Inlägg

Inlägg som copyguy har skrivit i forumet
Av copyguy
Skrivet av DarkAlf:

Antingen så kan de eller så kan de inte reparera routern. Ifall de nu påstår att de kan reparera den så har de mycket riktigt 2 försök på sig. Ifall de inte vill eller kan reparera varan så har du rätt till att häva köpet och få pengarna tillbaka (mot att du lämnar tillbaka den trasiga routern så klart). Om du inte vill så behöver du inte acceptera ett tillgodokvitto/presentkort.

Källa:
http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...

Tillägg: Ifall de fortsätter krångla rekommenderar jag dig att ta kontakt med Allmänna Reklamationsnämnden.

Såhär skriver de i första brevet.
Den produkt ni skickat in för service/kontroll går dessvärre inte att reparera. Produkten i fråga finns inte heller kvar i vårt sortiment vilket medför att vi inte kan byta ut den mot en likadan vara. Vi undrar därför vilken produkt på vår hemsida (www.netonnet.se) du skulle kunna tänka dig istället.

Sen när jag bad om pengarna fick jag detta.

Hej,

Pengarna tillbaka kan du dessvärre inte få då det inte är inom öppet köp tiden eller tredje gången fel.

Du kan få ett tillgodokort om du önskar.

Av copyguy
Skrivet av niklasloow:

Vad är deras förslag? De kan ej laga den har de själv hävdat.
De vill ej ge dig en ersättnings router, och vill ej betala ut pengarna?
Något står ej rätt till.

De ger mig alternativen att antingen välja en router för pengarna jag köpte min förra för eller välja en annan och lägga mellanskillnaden. Om jag vill kan jag med få pengarna på ett presentkort. Då jag inte hittar en enda router som motsvarar min där för det priset vill jag ju ha mina pengar och inget presentkort.

Av copyguy

Jag skrev till dom och sa att jag ville ha pengarna tillbaka men det vägrar dom med och hänvisar till att det inte är tredje försöket att reparera den eller ej inom öppet köp. Vem har rätt nu då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av copyguy
Skrivet av Sprawler:

Med andra ord lär de erbjuda pengarna tillbaka eller den dyrare routern under förutsättning att TS betalar mellanskillnaden?

Det verkar så nu men jag borde ju få den router de har inte för det är ju helt enkelt samma modell bara att de vägrar erkänna det.

Av copyguy
Skrivet av iFraja:

Ersättningsprodukten skall vara likvärdig (eller bättre), den kan dock vara sämre på vissa punker och bättre än andra jämfört med den ursprungliga varan, men den får inte vara sämre på de punkter som är anses vara väsentliga för kunden.

Men det viktiga är väl först och främst, vad har de erbjudit dig i ersättning?

Pengar eller välja en router eftersom de inte har den jag köpte inne men de har ju de enligt Asus och det har jag påpekat men de vägrar. Ska snacka med konsumentvägledaren i min kommun och se vad de säger. De vägrar eftersom det är ett annat artikelnummer. Eller ja de ger presentkort men det vill jag inte ha ska inte handla mer hos dom om de inte löser detta bra.

Av copyguy
Skrivet av Sprawler:

Den du länkar till är ju flera hundra kronor dyrare. De har väl bara att erbjuda något likvärdigt, inte nödvändigtvis av samma fabrikat? Vad erbjuder de dig?

Det är samma router enligt Asus så jag borde ju få den. Det erbjudandet jag har fått är att välja en router på deras sida för dom pengarna eller dyrare och då lägga mellanskillnaden.

Av copyguy

Netonnet vill inte byta ut router

Jag har skickat in min RT-N66U till Netonnet för den gick sönder och de gick de med på och den är sönder och går inte laga. Nu har jag fått ett mail om att de inte har kvar den och undrar hur jag vill göra. På deras hemsida finns dock denna http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/ASUS-RT-N66UNordic/2... samma router men med Nordic efter namnet. Jag har pratat med dom och de hävdar det är en ny router och inte samma som jag köpte och inte kan få den som ersättning. Vem har rätt här jag betalade 899 för min och den andra är dyrare men jag tycker inte det gör något att den är dyrare jag menar de kan ju höja priset och de ska inte göra något för min del? Så frågan är vem har rätt är det där en annan router eller inte?

Av copyguy

*CPU= FX-8350
*PSU= XFX Core Edition 550W 80+ Bronze
*Moderkort= Gigabyte GA-990FXA-UD3
*CF/SLi= Båda
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel du ska spela. Elder scrolls online, skyrim
*Vilken upplösning du spelar i. 1920x1080
*Din ungerfärliga budget 2000 men om man får riktigt mycket mer kan jag sträcka mig till 2500
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall: nej
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? nej

Vill helst ha ett AMD kort men om man får mycket bättre prestanda med NVIDIA kan jag ta ett sådant.
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? nej

Av copyguy
Skrivet av Theshawty:

Gå hit och klicka på "get the update" så kastas du vidare till Metro-affären: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/buy

Tyvärr funkar inte det. Affären öppnas men jag får bara se saker jag kan installera och Windows 8.1 är inte med.

Av copyguy

Hur hittar man ens uppdateringen? Ska det vara i affären som finns i metro? Jag har kollat där men ingenting där inte.

Av copyguy

Läste först systemkraschen.

Av copyguy

Fan med ny Androidversion orkar inte byta från CM på min Nexus 4.

Av copyguy

Var kan man få tag på en Windows 8 iso?

Hej!
Jag har en dator som kom med massa skit på när jag köpte den så tänkte installera om den med en ren skiva. Dock kan jag inte hitta en Windows 8 iso någonstans. Jag har testat microsofts egna nerladdare men min nyckel funkar inte där eftersom det är någon bulk/oem. Testade med en PRO nyckel jag har men får ju bara ner pro vilket min nyckel till laptopen inte funkar till. Även testat modifiera en pro iso för att få bara standard 8 med ei.cfg men då hoppar den bara över att fråga efter nyckel och installerar pro. Så hur sjutton fixar jag detta? :S

Av copyguy

Var kan man köpa den är nämligen i USA när den släpps.

Av copyguy

Ge mig fiber. Hatar mitt sketna mobila bredband. :'(

Av copyguy

Tja PS4 verkar ju vara det självklara valet.

Av copyguy

Windows 8 startar men fastnar på svart skärm.

Innan idag så startade jag om min dator men efter det så startar inte windows 8 som det ska. Efter att de vita prickarna försvunnit blir skärmen svart och inget mer händer. Först trodde jag det var min SSD som lagt av men jag klonade den till en annan hårdisk jag hade och där blev det samma problerm så felet är ju i Windows. Då återställde jag det men behöll mina inställningar och då startade det. Dock så orkar jag inte installera om allt och ställa in det som jag hade det innan. Så vet någon hur jag fixar detta? Jag kommer inte heller in i felsäkert läge där får jag samma problem. Jag kan inte komma ihåg att jag installerat några nya uppdateringar eller drivrutiner som kan strulat till det.

Av copyguy

Ser riktigt trevlig ut och kul med AMD i. Skulle gärna se ett test på denna.

Av copyguy
Skrivet av Mars:

MATE är nya namnet på GNOME 2, för kännedom. Communitydriven gren då GNOME-teamet numera enbart underhåller GNOME 3.

Nej MATE är inte nya GNOME2. Det har slutat utvecklats. Mate är en FORK av GNOME2 inget annat.

Av copyguy
Skrivet av hasenfrasen:

Mjaä, för billigare pris får du ett WNR3500Lv2. WRT54GL ser ju iofs lite tuffare ut - men antenntekniken har utvecklats så de inbyggda antennerna fungerar lika bra som spröten. Den utstrålade effekten är trots allt rekommenderad av ETSI till 100 milliwatt EIRP.

Tack för svaret dock undrar jag hur man vet att man får v2 och vad skillnaden är? På prisjakt hittar jag denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=532380 är det v2?