är då att använda endast DX9. Många har konstaterat att i just metro 2033 gör DX11 ingen märkbar skillnad grafiskt, utan dödar bara FPS'en. Vissa element ändras men det är endast tycke och smak som avgör om det blir snyggare eller värre, själv valde jag precis som många andra att dx9 är snyggare.

Av the_man550

Kontraproduktiv for the win?