Inlägg

Inlägg som copyguy har skrivit i forumet
Av copyguy

Blir nog testa betan men sitta kvar med sjuan inget som får mig att vilja byta nu iaf.

Av copyguy

Jag skulle nog tagit Amd processorn eftersom den har 4 kärnor.

Av copyguy
Skrivet av Simplified:

För videoredigering behöver du inget grafikkort. IGPn klarar det galant.

Skrivet av Mighty Nerd:

Bra CPU och mycket ram är det som behövs för videoredigering och det har du valt. Själv kör jag med samma CPU och ram och det går ricktigt snabbt att rendera filmer. Något grafikkort behöver du inte ha så länge du inte ska använda CUDA eller OpenCL som inte ricktigt fungerar med Sony vegas. Det inbyggda grafikkortet kommer därför fungera perfekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej vad bra då slår jag till på detta då.

Av copyguy

Dator för videoredigering

Jag ska hjälpa en kompis bygga ihop en bra dator för att redigera film. Han använder nu Sony vegas pro 9. Det jag fixat ihop nu är detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1266914/2011-12-21 Jag vet inte om det behövs ett "riktigt" grafikkort eller om det inbyggda i processorn duger. Maxbudgeten ligger på runt 7000 någon hundralapp över som allra max. Hårdisk har vi redan så det ska inte vara med här.

Av copyguy

Använd tröd och tops.

Av copyguy
Skrivet av Jalle64:

Var står det att nvflash inte kan använda bin-filer? Lade du till -f efter nvflash? Annars kan du ju alltid själv döpa om filen till .rom

Testade båda det men det vägrade funka det stog först att den bara kunde använda .rom eller någon annan filändelse även med -f jag bytte även namn på filen till rom men ville inte funka som tur var hittade jag en .rom fil sen som funkade och kortet är original igen. Såg nu att bios var från ett msi kort. Såhär står det i afterburner MSI N465GTX Twin Frozr II on GF100 GPU är det dåligt att ha bios från ett annat kort eller är det bara låta det vara?

Av copyguy

Upplåsning av 465 funkar inte

Jag har försökt att låsa upp mitt 465 till ett 470 med hjälp av denna guiden: http://www.overclock.net/t/745228/gtx465-to-full-gtx470-flash... Nu när jag startar datorn så är skärmen fylld med gröna och lila streck. Jag har hittat ett originalbios till mitt kort på internet i bin form men nvflash kan inte använda bin filer. Så klart tog jag inte backup på bios själv så hur fixar jag detta? Här är originalbios http://www.techpowerup.com/vgabios/77053/Asus.GTX465.1024.100... men den går inte flasha i nvflash i dos eftersom det är en bin fil.

Av copyguy
Skrivet av Yoshman:

För textredigering kan LyX vara interessant. Använder sig av LaTeX under huven, men är enklare att komma in för de som är van med WYSIWYG program som t.ex. MS Word.

Nu säger rubriken till denna tråd "bästa programmen...", bästa programmet är ju enkelt: Emacs!

Att du vågar säga emacs. Själv tycker jag mer om nano.

Av copyguy

Delar av laptopskärmen är svart

Hej!
Idag så bytte jag kylpasta på min laptop på processorn och rengjorde grafikkortet. Nu när jag startar datorn är cirka en tredjedel av skärmen svart. Men windows och mitt bios verkar känna av att det är svart där så den biten av skärmen används inte utan bara den högra delen så jag ser allt och inget verkar vara under det svarta. Så hur kan jag fixa detta. Det är ett intelgrafikkort vet inte vilket och laptopen är en fujitsu siemens amilo pi2515.

Av copyguy

Bara jag som läste texten med Emils röst?

Av copyguy
Skrivet av Riyonah:

Det är inte så illa. Vissa har lite problem med monteringen, men kollar man bara manualen och ger det lite tid så är det inga problem. När man väl har fått dit den så sitter den ordentligt.

Okej vad trevligt hoppas att rektorn godkänner den då. Tack all som hjälpt mig med detta.

Av copyguy
Skrivet av Kenneth:

http://www.inet.se/produkt/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...
Något dyrarre men också bättre, och större! så kolla lite mått så du vet att den får plats i datorn om du skulle köpa den!
Har den själv och den funkar utmärkt, fläkten låter lite dock, så jag bytte till 2 Gentle Typhoon.

Tackar!

Skrivet av beatles-3122:

Denna här istället då kanske, Cooler Master även den. Rätt populär här på Swec vill jag minnas att den modellen är.

Tack!

Skrivet av SeF.Typh00n:

http://www.inet.se/produkt/5321604/cooler-master-hyper-212-pl... Bättre lägga lite på en 212+ isåfall.

Det finns dock ett problem med Cooler Masters kylare, deras fästanordning är katastrofalt dåligt.

Edit: Ahapp, två stycken var före.

Hur katastrofalt dålig är den svår att få dit eller sitter den dålig?

Av copyguy

Billigt och bra tackar Fast nej den passar ju inte 1366 vet du någon annan bra som gör det för samma pris?

Av copyguy

Jag har hittat problemet ett av benen man spänner fast processorn är trasigt det ser ut som om det sitter fast men rycker man i det lite lätt släpper det. Så nu måste jag köpa ny kylare så vilken rekommenderar ni? Jag kan inte köpa hur dyr som helst eftersom skolan betalar så bara några hundralappar.

Av copyguy

Men kan det vara så enkelt att den lossnat lite när jag flyttat på den?

Av copyguy
Skrivet av spel565:

Nej då måste du byta pasta! (om du monterar om den)
rekommenderas iaf

Fan har ingen hemma men får kolla på skolan om dom har då annars har jag beställt som kommer när webhallen får in det i lager.

Av copyguy
Skrivet av spel565:

Vilka volter har du? Precis enligt guiden?

Precis som den men får höga temperaturer även utan klock nu men ska kolla så den sitter kanske lossnade lite när jag flyttade den.

Av copyguy

Den har vart där i över ett år men jag har faktiskt flyttat datorn nyligen men om jag monterar om den kan jag ha samma kylpasta? Jag har både stockkylare och den pastan som kom med den.

Av copyguy

Nu kör jag prime95 oklockad och den är uppe i 90 grader. Kan det vara så att termometern eller vad det heter är trasig för den stänger inte av sig.

Av copyguy

I7-950 blir extremt varm

Jag har klockat min i7-950 till 3,2Ghz nu med hjälp av denna guiden. http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7/4#...
När jag kör prime95 så åker tempen upp till över 90grader på alla kärnor jag testar med coretemp och hardware monitor och båda visar samma. Vad kan vara fel i guiden kom de ju bara upp till 57grader. Jag menar det är ju inte mycket jag klockat den med.