Inlägg

Inlägg som copyguy har skrivit i forumet
Av copyguy

Billigt och bra tackar Fast nej den passar ju inte 1366 vet du någon annan bra som gör det för samma pris?

Av copyguy

Jag har hittat problemet ett av benen man spänner fast processorn är trasigt det ser ut som om det sitter fast men rycker man i det lite lätt släpper det. Så nu måste jag köpa ny kylare så vilken rekommenderar ni? Jag kan inte köpa hur dyr som helst eftersom skolan betalar så bara några hundralappar.

Av copyguy

Men kan det vara så enkelt att den lossnat lite när jag flyttat på den?

Av copyguy
Skrivet av spel565:

Nej då måste du byta pasta! (om du monterar om den)
rekommenderas iaf

Fan har ingen hemma men får kolla på skolan om dom har då annars har jag beställt som kommer när webhallen får in det i lager.

Av copyguy
Skrivet av spel565:

Vilka volter har du? Precis enligt guiden?

Precis som den men får höga temperaturer även utan klock nu men ska kolla så den sitter kanske lossnade lite när jag flyttade den.

Av copyguy

Den har vart där i över ett år men jag har faktiskt flyttat datorn nyligen men om jag monterar om den kan jag ha samma kylpasta? Jag har både stockkylare och den pastan som kom med den.

Av copyguy

Nu kör jag prime95 oklockad och den är uppe i 90 grader. Kan det vara så att termometern eller vad det heter är trasig för den stänger inte av sig.

Av copyguy

I7-950 blir extremt varm

Jag har klockat min i7-950 till 3,2Ghz nu med hjälp av denna guiden. http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7/4#...
När jag kör prime95 så åker tempen upp till över 90grader på alla kärnor jag testar med coretemp och hardware monitor och båda visar samma. Vad kan vara fel i guiden kom de ju bara upp till 57grader. Jag menar det är ju inte mycket jag klockat den med.

Av copyguy

Var i hardware monitor ska man kolla efter tempen. Nu kollade jag under processorfliken men det pendlade från min 53 till max 97 grader på de olika kärnorna när jag kör prime95. Det är en i7-950 klockad till 3,8Ghz på stockkylningen. Hmm kollade också i cpu-z och multipliern verkade inte gå över 12 fast den är satt på 19 vet att den klockar ner när den inte används så mycket men inte i prime95 eller?

Av copyguy

5p för basscat!

Av copyguy

Behöver du ett till kort köp det om du kan vänta gör det.

Av copyguy
Skrivet av xfmimd:

Hål, var? i socklen?

I processorn men hittade svaret var någon sak som blev i produktionen helt ofarligt.

Av copyguy

Klurade ut det tryckte på andra sidan bara men det var nästan ingen pasta kvar nog därför den lät som fan bara man startade den men en till fråga ska det vara ett litet hål i en p4 eller?

Av copyguy
Skrivet av wazzo:

Om det är kylpastan som limmat fast processorn kan det hjälpa att köra något processorintensivt så man värmer upp pastan precis innan man skall demontera kylaren. Tänk dock på att sätta fast den ordentligt igen om du skall testa det.

Jo asså datorn är gammal och har inget os så det går inte moderkortet är inte ens i datorn men är det inte något speciellt sätt man ska göra på eller för det känns inte som det är pastan.

Av copyguy
Skrivet av biorrith:

Kylpastan kan limma fast kylaren. Se om du kan vicka/snurra kylaren. Dra inte för hårt, för då kan du dra med dig CPUn upp och pajja pinnarna.

Går inte det heller min bror hjälpte mig trycka ner den andra pinnen men den satta fast som fan iaf.

Av copyguy

Får inte bort min kylare

Jag har en gammal dator som låter som fan så jag ska testa att byta kylpasta på den och se om det hjälper, men jag får inte den kylaren. Det är precis en sådan här http://www.ebay.co.uk/itm/ACER-HI-1920C-001-FAN-AND-HEATSINK-... Jag har tryckt den på dom svarta sakerna på sidan men den går ju bara ner och sen händer inget mer har försökt att dra i den när den är nere försökt få ner båda samtidigt men det lyckades jag inte med så hur sjutton ska jag göra?

Av copyguy
Skrivet av JMicke:

Det här kortet skulle kallats Geforce 565 istället, anledningen att den inte gör det är nog att man inte vill att folk skall minnas katastrofen som heter Geforce 465 ...

Vad är katastrofen med det? Har det i min skoldator och det funkar ypperligt.

Av copyguy

Jo det har jag men vill inte det vill ju ha fyra kärnor funderar om jag ska köpa helt nytt eller bara prolle och grafikkort men lär bli en helt ny dator.

Av copyguy

Hmm blir nog att vänta tills detta kommer ut innan man köper nytt. Om man har tur sjunker sandy bridge då med och man kan få en fin prolle till min gamla dator för ett lågt pris.

Av copyguy

Snälla gör så att man inte behöver se tillbehör när man lägger en sak i kundkorgen det var ju så innan.